שלום שלום
מאז שקניתי את הסמו (כמה חודשים) נראה לי שהגלגל הקדמי שמאלי שלי נוטה לכיוון פנימה.
לאחרונה הבנתי שזה נכון...:-|
הכוונה היא שבמקום שהוא יהיה ככה| הוא ככה / החלק העליון שלו נוטה לכיוון פנים הרכב.
למישהו יש מושג???
Printable View
שלום שלום
מאז שקניתי את הסמו (כמה חודשים) נראה לי שהגלגל הקדמי שמאלי שלי נוטה לכיוון פנימה.
לאחרונה הבנתי שזה נכון...:-|
הכוונה היא שבמקום שהוא יהיה ככה| הוא ככה / החלק העליון שלו נוטה לכיוון פנים הרכב.
למישהו יש מושג???
אני הייתי מתחיל בכוון פרונט.
עצור שניה אחת. עשה חיפוש על המונחים "קמבר" ו-"Toe in", תבין מה זה מה (תעזר במילון המונחים, בשביל זה הוא שם) ואז תחזור לכאן עם שאלות, אם עוד יהיו.
מכאן, אני מניח שקראת והבנת מה זה מה.
אם אני הבנתי אותך נכון, אתה מתאר מצב שבו רק הגלגל השמאלי נוטה כלפי פנים בחלקו העליון במבפט מלפנים, דהיינו זווית הקמבר שם שונה מהגלגל השני. יש לזה 4 אפשרויות: 1. סרן עקום. 2. הג'אנט עקום או מורכב לא טוב. 3. אתה טועה. 4. קינגפין שבור.
אפשרות 2 מאוד לא סבירה, היית מרגיש את זה ברעידה מטורפת בנסיעה. אפשרות 1 גם מאוד לא סבירה, אם כי אפשרית. 3 זה תמיד אופציה, אבל 4 זו האפשרות הסבירה מכולן. תבדוק תקינות קינגפינים.
בסרנים חיים (לפחות אלו שאני חושב עליהם עכשיו, באלו של הסמוראי בוודאי) אין אפשרות לכוון את זוית הקמבר. זה טבוע ביציקה.
תשווה בין שני הצדדים של הסרן - האם אתה בטוח בכך שיש בינהם הבדל, וגלגל שמאל נוטה בצורה מוחשית ביחס לימני שהוא ישר? גלגל את הרכב קדימה, ובדוק שוב - האם אכן הנטייה זהה? הרם את הגלגל ובדוק חופש. נענע אותו, יד למעלה יד למטה. האם קיים חופש מורגש? אם כן, זה או מיסבי קינגפין כמו שאלון כתב, או סיבה נפוצה יותר - מיסבי גלגל לא מהודקים.
אם כשהגלגל באויר אתה לא מרגיש שום חופש, ועדיין אתה בטוח בכך שיש לו נטייה קבועה ביחס לאנך - אז הסרן שלך עקום/סדוק. זה די נדיר אבל בסמוראים זו תופעה מוכרת יותר מאשר בסרנים גדולים יותר.
תעשה את הבדיקות האלו ותחזוק לפורום.
חשבתי על מיסבי הגלגל אבל נטיה כזו שהוא יראה בעין תגרור רעשים איומים, רעידות חזקות, חופש גדול בהיגוי ושיוט לא נעים. קשה לי להאמין שהוא לא היה שם לב לכל תופעות האלו ביחד.
בדיקה של טיפשים ניתן לעשות בקלות עם פלס מים שמצמידים לגלגל
זאת בכלל לא בדיקה נכונה אבל מאפשרת לך לזהות שינוי ביחס לגלגלים אחרים
כמובן שהרכב צריך להיות על משטח ישר .
יש להקפיד שהפלס יהיה צמוד לגנט בשתי נקודות ולא לצמיג .
איציק
OKציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
2.לא הגיוני-החלפתי גאנטים לא מזמן
3.לא הגיוני-גם סטיבי וונדר היה רואה שהגלגל עקום
4.לא הגיוני-החלפתי לא מזמן את המחזיר שמן בציריה והקינגפין שלם וגם המיסבי הגה הודקו.
מה שמשאיר אותנו עם סרן עקום ועוד כמה שאלות:
איך אני בטוח שזה הסרן?
האם אפשר לישר אותו אם כן איך/איפה אם לא כמה עולה חדש.
