חוזר: עשה ואל תעשה - 44K ??
לי יש רק נסיון טוב עם התוסף הזה. אני שם אותו כל 10,000 ק"מ, גם במכונית היותר חדשה שלי, שנת 2006. מנע לי בעיות של צלצולים, שיפר צריכה ולא יצר שום בעיה.
כאיש מקצוע: ההסברים של פטרוטק ושל BG עצמם על המוצרים שלהם ועל אופן פעולתם דומים במפתיע לאלו המשווקים שמן נחשים בערוץ הקניות. אני לא קונה את ההסברים שלהם ולכן אני לא קונה את המוצרים שלהם.
מי שרוצה פרטים נוספים, שיפנה אלי בפרטי.
אלכס.
אולי ההסברים לא משהו (לא אולי, בעצם. זה נראה כמו פרסומת רעה) אבל המוצר הוא אמיתי- לא כמו "שמן נחשים" שהוא לא מוצר אמיתי, אלא אוויר בבקבוק. יתרה מזאת- במנועים בהם נעשה שימוש קבוע ב44K, רואים תאי שריפה ומערכות יניקה נקיות יותר. זו לא חוכמה גדולה- מדובר בחומר ניקוי חריף שממיס פיח, וזה מה שהוא עושה.
השאלה שלי היא מעשית- לגבי רכב שרואה את המוצר לראשונה אחרי ככה וככה שנים על הכביש. להחליף פילטר דלק קודם? רק אינפוזיה? למה בעצם? מה עוד?
אסף.
לא מכיר את החומר באופן אישי.
לפני שבועיים חבר נכשל בבדיקת זיהום אויר בטסט (גולף 1600 שנת 2000), הוסיף את אחד התוספים האלו למיכל הדלק, נסע עם הרכב שבוע ניגש שוב לבדיקה ועבר, כך שהחומר עושה משהו.
מצטרף לשאלה של אסף
אני ממליץ לקרוא את הוראות השימוש הכתובות על גבי האריזה !
החומר חומר ניקוי חריף ביותר .
אינו מומלץ לשימוש בריכוז גבוה .
בשימוש לאורך זמן יכול לגרום נזק למיסבי המנוע ( ממיס את ציפוי הבדיל / עופרת )
המוצר משווק בצורה מאד גסה .
זאת הסיבה העיקרית שהוא נפוץ !
ובכלל למה אתם צריכים לקחת תרופות שידוע שהם מסוכנות ?
אז מה עם החומר מנקה את סעפת היניקה ( יש עוד חומרים שעושים זאת בלי נזק סמוי )
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אולי ההסברים לא משהו (לא אולי, בעצם. זה נראה כמו פרסומת רעה) אבל המוצר הוא אמיתי- לא כמו "שמן נחשים" שהוא לא מוצר אמיתי, אלא אוויר בבקבוק. יתרה מזאת- במנועים בהם נעשה שימוש קבוע ב44K, רואים תאי שריפה ומערכות יניקה נקיות יותר. זו לא חוכמה גדולה- מדובר בחומר ניקוי חריף שממיס פיח, וזה מה שהוא עושה.
השאלה שלי היא מעשית- לגבי רכב שרואה את המוצר לראשונה אחרי ככה וככה שנים על הכביש. להחליף פילטר דלק קודם? רק אינפוזיה? למה בעצם? מה עוד?
אסף.
אם המוצר כל כך טוב, אז למה משווקים אותו בטקטיקות של שיווק "שמן נחשים" תוך כדי הפצת חצאי אמיתות ואף שקרים מלאים? (מי שרוצה פרטים - בפרטי). ממה יש להם לפחד אם המוצר אמיתי ועומד ב-100% בהבטחות יצרנו/משווקו?
משהו בעסק מריח מוזר.
ובענין החבר שנכשל בטסט
יש טיפול שנקרא טיפול שמש . מומלץ ביותר לנהגים מאמינים .
נוסעים עם הרכב בשמש כ חצי שעה .
על הרכב להיות בסל"ד גבוה ובעומס עד כמה שאפשר .( רצוי להשאר בהילוך נמוך )
התוצאה היא חימום טוב של הקטליזטור מה שגורם לעבודה נכונה שלו וכמובן מעבר מבחן שנתי .
בזמן המבחן חובה לכבות מזגן !
