חוזר: דיסקו במקום דיפנדר.
דבר ראשון, וואוו. זה באמת לקחת את זה עד הסוף.
דבר שני, כאחד מנפגעי TDI300, הייתי ממליץ לך על TD5, בסך הכל שנה קדימה, ושינוי משמעותי. זה לא אומר שאת הרכב בנו אחרים מאותם בריטים הלומי בירה, אם כי כאשר בנו TD5, הם היו בריטיים הלומי בירה עם ניסיון, ועם איזה גרמני שמשגיח עליהם מעבר לכתף.
דבר שלישי, נושא ג'נט 18 לא מובן. מעבר לכך שיוכלו להוריד אותך מהכביש, הרי שיהיה לך קשה למצוא צמיגים, הם יהיו בהכרח יותר יקרים, וזה גם פחות יעיל כשרוצים להוציא אוויר.
דבר רביעי, משקל הדלתות האחוריות, העשויות מאלומיניום, די קלות, ולא בטוח שזה יביא ליתרו, זהה בטוח ימשוך שוטרים, ויותר גרוע מזה, חס וחלילה, התנערות מהביטוח במקרה של נזקי גוף.
אם אתה לא עושה את זה בשביל העבירות, אני מציע למצוא פתרון אחר, כמו איזה סוברבן/יוקון מרווח, ולהתפרע איתו, כולל נעילה ב 200$. המרחב והמקום, יהוו מגרש משחקים ראוי
דעתי
אפי צ.
הי ,
בתור בעלים של דיפנדר 110 ושל דיסקברי 5 דלתות, אני לא בטוח בשיקולים שהביאו אותך לבחור בדיסקברי :
1 - מאפשר שינה בתוך הרכב עם הסרת המושבים האחוריים : בדיפנדר נעשה , ואפשרי בלי הרבה בעיות , יש כמה תוכניות שניתן למצוא באינטרנט למיטת עץ זוגית מתקפלת בתוך דיפנדר, בדיסקו יהיה קצת בלתי אפשרי.
בדיפנדר המידות הפנימיות בחלל מאחורי המושבים הקידמיים 195 * 130 * 125
בדיסקו המידות הפנימיות בחלל מאחורי המושבים הקידמיים 140 * 145 * 115
(את המידות מדדתי עכשיו עם מטר , ככה שזה לא מידה מדוייקת על המילימטר.)
אני לא רואה איך אתה יכול לישון בדיסקו , אלא אם אתה לוליין בקירקס :-)
2 - ניתן לפרק את כולו בכדי להוריד 40% ממשקלו - הדיפנדר הרבה יותר מודולרי מאשר הדיסקו , כאשר יש דברים בדיפנדר שניתן לפרק בלי בעיה , בעוד שבדיסקברי , אין את האפשרות לפרק , חלקים מרותכים וכו' ...
מבחינת נוחות נסיעה - כמובן הדיסקברי לוקח , הדיפנדר יותר קופצני , יותר מקרקש , ויותר מרעיש - אבל יש דברים שאפשר לעשות כדי לשפר אותו ...
אם צריך עוד עזרה , אשמח לעזור ...
אמיר.
חיים אתה טועה בכמה הנחות יסוד... הדיסקברי מבוסס מבחינת מכלולים ושלדה על הדיפנדר, אין בינהם הבדלים גדולים במידות ולא במשקל - תבדוק. הדיפנדר רק נראה יותר קוביתי וגמלוני. כמובן שהדיסקברי קצת יותר קצר מדיפנדר 110, אם זה מה שנראה לך קריטי - לדעתי אתה טועה.
אין לך סיכוי להוריד 40% משקל, לא מזה ולא מזה. הלנדרוברים כבדים מאד, למרות שהם עשויים לכאורה מאלומיניום. איך זה מסתדר? תסתכל על קורות השלדה שלהם, פלדה כמובן - חבל על הזמן, בגודל של משאית. זה שאתה תוריד את הדלתות שהן מהחלקים הבודדים שבאמת עשויים אלומיניום, תצחיק את המאזניים.
ודבר אחרון - גלגלי 18 אינץ' זה פשע נגד הג'יפאים. זה זבל עופות, זוועה, נורא, בתור אחד שבוחן רכבים חדשים אני נתקל בהם כל הזמן ומתפלל שלא יהיה פאנצ'ר. ולך תחפש עכשיו צמיג שטח נורמלי לג'אנט 18 - אין כזה דבר. צמיגי שטח יש לג'אנט 15, 16, ובקטרים גדולים גם לג'אנט 17. אבל לא ל18.
