פרוייקט שיקום בנחל צין - דרושים מתנדבים
שלום לכולם !
ישנה יוזמה של רשות הטבע והגנים לשקם את הכניסה למסלול של גבי שיש וגבי צין מתחתית מעלה עקרבים .
המדובר הוא בנקודה הידועה לכולנו - קטע הבוץ שבתחילת המסלול .
המטרה היא להביא את הקטע הנ"ל למצב שהוא יהיה הרבה יותר עביר וברור לחצייה ובנוסף לשקם את הנזק שנעשה שם עם השנים - קוליסים ומעברים לא הכרחיים .
לעניין עצמו :
ביום ו' 1/6/07 נצטרף לפקח המקומי ע"מ לסייע לו בפרוייקט (כנראה בשעות הערב כשהשמש פחות קופחת) - כל מי שרוצה להצטרף מוזמן ליצור עימי קשר בשרשור הנ"ל בה"פ או בנייד - 052-2779622 .
חבר'ה - הפרוייקט הנ"ל הוא נטו בשבילנו ולמען הטבע. כמה פעמים אמרנו שאנחנו הג'יפאים יכולים ורוצים לתרום - אז הנה ההזדמנות .
בנוסף, הפקח הציע כמחווה אישית להכרת תודה לארגן למחרת יום טיול עם מסלול בהדרכתו (פרטים בהמשך) - חוויה מועילה ומחנכת כשלעצמה ...
קדימה - להירשם !!!!
שי .
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...31&item=808380
חוזר: פרוייקט שיקום בנחל צין - דרושים מתנדבים
עוד מעשה מקומי של פקח בעל יוזמה . ( כל הכבוד )
את כל העבודה בקשה הזאת אפשר לגמור ב חצי שעה על ידי כלי הנדסי שנמצא במרחק הליכה מהמקום .
אותם מחצבות שהם מקור הבעיות יכולות בקלי קלות לתת פתרון למעבר .
המקום באמת דורש את הפתרון ??
או אולי טוב שהוא קשה ?
אולי להסתפק בסימון ברור על הסכנה שבמקום ?
בהמשך אפשר אולי לטפל גם במרזבה . ( שם באמת אין הרבה עבודה ) כמה חברה עם כמה פטישים
והמעלה הופך למסלול המראה .
ואז אפשר יהיה לגבות תשלום עבור המעבר !
או לקנוס את מי שלא עובר במסלול !
הסיפור נראה לי מוזר עד מריח לא טוב .
איציק
למה להגיב סתם אם אתה לא רוצה לעזור אל תגיב ותשמיץ בלי הוכחות!!!
הראל הפקח בחור טוב, פשוט המקום זוועה חבר'ה מנסים לעבור שם מכל פינה ומשאירים קוליסים והורסים את הטבע... מה שהוא מנסה לעשות זה לסדר שם את הסימון שיהיה ברור מאיפה לנסוע!!!
פיליפ מותר להביע דעות שונות, איציק מביע חשש כללי כי הוא לא מכיר את המקרה הספציפי שאתה מציג.
הראל הוא אחד מהפקחים שדווקא כן מחוברים לציבור שלנו, ואני מאמין שזו אכן יוזמה מקומית חיובית. לא מדובר על מעברים קשים איציק, אלא פשוט על עודף שבילים ובלאגן באזור הרגיש של הסופים, ואם כל מה שנדרש זה לסדר ולסמן קצת את השביל הרצוי - מה רע? שום בולדוזרים ושום בטיח.
לא התכוונתי לפגוע או להעליב... ברור שלכל אחד מותר להביע דעה
אבל יש דרך ויש דרך...
המשך יום נפלא :)
אתה רוצה לפתח את השרשור להתנהגות רשות הטבע והגנים בבקשה .
כתבתי בפרוש ואני חוזר וכותב יוזמה מבורכת של פקח מקומי .
לא הייתי מגיב כלל כל עוד הפקח או פלוני אלמוני היה מבקש .
אבל לבוא עם הגב ובשם של רשות הטבע והגנים .... סליחה! זאת רשות שההתנהגות שלה כמו הרבה רשויות אחרות במדינה ! :mad:
ראה מה הולך בגנים הלאומים . ( מוצצי כסף )
ראה מה הולך בשמורות בצפון . ( שערים חסימות וזוהמה )
ראה מה עשו לבריכת המים שהיתה במחצבה במכתש . ( הם לא היו יכולים להגן על המקום הזה )
ראה מה עשו לבאר שנסתמה לפני שבועיים .
ראה מה עושים הפקחים בלילה בחניונים ( איך הם מציקים ) .
