חוזר: בעיות ראשונות בסופה
ברוך הבא ליישור הקו...
95' זה לא אוטו חדש, זה רכב שטח שנכנס לשנתו ה-13 ועבר כמה דברים בחייו. אתה לא יכול לבוא אליו בטענות.
עובדות החיים:
1. למזלך, החלפת משאבת דלק וסטרטר בסופה הן מלאכות קלות ופשוטות.
2. סטרטרים לא חיים לנצח. תצטרך למסור את שלך לשיפוץ ולקחת אחד משופץ.
פירוק+הרכבת סטרטר, לבד = 10 דקות על השעון. ותקפיד לחזק היטב את המגעים...:mrgreen:
3. משאבת דלק - עם הזמן ממילא היית לומד בדרך הקשה (תקיעה בשטח, באמצע שום-מקום, לבד, חושך, גשם, חשש לשטפון מתקרב, אין קליטה בסלולרי...) שכדאי מאוד להחזיק בארגז הכלים משאבה רזרבית. קנה משאבה חדשה (BOSCH בלבד! לא כל מיני מוטציות תחליפיות לא מזוהות) ותחליף. פירוק + הרכבת משאבת דלק = 20 דקות בערך. על הדרך מומלץ כבר לנקות טנק דלק...
אני יודע שזה לא רכב חדש :razz: ויש לי רצון רב ללמוד ולטפל בעצמי את 2 הספרים שמופעים באתר כבר הורדתי וחלק גדול כבר יושב בבית בצורת ספר .
לגבי משאבת הדלק יש לי חדשה של בוש מהבעלים הקודם כולל כל המכלול של המצוף אני אחליף בקרוב
הסטרטר גם יפורק, מהו המחיר של חדש? הבנתי שמשופץ זה באזור ה 300-400
הבעייה היא שהרכב לא הסכים להתניע גם בתחיפה ולפי דעתי זה בגלל הקודנית אשר מנתקת גם את משאבת הדלק.
האם קוד 54 (אין אות מחשין מפלג) הם זה בגלל הסטרטר הלא תקין או בגלל קודנית דפוק או סיבה אחרת
יואב
שאלה נוספת האם יש דרך לבדוק את הסטרטר מחוץ לרכב על מנת לשלול בעייה חשמלית בהזנה לסטרטר.
היכן מומלץ לשפץ או לקנות חדש??
חכה בסבלנות שהמבינים בדיאגנוסטיקת סופות ויש כאן כמה תותחים יקראו את השרשור ויעזרו לך באבחון התקלה.
חוץ מזה - סטרטר סופה משומש במצב טוב מעודפי צבא קניתי לא מזמן ב280 שקל אצל ראוף אבו-נעים בנצרת (חיפוש בפורום על השם יביא לך את הפרטים שלו) אם אתה מאזור הצפון אני ממליץ בחום לקפוץ ולהכיר את האיש הנחמד הזה שמחזיק ברוב הדברים שתצטרך אי פעם וגם בהמון ידע מעשי.
שלום
לצערי אני מאזור ירושלים
הסטרטר כבר פורק ובמהלך השבוע הקרוב יעבור שיפוץ.
לגבי החלפת משאבת הדלק, בספר כתוב שיש לרוקן את הדלק מהמיכל לפני ביצוע הפעולה, האם ישנה דרך לבצע את ההחלפה ללא תהליך זה ובלי "לשחות" בדלק שיצא??.
לגבי הקודנים, אני וחשמל לא חברים טובים :lol: אני יודע שהיא מנתקת את הסטרטר אך כנראה גם את משאבת הדלק ולא הצלחתי למצוא את החיבור וכיצד לבצע מעקף :twisted:
שבוע טוב לכולם יואב
שאלה נוספת, בסופה שלי אין תרמוסטט האם לצורך התקנתו יש לשחרר את רצועת המנוע?
בפרק 9, עמ' 10, בספר הטיפולים, מתוארת הח' התרמוסטט, ולא, אין שם הנחייה לפירוק רצועת האביזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav21
שאלה נוספת, בסופה שלי אין תרמוסטט האם לצורך התקנתו יש לשחרר את רצועת המנוע?
