אסקלציה במרוץ החימוש - צמיגי 35 על דנה 30?
בעקבות הטיול האחרון לנחל D... נזכרתי למה אני אוהב את הסיקס. שוב. אז נניח שאני מבוגר ויודע מה אני אוהב ואיך אני אוהב לנהוג, והג'יפ הוא הלכה למעשה מכונת טיולים נטו, והספק האחרון והזעיר היחיד שנשאר שעוד איכשהו ישמש למשהו מעבר, נעלם. קילומטראג' כביש אפסי, את איילון לא יראה עוד לעולם, גם לא בטלוויזיה... והצמיגים בכל זאת מתחילים להראות סימני עייפות אחרי כמעט שלוש שנים... תגידו שאני מחפש את הסימנים האלו - מודה.
האם יהיה נכון להסתפק ב33? אולי אני צריך לקפוץ ישר ל35?
טרנספר 4:1 יהיה, כי אני רוצה, להחליף סרן קדמי מצד אני לא ממש רוצה.
יש לי ציריות ספייר, יש לי מספיק גובה להערכתי, קצת חיתוך כנפיים ואפילו הגבלת מהלך במידת הצורך.
אני זוכר שפעם גם אני התפלצתי כשראיתי מישהו עם צמיג גדול וללא סרן משודרג, הנחתי שזה סתם בשביל הפוזה. למדתי הרבה מאד מאז. לשדרג את הסרן הקדמי זה לא פשוט ולא זול, בכל תסריט אפשרי שאני מעלה בדעתי. ורוב התסריטים האלו בכלל לא מטפלים למשל בבעית הבלימה, וציריות תחליפיות זמינות כבר לא יהיו לי - בכלל. ואני אצטרך לפחות סט אחד חדש של יחסי העברה, נעילה אחת נוספת, ספייסרים כנראה בשביל להתאים את רוחב הסרנים ומעגלי ברגים, בקיצור, סרט. אני בכוונה מדבר רק על האספקטים הטכניים, ולא על בעיית הרישוי... נניח לה בצד.
מה קורה איפה שאין בעיות רישוי? אני מציע לכולם להסתכל על רשימת מפרטים של ג'יפאים אמריקאים פשוטים, "עמך" קולורדו, לא משפרים מצד אחד ולא עשירים מצד שני. רבים, רבים מאד, נוסעים עם 35 על סרנים מקוריים. כל השאר כמעט נוסעים על 33. אין לי כוח לעשות סטטיסטיקה, אבל קחו את הRides של גולשי rockcrawler.com , בחיפוש לפי המילה CJ:
http://www.rockcrawler.com/readersri...18&Go1.y=6
יש שם כמה מאות, תתחילו לרוץ נניח על כל בעלי הCJ7.
נכון שאין לי מושג מי שם עושה שטח באמת ומי בשביל הפוזה, אפשר רק לנחש לפי התמונות ורשימת הציוד, אבל סך הכל הם מאד דומים לנו - ההבדל העיקרי הוא גודל הגלגלים... ו35 על דנה 30 זה לא ביג דיל בכלל.