ועוד
ועוד
ואני נזהר בתגובתי .:wink:
איציק
אני מכיר אישית את היוזמה ואת הנפשות...
אני קורא כאן לכל הספקנים להגיע על מנת להציג את הספקות מול גורם מטעם הרשות. זו אחת הסיבות שלשמה אני מגיע!
לאחר העבודה מתכנסים ללינה בחניון מצפה המכתש ולמחרת הראל הפקח יוביל וידריך טיול באיזור ובו כולם יוכלו לשאול ולהציג כל בעייה/טענה שיש להם. (אני לא מבטיח שהתשובות יירצו אבל לפחות תיהיה כוונה לשמוע...)
לא כל יום יש יוזמה כזאת ובאמת זה אירוע מיוחד שכולו כוונות טובות!
כולם מוזמנים לבוא להשמיע ולהכיר...
יונתן
בוקר טוב
אז אני לא הגעתי אבל אני עוקב אחרי המבצע .
מפגש חברים היה
טיול היה גם היה
יום גיבוש מעולה .
זאת היתה המטרה ?
ובהס"כ אפשר לעבור את המעבר ?
לפי התמונות נראה שבקרוב יהיה גם שמן מנוע במים . ( פגיעות בגוף המנוע מאבנים שהנהגים לא יודעים שהם שם בתוך המים ) :mad:
ולזה קוראים יוזמה של רשות ממלכתית :!:
זה מעבר מסודר ?
זאת מלכודת ממלכתית קלאסית שעכשיו תגרום לנזק נוסף רק לצורך החילוץ !
מזל שלא דחפו משטחי עץ ומסמרים ;-)
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
בוקר טוב
אז אני לא הגעתי אבל אני עוקב אחרי המבצע .
מפגש חברים היה
טיול היה גם היה
יום גיבוש מעולה .
זאת היתה המטרה ?
ובהס"כ אפשר לעבור את המעבר ?
לפי התמונות נראה שבקרוב יהיה גם שמן מנוע במים . ( פגיעות בגוף המנוע מאבנים שהנהגים לא יודעים שהם שם בתוך המים ) :mad:
ולזה קוראים יוזמה של רשות ממלכתית :!:
זה מעבר מסודר ?
זאת מלכודת ממלכתית קלאסית שעכשיו תגרום לנזק נוסף רק לצורך החילוץ !
מזל שלא דחפו משטחי עץ ומסמרים ;-)
איציק
אנסה להגיב ברצינות... (ולא תשובה רשמית של שום גורם ממלכתי וכו'...):
לפרוייקט היו מספר מטרות, בינהן הסדרת המעבר כמו גם מחיקת קוליסים קיימים, שיקום הנוף והסדרת השביל באיזור המעבר. בנוגע לשיקום הנוף- המטרה הושגה גם הושגה!
בנוגע למעבר- יש עוד עבודה. הכיוון הכללי היה חיובי, היו נסיונות כבירים של החברה בשטח לנסות ולהספיק כמה שיותר במזגרת הזמן (חברה ללא שום קשר לרשות שעבדו כמו חמורים ובטירוף (ורואים זאת בתמונות) ע"מ להספיק להסדיר את המעבר לפני החושך). כמו שכתבת, המצב כרגע לא טוב ולכן יש תוכניות להשלים את העבודה עוד השבוע!
אני לא ממש מבין את הציניות בדבריך, אבל בתור מי שהיה שם, אני יכול רק להגיד שדברים נעשו, ונעשו לטובה. אני קראתי לכולם להגיע, ולו רק בשביל "להטיח" את טענותיך בפני האוזניים הראויות אך כמו שכתבת, לא זכור לי שהיה שם מיהו בשם איציק...
לגבי הטיול ומשפגש החברים: כל הכוונה של הטיול של אחרי הייתה רצון טוב של הראל הפקח להביע את תודתו לחברה שבאו. רובם המכריע של האנשים לא הכירו מלפני ולא הכירו את המסלולים. הכוונה הייתה להוביל אנשים טובים למקומות יפים ולספר להם מעט על האיזור- (אם אני זוכר נכון על דבר כזה משלמים כמה מאות שקלים בחברות הנפוצות בשוק...)
בקיצור- המצב לעולם לא יהיה מושלם ותמיד יהיה אפשר לעשות דברים יותר טוב! אני בכל אופן התנדבתי לפרוייקט מרצוני ע"מ לתרום את חלקי. יכולתי גם לפגוש את חברי הקבועים ולטייל במקומות שטרם הייתי קודם, אך בחרתי הפעם לוותר ולעשות משהו גם למען אחרים והשקעתי בזה כמה מאות שקל בדלק, זמן והרבה זיעה!
