חוזר: התרשמות מטיול עם נעילה..
סחתיקה.
קיבלתי את הנעילה מאמריקה לפני כמה ימים והיא תותקן בקרוב.
על אף השוני ברכבים, אשמח בכל זאת לשמוע התרשמויות מהשינוי בניהוג בכביש דווקא.
:confused:
רעש בכביש ? בהתקנה של מורי ?
איזו נעילה הרכבת ? 1510 או 1530 ?
הבעיה בדיונות עם צמיגי שטח מלא היא החפירה , תוריד יותר אויר מהרגיל ותראה שזה ישתפר פלאים.
היי,
כבעל רכב נעול מאחור, ואני בטוח שעוד כמה כאלו יסכימו איתי, אני מציע לך ללמוד להסתדר עם הנעילה כמה שיותר מהר - לפני הגשם הרציני הראשון. השילוב של נעילה, צמיג שטח מלא ונהג ללא ניסיון יכול להיות לא נעים(בלשון המעטה) ביום גשום.
בהצלחה, תהנה וסע בזהירות,
איתי.
מצטרף להמלצה - סיבוב בכביש רטוב זה לא מה שהיה פעם , גם אם לא מתפרעים ולוקחים אותו ברגוע.
אבל כשמבינים מי נגד מי - צלחת עם הרכב הופכת להרבה יותר כיפית :mrgreen:
קח את עצמך למגרש גדול וריק ותתחיל לתרגל פניות , משחקי קלאצ' ופרסות - שם הנעילה נותנת את הסימנים הכי מובהקים.
בני אני שמח לשמוע שאתה מרוצה מהנעילה, לפחות בשטח, זאת ה-1530, נכון?
גם אני אתמול בדרך חזרה ממורי עברתי בבור ליד תל ברוך לסגור חשבון עם כמה עליות שבעבר נראו בלתי עבירות.
במשפט אחד: המקומות היחידים שהסמוראי עצר היו אלה שהחלטתי שאני פשוט פוחד לסיים את היום כשהרכב יושב על הגלגל הרזרבי - פשוט לא עצר!
אני נוסע עם לוקרייט 1510 שמורי התקין ולפעמים אני צריך תזכורת שהיא בכלל שם
בני תהנה מהנעילה,
סעו בבטחה,
אורי
הנעילה ששמתי היא 1530
רעש בכביש.. כן.. והרבה..
העניין עם הגשם לא ממש מטריד אותי כי האמת שהסמוראי לא נוסע הרבה בכביש..
אם יוצא לי לעלות על הכביש זה בנסיעה לשטח.. או פה באיזור
רוב היום כול מה שאני צריך נמצא במרחק שאני יכול להרשות לעצמי ללכת ברגל..
אחת הסיבות העיקריות לשים נעילה דווקא עכשיו תישמע לא הגיונית.. אבל זה הצבא..
אני מתגייס בעוד שלוש שבועות.. (קצת פחות) והשיקול שלי זה שכשאני יגיע לבית (בתקווה שיצא לי להגיע הרבה) אז שבימים האלו אני יוכל לעשות טיולים מהנים שיספקו אותי עד לפעם הבאה שאני והקוביה הקטנה ניפגש שוב..
ו.. אם אפשר אל תתיחלו עכשיו עם "אתה לא תצליח להחזיק רכב בזמן הצבא"
הכול כבר מתוכנן ומאורגן..
למה הרכבת 1530 ?
ומה הכוונה רעש בכביש ? האם אתה נזרק מידי פעם בנסיעה ישרה ?
בומים חזקים ?
נזרק בכביש.. בנסיעה ישרה.. לא.. נסיעה ישרה אני שוכח שיש נעילה..
ברגע שאני נכנס לתוך העיר או בין אזורי מגורים ומתחיל לפרסס ולעשות פניות וחניות למיניהם.. היא עושה בומים חזקים..
האמת שהיום הרגשתי כבר שההרמוניה בחיי האהבה שלנו הולכת ומצילחה..
