מחפש המלצה למצלמה דיגיטלית
כל ג'יפאי/ת אוהב לצלם ולהצטלם, תודו בזה...
על איזו מצלמה הייתם ממליצים?
התכונות החשובות -
זום אופטי גבוה - 10 ומעלה
מהירות צמצם גבוהה
יכולות צילום רציף וצילום בתנאי ראות מוגבלת
אופצית וידאו
איכות צילום - 5 מגה פיקסל ומעלה לפני עיבוד
תגובת מעבד טובה - מהירות תגובה מרגע ההדלקה ועד התחלת הצילום.
ועוד כהנה וכהנה פונקציות.
טווח מחירים - עד 2500 ש"ח.
http://zap.co.il/model.asp?model_id=360435
http://zap.co.il/model.asp?model_id=410361
הנה 2 דוגמאות עם ביקורות חיוביות מאד, כולל ביקורת באתרים בחו"ל.
אז קדימה - להמליץ!
חוזר: מחפש המלצה למצלמה דיגיטלית
אמיר,
ע"פ התכונות שאתה דורש... אם תוסיף עוד 1K ש"ח לתקציב שלך, תוכל לקנות מצלמת SLR אמיתית כדוגמת Canon EOS 350D.
אמנם אין וידאו במצלמות האלה, אבל 3 תמונות בשניה, צילום רציף, יכולות תכנות של המצלמה בסוגיות של פתיחת צמצם, מהירות תריס ועוד כהנה וכהנה.
לי יש כזו. פשוט מצלמה בת ז**ה. חבל על הזמן לבזבז במחוזות אחרים.
וקח בחשבון שבמצלמת SLR אין מגבלה לזום האופטי שלך. (תלוי עדשה- והן מתחלפות בהתאם לכיס).
תרצה עוד ביקורות על עוד מצלמות? כנס ללינק הבא:
http://www.steves-digicams.com/
ובחר באופציית Our Reviews.
תהנה ותעדכן...
חשבתי על זה , אבל פער המחירים הוא גבוה מידי, תראה את הדוגמאות שנתתי.
חוצמזה , מחירי עדשות גבוהים גם כן.
תודה בכל זאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
אמיר,
ע"פ התכונות שאתה דורש... אם תוסיף עוד 1K ש"ח לתקציב שלך, תוכל לקנות מצלמת SLR אמיתית כדוגמת Canon EOS 350D.
אמנם אין וידאו במצלמות האלה, אבל 3 תמונות בשניה, צילום רציף, יכולות תכנות של המצלמה בסוגיות של פתיחת צמצם, מהירות תריס ועוד כהנה וכהנה.
לי יש כזו. פשוט מצלמה בת ז**ה. חבל על הזמן לבזבז במחוזות אחרים.
וקח בחשבון שבמצלמת SLR אין מגבלה לזום האופטי שלך. (תלוי עדשה- והן מתחלפות בהתאם לכיס).
תרצה עוד ביקורות על עוד מצלמות? כנס ללינק הבא:
http://www.steves-digicams.com/
ובחר באופציית Our Reviews.
תהנה ותעדכן...
זה נכון בתאוריה, על זה תוסיף עדשות טובות ופלאש ועברת את ה10K בקלות
רק עדשה טובה (CANON 70-200 F4) עברה לבדה את התקציב (3200 ש"ח בערך)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
זה נכון בתאוריה, על זה תוסיף עדשות טובות ופלאש ועברת את ה10K בקלות
רק עדשה טובה (CANON 70-200 F4) עברה לבדה את התקציב (3200 ש"ח בערך)
נכון, וגם לא נכון...
א. מי אמר שחייבים פלאש חיצוני? לצילום החובבני- הפלאש המובנה הוא מצוין.
ב. עדשות? מי אמר שחייבים עדשה מהיום הראשון? המצלמה בד"כ נמכרת במחיר שציינתי כקיט שמגיע עם עדשה. אפשר גם להחליף את העדשה הסטנדרטית (18-55) במשהו קצת יותר רציני בהפרש זעום.
וגם אם רוצים ממש לשדרג את העדשה- לא חייבים של קנון. לי יש עדשה נוספת של טמרון (28-300) עם מקרו שעלתה לי לפני שנה 5500 באט (בערך 600 ש"ח) בתאילנד. עדשה מצוינת שנותנת עבודה ותוצאות מדהימות.
ואם כבר מוציאים סכום כ"כ נכבד על מצלמה- כדאי שזו תהיה מצלמה For Life.
מישהו כבר כתב כאן פעם: "אין לך כסף לקנות את הזול..."
הרי בסופו של דבר תרצה לשדרג את המצלמה- ואז חשבון מהיר מביא אותנו להוצאה כללית של יותר מ-5K ש"ח (המצלמה שהצעת + מצלמה רצינית יותר בעתיד).
המלצתי- לך על SLR מההתחלה- לא תתאכזב ולא תצטער. אין מה להשוות לשאר המצלמות ה"פושטיות". (וסתם לצורך השוואה- תראה תמונה שצולמה בלילה חשוך לחלוטין עם SLR אל מול מצלמה "פושטית" ותבין את ההבדל).
אבל בסוף, אמיר- זה הכיס שלך. תחליט מה הכי טוב בשבילך.
קנון S2 מצלמה מעולה !
תוכל לראות עוד פירוט שלה באתר כמו ZAP זום אופטי 12 .
אור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
נכון, וגם לא נכון...
א. מי אמר שחייבים פלאש חיצוני? לצילום החובבני- הפלאש המובנה הוא מצוין.
ב. עדשות? מי אמר שחייבים עדשה מהיום הראשון? המצלמה בד"כ נמכרת במחיר שציינתי כקיט שמגיע עם עדשה. אפשר גם להחליף את העדשה הסטנדרטית (18-55) במשהו קצת יותר רציני בהפרש זעום.
וגם אם רוצים ממש לשדרג את העדשה- לא חייבים של קנון. לי יש עדשה נוספת של טמרון (28-300) עם מקרו שעלתה לי לפני שנה 5500 באט (בערך 600 ש"ח) בתאילנד. עדשה מצוינת שנותנת עבודה ותוצאות מדהימות.
ואם כבר מוציאים סכום כ"כ נכבד על מצלמה- כדאי שזו תהיה מצלמה For Life.
מישהו כבר כתב כאן פעם: "אין לך כסף לקנות את הזול..."
הרי בסופו של דבר תרצה לשדרג את המצלמה- ואז חשבון מהיר מביא אותנו להוצאה כללית של יותר מ-5K ש"ח (המצלמה שהצעת + מצלמה רצינית יותר בעתיד).
המלצתי- לך על SLR מההתחלה- לא תתאכזב ולא תצטער. אין מה להשוות לשאר המצלמות ה"פושטיות". (וסתם לצורך השוואה- תראה תמונה שצולמה בלילה חשוך לחלוטין עם SLR אל מול מצלמה "פושטית" ותבין את ההבדל).
אבל בסוף, אמיר- זה הכיס שלך. תחליט מה הכי טוב בשבילך.
א. ממש לא נכון, הפלאש המקורי שווה לתחת
ב. נכון שלא חיבים להשתולל עם עדשות אבל העדשת קיט לא שווה הרבה יותר ממשקולת ניירות. היא רחבה מאוד (נכון, אפשר להסתדר איתה אבל אם זו המטרה בקניה עדיף כבר קומפקטית טובה)
עדשה עם טווח 28-300 זו עדשה כולבויניקית שלא מצטינת בכלום, ולפי המחיר מקומה על הנירות ליד העדשת קיט (יש לה אפילו יתרון- היא כבדה יותר)
אין יותר מצלמות לכל החיים, עם האוכל בא התאבון. אני לא חושב שתישאר הרבה זמן עם ה350, עובדה שאצלי אחרי שנה היא התחלפה ל30D
עוד חיסרון של ה350 הוא הבודי הקטן שלה, לא יושבת טוב ביד. הפתרון הוא הוספת גריפ בעלות מזערית של אלפיה (+/-)
כנראה הרבה זמן לא יצא לך לשחק עם המצלמות ה"פושטיות" אם אתה חושב שיש הבדל בצילומי לילה בין השנים (כמובן עם עדשה באותו ערך צמצם)
יוני ידידי,
דווקא יש לי מספיק ניסיון בצילום.
