חוזר: תקלה בהפעלת האינג'קטורים
הדרך היעילה לבדיקה - הפעל מנוע ונתק חיבור חשמלי של אינג'קטורים אחד-אחד ותחזיר את החיבור.
שינוי בטורים יצביע על אינג'קטור תקין.
ניתוק של אינג'קטור שאינו משנה את "עיגוליות" הפעולה של המנוע מצביע על אינג'קטור דפוק.
תודה, אבדוק וגם התנגדויות באינג'קטורים. עדכונים יבואו.
שנה טובה לכולם!
גיתאי
שים לב,
תקלה באינג'קטור איה בהכרח תקלה חשמלית.
סתימה במתז גם כן מהווה בעיה ולכן התנגדותץ אחידה לא מעידה בהכרח על מתז דפוק.
בהזדמנות, במצבים מסויימים ניתן לנקות אינז'קטורים בטבילה בשמן בלמים.
בהצלחה
מבדיקה נוספת שערכתי מסתבר שהמנוע אינו 'מגיב' כאשר אני מנתק את הקונקטור ממזרק מס' 3. וידאתי את העניין במאה אחוז.
עדיין לא בדקתי התנגדויות; אם אין הבדלי התנגדות בין מזרק 3 לשאר, זו אמנם לא אינדיקציה לתקינות המזרק, אבל אם כן יהיו הבדלים אז אדע בודאות שיש בעיה במזרק. המשך בדיקות במוצ"ש.
נראה לי שכדאי לבדוק גם את צד הפיקוד: רגל מחשב 14 מוציאה פיקוד מינוס למזרק מס' 3. כיצד ניתן לבדוק את תפקוד הפיקוד ללא נורת ביקורת (עם רב מודד אני מניח שבלתי אפשרי בשל הפולסים הקצרצרים)? חשבתי להצליב קונקטורים בין מזרק 3 למזרק סמוך ולבדוק את תגובת המנוע בניתוק של כל אחד מהם, אבל מצד שני זה עלול להיות מטעה - או אולי אפילו מזיק - מכיוון שכל מזרק מקבל תיזמון שונה בהתאם למצב הקרנק והמפלג. מכונאי שאני מכיר טוען שאין שום בעיה, אבל רציתי להיות בטוח.
האם ניתן בכל זאת לבצע בדיקה כזאת?
מכיוון שמזרק עולה הרבה ואני בשבוע הבא בארה"ב לזמן קצר מאד, חשוב לי לסיים את איבחון התקלה עד יום א' על מנת שאם אצטרך לקנות מזרק אקנה שם במחיר שפוי יותר (מקווה...).
גיתאי
נסה להחליף בין שני אינגקטורים (לא בקונקטור אלא במזרק עצמו )
ותראה אם התקלה עברה לצילנדר שהחלפת
לפי דעתי ניתן להחליף קונקטור של מזרק אחר, אך ורק אם הוא ה"זוג" של המזרק שנבדק,
מע' ניהול המנוע עובדת על זוגות של בוכנות, לפי סדר ההצתה, זוג זוג, 1-5 , 3-6, 2-4.
בדיוק בגלל זה החריצים על גלגל התנופה מסודרים ב-3 קבוצות, טריגר פר 2 בוכנות.
תתחיל עם בדיקת לד, לראות אם מגיע פולס ש"מעורר" את המזרק, לאחר מכן תבדוק כמו שברוך הציעה.
אם התברר שהמזרק עצמו תקול, יש לי 6 מזרקים טובים מיותרים.
בהצלחה.
לגבי הצלבת קונקטורים, מסתבר שבאמת אין בעיה להצליב גם בין מזרקים שאינם 'זוג', מכיוון שבסך הכל הצילינדר מקבל דלק יותר זמן לפני הפיצוץ, אבל עדיין תהיה אינדיקציה טובה לגבי תפקוד המזרק על פי צליל עבודת המנוע. בפועל, זה אכן הוכיח את עצמו.
ובכן, נערכה סדרת בדיקות נוספת והתוצאות הן:
- בדיקת התנגדויות - אחיד בכל המזרקים כ-15 אום לערך
מסקנת ביניים: אין בעיה במזרק מס' 3 ברמה החשמלית - חיברתי קונקטור מס' 2 למזרק מס' 3 (ה'בעייתי') - המזרק קיבל פיקוד והמנוע הגיב לניתוק וחיבור הקונקטור.
מסקנת ביניים: המזרק תקין, הבעיה כנראה במחשב או בחיווט מרגל 14 למזרק 3 (פיקוד מינוס) - חיברתי קונקטור מס' 3 (ה'בעייתי') למזרק מס' 4 - המזרק לא קיבל פיקוד.
מסקנת ביניים: חיזוק למסקנות ביניים הקודמות - בדיקת מתח בקונקטורים למזרקים - בכולם 13V כולל קונקטור 3.
מסקנת ביניים: חיזוק למסקנות ביניים הקודמות (קרי מחשב או חיווט לפיקוד מינוס) - הוחלפו כבלי הצתה בין פלג 2 ל-3 כדי לוודא שאין בריחת ניצוץ, שייתכן ובעקבותיו המחשב אינו פוקד על מזרק מס' 3.