נסעתי לאשקלון וחזרה.. וחוץ מהקטע של כניסות ויציאות לחניות וכמה פניות קטנות.. הנעילה הייתה יחסית שקטה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי 3Beni aroh
נזרק בכביש.. בנסיעה ישרה.. לא.. נסיעה ישרה אני שוכח שיש נעילה..
ברגע שאני נכנס לתוך העיר או בין אזורי מגורים ומתחיל לפרסס ולעשות פניות וחניות למיניהם.. היא עושה בומים חזקים..
האמת שהיום הרגשתי כבר שההרמוניה בחיי האהבה שלנו הולכת ומצילחה..
נסעתי לאשקלון וחזרה.. וחוץ מהקטע של כניסות ויציאות לחניות וכמה פניות קטנות.. הנעילה הייתה יחסית שקטה..
אם אפשר לדעת כמה עלתה לך הנעילה וכמה ההרכבה ואיפה מומלץ להרכיב..
פעם ראיתי אפשר שהוא פה מה הבדל בין 1510 לבין 1530 מישהו מוכן לענות שוב? ;)
קניתי את הנעילה ממורי והוא גם הרכיב לי אותה..
1510 היא זו שמגיעה בלי הקפלרים - הדעות לגבי מה עדיף חלוקות
אני נוסע על 1510 שהותקנה אצל מורי, כמו שאמרתי בשרשורים קודמים: "אני לפעמים נוסע עם הראש מחוץ לחלון בפניות רק בשביל לבדוק שהיא אכן קיימת"
תקרא את הכתבה על הנעילות, זה ייתם לך עוד קצת פרטים אודות הנעיללות האוטומטיות ואופן פעולתן
אין כבר דעות חלוקות , בתור אחד שהיו לו את שתיהן - 1530 היא פחות רחמנית, גם כשהותקנה כראוי.
למי שנוסע בעיר ומרבה בכך , 1530 לא תעשה לו טוב על הלב. גם המוכרים בארה"ב ממליצים על 1510 יותר מאשר על 1530
אבל , כפי שבני רושם , עם למידה נכונה , אפשר להפחית את הנזקים והרעשים.
1510 - כאילו לא נעשה שום שינוי בסרן....... עד שמגיעים למכשול ופשוט עוברים אותו. :twisted:
האת היום היה לי משהו קצת מוזר..
נסעתי לאיזור צאלים..
בדרך נכנסנו לאיזה שטח טכני קטן.. היה שם עליה הרוב נלחמו וחלק בסוף לא הצילחו לעבור דרך ההצלבות ועברו מהצד..
אני באתי עם הנעילה בלי תנופה בכלל בכלל ממש מהמקום ואפילו התחלתי את העלייה בפניה.. בקושי לחצתי גז ועברתי את זה חלק..
אבל מה.. כשהגענו לקטעים של דיונה.. האוטו לא סחב לי.. אני עולה עולה מגיע לנקודה מסויימת והנעילה מתחילה לדפוק והאוטו בקושי זז.. ולא עליות קשות.. עליות שלפני שהנעילה הייתי עולה בלי להרגיש..
יש למישהו מושג מה הבעיה כאן?<
בעניין הכביש כבר התרגלתי לרעש והאמת שאני מצליח כמעט למנוע אותו.. חוץ מהתחלות נסיעה
הנעילה לא מאפשרת לכוח לברוח (דרך הגלגל המצליב) ולכן המנוע שלך לא מעלה טורים.
כשתתקין נעילה קדמית ,יש סיכוי שהוא בכלל יחחנק וידומם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חגי
הנעילה לא מאפשרת לכוח לברוח (דרך הגלגל המצליב) ולכן המנוע שלך לא מעלה טורים.
כשתתקין נעילה קדמית ,יש סיכוי שהוא בכלל יחחנק וידומם.
אני חושב שהוא יסתדר גם בלי נעילה קדמית..
לפחות עד שיהיה כסף גם ליחסי העברה
אח הנעילה...
אנחנו ירדנו מרכב עם נעילה (הסמוראי שהיה) לרכב בלי (ברוך הבא ג'מני) ואכן געגועים.
