דיסקברי 97 מול פאג'רו ארוך מול פאג'רו קצר - עבירות וצריכת דלק
ברשימה (שעדיין פתוחה) נותרו : דיסקברי 97, פאג'רו ארוך 97-99,פאג'רו קצר 97-99.
אשמח אם מישהו יוכל להשוות ביניהם מבחינת הפרמטרים הבאים : עבירות וצריכת דלק
בתודה מראש,
אסף.
חוזר: דיסקברי 97 מול פאג'רו ארוך מול פאג'רו קצר - עבירות וצריכת דלק
איזו רשימה?
יש מקום שיש בו השוואות כאלה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי שמוליקו
איזו רשימה?
יש מקום שיש בו השוואות כאלה?
ברשימה שלי :-)
שלושתם יעלו על מדרכה באותה קלות ושלושתם אוכלים דלק בערך אותו דבר.
תבחר לפי הצבע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
שלושתם יעלו על מדרכה באותה קלות ושלושתם אוכלים דלק בערך אותו דבר.
תבחר לפי הצבע.
גם הרנו 5 שלי ז"ל ידעה לעלות על מדרכות ....
צבע כבר בחרתי (הכל חוץ משחור)
ועכשיו ברצינות,
הג'יפ האחרון שהתעללתי בו בוואדיות במשך תקופה לא קצרה היה סופה קצרה מודל 95
אך אציין שיהיה נחמד לבלות עם ג'יפ שידע לסלוח על טעויות בשטח אך גם יהיה נחמד בכביש.
דעתי האישית והלא משוחדת בכלל
היא שעדיף ללכת ברגל ולא לקנות דיסקברי ... בטח לא דיזל בטח לא מודל עתיק כמו 97.
מצד שני, מיצובישי אף פעם לא היה לי. ( יש לחברים כל מיני דגמים )
בשיא הרצינות.
צריכת הסולר דומה. אולי הדגם הקצר מעט-מעט פחות. צריכת דלק היא פונקציה של גודל ומשקל הרכב - רכבים דומים בצורה שלהם, עם משקל דומה, צורכים פחות או יותר את אותה כמות דלק לק"מ. כמובן שאני מדבר על השוואה בין מכוניות בעלות אותו סוג מנוע - בנזין או דיזל.
הדיסקברי הוא ללא ספק פלטפורמה ובסיס טוב יותר לשיפורי עבירות. אפשר להגיע איתו רחוק יותר מאשר פאג'רו. אבל כסטנדרט, יש לפאג'רו יתרון אחד קריטי בנושא העבירות - נעילת דיפרנציאל אחורית. לדיסקברי אין. אבל לדיסקברי אפשר להתקין שתי נעילות, ציריות מחוזקות, קיטי המתלים רבים, מגוונים, ומגביהים הרבה יותר, אפשר להכניס צמיגים גדולים יותר...
גיא מדבר על נקודה שלגביה לא שאלת, אולי היא פחות חשובה לך - האמינות. חיפוש בפורום יניב לך המון מידע מנסיון של אנשים לגבי אמינות הרכבים האלו. זו נקודה קריטית כשאתה קונה כל רכב בן 10 שנים, על אחת כמה וכמה רכב שטח, על אחת כמה-כמה-וכמה לנדרובר.
נושא האמינות בלנדרובר מטריד, אך הבנתי מחברי הפורום שהדיסקו לא מצטיין.
כמי שכל חייו קנה מכוניות צרפתיות מבין שהנושא הופך לפעמים להיות "דתי".
למיטב הבנתי מהעיון (המרתק) בפורום, סרבול מערכת הקירור במנוע הדיסקו הוא מקור הבעיה.
ד"א, האם הדור השני של הדיסקו נחשב אמין ?
מצד שני, המיצובישי נחשבת מאוד אמינה.
אבל, מעיון בנתוני צריכת הדלק הרשמיים (והסובייקטיבים) הדיסקו אמורה להיות יותר חסכונית ב-20% (27MPG מול 22MPG)
גם מנוע הדיסקו (300TDI) אמור להיות יותר מתקדם עם מערכת הזרקה ישירה.
מרווח הגחון ומהלך מתלה ארוך גם תורם לתחושה כי הדיסקו עדיף.
הפאג'רו הארוך מאוד פרקטי אך נראה מסורבל מדי לשטח.
אתה מדבר על דיזלים? תבנה על בערך 8 קילומטר לליטר סולר, בממוצע כללי, לשניהם ולכל מתחרה באותו גודל. עזוב את הנתונים הרשמיים.
