מבוא:
לפני 4 שנים קניתי לנד רובר דיסקברי בנזין שנת 94. קניתי רכב שמור מאוד ממשפחה צפונבונית שלא ראה שטח ב5K מתחת למחיר מחירון כאשר רכבים אלה נמכרים בד"כ במחירי שחיטה.
כאשר קניתי את הרכב היה ידוע שהקפיצים+בולמים האורגינלים גמורים.
נסעתי שבוע ברכב ותוך שבוע הוחלט לשדרג את הרכב במע' קפיצים+בולמים+מיגון וצמיגים חדשים.
ביום שישי נסעתי עם כמה חבר'ה למעלה נורי לשחק ברכב שעדיין היה עם מתלים מקוריים וצמיגי כביש! 2-3 נסיונות בלי להשתולל וויתרתי למעלה.
יומיים לאחר מכן התייצבתי אצל המשפר והדיסקו התחדש בקפיצים +בולמים 2" דרופקיט אחורי ומיגון ביצה קדמי.משם נסעתי לצמיגאי והרכב התחדש ב 4 צמיגי AT גדולים יותר חדשים 245*75*16.
כבר בנסיעה הבייתה הרגשתי רעידות מעצבנות בהגה במהירויות של 80 קמ"ש פלוס. כל מהמורה / סדק /מכסה ביוב /חריץ רעידות בהגה. ומדובר בכבישים "טובים" כמו נתיבי איילון או דרך נמיר!!!!בעיה!!!!!
הסרט:
יום למחרת נסעתי למוסך שלי ,בחור צעיר שאפתן ובלי דווינים כמו אחרים (עוד נגיע אליהם) בדק פירק הרכיב הלך בשיטת האלימנציה תושבות,תפוחים,תיבת הגה,קינגפינג,מוטות רדיוס,דריישפטים וכו' וכו'
מלא חלקים ומושגים שאין אני מכיר /מבין. הפסיקה הייתה תבדוק מול המשפר למרות שהכל נראה תקין.
נסעתי למשפר עבר על ההתקנה בדק ופסק שמבחינתו הכל תקין, בסה"כ מע' המתלים שנקנתה נוסעת באלפי דיסקואים,לא משהו קיצוני.
השלב הבא לאחר התיעצויות היה ללכת לאיזון גלגלים -הלכתי למכון ותיק בדרום העיר,עשו מה שעשו ואמרו לי שמבחינתם הרכב פיקס. תזכורת הרכב רועד בכל חריץ וגבשושית מעל 80 קמ"ש.
התייעצתי עם חבר בעל מכון בדיקת רכב אמר שווה לבדוק דרישפטים-נבדק הכל תקין.
טוב הגיע הזמן ללכת לתותחים!
הסרט הופך להיות רע:
שישי בוקר התייצבתי אצל גורו א' לאחר תיאום קיבל אותי(היו עוד כ10 לקוחות/חסידים) בחצר במאפים וקפה והרצאה של שעה בערך בנושא: "איזה חכם אני,איזה טיפשים כל השאר"....אני התרכזתי בקפה.
לאחר שעה מתישה בא בחן את הרכב (לאחר ששמע את הסיפור) 2 דקות בעין בלבד ופסק: הרכב עקום לא מאוזן גש תקן ואח"כ חזור אלי.
חזרתי למשפר העלתי בפניו את הטענות , אמר אכן הרכב לא הכי מאוזן אבל אין קשר תרצה נחליף.
רציתי והחלפנו, הקפיצים הקודמים היו רכים וקצת שקעו. ליתר ביטחון הוזמנו קפיצים HD.
זה הזמן והמקום להודות לאורן ונועם מקוני על השירות.תודה
הסרט הופך להיות רע מאוד:
עד עכשיו ביזבזתי הרבה זמן ועצבים ומעט כסף, הלכתי לגורו ב' האיש בעל מקצוע מוערך ביותר והזהירו אותי שיעלה כסף אבל "הוא שווה כל אגורה"...
הגעתי לאחר נסיעה של כשעה קיבל אותי בחביבות סיפרתי הסברתי אמר לי שמבחינתו הוא רוצה לבדוק הכל מהתחלה...יאללה בסדר.
שעתיים קפה הבדיקה העלתה 2 תושבות מנוע בלויות וכמה חיזוקים וכיוונים שלם סע לשלום. 2 ק"מ נסיעה הספיקו לי לחזור למוסך.הבעיה לא נפתרה.
גורו ב' לקח את הפרויקט באופן אישי ובדק בעצמו את הרכב שעה -שעתיים קפה ונמצאה הבעיה מוט שפור או פנהרד (לא זוכר) עקום-יאללה בסדר החלק נלקח לאחר כבוד ובעזרת איזה מכונה יושר.