מסקנת ביניים: אין בריחת ניצוץ (אם כי עדיין ייתכן שיש בעיה במפלג עצמו שלא נבדקה) - בדיקת רציפות חיווט בעזרת רב-מודד מרגל 14 במחשב לקונקטור מס' 3 - יש רציפות! (נבדקה גם עבור מזרק אחר ליתר בטחון)
מסקנה מסכמת נכון לעכשיו: בעיית מחשב!! :shock:
מה שהיה חסר לי זו נורת ביקורת לד על מנת לבדוק פולסים ברגל מחשב 14, אבל מבדיקת הרב-מודד ראינו תנודות מתח, מה שמעלה את החשש שייתכן ומגיע אות פיקוד - אבל שגוי, מה שמחזק את ההשערה שמדובר בתקלת מחשב.
אני נוסע היום לארה"ב, עדיין לא בדקתי כמה עולה מחשב. השאלות מבחינתי לשם התקדמות הן:
- האם ייתכן ויש אופציה לתקלה אחרת, שדילגתי עליה? האם בעיית במפלג למשל, עשויה לגרום למחשב להחליט שלא להזריק דלק לצילינדר מס' 3?
- האם יש למישהו כאן מחשב לסופה מודל 93 לבדיקת הצלבה? ולמכירה? מחירים?
- מכיוון שאין ברשותי נורת ביקורת לד, ומכיוון שאני נוסע לארץ האפשרויות, האם יש מכשיר בדיקה שכדאי לרכוש שם במחיר סביר, והכולל אופציות נרחבות יותר מאלו של רב-מודד בסיסי - כמו למשל בדיקת פולסים?
תודה,
גיתאי
לגבי סעיף 6, לא הזכרת בדיקה של קצר מחוט הפיקוד לאדמה או לפלוס. בדוק את זה.
קבל ח"ח על ההליך המסודר ועל התיעוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
לגבי סעיף 6, לא הזכרת בדיקה של קצר מחוט הפיקוד לאדמה או לפלוס. בדוק את זה.
תודה חנן. איך ניתן לבדוק זאת ללא הפרדה פיזית ומעקב אחרי החוטים?
אגב ברשימת קודי התקלות באנגלית של Mopar (קרייזלר) נאמר על תקלה 27:
"Injector output driver does not respond properly to the control signal. DRB will display injector number"
אמנם אין לי DRB אבל אנחנו כבר יודעים שמזרק 3 הוא הבעייתי. מתיאור התקלה ניתן - אולי - להבין, שהמחשב כן שולח פיקוד מינוס כשורה (נשמע מעודד? :lol: ), אלא שמה שהם מכנים "Injector output driver" לא מגיב כמו שצריך.
מהו הרכיב הזה? לפי ממצאי הבדיקות שערכתי הוא אמור להימצא איפשהו באזור המתחיל במחשב ונגמר בקונקטור.
כמו כן, חיפשתי באתרי רכש נבחרים בארה"ב ועדיין לא מצאתי מקום שבו ניתן לקנות את המחשב SBEC II של Mopar לרנגלר YJ שנת 93. אשמח לקבל קישורים והמלצות ממי שמכיר.
תודה,
גיתאי
נתק את הקונקטור של המחשב ושל המזרק. שים הדק אחד של רב המודד על החוט והדק שני על הגוף ובדוק התנגדות. אתה אמור לראות התנגדות אינסופית. כנ"ל לגבי קצר לפלוס, או לחוט הפלוס של המזרק.
לדעתי הדרייבר הזה נמצא במחשב ולא מחוץ לו.
גיתאי,
כדי למצוא חנות לקניית מחשב, כל מה שעליך לעשות הוא להקליד בגוגל את מס' המחשב שלך ותקבל הרבה חנויות און-ליין.
באופן תיאורטי כל מחשב מהשנים 91-95 שירד מ-YJ,XJ,ZJ אמור להתאים לך,
אפילו אלו שבאו עם גיר אוטומט, אמנם צריך לקצר חוט של ידית ההילוכים לאדמה,
אבל המחשב יעבוד.
יש לשים לב, שחלק מהמחשבים של ה-ZJ/XJ באו עם מערכת אבטחה (כמו אימובילייזר) שעובדת עם מודל מיוחד שיושב בפנים הרכב, מחשב רכב שירד מרכב כזה לא יוכל לעבוד עם צמה מקורית ללא המודל הזה.
בכל מקרה,
אתה תתפלא לשמוע שמחירי המחשבים בארה"ב יקרים מאוד, ואם כבר לקנות מחשב משומש, אז עדיף בארץ, יותר פשוט ויש יחסית מגוון והמחיר סביר.
חנן תודה, יבוצע עם חזרתי ארצה בעוד כשבוע.
