-
צמיגים 33" למה כן ?!
כנראה שההחלפה הבאה שלי תהיה צמיגים.
אני לא פריק של צמיגי MUD למיניהם, כבר 5-6 שנים אני מסתדר יופי עם צמיגי אליאנס 10/15 שהם נמוכים מצמיגי 31", הג'יפ נעול קדימה ואחורה, מאוזן, יחסי העברה סטנדרטיים ומספקים לטעמי, כבר שנתיים לא שברתי כלום ועברתי את כל האטרקציות הידועות והפחות ידועות.
צמיגי 31" איכותיים מסוג MTR יהוו גם ככה שדרוג. אבל הטרנד לכוון 33" מתחיל לקרוץ לי, בהנחה שהם יכנסו לרשיון.
מה אני מרוויח - 2-2.5 ס"מ קלירנס.
מה אני מפסיד ? - אין לי נסיון, אבל יתכן מאד שידרשו הרבה שינויים -
יחסי ההעברה הקיימים בדיפ'ים עלולים לא להתאים.
צלבים קדמיים - יהיו בסכנה גדולה יותר.
חיתוך כנפיים, הארכת שאקלים והתאמות ידרשו ללא ספק - הג'יפ ימשוך יותר תשומת לב לא רצויה ויהיה בעייתי בהעברת טסט (היום עובר ללא בעיות).
אפילו אם יכנסו הצמיגים לרשיון - עדיין אחשוש לבעיה עם החוק.
עומס מוגבר על מכלולי ההנעה ועל הבלמים (יתכן וידרשו שינויים).
בקיצור, למה ?
-
למה כן
שלום ניר
הנה כמה סיבות :
א. לגזול מזון מהילד והאישה שלך
ב. לשפר את מצבו הכלכלי של מוכר הצמיגים
ג. מעלה את מדד מנהלי הרכש
ד. מגיל את התוצר לנפש
ה. אם צמיגים מיבוא מגדיל את הגרעון המסחרי
רוצה עוד??????????????????????
עדי
-
למה לא?
בוא נראה על מה מדובר - הבדל של 6.5% אחוז בקוטר, משהו כמו 20% אחוז ברוחב. את מסכת השיקולים הטכניים בעד ונגד אני בטוח שיפרטו בהמשך. אבל השאלה היא מהו הצמיג האופטימלי? עובדה שהדיון מתמקד בעצם ב31-33 אינץ', הבנו כבר שקטן יותר וגדול יותר בעייתים כל אחד מסיבות אחרות. בארץ התקבענו על 31 שרירותית - בגלל החוק. אני יכול להגיד לך שבארה"ב התקבעו על 33 בתור הסטנדרט לג'יפ לא משופר - שם החוק לא מגביל. וזה באמת הסטנדרט והמידה הכי נפוצה לCJ וגם לרנגלרים, אני אומר את זה גם כי קראתי סקרים ומשאלים באתרי אינטרנט וגם כי ראיתי בעיניים. הסתובבתי בערב ב Main Street במואב במהלך שבוע הפסחא, ובדקתי את הצמיגים של עשרות מתוך מאות הג'יפים - לא אגזים אם אומר ש50% היו עם צמיגי 33, (השאר גדולים יותר). כנ"ל בטיולים שהשתתפתי בהם ויצא לי לשוחח עם אנשים - ג'יפ לא משופר, סרנים ויחסי העברה מקוריים, בד"כ נוסע על 33. זכור לי ג'יפ אחד או שניים עם פחות מ33.
אז מכיוון שנושא ה"חוק" משתנה בפועל לנגד עיננו לקביעה שרירותית חדשה - שיהיה 33.
-
-
להניע את גלגלי המשק זו סביה טובה, אבל זה יקרה גם עם 31".
צמיגי 33" אפשר להכניס לרשיון, אפשר גם לנהל בית ספר לנהיגה מונעת שלא קיים ולהעביר אלפי נהגים בשלילה את המבחן. חוקי זה לא וזה גם עולה כסף.
השאלה שלי היא בעיקר למי שיש לו נסיון עם צמיגים בגודל כזה - כמה זה מעמיס וכמה זה אכן מורגש בשטח ?
נמרוד, דווקא להישאר עם צמיג ברוחב 10.5 נראה לי עדיף, מה היתרון לצמיג רחב יותר ? (למעט נפח)
-
גלגלי 33
ניר - האם צריך את זה ???
ממש לא.
וגם לא צריך את כל הגיפ עם תצרוכת הדלק וגם נעילות כננת וכו..
שב בבית ושתה תה :twisted:
גלגלי 33 יתנו לך את העוד שיפור בשביל לעלות מדרגה קצת יותר גדולה
בשביל ללכת קצת יותר על הקצה.
בבוד זכור לך כשניסית לעלות את מעלה שחרות בחלק הסגור.
נתקעת שם על הזחל בגלל חוסר בגובה.
אם תשאל אותי אז עדיף יחס זחילה משופר על גלגלים.
אבל אם הגלגלים שלך בסוף דרכם אל תקנה 31 חדשים !!!
תוסיף עוד אלף שח וקנה 33
יש לא מעט אנשים שנוסעים עליהם אז לא נראה לי שיהיו יותר מדי בעיות עם החוק.
ואשר לשיפורים בכדי לנסוע על ה 33 - בשביל זה אנחנו חיים לא :wink:
-
20 אחוז תוספת ברוחב, ניר, זה אומר שתוכל לעבוד בלחץ אוויר נמוך ב20 אחוז (לפחות) וזה אומר, אחיזה טובה יותר ונוחות גבוהה יותר.
-
מוני, יכול להיות שבשחרות הייתי מתקדם עוד מטר עם 33" אבל יותר פשוט היה לזוז חצי מטר הצידה, סתם טעות נהג.
חנן עניין הנפח הנוסף שמאפשר להוריד עוד 20% נראה לי כבר שולי ברמה חד ספרתית, כבר היום אני נוסע עם פחות מ 10 PSI אז הבדל בין 7 ל 6 הוא כבר לא משמעותי. לעומת זאת צמיג צר הוא פחות בולט לצדדים עם כל המשתמע מכך הוא קל יותר עם כל ההשלכות וגם יעמיס פחות על ההגה.
-
20 אחוז זה 20 אחוז, לא קשור למספר הספרות.
אלו 20 אחוז פחות לחץ לס"מ על הבוץ בביצה, על החול בדיונה ועל הדרדרת.
20 אחוז יותר קוביות שיושבות על הקרקע ומחפשות מקום לנגוס בה.
20 אחוז תוספת ברוחב, זה סיכוי גבוה ב20 אחוז שהצמיג יטפס על הסלע ולא יעבור לידו או בין שני סלעים וכך זה מגדיל את מרווח הגחון האפקטיבי שלך.
התוספת הזו מצרה את המרווח בין הגלגלים ומגדילה את "זווית הבטן" הרוחבית שבין הגלגלים והדיפ'.
-
כל עוד אתה מרוצה ממב שיש אין לך מה לשנות. הרכב יציב יותר, זריז יותר, אמין יותר, חוקי יותר, זול יותר. צמיגי אליאנס נותנים לך מספיק אחיזה? תשאר איתם וזהו. במקום לשבור מכלול הצמיג יחליק, ובטח גם יחזיק מעמד טוב יותר מפני חתחים מרוב הצמיגים בשוק.
צמיגים טובים יתנו עבירות טובה יותר, אבל מי אמר שעביר יותר זה טוב יותר? אולי עביר מידי זה כבר לא כיף? המסלולים המהווים אתגר לכל חבריך יהיו משעממים לך, ותצטרך ללכת לחפש מכשולים קשים יותר ואולי גם מסוכנים יותר?
בקיצור כל עוד אתה מרוצה ולא מרגיש נחיתות ביחס לרכבים אחרים שאתה מטייל איתם. כל עוד אתה נהנה מהרכב, השאר עם אותו הקונפיגורציה. תשקיע בנוחות, אמינות ושפצורים אחרים.
-
יש הרבה סיבות למה כן.
סיבה אחת למה לא- זה לא חוקי. זה מספיק בשבילי בשביל לא לעבור ל33" למרות שהייתי רוצה.
דמיין סיטואציה בה אתה מעורב בתאונה, ואפילו לא באשמתך. הדבר הראשון שיבדקו, זה הצמיגים של הג'יפ (כי זה ג'יפ), ואם הם לא חוקיים (אפילו רשומים ברשיון)- מאותו רגע התאונה באחריותך, והחברת ביטוח תתנער ממך ויהיה שמח... :roll:
אסף.
-
אסף, כשכתבת את מה שכתבת, אתה מסתמך על נסיון אישי, או שיש לך הוכחות כתובות?
או על ההגיון שלך ועל שמועות?
-
ניר,
תחשוב על המכלולים...אני נסעתי קצת עם 33 על דנה 30...נזהרתי יותר !
היתה משמעות של חוסר מומנט בסל"ד נמוך (אמנם סופה המשיגה את המומנט בסל"ד כפול כמעט מCJ, אך סופה שיש בה עדיין יחסי העברה טובים יותר מאשר בסיקס)
לעניות דעתי, והיכרותי עם המושך במושכות של הפציינט...במקרים מסויימים יש לך רגל חזקה על דוושת המצערת ובשילוב עם נעילה קדמית תהיינה שבירות...