רצוי לא לקרר את הרכב לאחר הנסיעה ( לא להמתין בפקק בסל"ד נמוך ) .
כמובן שבמסגרת טיפול שמש רצוי להוסיף נוזל פלאים ( גם פחית דלק זה טוב ) .
וכדי שכולם יהיו מרוצים אפשר למכור איזה תוסף .
בהמשך אתה יכול לספר על החבר שעבר טיפול שמש וכמה זה טוב .
וזה מזכיר לי סיפור אחר על נהג שעשה טיפול ליל ירח מלא וזה גם עבד אצלו .
אחד בגדיל לעשות ונסע לקיברי צדיקים
מי שהוא לחש לי שלצורך הענין גם הקבר בנביא רובין יכול להיות טוב לטיפול קטליזטור
אבל אני לא בטוח צריך לבדוק איזה תוסף מחלקים שם .:lol: :lol: :lol:
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
יש רבים הממליצים על שימוש ב44K של BG לצורך ניקוי מערכת הדלק. מאידך, במקומות שונים ברשת מזהירים כי שימוש בתכשיר למנוע שלא נוקה בעזרתו מעולם- עלול להמיס את הלכלוך בפילטר הדלק, ולהסיע אותו למזרקים- ובכך, למעשה, לגרום יותר נזק מתועלת.
כיוון שהנושא עלה לאחרונה גם כאן בפורום, אשמח לשמוע מבעלי הנסיון מה דעתם. אשמח אם אנשי "פטרוטק" יענו גם הם בדיון.
אסף.
אסף, כרגיל אתה צודק.
בשימוש קבוע, בהתאם למינון מצויין.
בשימוש לאחר שהמנוע הזדהם 5 שנים, צרות צרורות.
איציק, גם הוספה של 0.5 ליטר קרוסין לדלק תעזור בבדיקת זיהום האויר.
באופן כללי, המוצר אינו כל כך תוקפני, ולכן מיועד אך ורק להוספה אל מיכל הדלק. בשום פנים ואופן אינו מיועד לניקוי סעפת היניקה. אך מאידך אינו מיועד לשימוש יומי או שבועי.
החומרים המיועדים לניקוי (יש מוצר משלים של פטרו) בתי המצערת וסעפות היניקה אגרסיביים הרבה יותר. ורובם מגיעים באפליקציה של תרסיס או יחידת ריסוס מקצועית. אין להחליף בין החומרים.
כיום גובר השימוש באינפוזיות הישר אל חליל ההזרקה על מנת למנוע המסת לכות וחומרים שהזדגגו במעלה צנרת הדלק. לרוב החברות הגדולות מכונות סיקרולציה / מכלי לחץ המיועדים לחיבור ישיר של חליל הדלק. פעולה זו עדיפה בהרבה מאשר ההוספה של חומר אל מיכל הדלק.
באופן כללי, עקב המודעות לאיכות הסביבה, לא ניתן להשיג את חומרי הניקוי החריפים והמצויינים שהיו מבוססים על אמוניה. חומרים מבוססי אמוניה היו נפוצים מאוד לפני 10 שנים, אך הינם מחוץ לחוק.
לסיכום דעתי הפרטית: K44 הוא מוצר טוב, אך בוודאי שאינו עושה קסם. הסיבה לכך שהוא טוב, היא איכותו של הדלק בארץ.....
אני אישית מבצע אינפוזיה, ולא משתמש ב-K44.
מבלי קשר לכך, אבקש מנציגת המכירות של חברת "פטרו" התיחסות.
חג שמח,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
אני אישית מבצע אינפוזיה,
.
מה הכוונה שלך לאינפוזיה איך זה מתבצע?
אני משתמש ב K 44 כ 10 שנים מדובר ברכב יד ראשונה שמידי טיפול זוכה לתוסף- אין לי בעיות שקשורות לחומר וניתן לומר שאני מרוצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
ובענין החבר שנכשל בטסט
יש טיפול שנקרא טיפול שמש . מומלץ ביותר לנהגים מאמינים .
נוסעים עם הרכב בשמש כ חצי שעה .
על הרכב להיות בסל"ד גבוה ובעומס עד כמה שאפשר .( רצוי להשאר בהילוך נמוך )
התוצאה היא חימום טוב של הקטליזטור מה שגורם לעבודה נכונה שלו וכמובן מעבר מבחן שנתי .