האמת שהוא לא איכזב בינתים (וגם לא אתגרנו אותו) אבל הבטחון שהנעילה הקנתה לנו עם הסמוראי שנעבור כל מסלול סביר בלי בעיות מיוחדות ובלי שפ"צים מוזרים בעת עליות מדורדרות, וחוסר הביטחון כעת כשאין נעילה- בהחלט גורמים לנו לחשוב שהדבר הראשון שיבוא לרכב עם תום האחריות זו נעילה.
אבל...
מישהו כבר מנוסה בהתקנת נעילות לג'מני..?
איך זה משפיע על הרכב בעיר? בסמוראי , לדוגמא, היה די סיוט בעיר עם הנעילה...
האם הגיר האוטומטי מקל את הנהיגה עם נעילה או מקשה (אין כבר קלאץ' לריכוך הדפיקות...)?
או בקצור- צריך לפתוח שרוש על זה מתישהו.
בכל מקרה
תהנה מהנעילה, ובלי שטויות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
אח הנעילה...
אנחנו ירדנו מרכב עם נעילה (הסמוראי שהיה) לרכב בלי (ברוך הבא ג'מני) ואכן געגועים.
האמת שהוא לא איכזב בינתים (וגם לא אתגרנו אותו) אבל הבטחון שהנעילה הקנתה לנו עם הסמוראי שנעבור כל מסלול סביר בלי בעיות מיוחדות ובלי שפ"צים מוזרים בעת עליות מדורדרות, וחוסר הביטחון כעת כשאין נעילה- בהחלט גורמים לנו לחשוב שהדבר הראשון שיבוא לרכב עם תום האחריות זו נעילה.
אבל...
מישהו כבר מנוסה בהתקנת נעילות לג'מני..?
איך זה משפיע על הרכב בעיר? בסמוראי , לדוגמא, היה די סיוט בעיר עם הנעילה...
האם הגיר האוטומטי מקל את הנהיגה עם נעילה או מקשה (אין כבר קלאץ' לריכוך הדפיקות...)?
או בקצור- צריך לפתוח שרוש על זה מתישהו.
בכל מקרה
תהנה מהנעילה, ובלי שטויות.
עכשיו העלת לי כמה שאלות שרצות לי בראש בזמן הנסיעה..
מה באמת עושים ברכב אוטומאט..?
באוטומט החיים הרבה יותר קלים. אין רעשים , אין דפיקות - הגיר "מחזיק" את הדיפרנציאל במקום הנכון כל הזמן ולכן אין בריחת כוח ושאר דברים שמדליקים את הנעילה. אפילו לא את ה1530.
אם אני לא טועה , בג'ימני זה רק 1530 , אבל אם יש אוטומט - לא תרגישו אותה בשיט. זאת שמעתי ממספר לא מבוטל של אנשים שנוסעים ביום יום עם נעילות אוטומטיות בג'ימני וויטרה אוטומטיים.
יואב, את מורי אתה מכיר , אתה עדיין צריך שאמליץ עליו לגבי ההתקנה ?
לגבי אובדן הכוח - זו הבעיה של הסמוראי , אין לו מומנט בלירה והנעילה עוזרת לו להדגיש את זה. לא נורא, תלמד להגיע לעליות הללו עם קצת יותר מהירות, הכל עניין של למידה.
דרך אגב, עכשיו כשאני חושב על זה - לג'ימני אוטומט יש מוניטין לא חיובי בעניין הגיר, התחממויות וכד', היעדר מומנט עלול אף להחמיר את הבעיה... שיקול נוסף בדרך לנעילה...
בוקר טוב.
א.לוקרייט 1530 אכן ידועה ברעשים ובדפיקות מוגברים. עדיף תמיד-1510
ב.האחיזה שהנעילה מספקת אכן יכולה להביא למצב שבו למנוע קשה יותר לפתח מומנט.
ג.יואב-לג'ימני ניתן ומומלץ להתקין את ה-1510 . (אם תרצה אקשר אותך לאנשים שכבר מותקנת אצלם כזו),וכן...החיים עם גיר אוטומטי קלים יותר גם בנושא הנעילה.