-
מעשה שהיה, כך היה - דרישת דלק מוזרה מפורד
ובכן, בשעה טובה הלכתי והזמנתי לי פורד F-350, שנת 2008 מנוע6.4 ליטר טווין טורבו דיזל עם 353 כ"ס ומומנט של כמעט 90 קג"מ, דבר שהמון זמן רציתי לעשות(אחרי שהתברר לי שאין בחברה סילברדו בכלל, ויהיה אולי רק בסביבת דצמבר).
עודני מזמין ומשלם ע"ח, החתים אותי הסוכן על טופס שאומר שאם אני רוצה לשמור על אחריות היצרן, אני חייב להשתמש בדלק 10ppm, שזה אמור להיות הדלק המתאים לרכב, בניגוד לדלק סולר הרגיל שהוא 50 ppm. בהמשך, התברר לי שמדובר בסולר מיוחד שבו תכולת הגופרית נמוכה(10 חלקים למליון, ומכאן השם 10 ppm, דהיינו 10parts per milion), וסולר זה נמכר רק ב 17 תחנות דלק בכל הארץ......, כאשר אף אחת מהן לא נמצאת באזור השרון, תל אביב או חולון, שהם אזורי המחיה שלי.
הקיצר, ואחרי שביררתי באתר הפיירטס באמריקה, ולמרות שכנראה יש באמריקה יותר פורדים משברולטים(טנדרים), מסתבר שיש הרכה דם רע וביקורת על הפורדים, כולל בעניני הדלק ובעיות המנועי ה 6.4 ליטר.
שאלתי היא אם מישהו שמע משהו על הנושא ועל כך שמצד אחד המדינה תחייב את התחנות להחזיק דלק כזה רק החל מיום 1.1.09, אבל מצד שני היא מתירה יבוא ומכירה של רכבים החייבים להשתמש בדלק כזה כבר כיום, דבר הנשמע כחלמאות של ממש, וכן כל שמועה/מידע אחרים בענין.
בנסיבות הנ"ל, נראה לי שלא יהיה לי מנוס אלא לבטל את ההזמנה וללכת על משהו אחר.
אודה על כל תגובה רצינית ענינית ובעלת מידע מועיל.
-
חוזר: מעשה שהיה, כך היה - דרישת דלק מוזרה מפורד
זה אחד השיקולים שלי להזמין את הפורד החדש שהרי בתחילת חודש הבא הם כבר בארץ אבל שאין מקום לתדלוק לפי דרישת היבואן ולא כל כך מהר יהיה סולר כזה בכל התחנות
באמת בעייה ואיפה הפתרון של משרד התחבורה שנותן לרכב כזה להכנס לארץ מבלי אפשרות לתדלק
-
אכן יש בעייה בתחום, כולל קושי למצוא ADblue (תמיסת אוריאה) לרכבים שצריכים את זה. יש רק שתי תחנות דלק שמספקות את זה, חוץ ממוסכי היבואן שניתן למצוא אצלו את החומר.
אני אנסה לברר לך פרטים נוספים על הנושא. אני חושב שיש פתרון בצורה של REGENERATION יזום ע"י הנהג. באופן נורמלי הרכב עושה REGENERATION באופן אוטומטי כל כ5K ק"מ.
-
ברוך,
בלי קשר, בארה"ב די נהנים לקטול את ה-08
http://www.ford-trucks.com/
recall
סכנת שריפה
סקר דעת קהל
לגבי הדלק, יש ליבואן בכלל דרך לדעת איזה סולר שמת?? לספור עד 10 הם לא יודעים, אז עד מליון???
חוץ מזה, מה הפסדתי? (חוץ מפרונט יותר מכוער... :smile: ) מה המפרט של ה-08 שיעלה ארצה?
איל
-
זה אחד התעלולים האחרונים של הגלובליזציה העולמית .
לדעתי הנושא בכלל לא סגור גם ברמת יצרן .
גם ברכבי הדיזל הקטנים ( רכב פרטי ) במודלים 2006-2008 יש המון מערכות
הקשורות לזיהום אויר תקן יורו 4 . מסנני חלקיקים . מסננים הפועלים על אוריעה .
