קפיצי סי גי vs קפיצים מותאמים לרכב!
שלום
אז הגיע הזמן להתחיל לחשוב (עד לביצוע יש עוד זמן) על הצעד הבא שהוא שיפור של מערכת המתלים
התקציב הוא עד 4000 כולל בולמים
אז מה יש לנו
מצד אחד קפיצי סי גי ומצד שני קפיצים מיוחדים שבאים ממקומות כמו המתלם וכו
מה עדיף? אם אפשר לקבל יתרונות חסרונות ועוד מידע על כל אחת מהאפשרויות?
המטרה היא 1. מהלך מתלה גדול ככל האפשר 2. להכניס צמיג במידה 235
תודה
אדר
הרכב הוא סמו שנת 93
חוזר: קפיצי סי גי vs קפיצים מותאמים לרכב!
מה האורכים של הקפיצים המיוחדים ובהשוואה לקפיצי CJ
האם מדובר בקפיצים ישנים (CJ) וכמה ישנים , יותר נכון לשאול - מהיכן הם יגיעו?
קראת את הכתבה של אלון על השינוי , אני מניח?
אני מעריך שההבדל בין קפיצים של סיקס,לקפיצים של יצרן אחר אבל באותו אורך יהיה קטן יחסית.
היתרון של קפיצי הסיקס:זמינות ומחיר!
אני כבר בחרתי....CJ :mrgreen:
זמינות זה בהחלט יתרון
אבל מה עם הטסט, התושבות החדשות לא יהיו בעיתיות?
ולפי הבנתי אם העבודה לא נעשת לבד המחירים יהיו דיי דומים
יתרון נוסף שיש לדעתי לקפיצים של סיקס זה שהם מותאמים למשקל גבוה בהרבה משל סמו מסכן ולכן הם ישקעו כעבור זמן רב יותר!
יחזיקו זמן רב יותר ? אתה מדבר על קפיצים ישנים מול חדשים לחלוטין. לגבי הבדלי עומסים אני לא מבין, אבל בסה"כ מדובר בקפיץ ישן יותר.
קפיצים חדשים לא ישקעו בשנתיים הראשונות (לפחות) , אלא אם הם קקה של חומר ואני בספק אם תקבל כזה חומר אם תפנה למקורות מהימנים. אתה גם לא מתחרה בתחרויות אז אני בספק אם תגיע איתם למאמץ שעלול להזיק להם כל כך מהר כמו שאתה מתאר.
יחד עם זאת , יש אחריות לתקינות הקפיצים ושמירה על גובה מסוים לתקופה מסוימת.
אני מניח שאתה גם לא מדבר על התאמת קפיצים מיוחדים בהזמנה אישית , אלא על התקנת קפיצים משופרים מסל שיפורים שקיים אצל הקפיצאים (שוב, המהימנים) ומכאן שגם לגבי זמינות חלפים במידה ויהיה צורך , אין מה לחשוש לשנים הקרובות.
אני מבין מדבריך שאתה לא תעשה את העבודה לבד , אלא אצל מישהו מבין עניין , במידה ובחרת בCJ, מכאן שנושא המחיר אכן כמעט משתווה.
לגבי בולמים - תתחיל גם לברר בנושא הזה , עם כל המותגים שיש , לסמוראי אין הרבה מה לעשות עם בולמים במחירים מוטרפים. אבל תחשב את ההוצאה הזו גם כן , לפני שאתה רץ להתקין מערכת מתלים, כדי שלא תתקע עם מתלים שלא תוכל לנצל עד תום.
מורי , לך יש סמוראי ארוך , יש הבדל "קטן" בין סמוראי ארוך לקצר וגם את זה צריך לקחת בחשבון כשמתקינים קפיצי CJ. אני מדבר על האורך כמובן. אפילו שמבחינת "קדימה" עדיין צריך תושבת.
איתי (מתלם) יכול לייצר לך קפיצים יותר ארוכים מהמקורי ושעדיין יתאימו לתושבות המקוריות ותוך כדי גם יגביהו את הרכב משמעותית (ישנו את תחום העבודה כך שתוכל להנמיך באמפ סטופ לטובת צמיגים מוגדלים עד 31 בלי בעייה)
על פי הדרישה שלך הוא גם יכול להתאים את התנהגות הקפיצים מבחינת הרכות שלהם
את כל הנ"ל הוא עשה ברכב שלי ואני מרוצה
היתרון הגדול - הקפיץ חדש ויש שקט נפשי מבחינת שבירה - כך שלא צריך זמינות :-D
גילוי נאות : איתי הוא אחד הספונסרים שלי
על זה בדיוק אני מדבר.
