גגון אלומיניום לסופה
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...of_rack/16.jpg
Printable View
יפה מאוד.
מגש האלומיניום יפהפה.
שתי הערות:
1. לבעלי סופה שרצים לקנות את החומרים: רגלי הגגון האוניברסליות שנעשה בהן שימוש כאן, חלשות ולא עומדות לאורך זמן בעומס המופעל ע"י שילוב של משקל המטען + הטלטולים והויברציות בנסיעת שטח. המשולשים חזקים ומצויינים, אבל ה"רגליים" יישברו באיזור הכיפוף וזה מנסיון.
צריך להקדים תרופה למכה ולייצר רגליים מכופפות או מרותכות מפרופיל סגור כלשהו.
2. רגלי גגון מתכתיות (והמהדקים החיצוניים שלהן) פוגמות בשכבת הצבע בדיוק במקום הכי רגיש בסופה לחלודה - תעלות המים בגג. התעלות הללו גם גבוהות והחלק העליון שלהן נסתר מהעין - כדי לוודא שאין שם קילוף'פגיעה בצבע צריך לטפס על הגלגל האחורי ולהסתכל היטב. שריטה בצבע שלא מטופלת בתוך כמה ימים - כאן יצמח הריקבון הבא... הפיתרון - בידוד כלשהו בין רגלי הגגון לפח הרכב. גומיה, איזוליר-בנד, משהו.
בסך הכל - יפה ביותר.
הייתי עד לכמה קריסות של רגליים כאלו בשטח
יתכן שהפתרון הוא בשילוב של תמיכה עם רגלי גומי
כך שהעומס ישב על הגג והקשירה הנוכחית תהיה להידוק
הייתי מוסיף חורים לניקוז מי גשמים או בכלל
כמו כן טבעות או חורים למתיחת גומיות או חבל
לא תמיד מעמיסים מלא או קושרים עם רצועות.
לגבי הבידוד ...
איזולירבנד זה דק מידי וחלש מידי
אבל אני מציע קטע צינור גינה פתוח לאורכו עם יפנית ומושחל על ה"סכין" של הרגל של הגגון.
זה עשה עבודה טובה אצלי בדיסקו בזמנו.
לגבי הגגון, יפה מאוד !
תודה על המחמאות.
לגבי רגלי הגגון, גם אני מוטרד מחוזקן אבל לפחות זה מונע ממני להעמיס את הגגון בעומס יתר. כמובן שהרכבתי אותן עם גומיות למרזב. אני מתכנן משהו יותר מסיבי ובחתיכה אחת.
לגבי ניקוז, יש די הרבה חורים בתחתית אבל אני אוסיף קדחים ממש בפינות כי כמעט תמיד הג'יפ עומד בשיפוע כלשהו והמים מצטברים בפינות.
ארז
עוד דבר לגבי הרגליות והמרזב- כשמייצרים רגליות חדשות, כדאי לבנות פס ארוך, שישב בתוך המרזב לכל האורך, ויהווה את הבסיס לרגליות. זה ימנע מהמרזב לקרוס (ומרזבים של סופות, וגם של ג'יפים אחרים- קורסים)
אסף.
חבר שבנה כזה לדיפנדר התנסה בתופעה הפוכה, פס ארוך היה קשיח מידי ולא "עבד" באותה הגמישות כמו פח הרכב,מה שגרם לסידוק המסילות בפח, לדעתו הדרך הנכונה היא לא פס אחד אלא כמה רגליים שגם יפזרו לחץ על המסילות וגם לא יבטלו את הגמישות של פח הרכב.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אצלו יש לאורך הגג 4~ רגליים מכל צד.
השתמשתי ברגליים מקוצרות כאלו שחוברו לפסי מתכת רוחביים ועריסת אלומיניום, גם אצלי הרגליים הראו סימני עייפות מאד מהר וזה לאחר שימוש עם משקלים קלים, ברז הסגירה נפתח לעט לאט עם תנועות הרכב, בעצירה ראינו שהגגון טייל בנסיעה אחורה עד קצה המסילה.. לדעתי כדי לך להכין רגליים אחרות חזקות ויציבות יותר גם אם אתה מתכנן רק משקל "קל" יחסית.
רעיון שעלה לי עכשיו בקשר למסילות
לייצר רצועות פח רצוי אלומניום ולהניח לרוחב הגג
ולהנחיא את רגלי הגגון עליהם
הם יחלקו את העומס היטב ויורידו לחץ מהמסילות
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=4340&stc=1
מקווה שהסקיצה מספיק ברורה.