וה-350 אצלי כבר שנתיים וחצי... ומצלמת כל יום.
מה שאתה כותב כאן אינו נכון בעליל.
לפי מה שאתה אומר- הפלאש במצלמה של 2500 ש"ח טוב יותר ממה שבא עם הקנון?!?
כדאי לך לעשות קצת שיעורי בית, לקרוא קצת Reviews מאתרים רציניים ואז להגיב.
וכמובן, שאלת השאלות- מה הקשר למחיר שאתה משיג מוצר מחו"ל למקומו??? נעילת דיפ' שתשיג בחו"ל ב-250$ ובארץ אותה הנעילה עולה מעל 2000 ש"ח מעיד על המוצר מחו"ל.
הגודל של ה-350 קטן?!? והמצלמות שאמיר מציע גדולות ונוחות יותר?
בקיצור- קשקוש אחד גדול.
בלי להעליב כמובן.
אני לא אנסה לשכנע אותך לקנות מצלמת SLR. לצרכיו של הגיפאי הממוצע מצלמת P&S דמויית SLR מספיקה לחלוטין לדעתי.
ואם אנחנו הולכים על מצלמת P&S דמויית SLR יש כמה מובילות עיקריות (עם הדרישות שנתת):
FUJI S6500
FUJI S9600
CANON S3
באופן אישיי אני בוחר ב6500. את ההסבר המפורט אני אוכל לתת מחר, לא אחרי 12 שעות עבודה.
אתה מוזמן לחפש עוד בנושא כאן, יש המון מידע בעברית (תקשיב בעיקר לעצותיו של Boren).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
יוני ידידי,
וכמובן, שאלת השאלות- מה הקשר למחיר שאתה משיג מוצר מחו"ל למקומו??? נעילת דיפ' שתשיג בחו"ל ב-250$ ובארץ אותה הנעילה עולה מעל 2000 ש"ח מעיד על המוצר מחו"ל.
הגודל של ה-350 קטן?!? והמצלמות שאמיר מציע גדולות ונוחות יותר?
בקיצור- קשקוש אחד גדול.
בלי להעליב כמובן.
מה הקשר? שבציוד צילום ואופטיקה המחיר בחו"ל בהשוואה ליבוא אפור הוא כמעט זהה (הפרש של גג 20%). נניח תביא מחו"ל- מה עם אחריות? תוותר עליה?
כן, הבודי 350 קטן לכל הדעות, שים עליו עדשה גדולה ונראה מי יסבול וירעד יותר- זה עם הP&S או זה עם הDSLR. אני לא נכנס לפאן האישי של איך היא יושבת לך ביד, אצלי היא לא ישבה טוב (אפילו זוועה) בלי גריפ.
אל תבין לא נכון, אני בעד DSLR אבל זה תלוי בתקציב שהקצבת לעצמך ובתקציב של השואל DSLR זה לא הפתרון.
אל תדאג אני לא נעלב
קנה DSLR "בסיסית" כמו הD70 שלי - אבל משומשת. ייכנס לך בתקציב ואתה תהנה הרבה יותר.
אסף.
אני מחזק את דבריו של אסף...
פה תמצא דברים מענינים:
http://www.jugend.co.il/invision/index.php?showforum=4
ליאור.
בסיכומו של דבר, אמיר, מצלמת DSLR עדיפה בהרבה על מצלמות דיגיטליות סטנדרטיות (גם אם הן דמויות SLR, הרי הן דמויות רק במראה החיצוני שלהן...).
עכשיו תראה בהתאם לתקציב. אני חושב שהרעיון שאסף נתן לך הוא מצוין.
ללכת על הפתרון הזול יותר- לא יניב לך תוצאות והנאה כמו מצלמת SLR.
תבדוק אותנו.
אגב, אמיר, אתה מוזמן אליי לצלם ב-350 ולראות את ההבדל בינה לבין מצלמה "רגילה" אחרת שאינה DSLR.