גם אצלי יש מערכת מותאמת (רק של חמילבסקי) ואני מרוצה.
האם בעזרת קפיצים מסל שיפורים אני אוכל להגיע למהלך גדול מאוד?
ראיתי את המהלך מתלה של מורי והוא נורא מכובד ואני רוצה להגיע למשהו בסדר גודל כזה (מורי אשמח אם תציין מה גודל המהלך בפתיחה מלאה)
בזמנו (לפני חודשיים בערך) דיברתי עם המתלם וקיבלתי הצעה של 4000 שח לשיפור מערכת המתלים ומכאן נשאלת השאלה מה עדיף. או בקיצור " למי יש יותר גדול?"
כן , הרי זה השיפור שמדובר עליו - שיפור מהלך המתלה. הרכות היא בונוס מקבלים על הדרך (אם מגדירים אותה כצורך נוסף)
4000 ש"ח זה כפול ממה שאני שילמתי (ללא קשרים) אלא אם הם כללו גם בולמים ואז זה מתאזן, אבל עד שלא נדע מה שהם הציעו לך ונשווה לסט שלי (או כל סט עכשווי שמשתווה בתנאים , מצד קפיצאים אחרים), אין זו השוואה אמיתית או מקום לפסילה. המתלם בעלי מוניטין מכובד ביותר ומכאן שאם נתנו לך הצעה כזו , גם הסט יהיה איכותי ביותר.
אדר, אם תיגש לקפיצאי ותגיד לו שאתה רוצה מהלך של מטר ,הוא יעשה לך את זה.
אבל הוא אחראי מספיק (שוב, המהימנים) ויסביר לך מה בדיוק התוצאות של השיפור לטוב ולרע , ינחה אותך לשינויים נוספים שיש לערוך ברכב וכד'.
יש מצב שהוא גם יסרב לעשות לך את זה , כי זה יהיה מוגזם לרכב שלך ולא יהיה מוכן לקחת את הסיכון שתצא עם כזה דבר מהמפעל שלו. תלוי מה תציב לו.
קפיץ של CJ אחורי למשל, ארוך ב18 ס"מ משל סמוראי מקורי (מורי אמר). תבין איזה מהלך זה נותן לך. אתה צריך גם לקחת בחשבון , הארכת צינורות בלם , שזו עוד הוצאה ואם אתה הולך על יותר מזה אז אולי גם הארכת דרייבשאפטים , התאמת מוט הגה ועוד.
ראית את של מורי (ורק האחורי, כי את הקדמי הוא עדיין לא הרכיב). תראה את של ZIVAYALON שהיה של אלון נקסוס , אני מניח שקראת את הכתבה , אז תראה את זה במציאות (אם זה לא השתנה).
תקח גם מידות , אם זה מוצא חן בעיניך , אפשר גם להתאים כאלה קפיצים של סמוראי ולא חייבים של CJ , למרות שזה כבר קיים (שיקול נוסף). אם זה יהיה מוגזם מידי , אז תשקול את המידה שאתה רוצה.
תתחיל לחקור ידידי, תגלה עולמות חדשים!
1. התקנת קפיצי CJ בסדנא שמכבדת את עצמה לא תעלה לך 4000 ש"ח. זה יעלה לך הרבה יותר. גם אם נניח ואתה תביא להם את הקפיצים, הם עדיין צריכים לבנות את כל המתאמים, נדנדות, לחשב ולבדוק את הגיאומטריה, להתאים דרייבשאפטים, לשים סט בולמים, להאריך צינורות בלם, לתקן את מערכת ההיגוי. תשכחו מסדנא לזה, זה יעלה לכם יותר מחצי אוטו (ובצדק). צאו מהסרט, סדנא = עבודה מקצועית מהאיכות הכי גבוהה = כסף. אין ארוחות חינם וזה לא מוצר מדף בייצור סדרתי (בארץ).
2. בהתעלמות מגיל הקפיצים, ההבדל העיקרי בין קפיצי CJ לסט מיצרן מוכר הוא האורך. לא ה"קושי" (בטח שלא אורך החיים), לא החומר (אם כי קפיצי CJ אכן דקים יותר), האורך. זה אומר מהלך מתלה גדול בהרבה ממה שתקבל בקיט סטנדרטי מהמתלם/חמילבסקי/יצרן אחר.
3.הגובה לא קשור לאורך הקפיץ, הוא קשור רק לקושי שלו ולקשת ההתחלתית.
4. רוצה לקנות קיט לקפיצי CJ ולהרכיב לבד? קנה בחו"ל. לא רוצה לבד? רד מCJ, יקר לך.
