האם זה טבעי שלאחר כניסה למים עמוקים מעל לטבור וגם לבוץ יוצר מצב שפותחים את מכסה הסרן הקדמי מוצאים את השמן במצב שהוא מאוד מלוכלך...ומה אפשר לעשות בנדון ?
תודה
Printable View
האם זה טבעי שלאחר כניסה למים עמוקים מעל לטבור וגם לבוץ יוצר מצב שפותחים את מכסה הסרן הקדמי מוצאים את השמן במצב שהוא מאוד מלוכלך...ומה אפשר לעשות בנדון ?
תודה
סובל מאותה הבעיה, לפי מיטב הבנתי יש להחליף את מחזירי השמן בסרן,
אשמח אם למישהו יש , תמונות, הסברים, טיפים, או כל דבר שיקל על העבודה
הסרן הזה (דנה 30 קדמי) סובל מבעיית אטימה.
יש דרך מסויימת להתגבר על זה אבל קשה להעביר את זה בכתיבה. זה קשור לעיבוד של הצירייה בצורה שמחזיר השמן עוטף אותה באופן צמוד ולא עם רווח כמו שקיים במקור.
בכל אופן- עמידה במים מעל גובה הטבור- אומרת החלפת שמנים בסרנים אחרי הטיול- בלי לחפש סיבה אם כן או אולי בכ"ז לא.
רצוי לבדוק גם את השמן בגיר והטרנספר אם הטבילה היתה עמוקה.
בהצלחה.
חדירת מים לסרן הקדמי של סיקס היא מחלה, אבל כל כך נפוצה ואופינית שאפשר לקרוא לה טבעית :-)
הבעייה עקרונית - הציריה הקדמית בניגוד לאחורית, לא רק מסתובבת סביב צירה אלא משנה גם את הזוית שלה תוך כדי סיבוב, במידה זעירה, שאי אפשר לראות, אבל מקשה מאד את החיים על מחזיר השמן. בגלל זה הוא גם נמצא בפנים, קרוב לדיפרנציאל, איפה שהתנועה קטנה ביותר, ולא בקצה הצירייה קרוב לנאקל כמו בסרנים קדמיים של טויוטה/לנדרובר/סוזוקי למשל, שבהם יש מיסב CV ולא צלב, ככה שהצירייה רק מסתובבת.
פתרון? לא מכיר. ההחלפה של מחזירי השמן לא קלה, היא דורשת פרוק כל הסרן והוצאה של הדיפרנציאל החוצה, והבעייה חוזרת אחרי תקופת שימוש לא ארוכה... מעשי יותר פשוט לבדוק הרבה ולהחליף שמן אחרי טיול מים רציני.
ארז - אשמח לשמוע על הפתרון שלך - עיבוד של הציריה? למה הכוונה?
נמרוד
בקצה הציריות הקדמיות, בצד הדיפ', יש חריץ קטן בדיוק איפה שמחזיר השמן יושב.
בגדול הפיתרון הוא לעטוף את כל החריץ הזה בריתוך איכותי, ולתת לחרט לעבד אותה חזרה לצורה עגולה רק הפעם ללא החריץ- זאת אומרת שבסופו של תהליך אתה מקבל צירייה אחידה ללא חריץ- מחזיר אוטם.
יש חבר שביצע את זה והרעיון הוא שלו, הוא מדווח שזה עובד.
תיארתי לעצמי משהו כזה.
אישית, לא הייתי מעיז. הסכנה שבהחלשת הצירייה לא שווה לדעתי. לא משנה כמה הריתוך אחיד ומושלם, הוא גורם לריכוזי מאמצים מסוכנים, וזו מראש צירייה בחוזק גבולי.
לדעתי לחריץ הזה יש מטרה והוא לא סתם שם .
אולי להקטין את שטח הפנים עם המחזיר שמן ואולי להפחית חיכוך .
אולי משהו בחישוב המאמצים לפיתול .
לא יודע אבל נראה לי שאם הוא שם זה לא סתם.
כמו שנמרוד אמר גם אני בכל מקרה לא הייתי נוגע עם ריתוך בציריה בשביל לפתור את "הבעיה" הזאת .
בסה"כ כמה טיולי מים כבדים אנחנו עושם בשנה 3 -4 אז תחליף עוד שלוש פעמים שמן .
אם להתעסק עם משהו אז זה עם פקק ריקון על המכסה להחלפה מהירה של שמן.
אגב ראיתי מישהו שניסה לצמצם את הבעיה ע"י קידוח 2 חורים בקצוות הסרן והוספת פטמות גירוז שמשם הוא היה מפוצץ את סרן בגריז שהיה מונע חדירת מים .
לא יודע אם זה עובד אבל נראה שרעיונית זה יכול לשפר את האטימה .
בהצלחה.
שחר
אולי החריץ שם אבל העובדה היא שהוא לא תורם לאטימה.
זה שהוא שם, לא אומר שהוא טוב.
בשורה התחתונה הסרן הזה שותה מים ולמי שטובל יותר מפעמים מעטות בשנה במים, הפיתרון יכול להועיל.
באשר לריכוז המאמצים...
אתם המהנדסים לא אני. אני רק יודע שזה רכב שעובד קשה... וחמסה חמסה נוסע יופי בלי לשבור. :lol:
יש "פקקים" שמוכרים בהרבה כסף לסרן הזה, מיועדים לאטם אותו (אם כי הבנתי שלא עושים עבודה מושלמת למרות מחירם הלא צנוע)
אסף.
