הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
היום התפרעתי על הדיסקו ''החדש''. סילקתי את המושבים האחוריים ,סילקתי את שני המושבים המתקפלים, פירקתי את שני הפגושים עד לשאסי,העפתי את ריפודי הרצפה מאחור,פרקתי את כל הפלסטיקים בספי הדלתות, בכסאות הנהג והנוסע,את ידיות האחיזה של הנוסעים האחוריים, חגורות בטיחות למינהן, את מיכל הגז והצנרת שלו,וכל מה שפגשתי מפלסטיק עודף.רחצתי את הבהמה מבחוץ ומבפנים - עם סבון וצינור מים כולל הגג. (אני מקווה שאין מחשבים מוסתרים בפנים) והתחלתי להרגיל אותו להיות רכב רוסי בלי פינוקים.מחר אני ממשיך לפרק כל מה שחשמלי ולא זקוקים לו בשטח -כגון מראות חשמליות ,וישרים לפנסים, מיקרופונים לסלולרי,אנטנה לרדיו ולסלולרי,ועוד לא פתחתי מכסה מנוע.פגושים אני אבנה חדשים שלא ייפגעו בזוויות כניסה/נטישה. הדלת האחורית הינה אסון תיכנוני. או שאסלק אותה או שאבנה צירים חדשים שחציה ישכב למטה והחלון יעלה למעלה בנפרד.על צירי הצד אני אבנה מתקן נפתח לגלגל הרזרבי על הבסיס שמורכב היום בדלת.(גם טירוף תיכנוני) את החלק התחתון של הדלת אני ארוקן מכל הג'אנק שבנוי בה -עוד לא פתחתי לגלות מה זה - ואכניס לתוכה מטבח שדה וכיור עם משטחי ''שיש'' לעבודות בישול בשטח.בתוך תא המטען על משטח חדש של לוח ''טאגו'' מדיקט ליבנה 9 מ''מ אבנה שלוש מגירות צמודות ברוחב 36 ס''מ ובאורך 120 ס''מ על מסילות כפולות למטענים כבדים.מאחוריהן עד המושבים הקדמיים ייבנה מיכל מים עם חימום חשמלי למקלחת באורך 100 ס''מ בגובה 45 ס''מ וברוחב ממוצע של 30 ס''מ - סה''כ מעל 130 ליטר מים שיספיקו גם לשטיפת הג'יפ. מעל המגירות ומיכל המים אצפה בלוח בירצ' 12 מ''מ -שיהווה בסיס למיטה כפולה במידות נטו של 135 רוחב על 190 אורך.על הגג מבפנים יקובע מזרון גומי 60 מ''מ שביום יבודד את הגג ובלילה יהיה מצע טוב ללינה.צילומים של התהליך החלו,והם יוכנסו בהמשך עם מציאת הפראייר שיעשה לי את זה.מבחוץ התכנית היא לצפות באלומיניום מרוג יהלום שטחים גדולים מהרכב לטובת בעית השריטות והיופי. אם יש לכם הצעות נוספות איך להפוך את ההומו הזה לכלי כלי ,נא לפרט אותן כאן, במיוחד מותרות של כוסיות שניתן לקצלח אותן.
3 קבצים מצורפים
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
אם יש לכם הצעות נוספות איך להפוך את ההומו הזה לכלי כלי ,נא לפרט אותן כאן, במיוחד מותרות של כוסיות שניתן לקצלח אותן.
הרגת אותי..:mrgreen:
בהצלחה!
חיים,
אני מזמין את ריפודי הרצפה והשטיחים והספים, עבור הויליס, אם אין לך צורך בהם...
איזה כיף.
הולך להיות מעניין כאן בפורום לנד רובר.....
שמיל - עופר השיג אותך והזמין אותם היום בביקור אצלי. אבל אל תצטער כי לא היית לוקח אותם - הם מחומר זבל.בינתיים אני צריך אותם בשביל להוריד מהם מידות לציפוי אמיתי חדש.
אם זה עופר אז אני בכלל לא מצטער..:D
נראה לי שגם אני אקפוץ לראות איך אתה מתעלל בדיסקו בשבוע הבא...