זאת מגבלה מאד רצינית בשימוש השוטף ברכב .
יש כאן הוצעה כספית נוספת בזמן התידלוק ( כנראה כל 4 מיכלים מיכל אוריעה )
נקודה נוספת שהיא לדעתי ממש מלכודת . והיא התנהגות הרכב כאשר האוריעה נגמר .
כנראה שבחלק מכלי הרכב המנוע מפסיק פעולתו .
יש מנועים שאתה נדרש לבצע נסיעה מחוץ לעיר לצורך ניקוי עצמי של המערכת .
מי רוצה דיזל מסילה משותפת :razz:
מי רוצה להשתין למיכל הדלק :razz:
ומשרד התחבורה / יבואני הרכב / חברות התחבורה / חברות הדלק / קהל נהגי רכב כזה
לא יודעים מה יהיה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אכן יש בעייה בתחום, כולל קושי למצוא ADblue (תמיסת אוריאה) לרכבים שצריכים את זה. יש רק שתי תחנות דלק שמספקות את זה, חוץ ממוסכי היבואן שניתן למצוא אצלו את החומר.
אני אנסה לברר לך פרטים נוספים על הנושא. אני חושב שיש פתרון בצורה של REGENERATION יזום ע"י הנהג. באופן נורמלי הרכב עושה REGENERATION באופן אוטומטי כל כ5K ק"מ.
התופעות בהן נתקלתי בנוגע לשימוש בסולר רגיל במנועים המצויידים ב-DPF הן פליטה של עשן לבן-אפור מהאגזוז וריח של ביצים סרוחות הבוקע מהאגזוז. התופעה נובעת מהצטברות של גופרית בתוך ה-DPF. זוהי תופעה מוכרת שהפתרון לה הוא ביצוע ניקוי יזום ל-DPF. אני לא יודע איך זה מתרחש בפורד אבל ברכבים איתם אני מתעסק זה כרוך בכניסה למחלקת הדיאגנוזה במוסך...:-(
יש לציין שהתופעה אינה מזיקה למנוע, אלא רק לסביבה ולפסיכולוגיה של הנהג (רכב חדש שעולה אי אלו מאות אלי שקלים פולט עשן לבן כאילו המנוע מת).
-
האם לדעתכם יהיו כל כלי הרכב של שנת 2008 ואילך מארר"ב, עם אותה דרישת דלק? למשל הסילברדו שיגיע גם הוא בעוד כמה חודשים...
אם כן, זאת לא בעיה של פורד אלא של כל היבואנים המביאים כאלה רכבים.
קיצורו של ענין - אילו הייתים במקומי, הייתם:
1. מבטלים.
2. מחכים.
3. מזמינים סילברדו.
4. הולכים על משהו אחר(?)?
-
מברר אם נשאר במלאי 2007 או מחפש אחד משומש, מן הסתם יש כאלו שכבר חושבים למכור כי הם הבינו שאין להם מה לעשות עם המפלצת הזאת. צריך לעזור להם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
האם לדעתכם יהיו כל כלי הרכב של שנת 2008 ואילך מארר"ב, עם אותה דרישת דלק? למשל הסילברדו שיגיע גם הוא בעוד כמה חודשים...
כן. הסילברדו שנמכר עד כה בארץ הוא 2006. ה2007 והלאה (שיימכרו עוד כמה חודשים) כבר שונה ולפי התקינה החדשה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מברר אם נשאר במלאי 2007.
לא נשאר כלום, אפילו רכב ההדגמה/תצוגה נמכר ונחטף.
אם מישהו באמת שומע על בעל פורד 2007 שמעונין למכור, אשמח לשמוע.
-
הולך על משהו אחר.
דעתי האישית כמו שאמרתי לך 8)
-
אני מכיר את הבעיה מרכבים קצת יותר גדולים כרי משאיות, רק שתי יצרניות רכב (בכל העולם) עומדים היום בדרישת התקן יורו 4 בלי אוראה או כול תוספת אחרת סקניה ומרצדס. ובכל שאר המשאיות מחיובים לשים את האוראה, כלומר אני מניח שבזמן הלא רחוק יהיה ניתן להשיג את הדלקים הנ"ל בכל תחנת דלק.