ישנו גם טרייד-אופ מורגש בחוסר כח בהגה כח...קח את זה בחשבון.
מבחינתי, לא היה שום סיכוי שבהחלפת הצמיגים הקודמת שלי, לא הייתי קונה 33.
נתקעתי במספיק מקומות על הדנה 60 האחורי והייתי חייב להרים אותו מעלה.
-
חנן,
מנסיון (לא שלי, לשמחתי- של חבר). חברת הביטוח שמחה מאד להודיע שהפוליסה צד ג' לא בתוקף כי... ברכב נעשו שינויים ללא אישור מעבדה מוסמכת, ולכן הרכב הוא לא הרכב שמבוטח בפוליסה. עכשיו לך תתבע אותם, ותצהיר בבימ"ש בשבועה ש"לא יודע... ככה קניתי את הרכב... וככה עברתי טסט.." :roll: . בקיצור- הוא לא תבע אותם מהסיבה הזאת, ואכל אותה- שילם לבד את הנזק.
אסף.
-
ניר. אני חושב שכדאי לך לעשות את ההחלפה לצמיגי 33" פחות או יותר מאותה סיבה שהרכבת על הג'יפ שלך שתי נעילות ולא אחת או אפס. אני מתכוון לזה שיש כאן בטוח איזה שהוא שיפור מבחינת היכולת של הרכב (אין לי ניסיון עם 33"). מאיך שאני מכיר אותך (או חושב שמכיר) אתה דווקה רוצה לעלות המידה של הצמיגים כדי לעלות את רמת העבירות של הרכב ואתה בסה"כ שואל את דעת הפורום כדי לדעת האם המוזניים ינטו לכוון החסרונות או שאתה הולך על זה לטובת שיפור יכולת הרכב שלך.
אני בעיקרון לא מנוסה בזה אבל כמו שנמרוד כתב, יש לך דוגמה טובה המערב הרחוק אוצלם זה דווקא עובד טוב.
אורי טל.
-
גם אני רוצה, במיוחד לאור העובדה שכבר הגיע זמנם של הצמיגים, אבל וכאן אבל גדול:
בתוכנית של אמנון לוי השבוע בערוץ השני בכתבה לגבי הקורסים לנהיגה מונעת של הבחור בצפון, אמרה החוקרת המשטרתית שהמשטרה תזמן לחקירה את כל הנהגים ש"עברו" את הקורס בתקופה האחרונה אצל הבחור, ותפתח נגדם תיקים על "קבלת דבר במרמה".
נכון, בעד סכום כלשהו ניתן לרשום ברשיון "33 אבל, כמו שציינו קודמיי, לך תוכיח אח"כ שהכל נעשה ע"פ חוק.
לדעתי, עד שהעניין לא יהיה חוקי - אני בחוץ! (אבל מאוד מאוד בא לי "33)
אביגדור
-
בצמיג 33/12.5/15 יש 40% יותר אויר מבצמיג 31/10.5/15, וזה הבדל גדול, מאד. זה מאפשר לך לסוע בלחץ של 6-7 PSI בבטחון מלא, כמו שאתה נוסע היום ב10. זה ההבדל הגדול, ובנוסף קוטר גדול יותר שתרומתו לעבירות ברורה בעין בלתי מזוינת.
עכשיו לגבי ה"חוק"....? במדינת ישראל? תהיו רציניים... :shock:
-
לי יצא לקצר קנגו עם הג'יפ ולשלם לו את הנזק דרך הביטוח צד ג' ואף לא שאל שום שאלות.
-
בקיצור, איזה סרנים יש לך? דנה 30 קדימה? - אל תשים 33.
מעבר לזה, אתה מאבד כוח על קוטר ומהירות הזחילה שלך עולה.
אם היה לי ג'יפ עם סרן 44 קדימה ו- 60 אחורה הייתי שם צמיגים 33.
הייתי גם משפר את המנוע ויתכן והייתי משנה יחסי העברה.
דרך אגב, אם כבר אנחנו כאן, יש לכם מושג עם סרנים של היילקס יכולים לעמוד ב- 33? (ואני לא עדין במיוחד). פעם אמרו לי שהם דומים בחוזקם לדנה 44.
-
אסף,
לגבי גודל הצמיגים, אם זה רשום ברשיון, אז משרד התחבורה אישר.
לא זכור לי שבביטוח שאלו אותי איזה צמיגים יש.
נראה לי מאוד שיטת מצליח . . .