חוזר: שעון חום מנוע (דיגיטלי)
הי,
פנה ישר למקור...
http://www.dixell.co.il
הם יושבים בירושלים, ונותנים את האופציה של משלוח עם מוניות אביב (הם משתתפים בעלות המשלוח)... לי זה יצא זול יותר מכל מקום אחר.
יש דגמים עם זמזמם פנימי (הוא מעולה) זה מה יש לי, אין שום צורך להוסיף זמזמם חיצוני...
עידן
אנחנו קנינו מהיבואן בי-ם, חברה נחמדים ואדיבים!
http://www.dixell.co.il/products.php?lang=_l2
אתה צריך בקר שעובד על 12V, עד 150 מעלות ויש לו יציאה להפעלת קומפרסור שאנחנו משתמשים להפעלת הזמזם.
זה מגיע עם רגש שמודבק לראש מנוע.
בזמנו זה עלה 200~ ש"ח
עידן הקדים אותי :wink:
כנראה שאני לא המרוצה היחיד ...
יש לך חברים עם לנדרוברים ששמו בקרים כאלו לפני שנים רבות מאוד וסייעו לך באותו נושא כשהיה לך דיפנדר.
למה אתה לא שואל אותם ? מהיכרותי איתם עושה רושם שהם אלופים בלנדרובר
גם אצל אוו בתל אביב יש שעונים לא רק דיגיטלים תוכל לקהל שעונים עם היוניט ועם שתי אפשרויות מנורה אזהרה ושעון קריאה הטלפון שלהם הוא 03-5616880
איך מחברים את הרגש לראש מנוע? הצלחתי להשיג רק רגש בצורת פין ולא בצורת טבעת שאפשר לתפוס עם בורג.
גלעד
גלעד,
חפש על ראש המנוע חור של בורג פנוי, או איזה שהוא בורג שלא בשימוש ותשתמש בחור הזה.
במידה ויש לך משחה לצימוד טרמי, מלא את החור לפני, ואז דחוף את הרגש (כמובן נקה את כל השאריות של החומר שיצא החוצה), כך שהוא "ישחה" במשחה...
תוכל להצמיד אותו עם סיליקון, או בעזרת אזיקון שיחזיק את הכבל, ולא יתן לרגש לזוז.
עידן
1 קבצים מצורפים
בחלק הקידמי של הבלוק יש חור של בורג שאפשר להשתמש בו
שחר, החור שאתה מתכון הוא אחד מהרגים של האוזנים שמורכבים על המנוע לצורך הוצאתו.
הדיסקברי מגיע מקורי ללא אוזנים ואילו הדיפנדר מגיע עם 2 אוזנים.
אני באופן אישי לא הייתי מלכלך הברגה או מוריד אוזן לטובת הרגש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
שחר, החור שאתה מתכון הוא אחד מהרגים של האוזנים שמורכבים על המנוע לצורך הוצאתו.
הדיסקברי מגיע מקורי ללא אוזנים ואילו הדיפנדר מגיע עם 2 אוזנים.
אני באופן אישי לא הייתי מלכלך הברגה או מוריד אוזן לטובת הרגש
אם יגיע היום שהוא יצתרך להוריד מנוע, זה אומר שיהיו לו עוד הרבה הרבה אביזרים לפרק... אז מה זה עוד רגש טמפרטורה?
מה זה בדיוק "ללכלך הברגה"? בסך הכל משחה לצימוד טרמי... היא לא תגרום לעולם לשום בעיה, והוא יכול תמיד לפרק את הרגש בפחות מדקה עבודה אחת.
במידה והחור חופשי, הייתי ממליץ להשתמש בו... זה החור הכי לא נחוץ במנוע... כשילך המנוע... אלוהים גדול...
עידן
אני גם השתמשתי במיקום הזה,
את הרגש PTC ואת הבקר רכשתי בדיין קירור בחולון.
שמתי מעט משחה לצימוד טרמי ושימס על מנת לדאוג שהרגש לא יצא החוצה.
יוסי -
במידה ואתה רוצה לראות את ההתקנה, אני מניח שאתה יודע מה צריך לעשות :grin:
שנה טובה שחף,
מה הטמפרטורה עכשיו כשאתה יודע?
ללא מזגן עם רדיאטור נקי מאבנית בשיוט סביב ה 90 קמ"ש,
85-86 מעלות.
אני הגעתי אליהם מהשרשור הזה בג'יפטריפ.
