-
4 קבצים מצורפים
תכניות לפרוייקט, התאמה לתקנות, הצעות לשיפור ועוד:
בשעה טובה ומוצלחת, אחרי הרבה יזע ודמעות (טוב, לי זה היה מתיש),
התכניות סוף סוף מוכנות, (הם אמנם פשוטות, אבל אני הזעתי מלהכין אותן)
וכמובן עימן הגיעו שאלות חשובות ומטרידות.
תודה לנמרוד ושאר העוזרים בפורום CAD על הסבלנות.
למטה התמונות של התכנית, ומספר שאלות.
1. ברור לי שלכלוב ההתהפכות אאלץ להשתמש בצינור סקדיול 40 בקוטר 48 מ"מ, האם בשאר השלדה ניתן להשתמש בצינור בעל קטור קטן יותר? אני לא רוצה להזמין חומרים ולגלות שיכלתי לבנות את השאר מצינור בעל קוטר קטן יותר.
2. האם ה"X" בכלוב ההתהפכות מספיק?
3. כמה מסובך זה לייצר זרועות A למתלה הקדמי? את העקרון כבר הבנתי, תכנית בראש כבר יש לי, לשם כך אני אצטרך להצר את השלדה בחלקה הקדמי, מה שלא מסובך כל כך לעשות, ואישית הייתי מעדיף.
4. שאלה שאולי לא תקבל תשובה, בהנחה שציר מוט הפיתול האחורי של מתלה הטרנספורטר (קובי...אהמ) יושב במקום הקורה התחתית האחורית (זאת שמחוברת לכלוב ההתהפכות (ראשית הצירים)), איזה מרווח גחון מוערך מקסימלי ניתן לקבל? באיזור המנוע בלבד. בהנחה שהכלי עומד ישר ולא בשיפוע.
5. האם מחיר של 26 שקל למטר סקדיול 40 קוטר 48 מ"מ הוא מחיר סביר?
אני אשמח לשמוע הצעות לייעול השלדה לפני הזמנת חומר.
ודברים שיש לשנות על מנת להתאים לתקן.
אם צריך עוד תמונות או את הקובץ עצמו, אין בעיה.
תודה, ארז.
-
1 קבצים מצורפים
חוזר: תכניות לפרוייקט, התאמה לתקנות, הצעות לשיפור ועוד:
עוד קצת חיזוקים בחלקו הקדמי של כלוב ההתהפכות:
-
א. סולידוורקס מאפשרת לשמור קבצים בפורמט jpeg כך שניתן ליצא את התמונה על המסך ללא כל הסביבה התוכנתית , סתם עניין של נוחות.
ב. בעיקרון עדיף צינור עם קוטר גדול ועובי דופן יותר דק מאשר צינור בעל קוטר קטן יותר עם דופן עבה.
ג. המרווח גחון תלוי מאד בקוטר הגלגלים ובזווית שבה מציבים את תומכות המנוע הוא יהיה בסביבות ה 30-ס"מ לדעתי.
ד. ה X אינו עומד בתקנות fia למיטב הבנתי יש הנחיות בקשר לאיזורי החיבור לקורה תחתונה ועליונה (מזכרון אבל יש לבדוק בתקנון ) רלוונטי אם אתה מכוון להשתתפות גם בתחריות בארץ שיהיו אולי לפני שההתחממות הגלובלית תציף את כולנו.
ה. יהיה נחמד לקבל מידות כלליות כדי לקבל קנה מידה כלשהוא.
-
1 קבצים מצורפים
תודה על א. לא שמתי לב,
הנה קצת מידות:
-
תוריד בoptions את הv ליד ה-Parentheses , זה יוריד לך את הסוגריים מהמידות. תחת drawings, כמובן.
לסוגריים סביב מידה יש משמעות, זה אומר שזו מידה לבדיקה או מידה כפולה (לא משרטטים מידה פעמיים כעקרון, זה מבלבל).
-
אישית הייתי מעדיף שהקשת התהפכות האחורית תהיה קרובה לאזור הראש, במקרה שלך היא כנראה נמוכה מדי ולכן גם השיפועים האלה בגג, לדעתי זה גם לא "תיקני" וגם לא ממש נכון מבחינה בטיחותית.
לגבי זרועות A הם ידרשו שינוי די דרסטי של החלק הקידמי , והם ישנו את מרכזי הגלגלים כך שיתכן שתזדקק לשינויים נוספים כדי לשמור על מרווח דומה.