אז יתכן ונפל האסימון לגבי הדלת האחורית. הסתכלתי עליה בחושך ואולי ביום אשנה את דעתי. הרעיון כרגע זה לחתוך אותה לשניים ולא לייצר דלת חדשה.החלק התחתון יקבל צירים תחתונים ויפתח למטה ,והחלק העליון יקבל צירים למעלה ויפתח למעלה. אני גם אוסיף לו שני טלסקופים בכדי שהוא יהיה אופקי באופן עצמאי.הצירים המקוריים יקבלו מערכת קונזולית עבור הגלגל הרזרבי.מנשא הגלגל שנמצא היום על הדלת יעבור למערכת החדשה והעצמאית.החלק התחתון של הדלת יעוצב כמו שציינתי כשולחן בישול עם ראש בוער צבאי ועם כיור שיקבל הזנת מים ממיכל המים שברכב.שני מיכלים חדשים יורכבו מימין ומשמאל לשלדה ,בין שני הגלגלים.כל מיכל כ-35 ליטר.השמאלי יקבל את המים העודפים מהכיור בכדי לא לעשות בוץ בקרבת הרכב ,והמיכל הימני יהיה לדלק רזרבי.יתכן והמיכל השמאלי יהיה למים חמים עבור מקלחת וגם הוא יעבוד על המשאבה של המיכל הגדול עם בורר.המקלחת תמוקם בתוך אוהל סטנדרטי בהתאמה ,והיא תעשה בישיבה על שרפרף,וזאת בכדי להימנע מרוחות בעת המקלחת ובכדי לשמור על פרטיות אפילו ליד אנשים.יש עדיין לפתור את בעית הצל וליצור סככת אירוח עם שטיחים או מחצלות,אולי צריך גם מקרר ,אך זה נראה לי ממש פלצני,אבל בלי בירה קרה זה מהווה וויתור ענק.בינתיים יש לי עבודה לשבועיים ובטח יתווספו עוד רעיונות בזמן הזה.
בתור הבעלים של דיסקו שלישי כשהנוכחי בנזין -
קודם כל אני יוצא חוצץ כנגד העלבונות שאתה מטיח בדיסקו- "פרה" .. "הומו" וכו'..
לדיסקו נפש עדינה והוא יתנקם בך..
עכשיו ברצינות -
אל תמהר עם השחיטה.
קודם כל גם אביזרי חשמל שנראים בעינייך כמיותרים בשטח יש בהם תועלת רבה ובעיקר כוונתי למראות החשמליות - סוף סוף יש מנגנון חשמלי ששורד בדיסקו ואתה רוצה להסיר אותו ?? חוץ מזה, כשאתה מעוניין לדעת אם הפינה הימנית האחורית של הדיסקו עוברת או מתקרבת לבולדר בשטח טכני - תענוג בהינף אצבע לכוון את המראה החשמלית הימנית ולראות מה קורה שם עם הפינה האחורית או עם הגלגל הימני האחורי.
גם לשפריצרים לפנסים יש תפקיד בשטח - מי אמר בוץ..
אם אתה כבר רוצה לפרק מיכלולים חשמליים - תפרק את מנגוני הדלתות - הנעילה מרכזית - שוב מחלה ידועה של הדיסקו - הדלתות לא נפתחות כי המנגנון לא מעלה עד הסוף את הלשונית - תמצא פיתרון מיכאני פשוט שעובד ופותח את הדלתות ואתה מסודר.
לגבי הדלת האחורית - שוב אם יש חלק מוצלח בדיסקו זו הדלת האחורית שמגלה שרידות מפליאה - אינה יוצאת מאיזון של הצירים למרות משקל הגלגל וכו' - למה לחתוך אותה ??
בהחלט מומלץ לפרק את הריפוד הפנימי - להתאים כיסוי מתכת עם מטבח שדה מובנה כולל כיור וכירת גז (ראה הדלת האחורית הפנימית בדיפנדר של דרור הראל)
עוד מומלץ לתכנן מינשא לגלגל האחורי + מיתקונים לג'ריקני דלק רזרביים (צריחת בנזין מטורפת והאמן לי שתזדקק להם) את המינשא תחבר על גבי זרוע עם ציר ישירות לפגוש האחורי שאתה מתכנן.