אז בתשובה לאורך האחורי שהוא 140 ס'מ ,זה ממש מצוין כי אני משכיב את הדלת האחורית שנפתחת למטה בתיכנון שלי ואז, יש מיטה באורך של 2.0 מטר -כשהראש בחוץ ורואה את הכוכבים או יכול לראות את השטח מסביב לצורך בטחון.אם השלדה של הדיסקו היא של הדיפנדר אז אני רואה בזה יתרון נוסף. אמנם המשקל שאצליח להוריד יהיה נמוך יותר אך אני מקווה שיחד עם המטען שאוסיף הוא לא יגדיל את המשקל הכולל כך שאסע כאילו בדיסקו ריק, וגם זה יתרון.18'' מפתה מאוד בגלל מרווח הגחון וניראה שהעתיד מצביע על הגדלתו.רכישת 6 צמיגים בארץ או בחו'ל יספיקו לי עד יומי האחרון בשטח.{50,000 ק''מ לפי 250 ק''מ לשבוע ממוצע סה''כ 200 טיולים שזה בערך 5 שנים] שוטרים הם בעיה אבל הרכב הזה נוסע רק בחגים ובשבתות , כך שהם לא בעיה גדולה מדי.אם יש למישהו קישורים לאתרים עם נתונים טכניים על הגרוטאה העתידית ,זה המקום להכניס אותם.לאחרונה גיליתי את לוחות הסנדוויץ' מעץ ליבנה בעובי 9 מ''מ והם מדהימים בתכונות שלהם [רק מתוצרת פינדלנד].הם בעצם כבר לא חומר אורגני לאחר התהליך שהם עוברים.אין שום מניעה לעשות את הדלתות הקייציות מהחומר הזה,אולי בתוספת שוליים מתכתיים -מה שיוריד את המחיר לחצי ואת ההתנהגות הלבילית יבטל לחלוטין.
נמרוד ,זה בדוק שאין צמיגי שטח 18'' גם בחו''ל??
איזה מרווח גחון? הגדלת הג'אנט לא מזיזה לך ובמקרה של 18 אינץ' דופקת אותך. סט צמיגי 35' עולים יופי על ג'אנט 15 ויותר מרווח גחון מזה בדיסקברי כבר מתחיל להיות סיפור כבד. אם זה לא מפחיד אותך אז קנה ג'אנט 20, נתחיל לדבר על מרווחי גחון לצמיגים שמתאימים לזה...
חיים,
אם משקל זו בעייה, למה לא דיפנדר פתוח ?
אתה חוסך הרבה משקל על האין גג (שבדיסקו לדוגמא, זה גג מתכת), ויכול חופשי לכסח מהארגז אם אתה רוצה.
ולא, גם בחו"ל אין צמיגי שטח לג'אנט 18".
המידה הסטנדרטית לדיסקו3, ג'אנט 18 - 255/60/18 = צמיג 30" :!:
חיים לדעתי 110 תפתור על הדרישות שלך. אם כל כך חשוב לך נושא הדלתות, גם ככה אין בתוכן כמעט כלום ואין בעיה להשיג מחו"ל דלתות של סדרה 2 בלי חלונות וכמעט בלי דיפון.
דלת נפתחת כלפי מטה יש במקור בדיפנדרים הפתוחים, אם גם ככה אין לך חלון אין בעיה להתקין אותה גם בדיפנדר סגור.
מיטה קומפלט נכנסת בפנים - אתה רוצה להוציא את הראש? תמשוך אותה החוצה. אבל מה עושים כשרוצים לישון בגשם?
אין בעיה להעמיס גגון עם כל טוב או לדגם מטבח בפנים או כל מה שאתה רוצה.
גלעד
חיים, סתם לידע כללי 110 שוקל פחות מדיסקברי 5 דל' (משהו באיזור ה100 קילו אם אני זוכר נכון)
הרבה משקל אין לך מאיפה להוריד, נהפוך הוא כמה שתסע עם יותר משקל האוטו מתנהג יותר טוב (בגבולות הסביר, משקל כולל של 2800)
ה110 הרבה יותר מודולרי ונוח לעיצוב מהדיסקברי ואומרים גם שהוא יותר אמין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gooja
דבר שני, כאחד מנפגעי TDI300, הייתי ממליץ לך על TD5, בסך הכל שנה קדימה, ושינוי משמעותי.