מהלך מתלה בהחלט עדיף בדיסקו כמו שהוא ובוודאי פוטנציאל השיפור במחלקת המתלים גדול יותר. בכלל, המתלים, הן בהיבט של נוחות נסיעה והן מבחינת ביצועי שטח הם הדבר הטוב ביותר בלנדרוברים. מנוע הTDI300 לא מתקדם ולא חזק במיוחד. גם מנועי ה2500 וה2800 העדיף של הפאג'רואים עושים את העבודה ולא יותר. ביצועים זה לא התחום החזק של רכבי שטח מונעי דיזל מהדור ההוא. לא סתם מכנים אותם (ואת הדיסקברי בפרט) "עגלות".
הדיסקברי הוא רכב שטח טוב יותר ברוב המובנים. הפאג'רו אמין ועמיד יותר, אבל גם זה לא כתוב בסלע, אחרי 10 שנים חובה לבדוק לעומק לגופו של רכב כל מועמד לקנייה. בשניהם אתה עלול ליפול חזק מאד בקנייה לא נכונה.
את "חייב" לרדת אל העם.
כש"פה" אומרים לך להיזהר מדיסקו, תאמין לי שיודעים על מה מדברים.
איך שלא תהפוך את זה, עלות תיקונים שנתית בפאג'רו, מגיעה לבערך רבע מהדיסקו, כולל שבירות בגלל השתוללות.
אני שמונה חודשים עם הפאג'רו, הם עלו פחות משליש מלהחזיק את הדיסקו חצי שנה ראשונה (כ- 16,000 ש"ח תיקונים, לא כולל שיפורים וצמיגים), וזה עוד כשאני כולל בעלות הפאג'רו מצבר שקניתי עם הרכישה, ב 1,100 ש"ח.
הדיסקו הוא רכב נקמן, הוא מעניש אותך, ומהר, על כל טעות.
דיסקו דיזל 97 אפשר להשיג בערך ב 40,000 ש"ח, בקלות אתה מגיע תוך שנתיים לתיקונים בעלות הרכב. פאג'רו דיזל ידני, מאותה שנה, יעלה לך 60, ולא תגיע ל- 20% מעלותו בתיקונים לשנתיים.
הדלק? ההוצאה הזניחה ביותר כשמדברים על דיסקו. רוב הזמן הוא ממילא לא צורך דלק, כי הוא לא נוסע.
בחיי ... רכב נקמן ?
דיסקו זה לא רכב נקמן. דיסקו זה רכב חרא.
למה אתה לא עונה להודעות סמס ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
בחיי ... רכב נקמן ?
דיסקו זה לא רכב נקמן. דיסקו זה רכב חרא.
האם אתה מחשיב את הדיסקו 2 גם כרכב שלא צריך להתקרב אליו ?
האם יש ביקורת נוספת חוץ מהמנוע ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tasaf
האם יש ביקורת נוספת חוץ מהמנוע ?
אתה מתכוון חוץ ממערכת החשמל של לוקאס, הסרנים, הטרנספר, הנזילות וריפוד הגג שנופל? :D
סער.
למען ההגינות אציין שלא היה לי דיסקברי,
התעניינתי ברכישה של אחד (לפני ה XJ) ובדקתי כמה, בדיקה ראשונית,
אני מכיר אנשים שהיה להם והזהירו אותי מתקלות כאלו.
ציטוט:
הסרנים, הטרנספר, הנזילות וריפוד הגג שנופל?
מה יש לטרנספר?
ציטוט:
הפאג'רו אמין ועמיד יותר, אבל גם זה לא כתוב בסלע, אחרי 10 שנים חובה לבדוק לעומק לגופו של רכב כל מועמד לקנייה. בשניהם אתה עלול ליפול חזק מאד בקנייה לא נכונה.
שים לב למשפט הזה, של נמרוד, וקח בחשבון שזה באנדרסטייטמנט. כל רכבי השטח בגיל הזה, למעט כלים נדירים שמקבלים טיפול מיד נדיבה ואוהבת ואז הם לא מחליפים ידיים, הם פחי אשפה ניידים. עלויות התיקונים המוטרפות גורמות הרבה פעמים למצב של התעלמות מתקלות שאפשר לחיות איתן ובהמשך מי שיש לו תקלה רצינית פשוט מעביר אותה הלאה, לקונה של הרכב, ולא תמיד תוך גילוי נאות.
בדקתי בשביל חבר שלושה פאג'רויים. אלה שנשמעו הכי טוב לאחר משאל טלפוני בין המוכרים.
אחד היה עם מנוע גמור.
שני עם דיפרנציאל קדמי הרוס לחלוטין, ונועלי טבור משולבים תמידית.
שלישי עם תקלה רצינית בטרנספר. זה הרכב שנקנה בסוף, לאחר ייאוש ממצב הרכבים בשוק, ולאחר הורדת הסכום הנכון מהמחיר הראשוני.