אני משתדל שלא להיפגע מדבריך באופן אישי ומבין שהשליליות הנובעת מהם מקורה בהיסטוריה שלך עם הרשות. בין אם היא מוצדקת ובין אם לא, אם אנחנו כג'יפאים (וכצד ב"קונפליקט") לא נשאף לשינוי אז בטוח שהוא לא יגיע לעולם. אני מאד מקווה שיהיו מפגשים כאלו גם בעתיד, ושאליהם אולי תבחר דווקא כן להגיע. מי יודע, אולי אפילו תצליח להשפיע על דברים כך שבעתיד יהיו לך פחות טענות.
כל טוב ושבוע של עשייה לכולם!
יונתן.
(ותזכרו תמיד- מי שלא עושה לא טועה...)
ורק כדי להוכיח שאין לי איזה כוונה נסתרת בדברים- הרי הודעה מלפני כשנתיים שלא יצא ממנה כלום... (לצערי המאד רב!!!)
אירוע יוצא דופן בטיולי שטח
יונתן \ פיליפ \ וכל האחרים .
אני לרגע לא בא לתקוף את הפעולות שלכם . ההפך הוא .
אני בהחלט רואה בפעולות אלה מעשה חיובי וחשוב .
יש לזה ערך מוסף חשוב ביותר והוא חינוך ( בפרט של הדור הצעיר ) .
סימון שבילים במיוחד במקום שיש בו כל הכך הרבה תנועה הוא מעשה נבון וחכם.
ניקיון אין חשוב ממנו .
אבל להביא קבוצה מזדמנת של מתנדבים לאמצע המדבר ולנסות לבנות מעבר מסודר בתוך
נחל שהעומק שלו מעל 1 מטר( ו מלא במים ) במקרה הטוב כאשר רוחב הנחל ומבנה השוליים הם כאלה שגם
לכלי הנדסי תיהיה עבודה .
סוף מעשה במחשבה תחילה .
אני לא איש הנדסה . וספק עם הפורום הוא המקום הנכון לדיון הזה .
אבל כרגע המקום מחייב פתרון ומהר .
http://picasaweb.google.com/Menahem.Yaniv/jBrPkE
כמו שאני מתרשם מהתמונות קודם המקום היה מסוכן וכרגע המקום ממולכד !
ולפי השביל כולם יגיעו למלכודת :cry:
איציק
איציק מה היה מסוכן? ומה ממולכד? אין לי מושג על מה אתה מדבר. מה שלא יהיה, חלילה מלהכניס בולדוזרים... השביל שם לפנינו כמו שאומר הפתגם, אנחנו צריכים להתאים את עצמנו לשביל, לא להפך.
נמרוד במקום הזה כל הזמן כלי רכב טובעים .
הנזקים כבדים ביותר .
במקום צריך להיות שלט ( בסגנון של מעלה יאיר ) .
ותעזבו את הטבע במקומו .
אני מכיר 2 מיקרים מהחורף האחרון בהם רכב אחד הושבת ובפעם אחרת החילוץ לקח כמעט יום שלם.
והיו הרבה מיקרים נוספים .
אלה שמכירים את המקום ואת המעבר לא מצפים שיהיה להם אבנים בתוך המים ( והרבה )
כרגע האבנים רק מקשים על המעבר .
כל משטח האבנים הולך מתערבב ושוקע בתחתית המעבר .
כל מי שנכנס לשטח יש מיגון ?
לא חסר נהגים שרואים שלולית הם נכנסים בפול גז ;-)
טכנית במקום הופך להיות מענין מיום ליום .
אתה לא מצפה מרשות ממלכתית להתנהג כך . ( למעשה אין כאן חדש ) .
אבל נציג הרשות לא יהסס לקנוס אותך איך שבא לו :mad: .
איציק
איציק אני מצפה מהרט"ג שיעשו את מה שהם עושים בגדול - ינסו לשמר את המצב הקיים - הנוף, הצומח, החי, השבילים - כמו שהם, תוך איזון עם הרצון של אנשים לטייל, הכי טוב שאפשר. המשמעות המעשית היא סימון השביל, בצורה מינימלסיטית כמה שיותר. אני לא אוהב לראות גדרות ושלטי הכוונה באמצע המדבר כאילו מדובר בצומת דיזינגוף קינג-ג'ורג'.
אני ממש לא מצפה שיבנו לי שם מעברי בטון או גשרים, ואפילו לא שלט. ומה מסוכן פה בדיוק? אין שם סכנת חיים (אני מבין שבשבילך כמכונאי ותיק קשה לשמוע על מנועים מתפגרים...) זה שהמעבר קשה ואפשר לגרום נזק לרכבים - זה מה יש, זה אופי השביל. אולי צריך להוסיף כיתוב "עבירות קשה" במפת סימון שבילים, זה גורם בוודאות לפחות אנשים להגיע.