רוצה דיסקו "גבר" ומסוקס לשטח - יופי - תחליף את הג'נטים (חישוקי) המגנזיום בג'אנטים מברזל הבי דיוטי בקוטר 15 אינצ' (יש יותר צמיגים זולים למידת חישוק זו). תתקין מדרגות סף מסיביות שמאפשרות הרמה עם היי ליפט, תמגן ביצה (דיפרנציאל) קדמית ותמגן את מיכל הדלק. בדיסקו לא זקוק למיגון נוסף או מיגון גחון אחר.
נחזור לפנים הרכב - תעיף את הקרטון השחור והמתפורר שמכסה על הרילייים וחיווט החשמל בצד ימין מתחת לתא הכפפות. במקומו תכין משטח מתכת מסיבי על צירים שניתן לפתיחה בקלות - הרבה מהטיפולים והתקלות בחשמל מאותרים דרך הפינה הזו - שם למשל מצוי המחבר של מחשב ה"טסט בוק" לאיבחון התקלות ברכב.
אם אתה כבר באיזור הפינה הימנית הקדמית של תא הנוסעים תוודא שאין רטיבות בשטיחים שם - מחלה ידוע של הדיסקו - נזילה מרדיאטור החימום. בדרך כלל לא מתקנים כי זה כרוך בפירוק כל הדשבורד ומבצעים מעקף של הרדיאטור תוך ביטול אופציית החימום.
תעיף את הפלסטיקים השחורים מתחת לכיסאות הקדמייים (שממילא לא שורדים ונשברים) במקומם תבנה תאי איחסון + מגירות נשלפות ויש לך אחלה מקום איחסון לדברים שימושיים קטנים כמו פנסים מפות וכו'.
130 ל' מיים לדעתי זה מופרז ולא נחוץ בשום טיול שטח שפוי בארצנו (למסע בן כמה שבועות או חודשים בסהרה זה אחלה..) במקום מיכל כזה גדול תנצל את המקום למקרר נשלף על מגירה או לאיחסון אחר - לדעתי לצרכים רגילים ++ די במיכל מיים של 60 ליטר גג.
אל תשכח שאתה צריך את המשקל הנחסך של המיים לצורכי סחיבת ג'ריקני דלק רזרביים. לפחות 40 ל' דלק רזרבה ואף יותר.
אל תשכח לנצל את הנישה של הכיסא האחורי הימני שפירקת - סגור אותה במתכת והרי לך תא איחסון שימושי נוסף.
כן תתרגל לצריחת הדלק המטורפת - מה שלא תעשה כ- 5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית ובין עירונית מעורבת. בשטח זה יורד אפילו ל- 3 ק"מ לליטר.
מיכל הדלק הוא בן 90 ליטר בלבד - נותן רק 270 ק"מ בשטח - ג'ריקנים כבר אמרנו..
שלמה
שלמה - אחלה של ייעוץ, אעיין בו ביסודיות בשבת וחלק ממנו בהחלט אייסם.
עוד רעיון -
אם אתה מתכוון להכין משטח שינה בכל החלק האחורי כשמתחתיו חלל שינוצל לאיחסון -
על מנת לנצל את החלק הפנימי של חלל האחסנה, הלא נגיש מצד הדלת האחורי, תתכנן אותו כך שיהיו בו בחלק הפנימי הצמוד לכיסאות הקדמיים שתי מגירות שנפתחות אנכית לצד הרכב והגישה אליהן היא מהדלתות נוסעים האחוריות - בקיצור מגירות צידיות.
לתמקם את מיכל המים אחרי המגירות הצידיות ואחרי מיכל המיים תמקם שוב שתי מגירות שנפתחות כלפי אחורי הרכב - מגירות איחסון "רגילות" של תא מטען.