אגב, השעון המקורי ב 96-98 מעלות כבר מראה מעל החצי מה שמעיד על התחממות (תמיד נמצא אצלי מתחת לחצי)
שאלה לי למכובדים . מי קבע שנקודת ההרמה במנוע של דיסקברי/דיפנדר היא המקום הנכון למיקום היוניט ? האם הנקודה הזו היא הנכונה מבחינה חישת החום ?
לא היה עדיף לחפש נקודה על הראש בקרבה מסוימת למעבר מים ? ויחד עם חיישן כמות מים במיכל מי העיבוי ההגנה תהיה מושלמת .
חומר למחשבה שצץ לי לאחרונה כי גם לי חיישן חום מנוע יבש וגם חיישן כמות מים במיכל מי העיבוי .
שולי
הנקודה הזו מקדימה קרובה מאוד מאוד למעבר המים לכיוון הטרמוסטט ובאותה מידה מאוד קרובה לפתח של סעפת הפליטה.
הטמפ שנמדדות הן ראליות לחלוטין ומשקפות במדויק את מצב הנסיעה.
אני יכול לספר שברגע שהחלפתי רדיאטור מים לאחד נקי בלי אבנית, הטמפ ירדה ב 3 עד 4 מעלות בשיוט בכביש.
בנוסף, כשיש עליה בכביש אתה מיד שם לב לזה במד הדיגטלי.
לתפיסתי -
ההבדל של מעלה לפה או לשם בהתאם למיקום החיישן הוא די זניח.
מה שחשוב הוא ללמוד את טווחי הטמפ כשמצב המערכת תקין וברגע שיש שינוי כלשהו עקב נזילה
או תקלה אחרת, תוכל לשים לב לבעיה.
אין ספק שהשילוב יחד עם פקק מים שמתריע על גובה המפלס הוא אידאלי.
אצלי - כנראה שיהיה יום יחד גם כזה.
אגב -
על ראש המנוע מתחת לכיסוי הגומי, באמצע, יש את מיקום חיישן הטמפ של ה EGR.
מכיוון שברוב הרכבים הוא כבר בוטל,
ראיתי מספר התקנות שהשתמשו בחור שלו על מנת להתקין את רגש ה PTC.
לא ניסיתי לפתוח אותו ולבדוק איך הרגש משתלב שם.
שחף.
שחף
מיקום החיישן שליד מעבר המים הוא אכן ליד סעפת היניקה ולכן גם מושפע ממנה הלא החום הנמדד על ידי החיישן הוא לא רק החום הנמדד על הבלוק אלא גם חום הסביבה הקרובה לחיישן ואם החיישן קרוב לסעפת הפליטה אז גם את החום שלה הוא קולט . ולכן אולי צריך לעבור על כול איזור הראש עם מד חום ידני ולמדוד היכן הנקודה שהכי משקפת את החום הנמדד ושם להתקין את החיישן .
שולי
שולי
א. אף אחד לא קבע
ב. אתה מוזמן לעבור על כל הנקודות/מקומות ועוד
ג. הרגש שיש לבחור הוא בצורת פין ולכן מתאים לפות ולאו דווקא למקום הכי רגיש וכו
ד. אם אתה רוצה הכי רגיש תמדוד את טמפרטורת גזי הפליטה משם אפשר ללמוד עוד דברים
אתמול סיימתי להתקין את החיישן (האמת שהוא היה מותקן כבר כמה ימים אבל חיווטתי אותו לא נכון והוא לא קיבל קריאה).
המקום הנבחר היה אחת ההברגות של אוזן ההרמה הקדמית (יש עוד הברגה ככה שהאוזן עדיין במקומה - במקרה הצורך לא עלינו אני רק צריך להכניס מחדש את הבורג שהוצאתי). מילאתי במשחה טרמית, הכנסתי את הרגש ותפסתי אותו עם אזיקון לאוזן.
מנסיעה קצרה היום ראיתי שטמפ' עבודה סבירה היא בערך 88-90 מעלות. בעליה סבירה (טכניון לדניה למי שמכיר) החום עלה ל-97-8 מעלות וירד שוב כשהתחלתי לסוע בירידה.
כל הזמן הזה מחוג הטמפ' היה שקוע עמוק מתחת לחצי - איפהשהו באיזור השליש
הבקר דרך אגב ניקנה מ-Dixell והוא מדגם XR20C - אני צריך לבדוק, נדמה לי שיש לו גם זמזם פנימי שעוד לא כיוונתי.
תמונות בקרוב
גלעד