ואגב, יוני, לגבי אחריות- קיים מושג של Worldwide Guarantee... וזה בדיוק מה שיש לי על העדשה הגדולה. מה גם שבד"כ בעדשות- אין יותר מידי תקלות וקלקולים שתצטרך להפעיל אחריות. אם כבר, אז במצלמה סביר יותר שתהיה הבעיה.
טוב, שוכנעתי על ידכם - DSLR IT IS , אני אחסוך עוד קצת , אגרד עוד כמה גרושים וארכוש.
לגבי ההמלצה למשומשת - זה קצת מעלה בי חשש לגבי מה שעבר על המצלמה ואם שופכים סכום כזה רציני על מצלמה, חבל לי שיתברר שהיא לא תקינה ואין לי עם מי לדבר...
אלא אם יש מקום שנותן אחריות למשומשות ואז אני בראש שקט יותר.
אמיר, קיימת עוד אופציה- חלק מהאנשים לא אוהבים אותה בכלל וחלק ממש לא מפחדים ממנה.
היא נקראת: מצלמה "מחודשת".
אחרי שערכתי סקר במה בדיוק מדובר- הבנתי שכלל אין חשש- אבל זה לשיקולך.
היצרנים משווקים כמות מסוימת של מצלמות ליבואנים שונים.
חלק מהמצלמות לא נמכרות ע"י היבואנים והן חוזרות ליצרן באריזה המקורית (לא נעשה כל שימוש במצלמה).
היצרן פותח מחדש את האריזה ומוודא שהכל תקין (המצלמה, ציוד נלווה כגון חוטים,סוללות, מטען ועוד) אורז מחדש והיא יוצאת לשיווק מחדש כמצלמה מחודשת. מה שנקרא באנגלית Refurbished.
המחיר בד"כ זול יותר בכמעט 1K ש"ח :!: . (למצלמות DSLR).
אני אמנם קניתי חדשה לחלוטין, אבל נראה לי שאין בעיה עם המחודשות.
אגב, קיבלת החלטה נבונה. לא תצטער. 8-)
נ.ב.
מצלמות DSLR כדוגמת הקנון EOS350D ודומיה- הן מצלמות ברמה "מקצועית" לצלם החובב. כך שלצרכים שלך- הן יותר מתהינה מתאימות ולא תרוץ כ"כ מהר להחליף למשהו אחר. (ואני אומר את זה בתור בחור שחולה על טכנולוגיה ותמיד חייב לקנות את המילה האחרונה; ועם זאת לא רץ להחליף את ה-350 שלי ולפחות לא בכמה שנים הקרובות).
מכיר את נושא המחודשות ואבדוק זאת גם כן, תודה על טיפ/ים.
אולי באמת שווה להמשיך פה את השרשור ולשאול איזו מצלמת DSLR הייתם ממליצים לצלם חובב ? רק בוא נשמור כאן על כלל אחד - בלי מריבות, גם אם יש חילוקי דעות.
זו כבר באמת שאלה של טעם אישי, ניסיון והכי חשוב תקציב. (אחרת יתחילו להמליץ לך על קנון 1D וכד').
וזה באמת מתכון שתלך כאן מלחמת גוג ומגוג... :)
חוצמזה- מריבות/חילוקי דעות בפורומים זה כל הכיף לא? אחרת אם כולם היו מסכימים- היה כאן נורא משעמם. ;-)
ממה שאני מכיר העדשות של ניקון מצוינות. הן טובות יותר משל קנון.
בעוד המצלמה עצמה של קנון בד"כ טובה יותר מניקון.
אבל זו רק דעתי.
הכי חשוב לקנות מצלמה שאתה "מתחבר" אליה. הן מנוחות התפעול, הפונקציות הרלוונטיות עבורך, המחיר וכן, כמובן, המראה שלה לא פחות חשוב (אבל ממש לא פקטור לפסילה או רכישה של מצלמה).
אני ממליץ לך לבצע סקר שוק אמיתי, תזיז ת'רגליים לחנויות צילום/מכרים שלך ותתחיל לצלם ולהשוות לפני שאתה קונה משהו.
כבר הזמנתי אותך אליי להתנסות ב-350.
ההזמנה- עדיין בתוקף.