שלמה
רכס, חייבים לראות כאן צילומים... בלי צנזורה, אני רוצה לראות את הדם ואת האיברים הפנימיים זרוקים מסביב. אגב - יש אצלך בעייה כלשהי במייל, עדיין לא קיבלתי ממך תמונות עוד מהפעם הקודמת. אבל באמת קלי קלות להכניס תמונות לפורום, חברה, הבא שמגיע לבקר את חיים - תעזרו לאיש זקן עם המחשב :mrgreen:
http://www.horrormovies.com/images/C...e19742Disc.jpg
ואם להתפרע אז עד הסוף
כולל דם קרביים והרחבת העכוז ל"הומו"
סתאאאם
עכשיו ייצרת משטח /חלל ענק ברכב, תכנן אותו מראש עם אופציה מובנית לגלגל ספר שני ,
זה תמיד מועיל
שלמה - הרעיון שלך למגרות צד הוא מעולה וכבר עשינו אותו בעבר.אך אין לנו בעיה לעשות מגירות של 1.5 מטר שנשלפות החוצה בלי קושי.במקרה הזה מיכל המים יוקטן משמעותית,ואז אחד המיכלים התחתונים חייב להיות למים חמים עבור מקלחת או שטיפת כלים.אני מצלם מפעם לפעם והתמונות מצטברות. נמצא דרך להעביר אותן. מה שגיליתי היום היה מזעזע אותכם באמת. בלילה החלטתי לפרק גם את הריפודים של הנהג והנוסע. מסתבר שהגומי בצד הנוסע היה מלא במים מזה שנים ומשקל השטיחים היה כל כך כבד שפיצלתי אותם לשניים.רק מהשטיחים האלה הורדתי 50 ק''ג ממשקל הרכב. מלמטה התגלתה חלודה לא יפה שבעוד שנתיים שלוש אפשר היה ללכת על הכביש כשהרכב נוסע. זה היה מזל לא רגיל לגלות את זה בזמן. יש צילום. היום חיסלתי כל אפשרות להשתמש בדלת האחורית כי פירקתי כל מה שזז בה ומיותר לטובת החיתוך שלה במשך מחר.הבדיקות מראות שניתן לחתוך אותה לשתי דלתות וזה אם לא תהיינה הפתעות אחרי החיתוך.שכבתי מתחת לרכב היום פעם ראשונה. אני חייב להגיד שהרגשתי שאני מסתובב מתחת לשמלה רחבה של בתולה חרדית. מלבד מעט אבק דרכים הכל ניראה כמו שיצא מהמפעל לפני 12 שנה. לא מכות, לא גירודים ,לא פגיעות בצבע ממש הימור שהצליח.בבדיקה של עובי השאסי התפלאתי על העובי הדק שלו לעומת הרוסים אולי עובי 2.5 מ''מ - ממש כלום לשאסי של ג'יפ.אני מעריך שיש לי עליו עבודה לפחות חודש לפני שהוא ייצא מכאן להרכבת מנוע כשהוא מדוגם לחלוטין.אני כבר רואה שחגגו על חלקים מעצבנים שחסרים לי ברכב ועל זה אכתוב במשך הלילה.
רכס אני אוהב אותך,אתה ההוכחה לחברים שלי שאני נורמלי(למרות ששנינו תימנים-גם יגאל).
יתכן שהאהבה הבילתי מתפשרת לאלומניום מרוג היא קטע שיבטי,אני כבר שבועיים מחפש עוד שטחים בדיפנדר לצפות באלומניום(למה אין ריפודי רכב לכיסאות מאלומניום מרוג?).
המלצות-כיור בדלת תחתונה-אל תשכח ניקוז
ברז-לא ברז גינון (כמו שהצעתה לבחור עם ההאמר).ברז של קאמפרים,קטן מתכוונן עם חיווי חשמלי להפעלת המשאבה(עלות 11 יורו).
כירת גז-הפעם לא לשכוח ווסת ו3.5 BAR זה לחץ עבודה מספק לא צריך 20 BAR
מה שלא הבנתי הוא,שאם אתה מפרק את הכל,את החשמל השטיחים והפלסטיקים.אז למה לא דיפנדר?הוא כבר מגיע מפורק,ויותר קל עם הזויות והפינות לציפוי ודיגום.
בהצלחה חבר,עדכן תמונות שבוע הבא אני נכנס להתרשמות ראשונית.