התגובות מתחלקות ל 2
מצד אחד אלו שלא היה להם דיסקו שמזהירים אותך
מצד שני אלו שהיה להם דיסקו (בזמן שהיה להם הוא היה הכי רכב בעולם) אבל הפנימו שהם עובדים עבור מנהל הבנק ומזהירים אותך,
מאידך גיסא אומר לך: אם אומרים לך שאתה שיכור -לך לישון ,
כבעל דיסקואים אומר לך , הרכב הכי נוח בעולם ,פלטפורמה לשיפורים נהדרת ,
חרא של רכב, אתה לא מספיק עשיר בשבילו, תפרנס את מנהל הבנק, את הגורו התורן
נ.ב(שמעתי עוד סיפור מסמר שיער על גורו של לנדרובר שבעל הרכב מתבייש לפרסם)
האם דיסקו 2 (דור שני 99-05) TD5 גם בעייתי ?
כנראה שאין הגיון בריא בלקנות דיסקו
כמו להתחתן עים מצורעת בשביל הבישולים
חבר קרוב הוציא 80 אלף שקל אחזקה ב שלוש שנים אל בנזין 96 והיום הוא לא מצליח למכור במחירון למרות שיש שם מנוע חדש מהקופסה
קנה חדש לא מזמן מודל 2004 לפני הצורה החדשה ה 3
נתקע בבוץ לפני חודש , חולץ , וניזוק ב 10000 שח מהמשיכות !!! הרצועה שחוברה משכה את הטומבון קצת למעלה !! לא נראה בהתחלה נזק לעין אבל בבדיקה במוסך הסתבר שגריל ותושבת פנס (שזה כל הפנס המחורבן ) פשוט נשברו
אז לסיום ובלי התלהמות מאנשי ה ROVER
אין לי משהוא אישי נגד אבל דעתי הלא חשובה היא שלעולם לא היתי קונה אחד ולא היתי ממליץ לחבר אל אחד
לאומת פגרו שהוא רכב חסון ואמין וחשוב מכל "יפני" שזה כבר נקודה חיובית בנושא האמינות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tasaf
האם דיסקו 2 (דור שני 99-05) TD5 גם בעייתי ?
לא. לא יותר מכלי הרכב היפניים באותם השנתונים, ובהחלט הרבה יותר מוצלח מהדור הראשון שהוציא למשפחה שם רע מאוד.
הדיסקו 2 הוא מהSUVים הטובים שהיו אי פעם, לדעתי, והוא גם אוטו אמין בסה"כ. חוץ מזה יש לו מערכת בקרת אחיזה מוצלחת, שעובדת טוב בשטח. אם יש לך כסף לאוטו חדש יותר מ97 עליו הצהרת בתחילת הדיון- תקנה חדש ככל האפשר- לא רק לנדרובר, כל אוטו. חדש זה טוב, באופן כללי.
אם אתה מדבר על שנתונים ישנים- כלי רכב בני 10 - כל SUV יהיה במצב רע- זאת נקודת המוצא. רכבים במצב טוב הם נדירים, ושווים את הכסף- אבל הצרות בדרך- גם אם כתוב מיצובישי, איסוזו או טויוטה על הגריל.
אגב, קח בחשבון, שמבחינת ההוצאות- 4X4 דיזל יאכל את רוב הכסף על הוצאות מתוכננות מראש, בחלקן הגדול קבועות- ביטוחים, רישוי ודלק. ההוצאה על תיקונים תהיה זניחה, ודומה בכולם, יחסית להוצאות שהזכרתי בתחילת המשפט (אם כי דיסקברי דיזל ישנים מתבררים כבור ללא תחתית בהרבה מקרים- יותר מכל רכב אחר)
ציטוט:
נתקע בבוץ לפני חודש , חולץ , וניזוק ב 10000 שח מהמשיכות !!!
וואלה. חרא אוטו. שמעתי על מישהו עם מרצדס SLK, שנכנס בעץ ב150 קמ"ש, זה הכל. תיקונים ב300 אלף שקל. חרא אוטו, לא סתם עיתונאי הרכב יורדים על איכות ההרכבה של מרצדס בשנים האחרונות.
אסף.
בדרך כלל אני נוטה לקנות רכבים שמורים מהשנתונים הראשונים של אותו דגם, אלא אם כן ישנה קפיצה טכנולוגית. למשל, פאג'רו 97 2.8 פחות או יותר זהה לדגם 00, וישנם 97 עם היסטוריה ומצב עדיפים ולכן אחכה ל-97 שמור.
לצערי, בבדיקת שימושיות (עם תינוק) שביצעתי היום לפאג'רו הקצר הוא נפסל :-( - נראה שאצטרך ללכת על דגמי 5 דלתות בלבד.
משיקולי אמינות, הדיסקו 1 גם בדרכו לרדת מהרשימה (למרות שיהיה קשה לשכנע את אישתי שדי אוהבת את המרובעות שלו).
מה שמשאיר אותי עם פאג'רו ארוך בלבד ומחייב אותי להוסיף לרשימה ויטרה 5 דלתות ודיסקו דור שני.