5. צמיגי 235 אתה יכול להכניס גם על קפיץ מקורי.
6. אם תיגש לקפיצאי ותגיד שאתה רוצה מהלך של מטר הוא יגיד שזה בלתי אפשרי (מה אתה חושב שאמרו לי על קפיצי הCJ בהתחלה?). אם תלך לסדנא הם יעשו לך את זה, אבל זה יעלה לך.
לאנשים שקונים דברים והפרוטה לא בכיסם (רוב בעלי הסמוראי) אין מה לחשוב על קפיצי CJ, אלא אם מורי מציע משהו בזול.
קח בחשבון שהצמיגים בתמונה הם 32', אז לנסות ליחס את קצה הצמיג לדופן הרכב זו שגיאה. שים לב איפה מרכז הג'אנט (הג'אנט הוא 16):
http://pic.hevre.co.il/Files/DBEF05B...E6DB88B492.JPG
עוד 2 דוגמאות, הראשונה היא קיט של אחד המשפרים בפתיחה מלאה (גלגל באוויר) והשניה של קיט CJ בפתיחה לא מלאה. השלישית היא כדי שתקבל פרופורציה לגודל הצמיג. התנצלותי על גודל התמונות.
http://img124.imageshack.us/img124/3593/p2230010vt4.jpg
http://img78.imageshack.us/img78/7265/p2250061xd3.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/2813/p2230004tz7.jpg
4 קבצים מצורפים
צירפתי תמונות לצורך המחשה - סט הקפיצים שמותקן אצלי , תוצרת חמילבסקי. בתוספת בולמי TD , צינורות בלם מוארכים ב12 ס"מ מהמקור , ללא צורך בהארכות דרייבשאפט ואו שינויים במיקומי תושבות. נטו עלים,בולמים בהתאם וצנרת בילום.
זה אמנם לא ארוך כמו CJ , אבל אני מבסוט מהמצב הנוכחי בהתחשב בהשקעה ופוטנציאל העירגול במידה וארצה לדחוף 235 או אפילו 31.
אלון , לגבי 6 , אני לא יודע עם מי אתה דיברת , אבל כשאני ביררתי , הסבירו לי שזה בלתי אפשרי לא כי אין מקום לקפיץ או כי לא קיים קפיץ במידה הזו, אלא כי הם לא מוכנים לקחת את הסיכון שמישהו יצא עם כזה דבר לכביש מבלי שכל המכלולים שונו כראוי (כמו שאמרת , דרייבשאפטים, היגוי וכד') ומכיוון שהם לא משנים את כל המכלולים , הם לא יקחו אחריות.
סדנא תעשה את כל הדברים ותפנה לקפיצאי רק בשביל לקחת את חומר הגלם בהתאם למידה הרצויה. מה שאתה עשית , אפשר להגדיר כעבודת סדנא.( and a damn good one,i think).
ספציפית לגבי קיט CJ , היה מקום לדבר עם חמילבסקי (ושוב , מבלי קשרים/קומבינות , פשוט לקוח שרוצה קיט).
לגבי 5 - כמה מהלך ישאר לו עם 235 בקפיץ מקורי? אחרי ערגול כל כך מסיבי ומבלי להאריך נדנדות ביותר מ10ס"מ?
ואם אפשר לשאול - מה בדיוק קיט שיפור בתמונה 1 ?
השאלה כרגע היא למי שבבעלותו סמוראי עם מתלי סי גי
האם אחרי כל הסיפור היה צורך בתיקון\הארכה של דרייבשאפטים?
האם אחרי כל הסיפור היה צורך בתיקון זוויות היגוי?
בוקר טוב
אדר,המטרה היא לא רכב גבוה במיוחד.המטרה היא רכב בגובה סביר שלא יורד,ובעיקר גמישות שמאפשרת פתיחת מתלה טובה.
ניתן להגיע לתוצאות דומות עם כל מיני סט-אפים של קפיצים,רק ששל הסיקס זמינים בקלות.
תיקון זוויות ההיגוי נעשה בהתאם לצורך,כנ"ל לגבי גלי ההינע.
תחשוב מה המטרה ולפיה תפעל.
אפשר לבנות הכל. אפשר לבנות כך שלא תצטרך הארכה לדרייבשאפטים, אפשר לבנות כך שלא תהיה חייב שינוי בהיגוי. הבעיה שלך היא מי יתכנן לך את זה, כי אף אחד לא יעשה את זה חינם.