אמיר היתרון הגדול והחד משמעי של הDSLR עבור צלם חובב היא המהירות. אם אתה מתכוון לצלם בתחרויות וארועים - הבדל המהירות מורגש ביותר בין כל DSLR לבין הלא-DSLR גם הטובות ביותר.
קניתי מצלמה לאחרונה לפני שלוש שנים. ההתלבטות היתה אותה התלבטות, ואז עניין המחירים היטה את הכף לטובת מצלמה דמוית SLR מהרמה היותר גבוהה (מינולטה A2). לא שאין יתרונות - צילום דרך מסך שאפשר לסובב ולהפוך מקל מאד על צילום ילדים או למשל פרויקטים על ג'יפים, אפשר לדחוף את המצלמה מתחת לג'יפ ולתוף תא המנוע בקלות רבה יותר - למעשה יש לי גם מצלמת "גריז" ניקון 3 מגה פיקסל ישנה מצויינת לתיעוד עבודות והכנת כתבות טכניות . בכל מקרה המצלמה הבאה שלי בוודאי תהיה DSLR, גם כי התקדמתי קצת בדרישות ובעיקר כי המחירים כבר די התיישרו.
לגבי המלצות - אתה נכנס לקן צרעות יותר גרוע בהרבה מויכוחי ג'יפ/לנדרובר - מלחמת 100 השנים בין אוהדי קנון וניקון...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
אמיר, קיימת עוד אופציה- חלק מהאנשים לא אוהבים אותה בכלל וחלק ממש לא מפחדים ממנה.
היא נקראת: מצלמה "מחודשת".
אחרי שערכתי סקר במה בדיוק מדובר- הבנתי שכלל אין חשש- אבל זה לשיקולך.
היצרנים משווקים כמות מסוימת של מצלמות ליבואנים שונים.
חלק מהמצלמות לא נמכרות ע"י היבואנים והן חוזרות ליצרן באריזה המקורית (לא נעשה כל שימוש במצלמה).
היצרן פותח מחדש את האריזה ומוודא שהכל תקין (המצלמה, ציוד נלווה כגון חוטים,סוללות, מטען ועוד) אורז מחדש והיא יוצאת לשיווק מחדש כמצלמה מחודשת. מה שנקרא באנגלית Refurbished.
המחיר בד"כ זול יותר בכמעט 1K ש"ח :!: . (למצלמות DSLR).
אני אמנם קניתי חדשה לחלוטין, אבל נראה לי שאין בעיה עם המחודשות.
אגב, קיבלת החלטה נבונה. לא תצטער. 8-)
לא מדויק, המושג REFURBISHED זיהו מושג כולל למוצר שעבר "מסלול" שונה ממוצר סוג א' סטנדרטי,
אם אדם קונה מוצר פותח את הקופסא ומתחרט, יש לו את האפשרות להחזיר את המוצר (לא בארץ :evil: ), היצרן מוודא תקינות, אורז מחדש ומוכר בזול, כנ"ל לגבי מוצר חדש עם תקלה קטנה ופשוטה ואותו סיפור עבור עודפים ומוצרי תצוגה.
שים לב, מוצר מחודש ע"י היצרן אמור להיות באותה רמת תקינות ואמינות של מוצר במחיר מלא אך יש גופים רבים שעושים את מלאכת החידוש עצמאית ואז התוצאה יכולה להיות שונה.
בהצלחה בבחירה ובקנייה
גולי
תודה על ההתייחסות חברים, אני מתאר לעצמי שיש לא מעט חילוקי דעות בנוגע לבחירת המצלמה , אני מכיר את זה בעצמי מהתחרויות כשאני נפגש עם צלמים והם מתחילים להשוות "כלים"
אבל אני משוכנע שיש רמה בסיסית למתחילים ,כמו שאסף המליץ על D70 , וה350 של VIPER ששמעתי עליה מעוד אנשים...
אני ארוץ לי בין אנשים , אם מישהו רוצה לשפוך פה את ליבו על מצלמה כלשהי, אשמח לקרוא חוו"ד.
אעדכן בין דגם לדגם כדי שגם אם מישהו יתקל בשרשור הזה בעתיד , יהיה לו בסיס טוב להתחלה.