6 קבצים מצורפים
גגון לסמוראי פתוח - תיעוד
אהלן,
בזמן האחרון, עקב שיעמום, החלטתי לבנות גגון לג'יפו.
הגגון כולו בנוי מפרופיל ריבועי 1.5X1.5. סה"כ 15 מטר. מידות - מטר על מטר, פלוס מינוס :lol:
מחובר לרכב עם 8 ברגים עם פרפרים להרכבה/פירוק מהירים - 2 בכל צד של הקשת ועוד שניים בכל קרן על השמשה הקדמית (ראו תמונות). בקשת העליונה יש טבעות על כל ההיקף לטובת קשירת הציוד.
אם למישהו יש הערות/הארות/שאלות וכו' - מוזמן
איתי.
חוזר: גגון לסמוראי פתוח - תיעוד
יפה מאד, נראה כמו גגון פרקטי ושימושי, מחובר היטב, תתחדש!
1 קבצים מצורפים
היי
מצורפת תמונה של הגגון עם ציוד
איתי
אכן נראה טוב גם כשהוא עמוס.
לגבי בעיית האוירודינמיות "לכאורה"
אם הגגון שלך היה קצת יותר "אחורה" , היה אפשר להתקין כנף מפלסטיק/פרספקס/WHATEVER, לפניו שתטה את האויר ואז לקבל עוד כמה קמ"שים שאבדו להם.
אמיר,
אתה צודק. אבל בוא לא נשכח שמדובר בסמוראי שהוא:
1. לא אוירודינמי בעליל ולא משנה איך תסתכל על זה.
2. המהירות שאני בד"כ נוסע היא 90 קמ"ש וקצת בדרך מהירה ככה שלא בטוח שהייתי מנצל את אותם קמ"שים שאבדו....
חשבתי על הצעתך לחבר איזו כנף אבל מה שעמד לנגד עיני לאורך כל הבנייה זה משקל עצמי כמה שיותר נמוך - מהסיבות הברורות.
היו לי עוד כמה רעיונות שויתרתי עליהן בגלל הסיבה הזו כמו "פרופיל טלסקופי" (שם מגניב נכון?? 8-) ) שיוצא מאורך הגגון ועליו אפשר לבנות צילייה ועוד.
אולי בגגון הבא......
איתי.
איתי, הגגון שלי בנוי דומה רק שהוספתי קשת אחורית.
היא מחוברת לטמבון (מה שאני דווקא לא כ"כ אוהב).
יש תמונות טובות פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=23352
במקום למתוח מיתרים, שווה לשקול ברצינות רשת ברזל עדינה.
ישנם רשתות עם מוטות בקוטר 2 מיל' עם חורים 20X10 מ"מ ששוקלות מעט מאוד ונותנות פתרון מצויין .
אני לכשלעצמי הולך לבצע מס' שינויים בגגון שלי. אבל על הרשת הספציפית חשבתי כרגע בזכותך.
אמיר, אפשר לחבר לטמבון אך לא מומלץ.
אם זה חשוב לך יותר ממראה אסטטי, אתה יכול להוריד רגליים אל מדרגות הצד או אל הרוקר פאנלים.
אם אין לך כאלה, זו הזדמנות מצויינת לבנות :wink: