חוזר: גג פיברגלס לסופה מתכתית
יש הרבה מאוד סופות שיש להם סגירת פיבר.
בזמנו, המחירים נעו סביב 7000 ש"ח, אבל זה היה מזמן.
תודה לכל המגיבים אך גם אני מכיר את הפתרונות הקיימים.
לעניות דעתי, התרשים בכתבה מרשים ביותר והוא אינו דומה לאף פתרון זמין.
כמובן שהמחיר והזמינות יהוו בסיס להצלחת הפרויקט שבוודאי ימשוך בעלי סופה רבים לחדש את הרכב באמצעות שיפור אפקטיבי כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
תודה לכל המגיבים אך גם אני מכיר את הפתרונות הקיימים.
לעניות דעתי, התרשים בכתבה מרשים ביותר והוא אינו דומה לאף פתרון זמין.
כמובן שהמחיר והזמינות יהוו בסיס להצלחת הפרויקט שבוודאי ימשוך בעלי סופה רבים לחדש את הרכב באמצעות שיפור אפקטיבי כזה.
האמת, הגג הוא חלק מתוכנית שיפורים שלמה שיש לי, הכוללת גם את הגדלת החלון הקדמי כלפי מעלה (ע"י שימוש בקטעים ממסגרת נוספת), כי עם הכסא ההידראולי אני צריך להתכופף כדי לראות רמזורים או כל דבר מעט גבוה והנוסעים מאחור לא רואים כלום קדימה, הוספת קורת חיזוק מעל הדלתות (רואים בשרטוט) שיתחברו לקשת התהפכות. הקשת תשתלב בגג ותשמש לייצוב המבנה באזור הדלתות, בנוסף, אני חושב לשלב בגג הכנות לזרקורים ואולי גם הכנה לסככה נפתחת כלשהי מהצד. כדי שהגג יתאים לכלים אחרים אני שוקל לחלק אותו לשניים כדוגמת הקיים ולהתאים את החלק האחורי לכל כלי בנפרד אבל זה יתברר במהלך התכנון. אני מתכוון לבנות מודל לגג ולמסור ליצרן פיברגלס את עבודת ייצור התבנית והמוצר הסופי. כדי לייצב ולהקשיח את הסגירה כמה שיותר, אני מתכנן לחבר אותה לאמבטיה בצורה קבועה במקום בברגים וגם לרתך את החלון הקדמי לגוף.לאחר השלמת הפרוייקט אבדוק אם אפשר ושווה למסחר אותו.
ארז
לארז, התכנית על-הכיפאק אבל אני מציע לך להיות מעשי.
תתחיל עם גג המתחבר עם ברגים במקום הגג הקיים. גג שיהי קל להתקנה וחלופי לחלוטין לגג הפח הקיים.
לגג כזה יש ביקוש העולה על שאר השיפורים שאתה מתכנן בהנחה שהעלות תהיה הגיונית.
לתשומת לבך, בנית הגג משני חלקים תיקר את עלותו ותיצור בעיות בחיבור גם במידה והוא נתמך ע"י מסגרת התהפכות המתוכננת. לטעמי מוטב ליצר גג בפורמט אחיד לסופה ארוכה.
מבחינה מסחרית (כלכלית), מאחר ולסופות קצרות יש היצע גדול של סגירות פיבר (א.ד. וכד') תבנית לסופה ארוכה תהיה שימושית מאד וכדאי לשקול קיצור גג פיבר לסופות קצרות ע"י חיתוך והוצאת סיגמנט בדיוק כמו שעושים כיום בקיצור סופות ארוכות.
בכל מקרה אם תחליט לטפל גם במסגרת חלון קדמי, עדיף לבצע הארכת מסגרת ע"י חיתוך והגבהת משקוף עליון מפח מכופף מתאים.
בקיצור, אנחנו מחכים לראות כבר מה יצא וכמה עולה.
זאבי
נ.ב.
ראית את הסופה של מאיר רוטנברג עם גג ודפנות פיבר שיוצורו עבור הסופות של מג"ב ?
זאבי,
אני בהחלט מודע לגרנדיוזיות של התוכניות שלי, בכל מקרה אני אתכנן את כל הגשפט ביחד, אתחיל מהגג ואתקדם בהתאם. אני כן רוצה לשלב אותו עם חלון מוגדל כי זה ישפיע על תכנון הגג, יש עם זה בעיה כי החלון אינו מלבני אלא טרפזי וקטן כלפי מעלה אבל ניתן לפתרון. אני חושב להשתמש בחלקי חלון נוסף או לכופף פח בהתאם. גג בחתיכה אחת אכן חזק ופשוט יותר ליצור אבל בטח לא יתאים לשום סופה אחרת.