אני רוצה להמשיך את הקו שהעלה שחר לגבי חבר שעשה חורים בסרנים ..
הרעיון לעשות חורים בסרן למטה ולשים לאו דווקא גריז אלא שסתום אל חוזר שיכול להוציא את המים לפחות ולא יכניס כמובן בגלל האל חוזר ...??????..
אתה צריך את השסתום במים - אבל כאשר אתה במים השסתום לטא ממש יעזור לך......
http://www.performanceoffroadcenter....oducts_id=2238
70 דולר, זה לא ממש, "מחיר לא צנוע", בטח לא בהתחשב בעלויות הייצור.
מצד שני, זמן ועבודה על להחליף שמן כל טיול בוץ והעובדה שניכנסת גם ג'יפה אחרת שלא עושה טוב לחלקים הפנימיים של הדיפרניציאל.
http://www.performanceoffroadcenter....xle%20seal.jpg
פתרון אידיאלי ופשוט. מניסיון, עובד יופי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחר 9
אבל...אם אתה נהנים להמציא את הגלגל, אז בהצלחה.
אביגדור
עומר, בארץ, אחרי משלוח זה יוצא הרבה יותר. המחיר, מה לעשות, גבוה- לא בהשוואה לעלויות הייצור אלא לחלופה- שהיא החלפת שמן אחרי כל טבילה ממושכת, מה שקורה, נגיד, ארבע פעמים בשנה...ציטוט:
70 דולר, זה לא ממש, "מחיר לא צנוע", בטח לא בהתחשב בעלויות הייצור
אסף.
כמה הבהרות קטנות-
* החריץ על הצירייה, נוצר עקב הלחץ שמפעיל הקפיץ של מחזיר השמן, יחד עם חול וג'יפה שנכנסים פנימה אל הסרן. החריץ הוא לא במקור שם.
* בקשר לנושא ריכוז המאמצים- שיטת הריתוך ועיבוד הצירייה נהוגה כדבר שבשגרה על טרקטורים חקלאיים, בעלי ציריות שעובדות בעומסים עצומים- והן ממשיכות לעבוד בלי להשבר, והפיתרון עובד מצויין.
עכשיו להמחשה קטנה:
זוג תמונות של הCJ של החבר שביצע בו את עבודת הריתוך ועיבוד הצירייה לצורך אטימה מלאה בסרן הקדמי
בעת חילוץ הדיסקברי שבתמונה, הסיקס עמד רבע שעה במים מעל גובה הסרנים. בתמונה הוא עדין במים אבל בנקודה גבוהה קצת יותר-
http://pic.hevre.co.il/Files/3056C05...8B43A04243.JPG
http://pic.hevre.co.il/Files/3056C05...164820B8BA.JPG
מספיק עמוק?
כדי שיכנסו מים- בהחלט כן.
אז לצורך העניין וכמו לאחר כל טיול- היום נבדק השמן בסרנים ובגירים.
הפלא וופלה- שום טיפת מים בפנים... :oops:
מכאן והלאה... איש איש ואמונותיו הוא... 8)
יש מצב שהאיש באדום באוטו הירוק,עשה תמונה של ניקוי הבוץ מה''מייג'ור''? [סרן].
איזה קלוז אפ?
או מינימום החלפת דרייבשאפט..
לא מכיר את הציריות של ה CJ ,
אבל לא ניתן למלא את החריץ שיוצר מחזיר השמן עם פרופוקסי / חומר אפוקסי אחר ולהחליק אותו ולחסוך בכך את הסרט של הריתוך ?
החריץ הנ"ל סמלי ביותר, עכשיו שהבנתי למה אתה מתכוון וגם הלכתי להסתכל על ציריה ישנה שזרוקה אצלי בחצר... מדובר על חריץ של מיקרונים, ולמלא אותו בריתוך עם חדירה של 1-2 מ"מ ויותר זה פשוט פשע הנדסי. זה שהציריה שבוצע עליה הניסוי מחזיקה מעמד לא אומר הרבה. זה כאילו שגנבת ועדיין לא נתפסת, ויכול להיות גם שלא תתפס לעולם - תגיד תודה אבל אל תהפוך את זה לשיטה ולהמלצה.
אם כבר, אז הרעיון של שלומי עם הפרופוקסי יפה - זה ממלא את החריץ הנ"ל בלי לפגוע בפלדה. אבל אותו תהליך יחזור ומהר יותר בפרופוקסי שהוא חומר רך יותר.
קודם כל- זו כן שיטה.
חזור על מה שכתבתי לפני כן:
הדבר הזה מבוצע כדרך קבע על ציריות של כלים חקלאיים (טרקטורים 4X4 לרוב) כבדים כאלו ואחרים, וזאת ממקור ראשון.
זה שאתה לא מקבל את זה כמהנדס וכדיעה, זה משהו אחר.
החריץ אצלך אולי לא גדול בצירייה ואני לא יודע כמה זמן היא בפועל הסתובבה, אבל בכלי שעובר הרבה ב4X4- יש אחלה חריץ, בגלל קפיץ מחזיר השמן.
פשע הנדסי?
יאללה, פאנק אותה... 8-)
ארז, ברור שאני בסך הכל מביע דיעה, בסופו של דבר זכותו של כל אחד לעשות מה שהוא רוצה בג'יפ שלו, ובוודאי ש"פשעים הנדסיים" הם זכות יסוד בסיסית באתר הזה :lol: