היי
כמו שכתוב בכותרת . מה זה בעצם דיפנדר קאונטי ? באילו שנים הוא יוצר ? במה הוא שונה מהדיפנדר הרגיל המקביל לו באותה שנת ייצור ?
Printable View
היי
כמו שכתוב בכותרת . מה זה בעצם דיפנדר קאונטי ? באילו שנים הוא יוצר ? במה הוא שונה מהדיפנדר הרגיל המקביל לו באותה שנת ייצור ?
בולם נוסף במרכז הסרן האחורי לנסיעה נעימה יותר בכביש - לרוב תמצא אותו בלי מכיוון שאף אחד לא קנה את המקורי לאחר שהוא נגמר.
מדבקות בצדי הרכב.
מוטות מייצבים.
יכול להיות שמדובר גם בקפיצים שונים ?
אני לא חושב.
לזיכרוני הכלים האלו סביב שנת 96- כך שממילא הסיכוי למצוא עם קפיץ מקורי הוא קלוש.
הקאונטי הגיע עם קפיצים שונים (רכים יותר), מוט מיצב אחורי, שטיחים בחלל הרכב, מזגן מקורי בדר"כ (ניתן לזיהוי ע"י הגריל הבולט מקדימה) וכמובן האמולטור שמן במרכז הסרן האחורי.
שחר, אורך החיים של הבולם האמצעי הוא עצום בהשוואה לבולם רגיל ולכן ברוב המקרים הוא עדין תקין ועובד. (אצלי מ96 והוא עדין תקין)
לארץ הגיעו קאונטי רק בגרסת ה110 בחו"ל יש גם 90. ניתן להוסיף על כל רכב אפיל על דיסקברי.
משפר את איכות הנסיעה פלאים, גם בכביש וגם בשטח
אני מניח שהאמולטור הוא הבולם הנוסף. מה זה בעצם "אמולטור" ואיך הוא עובד ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
מצטרף לשאלה הזוציטוט:
נכתב במקור על ידי אלעד ל.
בנוסף האם מישהו יודע כיצד לבדוק תקינות הבולם הנוסף של הקאונטי
וכן האם הוא מגביל מהלך אחורי?
תודה
אבי
"אקומולטור" = מכל שמן. במקרה הזה, מיכל שמתפקד כמעין בולם+ קפיץ, ומטרתו להשאיר את הרכב באותו הגובה, כשהוא עמוס או ריק. כך הקפיצים הרכים ממשיכים לתת נוחות נסיעה בלי קשר למצב ההעמסה של הרכב. נקרא באנגלית leveller. אם המנגנון לא מתפקד, יהיה הבדל מורגש בגובה בין רכב ריק לעמוס.
אסף.
אסף , האם מדובר באותו אפקט של בולמים/קפיצים פרוגרסיבים אשר משנים קשיחות בהתאם להעמסה על הרכב ?
לקפיץ פרוגרסיבי תחום של קבועי קפיץ, אבל הוא לא משנה את גובה הרכב באופן אקטיבי. מערכת האיזון של הקאונטי כן.
אסף.
אופס, רק עכשיו ראיתי שכתבתי אמולטור ולא אקומולטור.
מנסיון זה עובד מדהים, לא משנה כמה משקל תעמיס הרכב (כמעט) באותו הגובה
מעורר השירשור מן המתים...
איך אזהה בוודאות שהדגם שלי הוא קאונטי ?
על פי אותו "בולם חמישי" אם הוא עדיין קיים...
או לפי מספר שלדה.
אסף.
למיטב ידעתי, לארץ לא הגיעו דגמי קאונטי בנזין
לגבי ה"בולם" החמישי , הוא עבה יותר וקצר יותר מבולם רגיל והוא נימצא מעל החלק האמצעי של הסרן האחורי.
בדיקה לפי מספר שילדה - אתה מרים טלפון לשירות לקוחות של המזרח ,
יש שם גברת בשם פייגה ,
אתה שואל אותה והיא תשמח לענות.
בהצלחה !
זהו הבולם המדובר ? :
קובץ מצורף 51362
pic