-
היי ארז
קודם כל-סחטיין על התכנית. הבאגי באמת נראית טוב, הלוואי והייתי מתחיל בסוליד כמוך ולא רק בשרטוטים ידניים. הערה קטנה שהייתי מוסיף, לגבי הגג- לך על גג שטוח ולא משופע, ע"ע "מבחן הרלסים החלודים" של ברוך לביא....
ודרך אגב, לא שכחתי אותך....
קובי
-
עוד משהו קטן:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Erez.
1. ברור לי שלכלוב ההתהפכות אאלץ להשתמש בצינור סקדיול 40 בקוטר 48 מ"מ, האם בשאר השלדה ניתן להשתמש בצינור בעל קטור קטן יותר? אני לא רוצה להזמין חומרים ולגלות שיכלתי לבנות את השאר מצינור בעל קוטר קטן יותר. את הקורות הראשיות בשלדה ואת הקשתות הראשיות אתה חייב לבנות מה-"1.5 (48מ"מ). כל יתר החלקים יכולים בהחלט להיות בנויים מה-"1.25 (42מ"מ)!
5. האם מחיר של 26 שקל למטר סקדיול 40 קוטר 48 מ"מ הוא מחיר סביר? מחיר הוגן ביותר לעניות דעתי
תודה, ארז.
קובי
-
תודה לכם,
קובי תודה שלא שכחת אותי, מעריך את זה מאוד!
לגבי הגג, כלומר, להגביה את המסגרת הקדמית של כלוב ההתהפכות עד לגובה של המסגרת האחורית? אני אשנה ואראה איך ייצא.
אלון, לקחתי לתשומת ליבי, אין מידות פעמיים, אבל אני אראה מה עם זה, בכל אופן השרטוט הדו מימדי היה בזריזות בשביל יניב.
לגבי עובי הצינורות, טוב לשמוע שאפשר להוריד את הקוטר בשאר המבנה, אני אקרא לעומק גם את התקנות.
אני אשים תמונה לאחר העדכונים, אם למישהו יש עוד רעיונות, זה הזמן!
-
1 קבצים מצורפים
כרגע בוצע השינוי שקובי הציע:
מסגרת קדמית של כלוב ההתהפכות הוגבהה והכיפוף מעל הראש בגג בוטל, במקומו צינור ישר לחלוטין, ועדיין נשמר מרווח כמעט כמו קודם מעל ראש הנהג.
עוד דבר שראיתי ואין לי היום זמן לשנות זה ביטול של כיפוף נוסף בצינור שיורד מכלוב ההתהפכות למסגרת המנוע, מאחורה.
-
יופי, עצור ותשיג את מכלולי המתלים שהשלדה הזאת בנויה סביבם! יש הבדלים בין חיפושית לטרנספורטר, אני מציע לך בחום להשיג את המכלולים, למדל אותם במחשב בדיוק, ולחבר את השלדה אליהם במחשב - במקום לגלות שבנית יופי של שלדה שעכשיו צריך לחתוך ולהתאים למתלים שהשגת! זה היתרון הגדול של תכנון במחשב.
הX - צריך להגיע עד למטה. עד לרגל של הקשת במקום שבו היא מתחברת ליחידת המתלה - ובשביל זה אתה צריך את המתלה.
מרווח גחון - לא רלוונטי כרגע!. אתה בונה את הבאגי, אין לך יכולת לשנות את מרווח הגחון בשלב הזה. הוא יקבע על ידי גודל הגלגלים ואורך וזוית זרועות המתלה בלבד.
מתלה מתוחכם - מציע לך בחום לשכוח מזה כרגע. מתלה מבוסס VW מורחב, עם זרועות ונאבות מחוזקות, והיגוי משופר, דוגמאת הבאגי של רפי ודרור, הוא מצויין. בספר של ג'ף היברד יש ים של מידע על המתלים האלו, כולו שימושי. מתלי זרועות A - פיתוח בפני עצמו, שאם לא נעשה עד הסוף, לא יתן לך שום יתרונות.
-
המתלה האחורי יהיה טרנספורטר בוודאות.
מתלים קדמיים A, מסובך מידי? ירדנו מהעניין.
לגבי מתלה קדמי של טרנספורטר, האם הוא מספיק רחב לדעתך או שיש צורך להרחיב אותו? כי מתלה כזה כבר אמור להיות לי היום בערב. (בתקווה)
התבצעו כמה שינויים מהתמונה האחרונה.
תודה.
