ראיתי היום נגמ"ש על שמונה גלגלים-רכב דיי ישן (לא היתה לי מצלמה) . מה שהיה מוזר הוא כונס אוויר גדול מאחורי הרכב (בכוון ההפוך לכוון הנסיעה) עם פרופלור גדול. תעלה האוויר מהכונס מובילה כלפי מטה -אל הקרקע. למישהו יש מושג במה מדובר?
למה משמש הפרופלור?
Printable View
ראיתי היום נגמ"ש על שמונה גלגלים-רכב דיי ישן (לא היתה לי מצלמה) . מה שהיה מוזר הוא כונס אוויר גדול מאחורי הרכב (בכוון ההפוך לכוון הנסיעה) עם פרופלור גדול. תעלה האוויר מהכונס מובילה כלפי מטה -אל הקרקע. למישהו יש מושג במה מדובר?
למה משמש הפרופלור?
יקירי:
אני מניח שמה שראית הוא BTR60. נגמ"ש סובייטי ישן בעל שמונה אופנים. המתקן הנמצא באחוריו שנראה לך כמו מדחף הוא אכן מערכת המקנה לכלי אפשרות לתנועה אמפיבית מלאה - כולל שייט ממש.
יש כמה אופציות... למרות שאני מסכים שאם זה ישן אז זה כנראה BTR60
AMV
ASLAV
AV-81 Terrex
Boxer MRAV
BTR-3
BTR-4
BTR-80
BTR-90
BTR-94
Centauro VBC
LAV 25
LAV III
Luchs
LVS
Piranha
Pandur II 8x8
Stryker
VBCI
איל
הנה אחד ברמת הגולן
באופק החרמון כפי שהסורים רואים אותו
והצעירים לא מכירים :wink:
אני זוכר אותם כגרוטאות הדורשות הרבה כח לצורך נהיגה .
זה שעומד כולם מכירים
זה שיושב עם מצד ימין אולי מי שהוא מכיר
וזה שיושב מצד שמאל מוכר מאד בראש פינה .
איציק
בשל חלוקת המשקל האחורית הנדרשת לרכב אמפיבי, השריוניות המזרחיות נבנו עם מנוע אחורי. הדבר המעניין בשריוניות הללו הוא צורת ההנעה, המכונה H-drive, גל הינע בכל צד של הרכב (שניהם מקבלים כוח מאותה תיבת העברה) המספק כוח לגלגלים באותו הצד. כך אפשר להניע את כל הגלגלים עדיין לשמור על רצפה שטוחה, כנדרש בשריוניות.
התכנון עם מנוע אחורי כבר פס מן העולם, בגלל הדרישה לפריקה מכבש אחורי גדול ככל האפשר. לכן כל השריוניות המודריות משתמשות במנוע קדמי או קדמי מרכזי (בד"כ באחד מצידי המרכב).
אסף.
זיהוי נכון (לפחות לפי התמונות).
מה שמוזר הוא שנראה היה שמנסים להשמיש אותו.
האם הרכב היה בשימוש צהלי?
ע"פ התמונה של איציק היה גם היה
איציק יקירי:
מה שמופיע בתמונה שלך ברקע הוא נגמ"ש סובייטי אחר: BRDM. מדובר בכלי אמפיבי גם הוא המאופיין בשני "גלגלי עזר" היורדים הידראולית כדי לפצות על גודל זוית הבטן. אינני יודע לפי התמונה החסרה אם מדובר בדגם 2 (נ"ט) או פיקוד, אבל לפי החזית וצורת הסיפון מדובר בנ"ל - שים לב גם לפלטה השטוחה (מעין משטח שולחני) לרוחב חזית הנגמ"ש באלכסון בחלק התחתון. (א. שים לב לאורך של ה - BTR60 ולעובדה שלא רואים את החלק האחורי של הכלי שצילמת... ב. ככלל, ברמה"ג לא היו BTR60-ים שנמכרו בעיקר למצרים אלא דווקא BRDM-ים שנמכרו לסורים) השווה עם התמונה בה מופיע BRDM2 נ"ט.
זה שבתמונה היה בעל 4 גלגלים .
ובעל מדחף אחורי מה ששימש כמדחף לסירה . ( לצערי לא יצא לי להשיט את הכלי ) .
הכלי הזה היה בשימוש כשלל מיד לאחר המלחמה ( יום כיפור ) .
הכלים הכבדים יותר ה BTR לסוגיו השונים שימש את צהל במשך שנים לאחר יום כיפור .
המערכת היותר מיוחדת . הוצעת אויר וניפוח אויר לכל גלגל בנפרד לא פעלה .
היתה מערכת של צינורות אויר וברזים שהותקנו ליד הנהג .
אבל זה היה לדגמים שנמצאו בסיני מה שאיפשר נסיעה בחול טובעני .
הזחלמים של צהל ( אלה בעלי שרשרת מאחור וזוג גלגלים קידמי ) היו חושבים שהם בחול והיו מתישבים .
הכל הסטוריה .
PW במסגרת החידונים שלך אתה מזהה את התמונות האלה ?
יקירי:
אתה אוצר בלום!
אם ההר משמאל הוא תל אבו נידה?.... אני מהמר על דהר אל אחמר או קונייטרה.....
התמונות צולמו באותה תקופה / מלחמה
אני מצאתי את עצמי במלחמת יום כיפור ( בסדיר ) ומצלמה .
התמונות לא פורסמו מעולם .
ונחזור ל נגמש הוא מצולם לא רחוק מחאן ארנבה על כביש קוניטרה דמשק .
הכפר בתמונה השניה מצולם בדרום .
המקום מאד מאד מפורסם
איציק
וזה אחד שהיה מאד מאד נפוץ ובשימוש צהל
יקירי:
זה קוראים אותו BTR152. נבלה שש גלגלית עם עבירות של טנק ושריון בכלל לא רע. היו אכן כמה חתיכות כאלה שנפלו שלל בידי בחורינו המצויינים / כוחותינו.
על פי הדוקטרינה הסובייטית שכלים אלה פותחו על פיה, קיימת חלוקה לשני סוגי רק"מ לח"יר:
1. רכב הנושא לוחמים לשדה הקרב והמגן מפני אש נק"ל ורסיסים וכן נגד איומי אב"כ. אלו הם הכלים ממשפחת ה-BTR שהינם ראשי תיבות רוסיים: Boevaya TRansport שפירושו נושא (גייסות) קרבי.
הם גם משמשים את כוחות בטחון הפנים בברה"מ וכיום ברוסיה.
2. סוג אחר הוא רכב שמשמש את כוחות החי"ר גם ללחימה בצמוד לכוחות המשוריינים המסתערים.
אלו הם הכלים ממשפחת ה- BMP-Boevaya Mashinya Pekhoto שפירושו "רכב לחימה לחי"ר".
ההבדל הבולט בין שתי המשפחות הללו הוא היות ה-BTRים רכבים גלגליים, למעט BTR-50.
משפחת ה-BMP מאופיינת בשימוש בזחלים. כלים אלה סגורים,ממוגני אב"כ ובעלי יכולת לחימה מתוך הכלי.
על פי הדוקטרינה הסובייטית, החי"ר חייב להיות צמוד לכוחות השיריון המסתערים ולכן צריך להיות בעל יכולת תנועה טקטית מוגברת - כולל יכולת צליחת מכשולי מים.
לכן הכלים הללו הינם אמפיביים המשתמשים בסילון מים להנעת הכלים בעת צליחה (להבדיל מהכלים המערביים דוגמת M-113 שנעים בקושי במים באמצעות תנועת הזחלים שלהם....).
ה-BTRים לסוגיהם בעלי יכולת שליטה על חץ האויר בגלגלים מתוך הכלי ותוך כדי נהיגה.
השיריונית בעלת 4 הגלגלים הינה שיריונית BRDM-2 (Boyevaya Razvedyvatelnaya Dozornaya Mashinya) שמשמשת לסיור וכרכב פיקוד. גם היא אמפיבית .
ומי מזהה את הגמל שבתמונה?
זכר או נקבה?
גיל?
מאיזה שבט הבעלים?
נפח?קילומטראז'?יד?
מה המחירון???
טושי
לבקשת הקהל PW אני לא יודע אולי זה מה שאתה מתכוון .
יש בעיה בגודל הקבצים אז מספיק להפעם
איציק
יקירי:
1. תיסלם על השפם.
2. ה"ריאו" (R10 למי שממש מדקדק) שאתה מראה קצת יותר זקן מהריאו'סים שמדובר בהם, אבל בשני המקרים כמו גם הכפר האזור הוא אכן קציימה בסיני. אני הייתי שם הרבה הרבה אחריך - אבל הספקתי.
תן עוד! זה מרתק....
3. ומה קרה לנ"נ? ספר לנו...
בשמי, ובשם כל קציני השריון באתר, אני חייב לצאת """חוצץ""".
מדוע בכל התמונות מופיע אחד בשם איציק מרקדו ותמיד, אבל תמיד, חולצתו בחוץ?
אלה שורשי כשלון מלחמת לבנון השניה!
(אצלי היית תופר את החולצה למכנסיים תוך כדי שאתה מקיף את רפידים דרך החרמונית!!!)
תמונות גדולות
יוני5
אתה באמת חושב שאני זוכר מה היו התקלות :roll:
למי שנוסע במדבר 400 ק"מ לכל כיוון מתדלק מחביות ומשם לגיריקנים .
הזרקת דלק היה רק למנועי דיזל . למנועי בנזין היה סתימות / משאבות דלק מפסיקות לעבוד מהחום .
לא פעם הינו מתקינים מיכל דלק על הכנף ( במקום המשאבה המקולקלת ) וכך ממשיכים .
בדרך כלל הינו לוקחים קפיצים רזרבים ( היו נשברים עלים ) הכלים היו בחלקם מדופנים .
מוטות גרירה והרבה חלקי חילוף .
התנועה היתה בזוגות 2 קומנדקרים בדרך כלל אחד היה חוזר בגרירה .
פנצרים בלי סוף . ( מצב הצמיגים היה לא טוב ) לפעמים היה צמיג קרבי ( צמיג מלא גומי ללא אויר ) אבל זה היה נדיר .
אוכלים מנות קרב ( עושים החלפות עם המקומיים ) ואוכלים אוכל טוב .
אפשר לראות לפי מצב כלי הרכב עד כמה הדרכים היו קשות ( למעשה לא תמיד היתה דרך )
יש הרבה סיפורים אבל זה לא לפירסום באינטרנט .
אני הייתי מוגדר כחובש קרבי .
למעשה כולם עשו הכל .
ולך תספר היום לכל המשתמטים מה זה שרות צבאי .
איך יוצאים לחופש ?
לצעירים אני יכול להוסיף שהיה לוקח יומיים להגיע לקציעות . ועוד יום להגיע לתל אביב .
יוני תפתח שרשור לשיריונרים
באותה תקופה היתה בעיה רצינית ! גורודיש היה אלוף הפיקוד .
ומי שהיה יוצא הביתה היה צריך לעבור דרך באר שבע או מחנה נתן .
איציק