גם נאמר לי במפורש שמזלי שהגעתי אליו כיוון שיש לו מכונה שלאחרים אין ואצל אחרים הייתי צריך לקנות חלק אחר.
שילמתי כמה מאות ₪ ניפרדתי לשלום 5 ק"מ לאחר מכן כבר בצומת סילבר ההגה רועד.
שבוע אחרי הרכב נשלח בלעדי על מנת לתת למוסך זמן ושקט לבדוק טוב טוב את הרכב. (ולתת לי צ'אנס לעבוד קצת) בצהריים טלפון שמבשר לי חגיגית שהבעיה אותרה וצריך להחליף מוט הגה-יש אישור? קיבל אישור! למחרת באתי לקחת את הרכב, קיבלתי הסברים התנצלויות וחשבונית.
יאללה כמה ק"מ אחרי כן הבהירו לי שמוט הגה חדש ונוצץ יש ורעידות ברכב כרגיל.
חזרה למוסך גורו ב' בהלם לא מאמין לוקח סיבוב בשדה שמאחרי המוסך חוזר חיוור והבעת הניצחון נמחקת מפניו. ואז הוא טוען שאין ברירה אלה להחליף/לשפץ את תיבת ההגה. ושהוא בטוח שזה יפתור את הבעיה. עכשיו התחלתי גם להתרגז ותבעתי הסברים על החלקים שהוחלפו והכספים ששולמו.קיבלתי כל מיני הסברים על תקלה חמקמקה וכו' וכו'. בקיצור תם עידן הגורויים בחיי.
לקראת סיום:
טוב בהמשך דיברתי התייעצתי עם עוד בעלי מקצוע והמוסכניק שלי שממש התבאס שהוא לא מצליח לפתור את הבעיה,נעשו פעולות ובדיקות שונות ומשונות (כולל 2 צמיגאים ) אבל הרכב ממשיך לרעוד! עד שהגעתי לחבר פורום בעל מוסך (לא 4*4) שאמר לי שיכול להיות שיש בעיה בזוית הקסטר ושזה תהליך כואב וארוך (אם זו הבעיה). באותו יום החלטתי להרים ידיים ו"לחיות עם זה" .זה גם גורם לא לעבור את 110 קמ"ש!! כל טיפול ביקשתי לבדוק שאין לי איזה חלק רופף ו/או מתפרק על מנת שאני לא אשאר יום אחד עם ההגה ביד.
כך עברו להם 3.5 שנים (חצי שנה הראשונה התרוצצתי סביב הרעידות) שלווים למדי הדיסקו שקלט את הבעסה שלי פינק אותי וכמעט לא ייצר תקלות וגם התקלות הבודדות שייצר היו קלות זולות ולא ממש באשמתו. במהלך 4 השנים עברתי כ-60 אלף ק"מ. ההלטה שלי הייתה שביום מהימים אצטרך להחליף את המתלים אחליף אותם למידה אורגינלית כיוון שיש בעיה לא פתורה ברכב וההגבהה מקצינה את הבעיה-הגיוני לא? לפני כשנתיים נסדקו 2 הצמיגים האחוריים שלי והוחלפו באחרים.
סוף הדבר:
לפני כשבוע בשעה טובה פנצ'ר ראשון ברכב בגלגל הקדמי. מחליף לספר, יומיים לאחר מכן מגיע לפנצ'ריה ומודיעים ומראים לי שהצמיג גמור ושהימני זמנו גם הגיע. אחלה קונה זוג חדש מאותה חברה דגם חדש יותר.מבחינתי אין בעיה 4 שנים ו60 אלף ק"מ זה בסדר לצמיגים ואפילו התפנקתי בלי פנצ'ר...
ימים ספורים לאחר מכן אני מגלה לתדהמתי שהרעידות נעלמו! לא מאמין אני נוסע ל"גבשושיות" מוכרות שבהן ההגה היה מתזכר לי את הכביש ואכן כן הרעידות נעלמו...אפילו קצת מתגעגע....
זהו מצטער על הסיפור הארוך. תודות לבעלי מקצוע רבים שלא הוזכרו ששמעו יעצו בדקו ותמכו.
מסקנות:
א. גורויים יש רק בהודו.
ב. כל מה שאומר בעל מקצוע לקחת בעירבון מוגבל,יש להם ימים טובים וגם פחות טובים.
פירסמתי את ה"סיפור" גם בפורום הצהוב לכן אני מצפה בפורום זה יותר להערות כיצד קורה שיותר מ 20 בעלי מקצוע מתחומי הרכב השונים לא עלו על "שטות" כזו וכו'.
אם אפשר הערות ענייניות (אני יודע של"ר רכב חרא)
תודה