בזמן המבחן חובה לכבות מזגן !
רצוי לא לקרר את הרכב לאחר הנסיעה ( לא להמתין בפקק בסל"ד נמוך ) .
כמובן שבמסגרת טיפול שמש רצוי להוסיף נוזל פלאים ( גם פחית דלק זה טוב ) .
וכדי שכולם יהיו מרוצים אפשר למכור איזה תוסף .
בהמשך אתה יכול לספר על החבר שעבר טיפול שמש וכמה זה טוב .
וזה מזכיר לי סיפור אחר על נהג שעשה טיפול ליל ירח מלא וזה גם עבד אצלו .
אחד בגדיל לעשות ונסע לקיברי צדיקים
מי שהוא לחש לי שלצורך הענין גם הקבר בנביא רובין יכול להיות טוב לטיפול קטליזטור
אבל אני לא בטוח צריך לבדוק איזה תוסף מחלקים שם .:lol: :lol: :lol:
איציק
איציק
טיפול שמש אני מכיר, אבל זה לא היה המקרה הפעם, החומר הוסף לרכב לא בהמלצת המכון אלא בהמלצת אחיו, והגיע לטסט אחרי אותה נסיעה של 20 דקות (מהבית למכון) כמו בפעם הראשונה, ללא משיכת הילוכים או שום דבר שונה מהפעם הקודמת.
נראה לי שהיום קשה יותר להמציא נתונים כי יש פלט מחשב עם נתונים על זיהום אויר.
בעיניין טיפול שמש, לפני כשנתיים עם סיאט אינקה דיזל (רכב עבודה של חבר אחר) הרכב נכשל על זיהום אויר (בבדיקה הישנה) מכון הטסטים מכר לו תוסף לסולר, אמרו לו למלא לעשות סיבוב ולחזור, הוא עשה לרכב טיפול שמש לא הוסיף כלום, חזר לבדיקה חוזרת ועבר.
יכול להגרם נזק בשימוש בחומר ישירות לתוך סעפת היניקה, במנוע יחסית חדש ?
פרייבט עם 160K ק"מ, שנכשל על 0.5% CO. נתתי למנוע לשתות את החומר באופן מבוקר דרך פתח בסעפת יניקה, זמן קצר אחרי זה בדיקה במכון טסטים הראתה 0.08% .
מה קורה עם הטיפול שמש במקרה של יום חורפי ומעונן ? :shock: :confused: :twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
אם המוצר כל כך טוב, אז למה משווקים אותו בטקטיקות של שיווק "שמן נחשים" תוך כדי הפצת חצאי אמיתות ואף שקרים מלאים? (מי שרוצה פרטים - בפרטי). ממה יש להם לפחד אם המוצר אמיתי ועומד ב-100% בהבטחות יצרנו/משווקו?
משהו בעסק מריח מוזר.
אני רוצה פרטים. לא בפרטי. אם נדמה לך שבגלל שמופיע באנר פרסומת צריך לצנזר דיון - אז לא. ודעתך היא מהנחשבות והמכובדות בפורום.
שמן נחשים זאת הגדרה טובה .
יש כאן בפורום כאלה שמכירים את המוצר מקרוב וכאלה שמכירים את היבואן \ ספק \ איש מכירות
אני לא חושב שניתן לפתח דיון רציני מבלי להכנס לפרטים
אני לא מכיר את כל הפרטים ואותם פרטים שאני מכיר הם כאלה שחוק ההתישנות כבר חל עליהם .
ובכל זאת אני לא אוהב את המוצר ואת דרך שיווקו .
הדיון מתחיל להפוך לדיון צהוב במקום לדיון כחול אז אולי כדאי שנפסיק .
כתבתי זאת כאן כי נמרוד ביקש לא בפרטי .
איציק
טוב, הרבה אני לא יכול לתרום לדיון הזה, אבל אחרי שה"חימושניק"( אותו אני מכיר אישית וסומך עליו בעינים עצומות) ואיציק (שאני לא מכיר אישית, אבל למדתי "להכיר" אותו דרך הפורום), אומרים שזה שמן נחשים - אני מאמין להם.
אני לא מכונאי ולא מהנדס, סתם חובב רכב. גם אני מאלו שבעבר נהגו להוסיף K-44 כל 10K "כי צריך", אחרי מה שאני שומע פה, אני מתחיל לפקפק.