ואני יודע שבוולוו מחתמים את בעלי המשאיות החדשים על מסמך שמבטל אחריות על אחד החיישנים במערכת הפליטה (שעלתו 50K ש"ח), שבטענה שכל עוד יתדלקו בדלקים הנ"ל החיישן לא יתקלקל, אבל לאחר שימוש ממושך בדלקים נחותים הוא ישרף.
-
רשימת תחנות דלק המשווקות סולר דל גופרית:
http://www.mni.gov.il/NR/rdonlyres/C...05/0/10ppm.doc
גם אני במתלבטים.
יניב
-
שלום לכולם
ראשית לגבי הפורד החדש אין שום מיכל אוריה ברכב - אוריה בד"כ מותז לדוד הפלטה ובעקבות כך אמור לצמצם את פלטת החלקיקים המזיקים אשר נפלטים לאויר ממנועי הדיזל
שנית ליבואן אין שום מידע לגבי ריקול על ה F-350 2008 וגם מה שמופיע בקישור מדבר על 3 רכבים בלבד מכאן להסיק לריקול יש פער עצום
בדבר תחנות הדלק - כרגע היבואן הבטיח כי הוא דואג שבזמן הקרוב יפתחו עוד 7 תחנות תדלוק בפריסה ארצית
כמו כן למי שיש צובר בבית אין בעית הספקה לסולר הנ"ל ושנם ספקי דלק שישמחו לתת צוברים למי שאין ומעוניין בדבר.
לגבי הסילברדו החדש גם הוא עם PPM10
שלום לכולם ושבת שלום
ניסו
-
-
לפי ניתוח מהיר, כן.
ידע של יבואן, "הכפשת" המתחרה בשימוש באותו סוג דלק, נראה כמו מישהו מבפנים.
ברוך הבא ניסים.
מאיר פה מת לדבר איתך, רוצה צמיגים במידה גדולה והגבהות באישור היבואן בדיוק כמו בארה"ב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי NISO
כמו כן למי שיש צובר בבית אין בעית הספקה לסולר הנ"ל ושנם ספקי דלק שישמחו לתת צוברים למי שאין ומעוניין בדבר.
ניסו
צובר בבית???????????
איפה בדיוק, בסלון? באמצע הגינונת?
לא כולם מושבניקים או בעלי עסקים עם מקום למיכלי סולר.
-
נ.ב.
אילו היתה לפחות תחנה אחת באזור הרצליה-תל אביב-חולון, ניחא, אבל שבאזור הכי צפוף והכי מתבקש לא תהיה תחנה אחת אפילו??
תודו שזה קצת מטומטם, או לפחות חלמאי.
אילו היה דבר כזה קורה באמריקה או באירופה, היה היבואן נשאר עם כל הסטוק שלו ביד, כי הציבור היה נמנע עקרונית ולא משלים עם חלמאות וזלזול כאלה. אלא מה? אנחנו בישראל, וכאן הכל הולך.
-
ברוך יקירי , אמנם זו מדינת ישראל שבה הציבור ידוע כפסיבי, אבל אתה בסופו של דבר לא קנית את הרכב נכון ? למוכר בארה"ב , לקוח אחד אינו משמעותי , למוכר במדינת ישראל הקטנה שכולם מכירים את כולם ,זה מתחיל בלקוח אחד ועולה עם הזמן, כל שכן כשהסיבות לגיטימיות והלקוח מוכר כבעל שם ולא סתם הפרכות על ידי אדם לא מוכר...
-
March 22, 2007
Flaming Fords
http://www.consumeraffairs.com/autom.../ford_fire.jpg
Ford Motor Co. has ordered dealers to stop selling the new Super Duty pickup with the 6.4-liter diesel engine and is recalling more than 37,000 of the 2008 F-Series trucks after reported tailpipe fires in
the diesel version of the pickups.
לי זה הראה ונקרא כריקול ל 37,000 מכוניות, לא??