דרור הראל
או-קיי. איפה אני משיג פריטים קטנים ומעצבנים.פנס שמאל - יש את גוף הזכוכית והשאר חסר,3 פלסטיקים לעיגון מאחור ,כיסוי גומי לפתח אחורי,ומנורה ראשית יחד עם מנורות משניות, פנסי וינקר קדמיים, שני הפנסים האחוריים- הכל סדוק ולא מתאים לי.מכסה דלק, מכסה מיכל עיבוי,סמל קטן על ההגה, עיגון פלסטי לסוכך נהג. הבנתם מה חסר בכדי לכוון אותי למישהו שעוסק בזה.יש לי גם דברים מיותרים מהפירוק - מנוע חשמלי לוישר אחורי,מנוע חשמלי לסגירה אוטומטית,פלסטיקים למינהם לספי דלתות,פלסטיקים וגריל קדמיים,כיסוי פלסטיק עליון לדלת אחורית,פלסטיקים לתחתית מושבים קדמיים ועוד ועוד.אם אפשר לעשות החלפות זה יהיה טוב לשני המחליפים.התכנית לשבת בבוקר - טיפול בכל חלודות הרצפה,תכנון חדש לפגושים קדמי ואחורי כשהקדמי עשוי צינור ריבועי 100/50 ובתוכו שני עמודים טלסקופיים מאלומיניום 40/40 עבור סככת צל.הפגוש האחורי יהיה מתעלה 120 מ''מ - פתוחה לאחור (ברזל U).הקסלה האחורית של האגזוז ממוקמת אסון לגבי זווית נטישה ולפי הצעת ארז יש לסלק אותו לחלוטין- בדיוק מה שאני אוהב לעשות.חייבים לעשות מיגון מינימלי למיכל הדלק בגלל מיקומו המטומטם,כשבעתיד צריך להעיף אותו משם לטובת מיכל מים או משהו אחר.שני המיכלים האחרים שבחלל השלדה יהיו מאוד מסובכים לייצור והנפח שלהם יהיה עד 40 ליטר אבל הם חיוניים במיוחד לדלק עקב אלכוהוליזם מובנה של המנוע.הצעות לגבי הרעיונות יש להוסיף כאן.סוף שבוע ארוך של ימים בני 12 שעות על הכלי - פירקו אותי פיזית,לפחות אפשר לנוח בעבודה עד לסוף שבוע הבא.
יש 2 מקורות לחלקים :
1. חדשים - ג'קי מאוטו מיני 054-4871666, תושיה 15 ת"א.
2. משומשים - אלי שחר 057-7336438 ממושב טל שחר.
שניהם אנשים מאוד אמינים ואדיבים (וזה בלשון המעטה) שכיף לקנות אצלם.
שחף.
תודה שחף. אפנה אליהם.היום השלישי לעבודה ברציפות - בערך 30 שעות.עכשו תחול הפסקה עד יום חמישי אחר הצהריים.מפעם לפעם צריך גם לעבוד.להפתעתי גיליתי היום עוד פלסטיק בין המושבים הקדמיים.לצערי קרעתי מרוב תיסכול כך שנשארו ממנו פירורים.בתוכו גיליתי שני פתחי מיזוג אוויר?? אם כן אז צריך לפרק אותם לפחות זה יעשה יותר טוב לנהג.היום ניקיתי חלודות וצבעתי בפנים הרכב את כל המקומות.למי שיש שטיחים אני מאוד ממליץ לו לבדוק מה יש מתחתם.הכנתי שני פגושים חדשים שאחד מהם עשוי מפרופיל מלבני 50/100 שבתוכו יושחלו שני עמודי ציליה. הדלת האחורית לא יכולה להישכב אחורה מבלי לבלוט מעל הרצפה 10 ס''מ לפחות - וזה אומר שהמגירות לא ייפתחו.לכן פירקתי את הגובל והדלת נפתחת עכשו ב-180 מעלות.כאן נפתחות אפשרויות חדשות שעדיין לא חשבתי על כולן.בסך הכל הרכב מוכן לקבלת זיוודים.השבוע אחליף את כל הצמיגים ואתחיל בייצור מיכל המים והמגירות. בסוף השבוע ארתך את הפגושים ותוך שבועיים אפשר יהיה להשתיל בו מנוע חדש.
חיים - אם גילית מיים על השטיח של הנוסע שליד הנהג , (אם עדיין יש רטיבות ולא רק חלודה ישנה)
99% שיש לך רדיאטור חימום חימום נוזל ,
שזה משהו שצריך לטפל בו , כי הדרך לאיבוד מי קירור וכו' היא קצרה ...
זה בדיוק פרוייקט שאני עובד עליו אצלי ברכב...
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
בבדיקה של עובי השאסי התפלאתי על העובי הדק שלו לעומת הרוסים אולי עובי 2.5 מ''מ - ממש כלום לשאסי של ג'יפ.
2 מ"מ. לפני שהוא החליד.
אסף.