לבקשת נמרוד ולמען אלו שפו אלי בפרטי וטרם עניתי להם:
* תגובה זו מצונזרת קלות משיקולים "פוליטיים" בתוך עולם הרכב הישראלי. עליי לציין שלא היה לי, אין לי ולא יהיה לי כל קשר מסחרי או אחר ל-BG או לנציגיהם בארץ, חברת פטרוטק.
במסגרת תפקידי (לא בחיל חימוש, ממנו השתחררתי, אלא אצל יבואן רכב מסויים בארץ שלא אחשוף את שמו) הוזמנתי ל"הרצאה" על תוספים של חברת BG אצל פטרוטק, יחד עם מספר עמיתים למקצוע שעובדים אצל יבואני רכב מתחרים.
ההרצאה הועברה באנגלית ע"י עובד פטרוטק מארה"ב בשם ראלף. הרושם הכללי שעלה לי הוא של קמפיין מכירת שמן נחשים בערוץ הקניות. להלן תיאור חלקי של הערב:
ההרצאה הורכבה מתיאור (מאוד לוקה בחסר ומנוסח בצורה מאוד מעורפלת ובעלת אוריינטציה שיווקית בלבד) של מוצרי BG (בעיקר 44K ו-MOA) על גבי מצגות. השלב הבא היה הדגמות בסגנון ערוץ הקניות על "חוזקו" של 44K לעומת המתחרים שהסתכמה בערבוב בנזין עם תוספים שונים (44K והמתחרים), הוספת חומר שצבע את הדלק בסגול ואח"כ הוספת חומר שמחק את הצבע הסגול. החומרים הגיעו מתוך "ערכה" של BG. אין תיאור של החומרים כך שאי אפשר לדעת מה הם ומה הם עושים. האפקט השיווקי הוא שצריך להוסיף הרבה יותר חומר "מוחק" לדלק שתוסף עם 44K מאשר לחומרים האחרים. היות ותהליך הבדיקה לא שקוף (כי לא יודעים מה החומרים שמוסיפים לדלק כדי לקבל את האפקט) אי אפשר להסתמך עליו.
בוצעה גם הדגמה של MOA אבל השרשור לא דן במוצר זה, אז אדלג על התיאור הזה ברשותכם.
לאחר ההדגמות נמסרו, בין היתר, הנתונים הבאים:
1. BG רשמו פטנט על 44K בהמלצת ה-EPA. טענה מוזרה, שכן אין זה מתפקידו של ה-EPA להמליץ על רישום פטנטים. בדקתי אותה ע"י חיפוש קדחתני באתר רשם הפטנטים האמריקאי. אין פטנט כזה. אין טרייד מארק כזה. אין שום פטנט רשום על שם BG products inc. יתרה מזו: אם היה למוצר פטנט, מספר הפטנט היה מצויין על גבי האריזה. אין שום אזכור למספר פטנט על אף אריזה של אף מוצר של BG.
2. נטען שה-EPA ממליץ על 44K. שמענו כבר טענה כזו לגבי גלולות הדלק. גם במקרה זה הטענה מפוקפקת. אין שום אזכור ל-BG או ל-44K באתר ה-EPA. יש שם סיקור שעשו למפעל בקנזס לגבי פליטת מזהמים. חיפוש בגוגל גם לא יניב שום תוצאה שקושרת בין ה-EPA לבין 44K.
3. נטען שקיימת הוראה טכנית של VW לשימוש במוצר אחר של BG לניקוי שסתומי EGR במנועי דיזל. בירור שערכתי העלה שאין כזאת הוראה.
ההרצאה וה"עובדות" הללו שכנעו אותי סופית שמדובר במוצר שלעולם לא נבדק בצורה מדעית ע"י אף אחד ונהנה ממערכת שיווק משומנת שמצליחה לדחוף אותו חזק תוך כדי "מכירת" חצאי אמיתות, מיתוסים וכדומה גם לאנשי מקצוע, שחלקם, לצערי, "בולעים" את הסיפורים האלו בלי לשאול שאלות.
אתם מוזמים לבדוק בעצמכם את טענותיי ואם תמצאו הוכחה שאני טועה, אנא העלו אותה לשרשור הזה כדי שאוכל להיווכח בטעותי. במידה ואני טועה, אשמח להתנצל בפומבי.
