חוזר: בקשה לבעלי סמו עם מזגן
אחינו , 47 שניות של חיפוש והנה לך
http://www.jeepolog.com/forums/showt...t=%EE%E6%E2%EF
אז למה לא להתנסות בזה ? חוצמזה, תגלה עוד שירשורים בנושא ועוד בעלי ידע וחברים..
בהצלחה!
תשתדל לתעד את האירוע
תודה אמיר.
ובכול זאת - אני צריך תמונות (אני מבין ככה יותר טוב). יש שמה את הסירטוטים והסברים. קראתי במהלך ההכנות ולמדתי כמה דברים. עכשיו אני רוצה לראות את זה בעיניים.
וברור שזה יתועד ;-)
איתי.
ועוד משהו - הצכות למיקום הרדיאטור והמאורר של המזגן.
מה קורה איתי?
יש חדש בקשר למזגן?עפו פה הבטחות על מדריך מצולם....:lol:
תעדכן אם יש חדש
תודה
עידכון רק אם איתי מבקש.... :)
שבוע שעבר, עקרתי את כל מערכת המזגן מהדייטסו ופרקתי אצלי את כל הדשבורד + היחידה הפנימית שלי.
תובנות עד כה : אין צורך לפרק את היחידה הפנימית שלכם. ברכב עם מזגן יש שתי יחידות - אחת שמוציאה אויר קר(המזגן) ושניה שמפזרת את האויר(קיימת בכל רכב בעל איוורור). מכאן נובע שמה שצריך להוסיף זה רק את היחידה של המזגן...
תוכנית לסופ"ש : בניית תושבת מדחס + חיבור למנוע + מיקום יחידות פנימיות אצלי ויום שבת לקחת פולי כפול ואולי להרכיב אותו.
בשוטף : למידה כמה שיותר ענפה על כל רכיב של מערכת המזגן : למה יש 2 רדיאטורים למזגן, למה מחוברים חוטי חשמל לרדיארור מזגן הפנימי ועוד.... (מי שיודע יכול לתרום) ;-)
עידכונים בהמשך
איתי.
אצלי בסמוראי יש מזגן של רסקור אני חושב
היחידה נמצאת ברגליים של המושב ליד הנהג לידי
האם יש אפשרות לגרום לכך שהמיזוג יצא מהתעלות בדשבורד ולא שם?
בתודה מראש,
אבירם
יש.
מאחורי הדש בורד רצה כל הצנרת של המזגן. בגדול, היציאות שנמצאות מול הפנים מחוברת למעין צינור מרכז שמקבל את האיוורור מהמפוח. תיהיה קצת יצירתי ותאריך את הצינור המרכז לכיוון הפתח שממנו יוצא לך הקור - עם איזה צינור פלסטיק. ממש לא בעיה. או יותר מזה, תחבר צינור מהיציאה של הקור במזגן לצינור המרכז וככה אתה תקבל גם אויר קר וגם שיוצא בכוח בעזרת המפוח. אם אתה באיזור המרכז (חולון), אני אשמח לסייע לך.
* חלילה לא משהו נגדך אבירם ואני שמח לעזור אבל הייתי רוצה לשמור על השרשור הספציפי הזה לטובת התקנת המזגן שאני מבצע כעת. אני אודה לך ולמי שיש שאלות או דברים שלא קשורים להתקנה לפתוח שרשור חדש בנושא שלהם. תודה רבה מראש.
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay
בשוטף : למידה כמה שיותר ענפה על כל רכיב של מערכת המזגן : למה יש 2 רדיאטורים למזגן, למה מחוברים חוטי חשמל לרדיארור מזגן הפנימי ועוד.... (מי שיודע יכול לתרום) ;-)
הסבר בסיסי על מערכת המזגן
חן
הרבה תודה. עוזר לי.
איתי.
שבוע טוב!
עידכונים לכל המעוניין....
אתמול - השגתי פולי כפול - תודה רבה אלון.
היום :
1. הרכבת הפולי - על כך בהמשך.....
2. שתילת הרדיאטור של היחידה הפנימית הישנה ביחידה החדשה.
3. בניית תושבת מדחס עליונה.
4. פינוי מקום לרדיאטור מזגן + מאוורר - גם על זה בהמשך....
לגבי הפולי - הפירוק וההרכבה קלים ביותר - 4 ברגים קטנים, אחד יוצא והשני נכנס. אבל, אחרי שהנעתי את המנוע כשהפולי הכפול הותקן, התחיל להישמע צליל של פעמון (אין לי דרך אחרת לתאר את זה). הצליל, לדעתי, מגיע מחתיכת גומי שיושבת בדיוק על ההיקף של הפולי החדש, בחלק העליון. על הגומי הזה יש מידות ועל פי היינס זה כדי לכוון טיימינג. בזמן שהמנוע פעל, הכנסתי מברג שטוח בין הפולי לגומי והצליל פסק. פשוט לתת לפולי "לכרסם" את הגומייה עד שהרעש יפסק או שאני מפספס משהו?
לגבי התושבת : כרגע רואים בתמונות את התושבת העליונה ללא חיזוקים/צבע ושאר פינישים. בניתי אותו על אותו עיקרון שהתושבת של האלטרנטור בנויה על פיו - יש אפשרות "לשחק" עם מיקום המדחס.