חיים, אני בדעה לטובת הדיפנדר, כאשר אחד הקריטריונים שלך הוא שינה בתוך הרכב, ה-110 הוא אחד המועמדים היותר מתאימים למשימה.
לעניין ה-TD-5 אל מול הTDI-300, אני חושב שאפי טועה בגדול. לאחר נסיון מר עם ה- TD5, אני הייתי הולך על ה-TDI-300. היו מספר דיונים בעבר, כדאי לקרוא את אלו בהם נעם צרפתי ואסף כתבו: אחד לדוגמא.
הכל יותר יקר ב TD-5. לטעמי אסף צדק, שיפוץ מנוע TD-5 הוא לא פעולה טרוויאלית, אני נאלצתי לרכוש מנוע חליפי, כי לא ניתן היה לשפץ את הTD-5 שלי (עלה בערך כמו סופה משומשת במצב סביר).
מזרקים יקרים לרמה שלא תאומן (יש 5 והם גורמים הרבה בעיות, המזרק הוא גם משאבת הזרקה).
צמות שנסתמות בשמן ופוגעות במחשב הרכב.
העובדה היא שגם BMW (או רובר או ... לא יודע מי מחזיק במניות היום), בחרו להיפטר ממנוע ה-TD-5 ועברו ל- V-6.
לדעתי תוספת הכח לא שווה את תוספת המחיר וכאב הראש, אני חכם לאחר מעשה, קרא את השרשור המצורף ותבין כי בעבר באמת האמנתי שעדיף מנוע TD-5.
אגב, אם כבר שינה ברכב (או על הרכב), מה דעתך על אוהל גג?
חבר'ה - אין לי שום בעיה עם דיפנדר במקום דיסקו .אני מת על הכלי הזה אבל הבעיות מתחילות בשיקול המורכב הבא.אני אמור להתחיל פרויקט גדול בקפריסין בשווי 12 מיליון דולר שדורש את נוכחותי שם במשך שנה. לצורך העבודה הזו אני צריך 110 או 130 חדש שיהיה בארץ רק באוגוסט או ספטמבר.משהו בסביבית 300K ש''ח. הדבר הזה ישמש אותי לעבודה ולטיולים בקפריסין ובאיים שמסביב וזה בסדר מבחינתי.עם כלי כזה אתה לו מתפרע ולא יכול לעשות איתו כלום - חוץ מללחוץ על הגז ואולי גם להשתדל לא לשרוט אותו בשטח.בסופו של יום הכלי הזה יהיה שייך לעבודה וכנראה הוא יעבור מאתר לאתר לפי הפרויקטים כי לא אלך להשקיע סכום כזה כל שנה מחדש.לטיולים בארץ אני צריך כלי פרטי שלי שהרכישה והאחזקה שלו זולה וקל יחסית להשתמש בו כבסיס טוב לרעיונות שלך ,כיצד רכב שטח צריך להיות בנוי.הדיפנדרים שבשוק בגלל היותם רכבי עבודה בנקודת המוצא שלהם- גם שחוטים טכנית ,עם קילומטראג' של מעל 300K ומחירם כמעט כפול מדיסקברי שזהה להם בבסיסו הטכני וניתן לקנות אותו מיאפי עירוני במצב מעולה.הכי חשוב שכלי כזה נבנה לא משיקולי ערכו במכירה ומצידי שאחרי הוא ילך לגריטה היות וערכו בכל מקרה יהיה קרוב לאפס בבוא זמנו.ג'נטים ''18 נראים לי מכסימליים מבחינת הגודל אך אני לא פוסל ''16 עם צמיג ''33.בכל מקרה מרווח גחון פחות מ-27 ס''מ הינו בעייתי מנסיוני עקב הצורך בתשומת לב רצופה בשטחים טכניים.
ג'אנט 16 זה הסטנדרט בלנדרוברים, עם צמיג 235/85R16 מידה נפוצה מאד, זה כמעט 32 אינץ' ומספק את רוב בעלי הרכב. אם אתה רוצה 33 אז משתלם לעבור לג'אנטים 15 שיש להם מבחר מידות גדול יותר ושמו צמיג 33/12.5R15 כמו בג'יפים. עובד טוב מאד על דיפנדרים של כמה מחברי הפורום. 18 כאמור זה קשקוש, לא קיימים לו צמיגי שטח כי הוא גדול מדי. אפילו צמיגים בקוטר 37 שמים מקסימום על ג'אנט 17.
איזה מרווח גחון אני מקבל בדיסקו עם ''33??
