חוזר: בעיות התנעה תמוהות בסיקס
נשמע שהמצבר שלך לא תקין.
לגבי ניסיונות ההתנעה, יכול מאוד ליהיות שאתה עם כבלים לא איכותיים והמפל מתח עליהם גדול מידיי.
תנסה לקחת עוד סט כבלים ולחבר אותו במקביל לסט הזה ותראה אם יש הבדל.
בנוזף אני ממליץ לנסות להטעין את המצבר (גם החדש וגם הישן) עם מטען מצברים אלקטרוני (משווק בארץ ע"י שנפ) שמחולל ניסים למצברים.
עירא
הכבלים שהשתמשתי בהם הם מהטובים שיצא לי לעבוד איתם למען האמת.
למרות שכל הבעיה הזו לא ברורה לי, קשה לי להאמין שהמצבר(ים) הם הבעיה. גם בגלל ניסיון החיבור עם הכבלים, גם בגלל המתח על קטבי המצבר בבדיקה עם רב מודד, וגם מכיוון שהמצבר חדש.
כשפירקתי את הסטרטר היום הוא נראה די רע ועלה ממנו ריח שרוף מעט. למרות שהוא מסתובב ללא עומס.
המטען שלי הוא בוש Battamax 8 אם זה משנה משהו..
מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? אני כבר בדרך לקנות סטרטר משומש..
שים לב בסטרטר סיקס חשוב מאוד שהבורג
שאליו מתחבר הכבל פלוס
חייב להיות מהודק חזק כי הוא בעצם 2 מגעים
פתח את המכסה של הבנדיקס
יש שם 2 פסי נחושת שבזמן סטרטר הם צריכים להתחבר יחד
יש שם פלטינה בינהם תראה שהיא עוד קיימת
סטרטר סיקס בכללי זה חרא של סטרטר אין מה לעשות
חייב מצבר ממש חזק בשביל לעבוד
כששיפצתי את שלי אז המשפץ הראה לי שאצלו הוא עובד באתי הבייתה הרכבתי ונאדה לא זז
רק תיקתוקים חזרתי אליו והוא הראה לי בבירור איך יש הבדל בין מצבר חזק שעובד מעולה למצבר יחסית חלש שלא הזיז בכלל את הסטרטר ורק תיקתק
אמנון, מה הזרם התנעה של המצבר שלך? הכוונה לחדש של ה55 אמפ"ש. האם הבנתי נכון והוא עמד כמה שנים? אם כן, יש סיכוי טוב שהוא נהרס. לי יש מצבר של 95 אמפר שעמד בזמן השיפוץ ואחרי כן כשלקחתי אותו למפעל הסבירו לי שהזרם התנעה שלו נדפק בגלל פריקה מלאה של המצבר.
מצבר רגיל שעמד כמה חודשים מת. אופטימה אמור לעמוד בפריקה מלאה, אבל אני חושב שגם הוא אחרי אחסון של שנתיים "לא במיטבו".
נסיוני האישי, עם כל הרכבים שהיו ברשותי, מלמד אותי שעם מצברים אין סנטימנטים - הטענות זה אקמול, זה עוזר נקודתית ומאריך עוד קצת את הקץ, אבל צריך לדעת מתי לחתוך ולהפרד ממצבר ישן. אין כמו מצבר חדש, מתאים ו"טרי", שפשוט מעלים בעיות. עד שלא יהיה לך מצבר כזה, קשה לבוא בטענות ולבדוק באמת את מצב הסטרטר ובעיות אחרות שאולי קיימות.
אמנון
בלי קשר לתקלה הספציפית כאשר אתה מניע רכב בעזרת כבלים
את הכבל של המינוס ברכב שמנסים להניע רצוי לחבר ישירות לגוף המנוע - ככה אתה נותן את המינוס ישירות לסטרטר ולא דרך שרשרת חיבורים.
איך אני יכול להיות בטוח שהמצבר הוא הבעיה?
הבדיקה שהצגתי, מתח קטבים ללא עומס 12.4v ובזמן ההתנעה 9.2v לא מעיד על מצבר תקין?
איך אפשר להסביר את עניין המצבר גם אחרי שחיברתי בכבלים את המצבר שלי למצבר של סופה מונעת ועובדת, ולא היה שינוי? הסטרטר מתנהג כאילו לא חובר בכבלים לרכב אחר.
איזה בדיקה אני יכול לעשות כדי לוודא שהמצבר הוא הבעיה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
שים לב בסטרטר סיקס חשוב מאוד שהבורג
שאליו מתחבר הכבל פלוס
חייב להיות מהודק חזק כי הוא בעצם 2 מגעים
פתח את המכסה של הבנדיקס
יש שם 2 פסי נחושת שבזמן סטרטר הם צריכים להתחבר יחד
יש שם פלטינה בינהם תראה שהיא עוד קיימת
סטרטר סיקס בכללי זה חרא של סטרטר אין מה לעשות
חייב מצבר ממש חזק בשביל לעבוד
כששיפצתי את שלי אז המשפץ הראה לי שאצלו הוא עובד באתי הבייתה הרכבתי ונאדה לא זז
רק תיקתוקים חזרתי אליו והוא הראה לי בבירור איך יש הבדל בין מצבר חזק שעובד מעולה למצבר יחסית חלש שלא הזיז בכלל את הסטרטר ורק תיקתק
פעם שלישית גלידה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
איך אני יכול להיות בטוח שהמצבר הוא הבעיה?
הבדיקה שהצגתי, מתח קטבים ללא עומס 12.4v ובזמן ההתנעה 9.2v לא מעיד על מצבר תקין?
איך אפשר להסביר את עניין המצבר גם אחרי שחיברתי בכבלים את המצבר שלי למצבר של סופה מונעת ועובדת, ולא היה שינוי? הסטרטר מתנהג כאילו לא חובר בכבלים לרכב אחר.
איזה בדיקה אני יכול לעשות כדי לוודא שהמצבר הוא הבעיה?
זה לא קשור למתח אלא לזרם. יש לי מצבר שעמד ופרק פריקה מלאה, לקחתי אותו למפעל שייצר אותו והמנהל שם הראה לי שהזרם התנעה של המצבר נפגע. פשוט אלו מצברים שלא בנויים לפריקה מלאה ונפגעים מזה.
הייתי אומר להביא את המצבר ולקחת אותו לבדיקה, אם זה מתאפשר לך. אין לי בעיה לטפל לך בנושא, רק תארגן את המצבר עד ת"א.
חוץ מזה, אם אתה רוצה, אני יכול לארגן לך מצברים יחסית בזול. לי יש 2 של 95 אמפ"ש וזרם הנעה הכי גדול, ברמה הגיונית, שמצאתי. עלה אבל לא כל כך יקר.