תובנות - צריך דחוף להשתפשף בריתוכים....
לגבי הרדיאטור והמאוור - למזגן יש רדיאטור עם מאוורר. שניהם לא נכנסים לי מקדימה, לפני הרדיאטור הגדול. האם יש אפשרות לא לחבר את המאורר? האופציה שאני חשבתי עליה - ופה אני צריך אתכם - לשים את הרדיאטור והמאוור טיפה באלכסון (ראו תמונות) על הכנף של הנהג. אפשרי למקם אותו שם בלי שהוא נוגע בכלום (מוט הגה, מדחס שיבוא, הכוסית והצינורות של הבלמים וכו'). מה אתם אומרים?
לא הצלחתי להעלות את התמונות לכאן כי הן גדולות. אני שם את התמונות באתר שלי, דף אחרון :
https://giborshelitay.hevre.co.il
תודה רבה.
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay
האם יש אפשרות לא לחבר את המאורר?
לא הייתי ממליץ לוותר על המאוורר. ככה הלך לי המדחס של המזגן (המאוורר הפסיק לעבוד, ועד שגיליתי את זה, המדחס "התבשל"). חבל שאחרי כל ההשקעה תצטרך להתחיל לחפש מדחס חדש.
סחתיין על התושבת, זה בדיוק מה שצריך בכדי למתוח את הרצועה.
אם אני לא טועה, היא צריכה להיות מחוברת לבלוק עם שני ברגים. יש עוד אחד למטה שלא רואים בתמונה?
חן
שלום חן.
התושבת שראית (לא ברור לי איך כי רק עכשיו אני מעלה את התמונות) היא העליונה. שבוע הבא אני אבנה את התחתונה.
איתי.
רק שתדע
שהפולי ששמת
גדול יחסית למקורי - אני לא מודע להשלכות של זה
שלום.
מה זאת אומרת גדול?? דיסק אחד(הפנימי יותר) יותר קטן מהדיסק החיצוני אבל זהה בגודל לפולי המקורי. יש פולי כפול שבו שני הדיסקים זהים??
תודה.
איתי.
2 קבצים מצורפים
שלום איתי
אצלי הפולי החיצוני קטן יותר.
חשוב להגיד - אין לי מזגן.לפולי הזה לא מחובר כלום ואין לי מושג מה הוא מעבר להנצחה שאולי היה לי פעם מזגן(שיחנק מי שהוריד אותו!:mad: )
בקיצור צרפתי שתי תמונות מטושטשות שיהיה לך למה להשוות
מקווה שזה עוזר במשהו
שלום.
איתי ויוסי - תודה רבה.
אני מבקש עוד פעם את מה שביקשתי בתחילת השרשור :
תמונות של מערכת המזגן של מישהו שיש לו מזגן פעיל.
תודה רבה מראש.
איתי.
היי איתי,
אני ראיתי את תמונה "מזגן 005".
לא התכוונתי לתושבת תחתונה, אלא לבורג נוסף המתחבר לבלוק בתושבת העליונה, כפי שניתן לראות מהצד השני בתמונה "מזגן 007".
כשאני הסתכלתי באלבום היו רק תמונות 005 ו- 006. עכשיו הן מופיעות פעמיים.
חן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay
שלום.
איתי ויוסי - תודה רבה.
אני מבקש עוד פעם את מה שביקשתי בתחילת השרשור :
תמונות של מערכת המזגן של מישהו שיש לו מזגן פעיל.
תודה רבה מראש.
איתי.
אני לא יודע מאיפה אתה (ואז ראיתי שרשום חולון, אז ערכתי),אתה מוזמן לבוא ולראות את המזגן אצלי ברכב, המדחס עצמו נראה קטן יותר משלך, המערכת מחוברת לצנרת המקורית של הרכב והכל עובד לי פיקס , כולל רדיאטור קירור מקדימה עם מאוורר צמוד. אני רמת-גני.
אנסה לצלם משהו מחר , בכל מקרה , אתה מוזמן.
יש מצב שאהיה מחר באיזור חולון בצהריים... אבל אדע זאת רק מחר.
בוקר טוב!
אמיר - אני אשתמש בהזמנה. תודה רבה.
האם מישהו מהמומחים יכול לחוות דעה על הרעיון שלי בקשר לרדיאטור ? האם אפשרי למקם אותו כמו
שרואים בתמונות - באלכסון?
תודה.
איתי.
איתי שלום,
לי יש מזגן שלם ופעיל (טוב, כרגע לא, אבל זה רק כי חסר לו גז והלך הקונדנסור...) אבל בעקרון כשהכול מחובר הוא פועל. אתה מוזמן להסתכל/לצלם/לתקן כמה שאתה רוצה ביום שבת... ;-)
אין לי מצלמה דיגיטלית, אז זה קצת בעייה בשבילי להעלות תמונות, אז אם אתה יכול להתאפק עד יום שבת סבבה, אם זה משהו דחוף תגיד מה בדיוק ואני אצא להסתכל באוטו ואנסה לתאר לך...