לכול המומחים המכובדים חוות דעת לגבי ריינג רובר ודסקברי
שלום לכולם חג שמח ושנה טובה.עבר לי איזה גו'ק דבילי בראש להחליף את המגנום השני שלי במשהו אנגלי,בתקציב של 35-45 K לאחר יסורי מצפון וכיס שגרמו לי המהנדסים היפניים,
בקיצור לא מכיר בכלל את הבריטים .חושב יותר בכיוון בנזין מאחר שאין הצדקה כבר לדיזל עד 50000 ק"מ שנתי שזו בערך הצרכים וגם זה במגמת ירידה.וטנדרים מיציתי לגמרי
רוצה לדעת מחלות מיוחדות עלויות אמינות ראיתי בפורומים גם בצהוב כולמיני שמות (שלוש מלים באנגלית) של מערכות שונות
צריך לעשות סדר בבאלגן או אולי הצעד הזה הוא מהפח אל הפחת?
הצילו עזרה תודה לכולם.:?
חוזר: לכול המומחים המכובדים חוות דעת לגבי ריינג רובר ודסקברי
ב50000 ק"מ שנתי אין מה להלבט בכלל- רק דיזל!!
גם ב20000 היתרון עדין לטובת הדיזל (מחכה לחסידי הגז שיגיבו)
הרכב בעקרון הוא רכב טוב (עד כמה שרכב בן 10 יכול להיות אמין), עלות החלפים לא גבוהה (בהשוואה ליפניות)- סה"כ תמורה טובה לכסף.
אם זו תהייה קניה טובה? קשה לענות. אתה יכול ליפול על רכב מעולה שחוץ מדלק לא יצריך טיפול מיוחד ומצד שני אתה יכול ליפול על רכב שכל שני וחמישי יהיו איתו בעיות. בגדול חשובה ההיסטוריה של הרכב ואיזה טיפול הוא קיבל לאואך השנים
בתקציב של 35-45 אני לא בטוח שכדאי לך להכנס לממלכה האנגלית ...
יהיה לך חור גדול בכיס אחורי זה ...
לא בטוח לגבי הדיזל היחס בין בנזין לדיזל הולך וגדל לטובת הבנזין,ובנוסף כול התופעות הנלוות לדיזל (וויברטור משתמשים במקום אחר,לא באוטו כול היום) והכי חשוב מישהו יודע כמה עולה טסט לרכב הנ"ל מנוע בנזין?מה לגבי נסיעה במים(רגועה לא שפריצים עד השמים)מערכות חשמל?ושוב האם יש מחלות מיוחדות שצריך להתכונן אליהם או לחשוש מפניהם?
טסט עולה סדר גודל 2000 שח למודל 95 , כאשר המגמה היא להשוות מחיר לבנזין תוך בערך שנתיים.
לגבי מיים - יתרון לדיזל , פחות נכבה במיים בגלל צורת העבודה.
דרך אגב הגובה המומלץ לפי היצרן - חצי מטר מקס'
לגבי מחלות - הכל תלוי בטיב הטיפול שהרכב זכה לו - הוא יכול להיות גרוטאה , או במצב מדהים ...
לשים לב לחלודות בחלונות סאפארי , בדלתות בקיר אש ...לא הכל מאלומניום ...
לבדוק חופשים חשודים במערכת ההינע...
רינרובר במצב טוב בשנתון שמצתאים למחיר שנקבת זה משהו מאוד נדיר ...
אמיר.
בתקציב שאתה מדבר הרכב שתמצא יהיה כנראה גרוטאה ועלות האחזקה שלו תהיה גבוהה.
בגדול הלנדרובר אמין הרבה פחות מרכב יפני, במיוחד בשנתונים הרלוונטים לך.
עלות החלקים לעומת זאת קטנה בהרבה מהמקבילים היפנים.
למרות שמגנום יקר לאחזקה לעיתים .... ל"ר מעצים את החוויה ברמות אחרות לגמרי.
לא ניסית את אפשרות החיפוש בפורום ... וחבל !
אחזקת ל"ר במצב סביר אינה יקרה מול אחזקת מגנום ישן, הרכב פחות אמין אך החלקים זולים משמעותית.
בפעם המליון גיא החוויה שאתה עברת כשקניית שהיה גרוטאה מראש בצרוף נדיר של התכונות האישיות שלך(מישהו אמר פרייר שלא מקשיב למה שאומרים לו?) אינה חוויה סבירה.
אגב כל זה לא מוריד מזה שאני בהחלט חושב שדיסקברי דור 1 הוא רכב לא אמין.
מה שתגיד ארז ...
למיטב הבנתי את נושא הפורום, אני אמור לכתוב את דעתי פה ע"מ שאדם שמחפש כזה אוטו יוכל ללמוד מנסיונם של קודמיו.
אני אמליץ לכל אדם ואפילו אני לא אוהב אותו, לא לקנות דיסקו דיזל כמו שהיה לי.
אני לא מסתכל על המכונית מהחור של השקל ועובדה שהמשכתי לנסות להטליא את הדיסקו למרות שעלה לי הרבה כסף.
זה לא מחיר החלק ולא כמות החלקים שמוחלפים. זה כמות הטירדה וחוסר האמון במכונה שצומחים עם הזמן כשאתה רץ כל הזמן אחרי תיקונים. אולי דברים קטנים ואולי דברים גדולים, אבל כל הזמן.
שורה אחרונה ואני באמת אשתדל להמנע מהויכוח הזה לעתיד.
