שלום
איזה קוטר גיד מומלץ בחיווט חשמל לרכב? 1,1.5,2 מ"מ. אני מניח שמה שיותר יותר טוב אולם אני מעוניין במינימום הרצוי.
תודה רבה
עודד
Printable View
שלום
איזה קוטר גיד מומלץ בחיווט חשמל לרכב? 1,1.5,2 מ"מ. אני מניח שמה שיותר יותר טוב אולם אני מעוניין במינימום הרצוי.
תודה רבה
עודד
מה אתה רוצה לחווט?
אם את הסטרטר למצבר, אז זה לא מספיק, אם זה סט אורות נוספים, הייתי ממליץ על 2.5 ממ"ר ואם זה קישקושים פנימיים, הרבה פעמים 1.5 ממ"ר יספיק.
כמו שהכלב אמר.
רוב החיווט ברכב יכול להעשות על בסיס 1.5 כאשר צרכנים גדולים כגון סטארטר או פנסים נוספים בעלי הספק גבוהה צריכים חיווט עבה יותר.
תהיה יותר ספציפי.
רדיו - 1.5
תאורה פנימית - 1.5
פנסי ערפל ופרוג'קטורים למיניהם - 1.5-2.5
סטארטר - כבר צריך לעלות כמה מידות נוספות.
כננת - כבלים ראשיים של מצבר יתנו פיתרון טוב.
בהצלחה.
מתח מהמצבר לקופסת פיוזים - 6-8 מ"מ.
מינוס מהמצבר לחלקי הרכב השונים (שלדה, מנוע, בודי) - אני משתמש בכבל 16מ"מ של רתכת אבל רצוי 24מ"מ.
מתח לזרקורים וכדומה - 6-8 מ"מ.
כבל לסטרטר - 16מ"מ לפחות.
כבל אלטרנטור למצבר - 8מ"מ.
לאורות הגבוהים, לצופר, למזגן ולרכיבים אחרים שצורכים הרבה זרם אני ממליץ לחבר אותם ישירות למצבר דרך פיקוד ריליי (ופיוז). כבל של לפחות 2.5 מ"מ הזנה ולפיקוד ריליי 1.5 מ"מ.
לצרכנים קלים (אורות דש בורד וכדומה) - 1.5 מ"מ.
לדעתי חשוב להשקיע בכבלים בצבעים שונים. זה מאוד מקל על העבודה ועל התחזוקה כשתצטרך.
על איזה רכב מדובר? יש היום צמות OEM שלא עולות הרבה, אולי שווה להביא אחת כזו ולא לטרוח לנסות לתקן.
דברו בבקשה על יחידות נכונות אחרת אתם גורמים לבלבול:
אם אתם מתכוונים לקוטר, אז היחידות הן מ"מ.
אם אתם מתכוונים לשטח חתך, אז היחידות הן ממ"ר.
מיכה, לדעתי אתה מתכוון לשטח חתך ומדבר ביחידות של קוטר.
חנן אני חושב שאתה צודק.
ממ"ר ולא מ"מ.
לא נשמע לי הגיוני. 16 , 24 קוודרד ? לדעתי מיכה מתכוון למ"מ אבל אם הופכים את זה ל ממ"ר (קוודרד) זה לא יכול להיות אותו מספר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מיכה מתכוון אני מניח לכבל 16 ממ"ר - 4.5 מ"מ קוטר, או 25 ממ"ר - 5.6 מ"מ קוטר. מומלץ כבלים של ריתוך.
בדיוק נמרוד, כבל ריתוך. כבל שמיועד לזרמים גדולים ויחסית זול.
יש 16 ממ"ר, יש 24-25 ויש גם מעל ל30. לדעתי 25 זה מספיק בהחלט. לי יש 16 כי זה מה שיהיה לי.
חובה להביא נעלי כבל מתאימות.
יש לזה טבלה שאינני מוצא כרגע, אם זכרוני איננו מטעני-
עד 8 אמפר ניתן להשתמש בחוט 1.5 ממ"ר
בין 8 ל 16 אמפר 2.5 ממ"ר וכו...
ליאור.
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...=157832&page=2
תגובה #17 , יש טבלה מצורפת על פיה עם 1.287 ממ"ר ניתן להעביר 21 אמפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
הטבלה מוגבלת למשתמשים רשומים ב"קארספורום". באם תוכל להציב אותה כאן, אודה
דני
מטעמי הגנה על זכויות יוצרים, אני מעדיף לא לעשות את זה (למרות שמדובר בקטע מצולם מספר של איסוזו... ) .