אגב, מישהו יכול להפריך/לאשש את שאלתי לגבי הקשר בין תקינות ניצוץ במפלג עבור צילינדר מסויים ובין פקודת המחשב על המזרק התואם? :?:
אלי, דווקא הרצתי כמה חתכי חיפוש והתוצאות דלילות למדי ואינן כוללות חנויות מקוונות. יתרה מזאת, רובן לא היו קשורות ל-SBEC במובן של Single Board Engine Controller אלא דווקא ל State Board for Educator Certification...;)
בכל אופן מה סדרי הגודל של מחירים מצויים למחשב מפירוק בארץ?
תודה
גיתאי
כמו שכתבתי לך,
פרק המחשב, בדוק את המס' הסידורי שנמצא על המדבקה הלבנה,
ותריץ את המספר הסידורי עצמו בגוגל, כמו שהוא.
אתה תמצא מלא חנויות.
בכל מקרה, בארץ המחירים נעים בין 300-1000, תלוי על מי נופלים.
מחיר סביר והגיוני, 500 ש"ח.
בכל מקרה, אתה יכול גם לקחת מחשב שבא מצ'ירוקי 91-95, אפילו עם גיר אוטומט.
רק לשים לב להימצאות מע' האבטחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gnaveh
חנן תודה, יבוצע עם חזרתי ארצה בעוד כשבוע.
אגב, מישהו יכול להפריך/לאשש את שאלתי לגבי הקשר בין תקינות ניצוץ במפלג עבור צילינדר מסויים ובין פקודת המחשב על המזרק התואם? :?:
גיתאי
אין שום קשר.
המחשב אינו יודע מה קורה לאחר הסביבון של המפלג.
קיד.
תודה קיד.
האם מעבר לבדיקת קצר בחיווט מלג 14 למזרק 3 יש עוד בדיקות שכדאי לבצע לפני שאני בודק מחשב?
גיתאי
קיד אתה טועה ובגדול
המחשב מקבל אות מחיישן מפלג
ברגע שהמחשב מקבל אות מאוחר בגלל שאין ניצוץ או אספקת דלק בצילינדר מסויים באופן קבוע
שליחת האות מהמפלג מתאחרת ואז מנורת חירום נדלקת
בסריקת סקנר אפשר לאתר את מס. הצילינדר שאינו תקין
אילן,
אני חושב שקיד צודק, בסופה חיישן המפלג משמש בהנעה בלבד, לסנכרון.
אם תנתק את החיישן באמצע עבודה של המנוע, הוא ימשיך לעבוד.
בכל מקרה החיישן היחידי שיודע על מצב המנוע בכל רגע ורגע הוא חיישן קרנק.
(מצב = באיזה שלב של עבודה הוא נמצא).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eliv1
אילן,
אני חושב שקיד צודק, בסופה חיישן המפלג משמש בהנעה בלבד, לסנכרון.
אם תנתק את החיישן באמצע עבודה של המנוע, הוא ימשיך לעבוד.
בכל מקרה החיישן היחידי שיודע על מצב המנוע בכל רגע ורגע הוא חיישן קרנק.
(מצב = באיזה שלב של עבודה הוא נמצא).
אולי תסביר איך המחשב יודע מה מצב המנוע מ3 סדרות של 4 חריצים סימטריים?
החישן במפלג משמש כ CAM SENSOR
והוא אומר למחשב איפה TDC #1
לכן המפלג נעול בלי אפשרות לכיוון.
מזה נקבע הסידור של הפעלת המזרקים, או איפה להתחיל לזרוק דלק,
החישן קראנק הוא לא יותר מ TACH REFERENCE
ואומר למחשב את הסל"ד במנוע, לא יותר מזה.
לבעיה המקורית:
Driver=solid state relay, on board
אתה לא צריך מנורת ביקורת לד,
אתה מוזמן להשקיע מליונים על סט כזה:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KENT-...QQcmdZViewItem
כול מנורה קטנה תעבוד, חבר לקונקטור, בדוק פולסים. אחד על כול 2 סלד של המנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
החישן קראנק הוא לא יותר מ TACH REFERENCE
ואומר למחשב את הסל"ד במנוע, לא יותר מזה.
לא מדויק:
ב-ODBII (שמצוי בסופה), המידע שמגיע מה-CPS כולל שלושה סטים של ארבעה פולסים, כאשר החריץ הרביעי בכל סט משמש לסנכרן את המחשב למיקום המדויק של גל האכובה. מחשב ההצתה משתמש במידע הזה בכדי ליצור את תזמון ההצתה.
מה שאתה אומר נכון למערכות Renix (שמותקנות בצ'ירוקים מסוף שנות ה-80 ועוד הרבה רכבים אחרים), שאינן מותקנות בסופה. שם המחשב משתמש במידע שמגיע מה-CPS לשם מדידת מהירות מנוע בלבד. אגב, הסיגנל שמייצר גלגל התנופה של Renix שונה מהותית מזה של ה-ODB (שלושה סטים של 20 פולסים לכל סיבוב של גל האכובה, כאשר פולס אחד מיתוך ה-20 רחב במיוחד).
חיישן המפלג משמש את מחשב ההצתה לשם זיהוי הבוכנה הפעילה (או במילים אחרות, שליש הסיבוב הרלוונטי מיתוך מחזור של שני סיבובים).
עודד