חוזר: ביטול ואיטום מע' EGR
אצל ג'קי אוטומיני יש את החלקים המתאימים לאיטום לאחר הסרת הEGR .
לא צריך לרתך . יש חלק עם אטם לסגירה עם ברגים . אצל ג'קי .
למה לעבוד קשה ?
את הצינורית הדקה שמתחברת לצנור אויר ליד הפילטר , תחתוך קצר , תחמם ותלחץ עם פלייר שיהיה אטום
אתה בטח מדבר על TDi300 (לפי זה שאתה מדבר על צינורית ואקום ליד הפילטר אויר...)
אני מדבר על TD5.
עידן
אז תכתוב בהתחלה ולא נבזבז שטח באתר :smile: בכל מיקרה תשאל את ג'קי . אני כמעט בטוח שיש לו את מה שאתה צריך .
השלכות ניתוק EGR על חום המנוע
הי,
לפני שאני מייצר את החלקים מהכתבה שעמי צירף...
ניתוק מע' ה EGR יגרור עליה של טמפרטורת העבודה.
מישהו יודע לומר במה (בכמה) זה מתבטא (TD5)?
עידן
לא מומלץ לבטל EGR.
צעד זה יוביל לרגישות של המנוע להתחממות אוף לנזקים חמורים למנוע (שסתומים שרופים, חורים בבוכנות) במקרים קיצוניים.
היצרן לא התקין את ה-EGR מתוך שעמום, בדיוק באותו אופן שהוא לא התקין, לדוגמא, טרמוסטט בגלל שהיה לו משעמם.
חימושניק .
ה-EGR לא הותקן כדי למנוע זיהום ע"י מיחזור וסינון חלק מהגזים הנפלטים ? ואם כן איך הסרתו תגרום לנזקים במנוע ? אני מכיר לפחות 20 לנדרוברים שהורידו ב-5 השנים האחרונות ובינהם גם דיסקו TD5. ולא היו בעיות שכאלו וטמפרטורת המנוע לא עלתה .
אשמח להסבר . תודה .
הי,
יצרני הרכב חיפשו משהו אשר יעזור להם להוריד את הטמפרטורה בתא השריפה.
הם חיפשו וחיפשו, הם הבינו שאויר לא יעזור יש יש בו חמצן
הדבר הקרוב הבא, היה גזי הפליטה שלא מכילים כל גז שעלול לגרום לבעירה.
בנוסף, הובן כי זה יגרום להקטנת זיהום האויר.
בגלל האוויריה הכללית של איכות הסביבה, ל"מכשיר" הוצמד השם EGR, אבל במקור הרעיון היה אמצעי להורדת טמפרטורת השריפה, ע"י מיסוך (ממש כמו מטף כיבוי אש)... כמובן שזה מביע על-חשבון ביצועי מנוע, אבל You Win Some... You Lose Some...
למרות שגם אני מכיר לא מעט אנשים שביטלו את מע' ה EGR, אבל מעולם לא שאלתי, או נאמר לי על ההשלכות (בפועל) של הניתוק על עליית הטמפרטורה של המנוע.
עידן
אני לא מכיר מנועי לנד-רובר מספיק לעומק כדי לדעת מה בדיוק תהיה ההשפעה של ביטול EGR, אבל אני מכיר הרבה מנועים אחרים שבהם ביטול ה-EGR הביא לתוצאות קטסטרופליות.