מהיום הבעלים של דיפנדר 110 - בקיצור עגלון אמיתי
התחדשתי היום בדיפנדר 110 שנת 96 סגור - סטנדרטי כמעט לחלוטין (יש חלונות חשמל ונעילה מרכזית חשמלית + מד)
יש לו שנורקל (כמו לכל יוצאי משהב"ט) ומדרגות סף כנ"ל. היה גגון ברזל ענקי, מכוער ומרעיש - כבר הורד מהרכב.
לרכב 350K ק"מ - מצב מיכאני סביר מינוס, המיכלול העיקרי הדורש תיקון מיידי דיפ' אחורי - חופש מטורף.
מבחינת פחחות המצב טוב עד טוב מאד למעט פוליש ווקס לא מתוכנן שינוי כרגע.
בשלב ראשון יעבור יישור קו ראשוני החלפת כל הנוזלים וכל הפילטרים, שטיפת רדיאטור, בדיקת צנרת מיים ונזילות וביטול הנזילות שמן או מיים אם יהיו + החלפת רצועת טיימיניג + כיוון משאב הסולר (אם יש צורך גם ניקוי המזרקים)
בהמשך, קוסמטיקה פנימית, קודם כל ניקוי וקירצוף יסודי +השלמת פלסטיקים שבורים (אין הרבה כאלו) איטום ובידוד מפני רעש, חידוש הגג, התקנת מערכת אודיו + קשר + אירגון תא המיטען יחידת מגירות, מיכל מיים וכו' (הכיסאות ממש בסדר כולם כולל הארבע שבתא המיטען)
עוד בתיכנון החלפת מיתלים (קפיצים בולמים) ואולי אפילו דרופ קיט קטן. + מיתקן לגלגל ספייר מאחור.
כמו כן מתוכננת החלפת צמיגים במידה הרשומה ברישיון 265/75/16
התקציב לכל הנ"ל - 16K ש"ח מקווה לעמוד בתקציב.
שלמה
חוזר: מהיום הבעלים של דיפנדר 110 - בקיצור עגלון אמיתי
תמונות ?
לפני, אחרי....
יתקבלו בברכה.
תתחדש
לא רצית קצר??
שיגעת פה את כולם בקצר בסוף קיבלת את השכל ,טפו טפו
חמסה,
ספר לנו מי בדק את הרכב תן לנו מפרט תקלות מדוייק, הפוך זאת ליומן כולל הכל
כולם ירוויחו מזה
שלמה
תתחדש!
אז מה הבת פותחת קו אוטובוס לאוניברסיטה?
כל טוב
וישור קו קל
ערן
מברוק, בסוף קיבלת שכל והלכת על ה110:-)
אם הבעיה בדיפ' האחורי היא חופש מוגזם בציריות אתה מוזמן לקבל את הישנות שלי, עם חופש אבל חופש סביר
מתי מתחיל פרויקט הבידוד?
תתחדש.
גם לטעמי בחרת באופציה הנכונה יותר 110.
תודה למברכים.
אומנם שיגעתי אותכם לגבי קצר - לפחות יצא מזה דיון מעניין על יתרונות וחסרונות הקצר מול הארוך.
ערן - הבת לא תסע בארוך - אני אסע עליו גם כרכב יום יומי - ג'וקים בראש כבר אמרנו לא כן..
הבחירה בארוך בסופו של דבר נפלה משילוב גורמים -
מנסיעות המבחן הקצרצרות שערכתי במספר דיפנדרים קצרים - הם היו הרבה יותר קופצניים וצפופים גם מבחינת תנוחת נהיגה - יש את קיר המתכת הזה שלא מאפשר הזזת הכיסא הקדמי לאחור מעבר למידה מסויימת.
היתרונות הפרקטיים של הארוך ברורים אם כי באמת הוא קצת ארוך מדיי ונותן תחושה של נהיגה באוטובוס (דיסקברי - מידה אידאלית בין לבין דרך אגב..)
החלק שבסופו של דבר הכריע את הכף היה המחיר הסביר של הארוך שרכשתי - מחיר שמותיר לי תקציב ראוי ליישור קו כפי שאני רוצה. לעומת זאת המחירים שנדרשו על הקצרים שראיתי (שמן הסתם גם הם נזקקו ליישור קו כזה או אחר) היו כאלו שלא הותירו לי שום מרווח ליישור קו כרצוני.
מאחר והרכב ישמש אותי גם כרכב יום יומי אין לי כוונה להשתולל בשיפורי שטח מטורפים - הגבהה מוגזמת, צמיגי ענק, נעילות, כננת, וכיוצ"ב. אלא עיקר כוונתי היא בשני מישורים - האחד אמינות ומהימנות מיכאנית - שיניע וייסע כל יום לעבודה. השני - איכות חיים גבוהה ככל שניתן להשיג.
בטרקטור..
בכל אופן נכון להרגע רשימת התקלות הידועות שחלקן צריכות איבחון מעמיק - :
דיפ' אחורי - יש ממש מכה בעת לחיצה או עזיבה של דוושת התאוצה ואם אני לא טועה יש גם שריקה בעת הנסיעה. הכוונה היא לפתוח הדיפ' ושפץ/ לכוון/ לבטל חופשים. החופשים למיטב הבנת המכונאי שלי הם לא מהציריות אלא מהביצה עצמה - כיוון קורונוה פיניון ?? להתקין נעילה יקר לי כרגע..