אלכס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
שמן נחשים זאת הגדרה טובה .
יש כאן בפורום כאלה שמכירים את המוצר מקרוב וכאלה שמכירים את היבואן \ ספק \ איש מכירות
אני לא חושב שניתן לפתח דיון רציני מבלי להכנס לפרטים
אני לא מכיר את כל הפרטים ואותם פרטים שאני מכיר הם כאלה שחוק ההתישנות כבר חל עליהם .
ובכל זאת אני לא אוהב את המוצר ואת דרך שיווקו .
הדיון מתחיל להפוך לדיון צהוב במקום לדיון כחול אז אולי כדאי שנפסיק .
כתבתי זאת כאן כי נמרוד ביקש לא בפרטי .
איציק
צודק איציק, אז בוא נשמור את הדיון על המוצר עצמו, וזה מה שאסף שאל, לא?
אלכס - הסיפור שלך הוא דוגמא קלאסית לזה ששיטת שיווק שעובדת במקום ובזמן נתון (באמריקה עם קהלי יעד מסוימים) גורמת לנזק כשמיישמים אותה במקום הלא נכון (קבוצה מצומצמת של אנשים טכניים בישראל).
אתם מפתיעים אותי.
האם לגבי כל מוצר וכל יוגורט שאתם מכניסים לפה, אתם רוצים "שקיפות" ושיוכיחו לכם בדיוק מי מורכב ממה ומאילו חומרים ובאיזה שיעורים?
יש ענין של נסיון קולקטיבי, חוץ מהתרשמויות אישיות שיכולות להיות מוטעות ומוטות, וזה אני מניח מה שאסף בקש לשמוע לגבי סיטואציה של שימוש חדש וראשון בחומר במנוע משופשף.
הפכתם את זה לדיון יותר מידי חוכמולוגי וספקני, ותסלחו אם אוסיף שאינני משוכנע שהמומחים כאן בפורום הם אכן הכימאים המוסמכים לאשר או לקטול חומר כזה.
אין הכוונה לפגוע, אבל באמת צריך לענין זה בעלי ידע מקצועי מעמיק כדי לחרוץ דין בנושא, ואין כאן - בכל הכבוד הראוי - כאלה.
הבעת דיעה אישית מתוך נסיון אישי מוגבל היא דבר אחר לחלוטין, וזה נדמה לי, מה שהתבקש כאן.
אני מסרתי נסיון אישי שלי, מוגבל וצנוע, ואתן כאן פירוט קטן -
היתה לי מאזדה NX-5 חדשה דנדשה מהחברה, אשר אחרי כ 4000ק"מ התחילה לצלצל. כל מומחי מאזדה ומנהלי השירות שלה הפכו את העולם ואת המנוע. התכתבו עם המפעל ביפן ולא מצאו כלום, וכמובן שלא הצליחו לעשות דבר - המנוע המשיך לצלצל ברמות שאי אפשר היה להתעלם מהן.
בסוף, ולאחר שכלו כל הקיצין, בא אלי מנהל השירות הארצי(או סגנו, לא זוכר בדיוק) ואמר לי כי החברה תממן לי תוסף מיוחד שלהערכתם יכול למנוע את הצלצול במנוע, כאשר אם התוסף יעבוד ויהיה בכך צורך, אקבל את התוסף על חשבונם כל עוד הבעיה תהיה קיימת.
וראה זה פלא - התוסף(44K, ניחשתם נכון) פתר את הבעיה תוך זמן קצר, כאילו לא היתה קיימת בכלל. מאז, הצלצול לא חזר, וכשמכרתי את הרכב אחרי כמה וכמה עשרות טובות של אלפי ק"מ, אמר הטסטר במכון הבדיקה כי הוא רוצה לציין דוקא את המנוע שעובד מצויין יחסית לקילומטראז'.......
כל הנ"ל אמת לאמיתה.
אז, כשאני יודע את הנ"ל ותורם את נסיוני הדל הזה מחד, ויושב וקורא את דבריכם מאידך, אני שואל את עצמי למה ימליץ מנהל שירות על התוסף, למה הוא אכן עבד, והאם קטילת מומחי הפורום את המוצר, אכן מבוססת ומוצדקת, ויותר מכך - האם יש להם כלים וידע מספיקים לומר את מה שהם אומרים.
תרשו לי לפקפק.