חוזר: דחוף !!! תקוע וזקוק לעזרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ronen118
באמצע הזחילה על הדיונה, לפתע המנוע עובד בסרק, תיבת ההילוכים אינה מגיבה בכל ניסיון לשילוב הילוך קידמי או אחורי.
בהצצה במנוע אין נזילה או חוסר שמן, בהצצה מתחת לרכב יש המון שמן באיזור שבין הטרנספר למנוע, הטרנספר עצמו יבש לחלוטין.
אני יודע שהתיאור לא הכי ברור ובכל זאת אולי יש לבעלי הניסיון אבחנה בנושא?
נישמע כמו ציר טרנספר שבור. שכב מיתחת לרכב . שחק עם הדריישפט בכניסה לטרנספר. אם זה שבור אתה מייד תרגיש את זה...
יכול להיות גם פיצוץ בצינור שמן גיר, תבדוק אם יש שמן בגיר דרך המדיד.
בדקתי, נראה שאין שבר בציר הכניסה לטרנספר או בכלל , ציר הכניסה יבש משמן וגם הטרנספר עצמו,
יש צינור קרוע שהולך מהגלגל השמאלי , לאורך גוף הרכב עד לגלגל האחורי, הצינור בקוטר של ס"מ אחד ונראה שעטוף בשירשור מתכתי.
האם יש קשר לבעיה?
בדקתי שמן גיר ובנוסף גם שמן מנוע ושמן בלמים - רק לשלול אפשרויות , כולם במידה הנכונה ואין חוסרים
תן תיאור מפורט יותר,
אתה עדיין על הדיונה או בבית ?
איזה סוג רכב ? איזו תיבה הילו' איזה טרנספר ?
מה בדיוק התופעות? מה זאת אומרת מנוע בסרק ? המנוע מגיב ללחיצה על הגז ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
תן תיאור מפורט יותר,
אתה עדיין על הדיונה או בבית ?
איזה סוג רכב ? איזו תיבה הילו' איזה טרנספר ?
מה בדיוק התופעות? מה זאת אומרת מנוע בסרק ? המנוע מגיב ללחיצה על הגז ?
ניר, תודה מראש על ההיענות
הרכב נגרר בשעות הלילה המאוחרות, כרגע חונה בתחנת הדלק ליד תחנת הכוח בחדרה.
גרנד שירוקי 96 4*4 קבוע , v8 ,
הרכב מניע ללא בעיה והמנוע עובד כשורה ומגיב כרגיל ללחיצה על הגז
העברת הילוכים מתבצעת חלק, אבל ההילוך אינו משתלב ונראה כי מנותק
כל לחיצה על הגז אינה משפיעה וכל הילוך מתנהג כמו בהילוך ניוטראל.
גם העברת הילוכים ב- 4*4 low , אינה משתלבת וההילוך לא משתלב ואין תגובה
לפי התיאור שלך ידית ההילוכים אינה מפעילה את התיבה או שהקלאצ' לא מצמיד את המנוע לתיבת ההילוכים.מצד שני אתה אומר דבר והיפוכו - אין מחסור בשמן בכל המקומות ויש ''המון'' שמן על הקרקע בין המנוע לתיבה [מתחת לקלאצ']כלומר מחזיר השמן של המנוע לא אוטם. אני מהמר שבדיונה נהגת באופן ברוטלי וגמרת את חייו של הקלאצ' שעבד על שארית חייו.כמה ק''מ עשית על הקלאצ' הזה? אם ידית ההילוכים מבצעת העברות ולא נבחשת על ריק - אני מהמר שהמצמד גמור.שים את הרכב בהילוך ראשון שחרר בלם ודחוף אותו עם שני אנשים. אם הוא ינוע בקלות יחסית המצמד גמור אם הוא יתנגד לדחיפה זה לא המצמד.