עזרה בתימחור תומקאר, בבקשה.
שלום וברכה,
במהלך חיפושי לכלי ספורטיבי ועמיד נתקלתי בתומקאר חד-מושבי, 97, יד שניה.
ברכב הוחלף המנוע (725CC) לדגם 2 פעימות 500CC - בעיקבות כך הבעלים לא העביר את הרכב הטסט, אך ההחלפה של המנוע התבצעה ע"י המפעל של התומקאר, כמו כן המנוע כך נאמר לי אינו חדש אלא הורד מטיסן לאחר 200 שעות פעילות - האם לצפות לבעיות?
בנוסף השרשראות גמורות, בכיסא יש קרע.. ואת הכלי רוצים למכור עם עגלה.. ב-25,000 ש"ח.
מכיוון שאין לי ניסיון עם כלים אלו, אשמח לשמוע דעה בנוגע להערכת מחיר.
העגלה מבחינתי מיותרת כי יש לי כבר אחת.. והבעלים הסכים .. להוריד אלפיים ש"ח מהמחיר ולהוריד את העגלה.. בפעם האחרונה שבדקתי עגלה קטנה עלתה באיזור ה-5.
והאם להוריד מהמחיר בעקבות כך שאין לו טסט? שהוחלף המנוע? כסא? שרשאות? ואם כן כמה?
היכן לחפש תקלות? או לאילו איזורים רגישים מומלץ לשים עין בכלי?
אודה לכל העוזרים.
אורי סולימני.
ממש חוצפה ישראלית, גם כן חלוציות..
אומנם יורם זרחי הגיע להישגים מרשימים במפעל חייו, אבל..
היום הרמתי טלפון למוסך שלהם, המוסך היחידי עד כמה שידוע לי שמתעסק בכלל בתומקארים, והזדעזתי מהיחס והחוסר מקצועיות.. והכי גרוע העשיקה הישראלית.
ביקשתי להניח אצלהם את החד מושבי שאני רוצה לרכוש לבדיקה קצרצה .. לשמוע חוות דעת של המכונאים שלהם על מצב הכלי, עכשיו זה לא ממש אוטו.. שצריך לזחול מתחת .. להרים על ליפט לפתוח מכסה מנוע.. אז על מה אתם רוצים 250ש"ח?! בכל מקרה אני יגיע אליהם רק לאורך כל חייו של הכלי.. וליישור קו, אז מה קרה?!
ולגבי המנוע, הוא טוען שהוא הורד מאולטרא לייט לאחר 500שעות, ולא 200 כמו שטוען המוכר..
לגבי האמינות של המנוע.. הוא רגיש .. ודורש שמן איכותי, לשאלתי איזה? הוא אמר תבוא אני יראה לך כבר.. אני מרגיש שאני מתעסק עם חאפרים.
מישהו אולי יכול להציע? לעזור? קשרים עם יורם אישית? לקבל קצת יחס ומקצועיות כמו שכתבו עליהם בעיתונים כל הזמן?