תודה על התשובות המהירות והעניניות!:-)
לא קונה, תבדוק שזה באמת עקום. פלס מים כפי שאיציק הציע. תרים ת'אוטו ותבדוק חופשים כמו שנמרוד הציע.
שווה לך להשקיע 10 דקות בבדיקות חוזרות מאשר להתחיל לחפש עקימות בסרן. נגיע גם לזה אם צריך, מבטיח, אבל תפסול קודם את שאר האפשרויות לגמרי, במיליון אחוז.
יכול גם להיות תפוח היגוי מת
תפוח היגוי זה לא יכול להיות.
טוב-הפלס מגבה אותי ואומר שהגלגל עקום.ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
יש קצת חופש אבל לא משהו רציני.
מה הלאה?
תמצא מאיפה החופש, תקן אותו.
החופש ממש מינורי אני לא יודע אם שווה התיחסות בכלל...בכל מקרה הוא לא קשור ל"עיקום" של הגלגל.ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
אין לאף אחד איזה רעיון מה שה יכול להיות?
לפי מה שאתה מתאר, זכית בהגרלה - הסרן שלך אכן עקום...8) שטוף אותו היטב, ותתחיל להסתכל מקרוב ומרחוק ולחפש את העיקום/סדק, אתה תאתר אותו.
עכשיו שטוף אותו היטב כפי שנכתב כולל ניר זכוכית גס להוריד גרדים של צבע וליכלוך דבוק .
תצמיד הניצב סרגל פלדה באורך של כ 30-50 ס"מ ( כזה שהיה פעם בבית ספר )
או פלס מים קטן שהוא דק בעובי ( שיהיה קל להכניס אותו על גבי הצינור של הסרן .)
ותתחיל לחפש איפה הוא עקום .
אחרי שתמצא את המקום העקום נדבר איך מישרים .
איציק
עוד שיטה-
כשהרכב על משטח ישר, קשור חוט ניילון(חוט דייג) בצורה מתוחה מתחת לסרן. אתה יכול להתפס לגנטים, לנאבות, לכל מה ששם.. אתה חייב להקפיד-
החוט מתוח
החוט נמצא בקו אנכי מתחת למרכז הסרן.
החוט לא נוגע בשום דבר, עוקף את הביצה, צנרת וכל מה שממתחת.
בהמשך מקם 2 ספייסרים(מוט עץ,פלסטיק, מה שתמצא) זהים לחלוטין במידות האורך סמוך לנאבות כך שהמרחק X יהיה שווה בשני הצדדים בין חוט הניילון לסרן(במשיק שלו-הנקודה הנמוכה ביותר).
עכשיו כל מה שנשאר זה למדוד בצורה רציפה עם סרגל קטן, לאורך הסרן את המרחק בין החוט למשיק(הנקודה הכי נמוכה). הקפד להניח את הסרגל בצורה זהה לאורך כל הבדיקה. אם הסרן ישר תקבל קריאה זהה לכל אורך הדרך. אם יש עקמומיות, הקריאה אמורה להשתנות.
בהצלחה
איפון שיחקת אותה עם השרטוט!
אני יבדוק היום בערב מה הולך עם הסרן ויחזיר תשובה
המון תודה על העזרה לכל מי ששלח תשובה (קסלר, איציק וכל השאר) תודה!
אם גם הסרן הקדמי שלך עקום אז ברוך הבא למועדון, אתה לא הראשון :)
קרה גם אצלי, אני לא בטוח אם זה בגלל משיכה של רכב גדול יותר או בגלל קפיצות (או יותר נכון) נחיתה קשה אחרי קפיצה)
בכל אופן לא יודע כמה שווה להחליף סרן, אני אישית לא ייחסתי לזה עודף חשיבות, אפילו בצמיגים כמעט ואין הבדל למרות שיש נטיה קלה,
בקיצור איש,
היה רגוע :)
אל תהיה רגוע. סרן עקום זה לא נורמלי, סרן שעקום מקפיצה זה בטח לא נורמלי. סרן שעקום מקפיצה עבר מעוות רציני, לא משהו שהייתי משאיר מתחת לרכב שנוסע בכביש אלא אם זה אחרי תיקון עם חיזוק.
תאתר את הבעיה וטפל בה בהתאם.
רצוי להוסיף גם שחיקת צמיגים לא זהה (וודאי),ובלימה לא אחידה (ייתכן).
לכל שאר הבעיות שיכולות להיווצר .