6. אמיר, זו בדיוק הנקודה עם קפיצאים. הם מתעסקים רק בקפיצים וכשאתה בונה מערכת מתלים חדשה הקפיצים הם החלק הכי קטן בכל התהליך; גיאומטרית מתלה, היגוי, שינויים נלווים, פבריקציות וכד' הם רוב העבודה. קפיצאי פשוט לא יכול לבנות לך מערכת מתלים, הוא רק יכול להחליף קפיצים. במשפט אחד, ההבדל בין לשים קפיצי CJ לסט קפיצים מן המוכן הוא שקפיצי CJ זה לבנות מתלה מחדש, מן המוכן זה רק להחליף קפיצים/בולמים/צינורות בלם.
מה שאני עשיתי לא מגרד עבודת סדנא. אני התפשרתי במגבלות היכולת שלי וגם כך זה לקח כמה וכמה חושדים טובים של לימוד, תכנון, נסיונות כושלים, דיבאגינג (שתכ'לס, לא באמת נגמר)... סדנא תוציא לך את זה בפרק זמן מוגבל (וקצר משלי משמעותית), באיכות גבוהה בהרבה, בלי דיבאגינג ששווה לדבר עליו. על זה אתה משלם $$.
3. כמה מהלך ישאר? כלום וחצי. גם עם נדנדות ארוכות יהיה לו כלום וחצי. גם היום יש לו כלום וחצי. אני לא חושב ש235 מוריד כל כך הרבה מהלך שזה משנה.
תמונה 1 זה קיט עם מאיות מוארכות. אני לא זוכר אם זה היה המוצר הסופי או המוצר הבעייתי, אבל אם אתה אומר שזה נראה רע אז זה כנראה היה לפני ששינו לו את זה שוב. זה גם לא רחוק משלך, שים לב שהתמונה צולמה מלמטה למעלה ולא מלמעלה למטה כמו אצלך. תראה איפה קו הצמיג (זה היה 215, אם אני זוכר נכון).
אמיר,
בפתיחה מלאה ובמבט צד איפה החלק העליון של הצמיג האחורי שלך מגיע ביחס לרכב? (אמצע הקנט השחור, חלקו העליון, בדיוק לקו התחתון של הבודי וכו').
והקדמי (עם אותן נקודות ייחוס)?
1 קבצים מצורפים
הנה תמונה מהצד , אולי זה יעזור (אחורי בלבד אבל באויר וכך גם הקדמי בהצלבה, תמונה של קדמי אני צריך לחפש או לצלם במיוחד ואני אעשה זאת אם תבקש )
דרך אגב, מבדיקה שערכתי לחלק האחורי , הבולם TD שלי נפתח מקסימלית ל55 ס"מ ללא חיבור לגוף הרכב, אם אני מחבר אותו לרכב, הפתיחה מגיעה ל53 ס"מ. הרמתי עם ג'ק עד שהגלגל היה באויר (רק אחד בכל פעם)
מדדתי בולם קודם שהיה זרוק לי בבית והוא מגיע ל44 ס"מ.
כלומר שיפור של 9 ס"מ עם שאקלים קטנים מקוריים ולא מוארכים.
שאלה שעלתה - מתי גמישות השלדה באה לידי ביטוי, אם בכלל ? האם רק כאשר מגיעים להצלבה או שמספיק מה שעשיתי עם הג'ק?
נ.ב.
מעניין היה לחבר רבולברים לצורך הבדיקה ורק בשביל הבדיקה, והתמונה היפה שיכלה להיות (לא נכנס פה לדיונים אם זה טוב או לא)
אצלי מתגבשת החלטה
הכיוון שלי הוא קפיצי סי גי
ועד לביצוע יש עוד הרבה זמן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
אצלי מתגבשת החלטה
הכיוון שלי הוא קפיצי סי גי
ועד לביצוע יש עוד הרבה זמן
למה לא ללכת על קפיצי סי גיי חדשים, שיוצרו אצל קפיצאי, ואולי אפילו הוא יוכל לבנות אותם כך שיתאימו לרוחב התושבות המקוריות. אתה אומנם משלם יותר, אבל גם מרוויח אמינות טובה לעין שיעור.
להרכיב אותם הוא לא ירכיב לך (קפיצאי מקצועי). אתה יכול להזמין.
אתה יכול גם להגיד לו שאתה רוצה קפיצים לסמוראי באורך זהה לשל CJ וגם יותר מזה.
רק לקחת בחשבון שאם אכן בחרת באורכים שכאלה , אתה מתעסק עם מבנה הרכב וצריך בעל מקצוע שיעשה לך את עבודת השינויים , אחרת אתה נכנס לצרה.