לקנות הכל, ללכת ברגל, להתחתן עם אחות זונה ... רק לא לקנות דיסקו דיזל מהשנים 94 - 97.
זאת דעתי והיא ניתמכת בחשבוניות ... המון חשבוניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר בא
לגבי מיים - יתרון לדיזל , פחות נכבה במיים בגלל צורת העבודה.
דרך אגב הגובה המומלץ לפי היצרן - חצי מטר מקס'
אמיר.
70 סנט' לפי ספר הרכב.
תקציב צנוע יחסית.
אני שנכנסתי לתחום בתקציב קצת יותר צנוע - יושב היום (שנה וחצי אחרי) עם 20K נוספים של השקעה, לא, לא מדובר בתוספות.
עדיין יש כמה דברים לסדר, אבל הנסיעה היום באמת שווה את ההשקעה.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי שמוליקו
אני שנכנסתי לתחום בתקציב קצת יותר צנוע - יושב היום (שנה וחצי אחרי) עם 20K נוספים של השקעה, לא, לא מדובר בתוספות.
עדיין יש כמה דברים לסדר, אבל הנסיעה היום באמת שווה את ההשקעה.
בהצלחה.
בבקשה, אני לא מכיר את האיש הזה. הכניס 20 אלף שקל באוטו רק בשביל שיסע ויש עוד ... וזה בשנה וחצי. אני הכנסתי קצת יותר בשנתיים ...
זה לא יכול להיות, פשוט לא.
גיא, מאחר ואני הוצאתי סכום לא רחוק מזה בשנה האחרונה על הדיפנדר אני אשמח לדעת פחות או יותר הוצאות על היילקס בתקופה דומה להשוואה.
תודה
גלעד
קשה לי להגיד ככה בלי לחפש ניירת אבל בגדול החשבונות של חנן די דומים לשלי. ( מופיע בשירשור אחר )
צמיגים פעם אחת מקסיס 31 שטח מלא - 2000
מצבר אחד ג'ל ללא טיפול 80 אמפר חדש ( קומבינה )- 200
נרות חימום תחליפי - 240
שני צלבים תחליפים - 150
כמה נורות ברקס -
רדיאטור תחליפי - 600
שיפוץ סרן קידמי מורחב - 1000
הח' מיסבים אחוריים - 500
שיפוץ / שיפור שינוי מערכת מתלים - 5000 הקפיצים מיד כשקניתי את האוטו והבולמים שנה אחרי
מסנן סולר אחד לא זוכר מחיר נידמה לי 150
זוג מגבים בתחילת החורף שעבר - 50
נעילת לוקרייט קידמית - 1000
צינור לחץ שמן לאלטרנאטור - 300
מעבר לזה ( מה שאני זוכר ככה בשליפה ) היו טיפולים ( שמן / פילטר / פילטר אויר ) כשמחיר כל אחד מהם הוא בגדול 100 שקל. למעט פעם אחת ששמתי מסנן אויר מקורי ב 300 שקל ... טיפולים אני עושה שמן כל 5000 ומסנן פלוס שמן פלוס מסנן אויר כל 10000.
חלק מהדברים בוצע במוסך וחלק בבית. נעשו כל מיני דברים כמו למשל תיקוני ריתוך לסעפת פליטה שחבר ריתך לי חינם אז זה נחשב כתקלה אבל לא כהוצאה. תיקונים לרדיאטור הקודם שניכנסו בתוך תיקונים גדולים ככה שאני לא יודע אם שילמתי וכמה ...
ובסוף, יתכן שאני לא זוכר משהו באמצע. כמובן לא הכנסתי דלק, שחלק גדול ממנו שולם על ידי העבודה - חלק לא ניתן לכימות.
האוטו אצלי שנתיים וחצי, עבר כמעט 50 אלף ק"מ אצלי.
מדובר על בערך 12000 על שנתיים וחצי. שליש מהדיסקו. - הנתון שמכריע מבחינתי הוא בהיילקס יש לי שיפורים, אם זה נעילה קידמית ואם זה סט מתלים ובולמים משופרים ועוד על מיני שנורקלים ופגושים וכו' .... בדיסקו כל הכסף הושקע רק בשביל שהאוטו ימשיך לנסוע במצב בסיס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Gilad
גיא, מאחר ואני הוצאתי סכום לא רחוק מזה בשנה האחרונה על הדיפנדר אני אשמח לדעת פחות או יותר הוצאות על היילקס בתקופה דומה להשוואה.
תודה
גלעד
http://www.jeepolog.com/forums/showt...?t=6375&page=3
תגובה 45 - 13,000 שקל בשנתיים, וזה מדויק ומגובה - טוב זה חנן - ולא סתם מספר באויר. שים לב רק שחנן כולל סט של צמיגי BF חדשים בחישוב שלו.
אני החזקתי היילקס גם שנתיים, אין לי תעוד כמו של חנן אבל היו לי פחות הוצאות מאשר אצלו, אבל סדר גודל דומה.
הבריטים ללא ספק הפלטפורמות בעלות החן והאלגנטיות הרבות ביותר נותנים את הנוחות המקסימלית כבר במצבם הסטנדרטי ומצעים את הקשת הרחבה ביותר של שידרוגים(בעקר מתלים) אבל... אין להשוות עלות אחזקה במיוחד בשנים האלה מול רכב יפני כל רכב יפני לא לשכח שכל מה שקשור למער העברת הכח למעט מוצרים בעלי בלאי טבעי (בלמים צלבים וכו) נדיר יותר בעולם המשומשים לא מדבר על המנועים עצמם.