המחיר אינו מטריד אותי כרגע כי אני לא מתכוון לשווק את המוצר, אבל מניסיון, העלויות העיקריות בפיבר הן ייצור המודל והתבנית והמוצר צריך להיות זול יחסית.
אני מכיר את הסגירה של מאיר אני גם מכיר את היצרן (הוא גם בנה את הסגירה של הסופה 2 אבל לבסוף הייצור עבר ליצרן אחר משיקולים של כספי סיוע). סגירה כזו זו אופרציה אחרת לגמרי, מדובר בתבנית ענק מכמה חלקים וגם הייצור וחליצת המוצר לא פשוטים. הגג שאני מתכנן יהיה בתבנית שטוחה, 20 ס"מ בערך מחלק אחד עם חליצה פשוטה. אני גם חושב שבסך הכל סגירת המתכת עשוייה לא רע ומחזיקה מעמד חוץ מהגג עצמו.
ארז
אהבתי את התרשים המקצועי ואת הרעיון בכללותו, אבל יש בו כמה בעיות.
ראשית - עם גג כל כך גבוה, הסתיים פרק החניונים הסגורים/תת קרקעיים בחיי הג'יפ שלך...
הסופה שלי כבר היום, עם צמיגי 31, קיט מתלים 4 אינץ' וגג רגיל די קרובה לרוב תקרות החניונים. את האנטנה של המקסטראק אני מוכרח לפרק אם אני לא רוצה להרוס אותה, וכבר נתקלתי בחניונים עם תקרות נמוכות במיוחד (למשל - מגדל טויוטה בת"א) שם צריך לפרק אפילו את פסי הגגון כדי להכניס את הסופה "על הקשקש" (יש עוד פיתרון של אין ברירה - להוריד הרבה אוויר מהגלגלים, אבל זה באמת לא לעניין...)
שנית - צריכת דלק. נכון שסופה גם במקורה אינה רכב אווירודינמי, אבל זה כבר לא סתם גגון שאתה מרכיב רק לפני טיול ומפרק כשחוזרים הביתה. הגג המוגבה יגדיל את שטח הפנים של הרכב ואיתו תגדל גם תצרוכת הדלק.
שלישית - אם בכל זאת אתה הולך על הפרויקט הזה - תקפיד לשמור על המתאר המקורי של תעלות המים - צמודות לדלתות כמו בגג הפח המקורי. אחרת תסבול מנזילות מים סביב הדלת. גומיות האטימה שמסביב לדלתות הן בדיחה - הן אוטמות איכשהו רק כמות מים קטנה מאוד. את רוב עבודת סילוק המים עושות התעלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אהבתי את התרשים המקצועי ואת הרעיון בכללותו, אבל יש בו כמה בעיות.
ראשית - עם גג כל כך גבוה, הסתיים פרק החניונים הסגורים/תת קרקעיים בחיי הג'יפ שלך...
הסופה שלי כבר היום, עם צמיגי 31, קיט מתלים 4 אינץ' וגג רגיל די קרובה לרוב תקרות החניונים. את האנטנה של המקסטראק אני מוכרח לפרק אם אני לא רוצה להרוס אותה, וכבר נתקלתי בחניונים עם תקרות נמוכות במיוחד (למשל - מגדל טויוטה בת"א) שם צריך לפרק אפילו את פסי הגגון כדי להכניס את הסופה "על הקשקש" (יש עוד פיתרון של אין ברירה - להוריד הרבה אוויר מהגלגלים, אבל זה באמת לא לעניין...)
זו בעיה אמיתית, כבר מרחתי את הגג שלי פעם אחת בחניון דיזנגוף סנטר כי שכחתי שערגלתי את הקפיצים..
שנית - צריכת דלק. נכון שסופה גם במקורה אינה רכב אווירודינמי, אבל זה כבר לא סתם גגון שאתה מרכיב רק לפני טיול ומפרק כשחוזרים הביתה. הגג המוגבה יגדיל את שטח הפנים של הרכב ואיתו תגדל גם תצרוכת הדלק.