אנסה לפרט קצת על מהלך העבודה:
הרעיון היה ליצור תשית של אבנים בתחתית הנחל.
ציטוט:
בתוך
נחל שהעומק שלו מעל 1 מטר( ו מלא במים )איציק
לא נכון.
עומק המיים במעבר הנוכחי כ- 30 ס"מ + כ-20 ס"מ בוץ טובעני.
תשתית האבנים מהווה קרקע יציבה מעל לבוץ שתאפשר מעבר יותר נוח מהבוץ הבעייתי.
אופן סידור האבנים היה: אבנים (בולדרים) ענקיים המונחים מעל לבוץ, מעליהם אבנים בינוניות ובסוף קטנות ש"מפלסות" שטח יחסית אחיד למעבר.
ציטוט:
סוף מעשה במחשבה תחילה .
איציק
מחשבה הושקעה, והרבה, ע"י אנשים טובים ומנוסים שגרים באיזור. לבוא ולבקר את דרך הפעולה ללא הצעת פתרונות אלטרנטיבים/ הגעה לאירוע הינה לא רצינית.
יש למישהו רעיון יותר טוב, קדימה. הטלפון של הראל הפקח יינתן בה"פ...
ציטוט:
אבל כרגע המקום מחייב פתרון ומהר .
איציק
ולכן אמרתי שיש תוכניות להשלים את העבודה השבוע...
ציטוט:
כמו שאני מתרשם מהתמונות קודם המקום היה מסוכן וכרגע המקום ממולכד !
ולפי השביל כולם יגיעו למלכודת :cry:
איציק
כמו שציינתי, לקראת סוף היום כולנו ממש קרענו את עצמנו ע"מ להשלים את המעבר. כמו שניתן לראות בתמונות, האבנים בתחילת המעבר מסודרת ויציבות. הבעייה היא שלא הגענו לצד השני ולכן זה אמור להתבצע עוד השבוע. בבדיקת המעבר, לא הייתה כל בעייה באיזור שסודר אלא רק בקטע הקצר שבו לא הספקנו לטפל.
כמובן שלמרות כל הנ"ל רק הזמן יעיד על טיב העבודה וכולי תקווה שזה יחזיק.
לגבי ה"מלכודת"-
השביל המסומן מנתב את הרכבים לעבר המפגש עם הנחל, ע"מ למנוע מאנשים לנסוע לא על השביל וליצור קוליסים חדשים. המעבר עצמו נשאר פתוח וכל אחד יכול להחליט אם לעבור בקטע המסודר או לשקוע במעברים הצמודים שלא טופלו... (מדובר במספר אפשרויות חצייה צמודות אחת לשנייה...)
איציק, נמרוד וכו':
אני ממש לא בעניין של המשך נסיונות ה"הצטדקות" מול המבקרים. נראה לי שסוף הולם לדיון הזה הינו הסכמה על כך שאכן היה מדובר בכוונות טהורות ולא איזה מלכודת ממלכתית שבא לקחנו חלק. כמו-כן, מפגשים כאלו עוד יהיו. אני מבטיח להודיע עליהם גם כאן באתר ומקווה מאד לפגוש גם אתכם בעתיד. (היה לי קצת חבל שלא הגיעו אנשים עם דעות כמו שלכם למפגש- הרי זה חלק מהרעיון!)
כל טוב.
יונתן
יונתן, הדעה שלי קרובה מאד לשלך בעניינים אלו, הייתי מגיע בשמחה אם זה היה מסתדר לי מבחינה אישית. אין לי שום טענות, להיפך. אני ניסיתי קצת להרגיע את איציק וכנראה שלא הובנתי :smile:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
יונתן, הדעה שלי קרובה מאד לשלך בעניינים אלו, הייתי מגיע בשמחה אם זה היה מסתדר לי מבחינה אישית. אין לי שום טענות, להיפך. אני ניסיתי קצת להרגיע את איציק וכנראה שלא הובנתי :smile:
100%
:-)
צר לי להעלות את השרשור ולכתוב אמרתי לכם :shock:
לא היה צריך להמתין הרבה זמן .
מענין מה יהיו התגובות הפעם ?
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...em=808380&pg=2
איציק
לא שמתי לב לשרשור פה באתר..
תגובה נוספת שיש לי לאמר היא רשימת נזקים:
2 מחזירי שמן
1 סטרטר (פירוק וניקוי החזירו אותו לחיים)
1 ערימה גדולה ומסריחה של בוץ בכל חור פנוי בג'יפ, בחוץ ובפנים.