-
יש אצלי מתלה קדמי ואחורי של טרנספורטר - מפורקים. אתה מוזמן לבוא ולהוריד מידות.
האחורי שונה מזה של החיפושית- לכן בוודאות יהיה צריך לעשות שינויים בשלדה האחורית. אנחנו ממש בימים אלו (מנצלים באופן חלקי את חופשת הפסח) תופרים מתלה אחורי כזה לתוך חיפושית.
לגבי הקדמי- מיקום מוטות ההגה ותיבת ההגה שונים מאלו של החיפושית, באופן שלקשה מאוד על שילובם בשלדה שנועדה לפרונט של חיפושית. שים לב גל לזה- כי יידרשו שינויים. פרונט מורחב של חיפושית- משופר או מייצור עצמי (שעושה שימוש בזרועות מתלה של חיפושית)- יתאים בול לתכנית שיש לך.
אסף.
-
אסף, אין שום בעיה להתאים את התכנית למתלה של טרנספורטר קדמי/אחורי, כמו שאמר נמרוד, כשיהיה אצלי המתלה, אני אקח מידות ואכניס אותו למודל.
מתלה קדמי אמור להגיע היום בערב, מתלה אחורי עוד עובדים על זה, כמו גם על גיר 091...
-
ושוב- שים לב בקדמי להתאמה להגה. לא פשוט, כי כל המנגנון ממוקם גבוה ומאחורי הצינורות. (ושוב- אתה מוזמן לבוא להוריד מידות- הכל על השולחן מפורק (או לפחות מה שלא נספיק להרכיב מחר).
אסף.
-
אסף תודה, קודם כל איפה אתה נמצא?
בכל אופן, עכשיו רבע ל12 בלילה, לפני רבע שעה נחת אצלי בבית מתלה קדמי של טרנספורטר, מחר אני אקח מידות, ממדידות ראשונות מול מתלה חיפושית, יש הבדל דיי גדול, אבל לא מדדתי לעומק, מחר בבוקר נטפל בזה.
מבחינת המתלה הקדמי אני רגוע, הוא כבר אצלי.
-
2 קבצים מצורפים
שאלה שגרמה לי לחוסר שינה: השאלה מודגשת.
זה המתלה האמיתי שישמש בבניה.
בתמונות מסומן האיזור בו תתחבר השלדה למתלה,
האם ישנה השפעה ומהי ההשפעה אם אכן ישנה על מרחק החיבור מהקצה של הBEAM.
האם מומלץ לחבר קרוב ככל האפשר לקצה או לשמור על מרחק מסויים.
תודה.
-
חבר קרוב לקצה. שים לב שבחיפושית מקורית יש חיבור באמצע, ועוד חיבורים קרובים לקצה, רק לקורה התחתונה.
ושוב- הבעיה היא- ושים לזה טוב- במיקום מערכת ההגה. אתה צריך בכל המרחב בין החיבורים המקוריים לשלדה (הפלטות עם 4 חורים בכל צד) שלא יהיה כלום- אפילו לא קורות שלדה...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
חבר קרוב לקצה. שים לב שבחיפושית מקורית יש חיבור באמצע, ועוד חיבורים קרובים לקצה, רק לקורה התחתונה.
ושוב- הבעיה היא- ושים לזה טוב- במיקום מערכת ההגה. אתה צריך בכל המרחב בין החיבורים המקוריים לשלדה (הפלטות עם 4 חורים בכל צד) שלא יהיה כלום- אפילו לא קורות שלדה...
אסף.
I'M SORRY, הבנתי על איזה פלטה אתה מדבר, רואים אותה, אבל לא הבנתי לאיזה בעיה התכוונת.
אני אשמח אם תוכל לצייר, או להסביר יותר מפורט.
האם מוטות ההגה מפריעים? סורי, לא הבנתי. בהנחה שאני אבין בדיוק למה התכוונת אחרי ההסבר, איך אתה פתרת את הבעיה?
-
יש שתי בעיות שיכולות לצוץ כפי שציין אסף התנגשות של מוטות ההיגוי בצינורות החיבור, והשנייה היא פגיעת הגלגל בצינורות השילדה במצב של סיבוב.
למיטב זכרוני שתי התופעות לא יקרו גם אם תחבר את צינורות השלדה בנקודות הקרובות ביותר לקצה
אלא אם אתה מותח את הזרועות או מגדיל את קוטר הגלגלים אבל כדאי שתבדוק את הנושא על הסרן הספציפי שלך ולפי נתוני הגלגל.