רכס רוצה רכב שבאמת מתאים לך? ואפילו אספנות?
איך זה?
http://www.real4x4.com/utah/Umeatcamp.jpg
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
איזה מרווח גחון אני מקבל בדיסקו עם ''33??
-+23 ס"מ מרווח גחון מתחת לביצים.
בזמנו מדדנו בדיפנדר של אסף. מרווח הגחון מתחת לדיפרנציאל הקדמי (זהה לסרני הדיסקברי) היה 22 ס"מ עם צמיגי 235/85R16 שזה בערך 32 אינץ'. עם 33 תוסיף עוד ס"מ וקצת.
אסף - הרכב האדום הזה נראה ממש יפה. מה אתה יודע עליו?? אבל הכל.
זה וולוו c303 מכונה גם TGB11. יש לו "אחים" ה304 עם בסיס גלגלים קצת יותר גדול בתצורת משא לא אחוד, ו406 שמכונה גם TGB13 עם עוד שני גלגלים. הכינויים הצבאיים שלהם 4141 ו4143 אם אני זוכר נכון. מגיע במקור עם שני סרנים פורטליים וצמיגים 8.75X16, הרוב נוסעים עם צמיגים בין 33 ל37 אינצ' בלי יותר מדי דיבורים. קפיצי עלים בכל הפינות. מאחור- פרבוליים. כל הגוף מפח מגלוון (פח מגולוון של וולוו זה אומר אין חלודה), הגג מאלומיניום. המנוע- מנוע וולוו 6 צילינדרים 3 ליטר בנזין, כמו ב164 המפוארות של שנות ה70, גיר ZF 4 הילוכים (5 ב6X6 מהשנתונים המאוחרים) ממכוניות וולוו.
איך קונים, איפה משיגים חלקים, כמה עולה ... יש כמה אפשרויות. אני מחכה שמישהו ייבא כזה אספנות בייבוא אישי, כדי לקנות ממנו עוד כמה שנים... :-D
אסף.
אגב, זה יושב במקום גבוה מאוד ברשימת החלומות המוטוריים שלי. ברמה הפרקטית- עשיתי חשבון, דיברתי עם מוכרים פוטנציאליים... אפשרי, אם יודעים איך ומהיכן לקנות- להעמיד אוטו בארץ, אחרי כל התשלומים והמיסים המופקעים בפחות מ100 אלף ש"ח, במצב חדש. סכום שכרגע אין לי, כמובן, אבל אני מוכן...
אסף.
4 קבצים מצורפים
אם ללכת לכיוון של הוולוו, אז למה לא פינצגאואר? זמין יותר, לפי דעתי גם יותר זול לקניה. המכשלה היחידה שאי אפשר יהיה להשיג לו חלקים בארץ (מנוע בנזין מקורר אוויר 2.5 ליטר, אבל אפשר לשתול בו מנוע דיזל של טרנספורטר) ויהיה צורך לייבא חלקי חילוף מחו"ל.
הצבא השוויצרי מוציא לשוק כל הזמן כלי רכב עם קילומטרג' נמוך עד כדי גיחוך, מאמצע שנות ה-70, מה שמאפשר להביא אותם לארץ כרכבי אספנות על כל המשתמע מכך: טסט וביטוח זולים, מגבלות שימוש מסוימות כמו איסור לנוע על כבישים בין 7-9 בבוקר בימי אמצע השבוע ואיסור להשתמש ברכב לצרכי עבודה.
הפינצגאואר מצויד בשלדת צינור, סרנים פורטליים, קפיצי סליל, נעילות רוחביות מובנות עם אפשרות נעילה "on-the-fly" במהירות נסיעה של עד 100 קמ"ש... מרווח הגחון עם צמיג סטנדרטי (משהו כמו 750X16, לא זוכר את המידה המדויקת) הוא בערך 35 ס"מ.
אפשר להשיג אותם בשוויץ מחירים שנעים בין 6-8 אלף פרנקים שוויצרים. יש ארבע דגמים עיקריים: 4X4 עם סגירת ברזנט ועם סגירת פח; 6X6 עם סגירות דומות. יש כאלה שהיו אמבולנסים שהם בסיס מצוין לקמפר וגם בתצורת משאית: תא נהג וארגז מטען אבל הם נדירים.
מצורפות כמה תמונות: שילדה של 6X6, תא נהג (שלוש הידיות בקונסולה המרכזית הן לשילוב 4X4 ולהפעלת שתי הנעילות), 6X6 שהוסב לקמפר, 4X4 פתוח.