אתה בוודאי מתכוון לשטח החתך אבל זה נכון.
שלישית - אם בכל זאת אתה הולך על הפרויקט הזה - תקפיד לשמור על המתאר המקורי של תעלות המים - צמודות לדלתות כמו בגג הפח המקורי. אחרת תסבול מנזילות מים סביב הדלת. גומיות האטימה שמסביב לדלתות הן בדיחה - הן אוטמות איכשהו רק כמות מים קטנה מאוד. את רוב עבודת סילוק המים עושות התעלות.
מסכים, התעלות גם עוזרות להקשיח את הגג, אבל אני חושב שייצוב הסגירה יעזור לאטימת הדלתות
שלום לכולם!
אולי מישהו יכול לעזור
יש לי סופה משופרת
ואני רוצה לסגור אותה בפיבר גלאס-יש לי ברזנט שעשיתי אצל רוקי(בטח הרוב מכירים...)
ולפי דעתי פיבר גלאס ייצור תחושה של רכב נוח יותר ונסיעה נעימה יותר
אם למישהו יש כתובת להפנות המלצות מענות טענות
כל דבר יתקבל בברכה...:)
בתודה
מיכל טולידאנו
סתם לידיעה ,
גיפארט מהוד השרון ביקש ממי לייצר איתו גג דומה לשלי , אני בטוח אם יהיה עניין הוא יעשה זאת ,
אני מצאתי רק יתרונות גדולים בסוג גג שכזה , החסרונות לא קיימים כי לחניונים גם לפני זה לא יכולתי להכנס ,
אני הצעתי לאלון לייצר תאים כמו במטוס בצידי הגג מבפנים וקונסולה לקשר רדיו וכו '
מאיר
נ.ב אין לי כל עניין כלכלי בגיפארט חוץ מכייף לעזור לעסק צעיר ובחור נשמה
שמחתי לראות כי הנושא חוזר לכותרות.
אני מתכוון למצוא זמן פנוי ולהכנס לג'יפארט על מנת לבחון את המשמעות הכלכלית של בנית גג פיבר על גבי הדפנות הקיימות.
הגג של מאיר הוא חלופה מענינת שבוצעה באמצעות התאמת קבינה של הסופות של משטרה ואני מניח שתעלה יותר בעיקר בגלל התאמה של דלת אחורית.
אשמח אם חברים המעונינים בבדיקת הפתרון יוסיפו את פרטיהם על מנת שנוכל להציג כוח קניה שיעזור לביצוע ההשקעה הנדרשת בתבנית וקבלת מחיר הגיוני.
זאבי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
שמחתי לראות כי הנושא חוזר לכותרות.
אני מתכוון למצוא זמן פנוי ולהכנס לג'יפארט על מנת לבחון את המשמעות הכלכלית של בנית גג פיבר על גבי הדפנות הקיימות.
הגג של מאיר הוא חלופה מענינת שבוצעה באמצעות התאמת קבינה של הסופות של משטרה ואני מניח שתעלה יותר בעיקר בגלל התאמה של דלת אחורית.
אשמח אם חברים המעונינים בבדיקת הפתרון יוסיפו את פרטיהם על מנת שנוכל להציג כוח קניה שיעזור לביצוע ההשקעה הנדרשת בתבנית וקבלת מחיר הגיוני.
זאבי
אני מצטרף, דבר איתי בה"פ, ניגש לג'יפארט ביחד וננסה להתניע את הנושא. יש לי כמה רעיונות חדשים.
ארז
שתפו אותנו בהקדם במידע שיתקבל.
גם אני מתענין בסגירת פיבר. אשמח להתעדכן.
עודד
אתמול היה לי העונג להתארח אצל אלון שלו בסדנא.
הועלו 3 חלופות לבנית גג מפיבר (ללא דפנות)
1. בנית גג חלופי לגג הקיים בממדים זהים.
2. שינוי גג קיים תוך שימוש בגג הפח ובנית הגבהה היקפית (50-100 מ"מ)
3. בנית גג פיבר חדש עם הגבהה בתבנית חדשה ובעיצוב שיוסכם.
מטעמי עלות ואיכות מציע אלון ביצוע חלופה 3.(חלופה 2 - נפסלה ע"י אלון לחלוטין)
להבנתי אלון מוכן להכנס לפרויקט המיועד להתיחל רק בעוד חודש.