וגם מנסיון - לא צריך.
מספיק להזיז אותה טיפה עם היד כדי להגיע יותר נוח לברגים.
ציטוט:
לגבי החלפת משאבת הדלק, בספר כתוב שיש לרוקן את הדלק מהמיכל לפני ביצוע הפעולה, האם ישנה דרך לבצע את ההחלפה ללא תהליך זה ובלי "לשחות" בדלק שיצא
אזהרה!
דלק נטול עופרת לא בריא למגע, מכיל חומרים מסרטנים.
תודה, את זה אני כבר יודע אך לא קיבלתי תשובה לגבי הוצאת הדלק מהמיכל האם יש צורך לנכז את כולו או לא?
הייתי נוכח פעם אחת בעת החלפה של משאבת דלק בשטח בסופה, ולא בוצע שם ניקוז של דלק. לא לגמרי ברור לי ההגיון של ההוראה בספר, חוץ מאולי מניעת כמה שפריצים של דלק לסביבה בעת הוצאת המשאבה.
אני החלפתי משאבת דלק בלי להוריד תמכל דלק או לרוקן את הדלק לתוך ג'ריקן אצלי ואצל אחי חתכו תפח איפה שיושבת המשאבת דלק,אז תראה אם גם אצלך חתכו תפח זה ממש צמוד לדלת האחורית תבדוק לפני שאתה מוריד מיכל, יש מסביב למשאבה איזה שישה ברגים לפרק ו2 צינורות דלק...
ואם אתה צריך עזרה או משהו אתה יכול להתקשר אליי אני מי-ם...
לירן 050-7744906
לא חייבים לנקז דלק. זו הוראת בטיחות "על כל מקרה".
אסף.
יום שישי האחרון הזדמן לי להיות במרכז, אז קפצתי למוחמד מיפו (הומלץ כאן בפורום) איש חביב ביותר עוד לפני שפתחתי את הפה הקפה היה מוכן, היחס היה אדיב מאוד! אני ממליץ.
החלקים שנלקחו :
סטרטר משופץ, צינור הגומי שיוצא מבית המצערת לפילטר האויר, אטם למשאבת הדלק.
היום החלפתי את הסטרטר והוא עובד יפה מאוד, אבל.... עדיין הבהמה לא רוצה להתניע :twisted:
את האמת אני חושד בקודנית שמנטרלת לי את משאבת הדלק או במשאבת הדלק עצמה
איך אני יכול לבדוק האים זאת הקודני, או האם יש לי ממסר תקול או כל דבר אחר
רעיונות יתקבלו בברכה
יואב
את משאבת הדלק שומעים מזמזמת לכמה שניות מרגע פתיחה הסוויטץ'. לאחר כ-3 שניות המשאבה כבת ונדלקת שוב כשהמנוע מונע. שים אוזן על רצפת הרכב בין המושבים האחורים ובקש ממשהו שיפתח ת'סוויץ.
בנוסף לזימזום אפשר לשחרר את צינור הדלק לפני או אחרי מסנן הדלק (ממוקם על הצד הפנימי של כנף שמאל). בקש ממישהו שיתן סטרטר וצפה בזרם הדלק משפריץ.
נ.ב. וודא שכיבית את הסיגריה לפני תחילת הניסוי. לא תצליח לוודא אחריו.
עודד
יואב,
מכיוון שזה אוטו חדש ואינך מכיר את ההיסטוריה שלו לעומק, אני הייתי מתחיל בצעד הפשוטה ביותר - בדיקת פיוזים והחלפת ממסרים. יש בסה"כ 3 ממסרים חשובים (מזגן לא חשוב...) - סטרטר, auto shut down, ומשאבת דלק. קנה חדשים ותשים במקומם, ממילא תצטרך כאלה כספייר וגם תדע שאת הפינה הזאת סגרת.
החלפת משאבת דלק איננה מצריכה ריקון דלק.
אני מאיזור י-ם למקרה שתצטרך עזרה.
גיתאי 052-8542886