התקציבים שנדונו בהחלט עומדים במבחני עלות תועלת (במונחים שלי) ולכן אני מציע לכולנו להעזר בסבלנות (עוד חודש-חודשיים).
בהזדמנות אני קורא לארז שהעיצוב שלו היה ה"טריגר" להצטרף ליזמה ולתרום מכשרונו לעיצוב הולם.
נחזיק אצבעות.
מעונין בהחלפת הגג בסופה קצרה. מעבר לנקודות החשובות שהוזכרו, לי חשוב מאוד שהתוצאה
תהיה בעלת משקל נמוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאבי
בהזדמנות אני קורא לארז שהעיצוב שלו היה ה"טריגר" להצטרף ליזמה ולתרום מכשרונו לעיצוב הולם.
נחזיק אצבעות.
הסתבכתי, אני רואה שלא נשארה לי ברירה.
סיכמתי עם אלון ביקור בימים הקרובים ונתחיל לגלגל את הפרויקט.
ארז.
בעקבות כל מה שעברתי עם החלפת הגג אצלי, ועם תובנות שיש לי בנוגע למבנה הסגירה בסופה והבנת מקור הבעיות המתפתחות בו + תוספת רעיונות פרטיים שלי ויכולת לאייר ולהמחיש אותם, אני יכול ומעוניין להיות מעורב בעיצוב - אם זה מתאים לכם כמובן.
צרו קשר בה.פ. או בנייד
אני שמח לראות כוח משימה רציני המתגבש לפיתרון ושמח להעביר לייו את היזמה.
השילוב של ארז ודרור הוא לדעתי שילוב מנצח של מומחה לענין הפונקציונלי ומומחה לנושא העיצוב.
מה שאנו מבקשים לקבל הוא המלצה למבנה גג מיטבי במחיר סביר.
בא נחזיק כולנו אצבעות להצלחת הפרויקט.
בתור התחלה, הייתי מגדיר מראש את הדרישות כפי שאני רואה אותן:
- התאמה מירבית לסופה סגורה סטנדרטית (מסגרת חלון קדמי, דלתות, דפנות, גירסה ארוך/קצר), בלי שיגועים כמו מסגרת חלון מוגבהת ושאר פריטים לא סטנדרטיים שיגבילו את ההתאמה לרוב הסופות.
- חובה לדעתי שהגג יהיה מצויד בתעלות מים דוגמת הגג המקורי. לפחות מעל לשלושת הדלתות ולמסגרת החלון הקדמי. ללא תעלות מים, צפו לנזילות מכל מקום אפשרי.
-שילוב גגון/אמצעי הובלה/קשירה קבוע כלשהו, אבל בלי להגזים בגובה - יש הרבה אנשים שהג'יפ שלהם חונה דרך קבע בחניון תת-קרקעי, וכמעט אין היום סופה שנוסעת עדיין על קפיצים בגובה המקורי.
- אלמנט הגגון = צריך לחשוב על חיוזק פנימי כלשהו לגג הפיבר, פסי מתכת או משהו, כדי שיוכל לשאת במשקל מינימלי (50-100 ק"ג, אולי אפילו תושבת מוכנה להנחת גלגל רזרבי נוסף עד קוטר 33') גם בשטח עם כל מה שמשתמע, בלי להינזק.
- גמישות. מבנה הסגירה בסופה אינו קשיח ואינו נתמך על ידי משהו מוצק (נכון להיום, אצלי המרכב קשיח לגמרי, כי יש לי כלוב - תודה לארז מאוברלנד) אבל ברוב הסופות, עומסי הפיתול והתזוזות הקטנות הבלתי פוסקות בין כל החלקים המרכיבים את גוף הסופה (דפנות המרכב+דפנות הסגירה+מכסה+משקל בגגון) בנסיעת שטח יביאו לסדקים ושברים תוך פרק זמן קצר. זה נושא שצריך לתת עליו את הדעת. פיברגלס פחות גמיש מפח או שאני טועה?
- בטיחות וחיזוק המרכב. ייתכן ונצטרך להמליץ לכל מי שמרכיב את הגג הזה (ובכלל לכל מי שנוסע בסופה סגורה) לחזק את המרכב באמצעות קשת התהפכות מרכזית לפחות (עם תמיכות לדופן המרכב ולדופן הסגירה), אם לא כלוב מלא? לדעתי כן ואפילו מומלץ, ולו רק לכבוד הבטיחות.
דעתכם?