הקפיצים והבולמים כנראה גמורים - האוטו ממש מתנדנד חופשי כשמזיזים אותו ידנית בצד אחד. אם כי בנסיעה זה נותן מן נוחות נסיעה אמריקאית כזו - רך אך עם זויות גילגול של אוניה.
בעת הפעלת המזגן יש תיקיתוק מתגבר - מצד ימין של תא המנוע לא ברור מה זה נבדוק מחר.
לטעמי הרעש בכלל והרעידה בהילוך סרק בפרט מוגזמת - ייבדקו תושבות מנוע או מקור אחר לתופעה.
במהירות 80 עד 90 קמ"ש יש רעידות בהגה - כנראה דורש איזון גלגלים (במהירויות אחרות אין רעידה)
הצמיגים די שחוקים והם המידה הלא נכונה מבחינת הרישום ברישיון (ברישיון יש 265/75/16 ) בפועל יש 235/85/16 אומנם אותו קוטר אבל כמובן שהרוחב שונה.
מגב חלון אחורי לא עובד.
חלקי פלסטיק בעיקר בחלק האחורי מעל החלונות האחוריים וכסוי תושבות חגורות הבטיחות שבורים.
תריס פלסטיק על כנף שמאל שבור.
כמו שציינתי בהתחלה - בכוונתי ליישר קו מהכבד אל הקל - קודם כל דיפ' אחורי. אח"כ החלפת כל הנוזלים (נוזל צינון, שמנים לרבות בסרנים, נוזל בלמים וכיוצ"ב) וכל הפילטרים. שטיפת רדיאטור. ושטיפת מנוע - כדי לאתר נזילות אם אכן ישנן (כרגע למרבית הפלא אין נזילות..)
אח"כ נעבור לקוסמטיקה הפנימית ובעיקר לאיטום ובידוד.
אשתדל לצלם תמונות של לפני ואחרי..אם כי לא נראה שיהיה כזה שינוי חיצוני גדול ..
שלמה
ציטוט:
החופשים למיטב הבנת המכונאי שלי הם לא מהציריות אלא מהביצה עצמה - כיוון קורונוה פיניון ??
איך אפשר להפריד בין החופשים השונים ללא פתיחה של המכלול?
חנן - איני מכונאי ואיני יודע איך ניתן להפריד בין החופשים, המכונאי מכיר את הרכב וטיפל בו עוד קודם לכן ובכל מקרה סייגתי את דבריי "למיטב הבנת"..
המיכלול ייפתח בכל מקרה ואז נדע בדיוק.
שלמה
לגבי מכה בעת לחיצה או עזיבה של דוושת התאוצה :
זה יכול להיות שילוב של כמה דברים ,
דיפרנציאל ,חופשים בצלבים , חופש בחיבור בין הגיר לטרנספר , חופש בטרנספר עצמו.
שווה לבדוק את הדברים , אתה יכול לסוע בלי דרייבשאפט אחורי עם נעילה , ובלי דרייבשאפט קידמי עם נעילה , וככה תוכל להבדיל ממה נובע החופש.
אמיר.
אמיר
המכה והרעשים נשמעים בבירור מהחלק האחורי של הרכב.
המכונאי שלי הוא זה שטיפל עד היום הרכב.
בכל מקרה נבדוק לעומק מה מקור התופעה ואם אכן מדובר בדיפ' האחורי בלבד או גם בציריות או גם ביתר המיכלולים שציינת.
שלמה
שלמה
תתחדש ותהנה מהרכב החדש שלך
ZEL
תודה קלמן
בהצלחה עם שלך.
שלמה
תתחדש!
110 הרבה יותר הגיוני, עכשיו גם בנסון בגודל מלא יכול להכנס..
שלום שלמה
ברוך הבא למשפחה :p
ישור קו ב- 15K נראה קצת שאפתני ואינו לוקח בחשבון תקלות שמאותרות תוך כדי (אצלי: סטרטר, משאבת הגה, שיפוץ תיבת גיר וכו'). מספיק שחלק מהקלות שהזכיר אמיר קיימות...
אצלי מי אתה מתכנן לעשות את היישור?
תתחדש ותהנה
ניר
תתחדש...
ציטוט:
מאחר והרכב ישמש אותי גם כרכב יום יומי אין לי כוונה להשתולל בשיפורי שטח מטורפים - הגבהה מוגזמת, צמיגי ענק, נעילות, כננת, וכיוצ"ב. אלא עיקר כוונתי היא בשני מישורים - האחד אמינות ומהימנות מיכאנית - שיניע וייסע כל יום לעבודה. השני - איכות חיים גבוהה ככל שניתן להשיג.
כיוון שזו המטרה- עצתי לך היא להתמקד בהבאת הרכב למצב מקורי ככל האפשר, עם רכיבים איכותיים ככל האפשר. הדיפנדר הכי נוח הוא בגובה המקורי, אבל זה לא אומר שבגובה הזה אין קפיצים ובולמים איכותיים. כנ"ל לגבי צמיגים (מידה מקורית, אבל איכותיים), ושאר הרכיבים שאתה מחליף במסגרת ה"יישור". תזכור שכמעט לכל חלק בדיפנדר יש חלק תחליפי מחוזק/ משופר/ סתם שונה מהמקורי. בנוסף, אל תשכח שבסופו של יום, דיפנדר במצב מקורי עם רכיבים איכותיים, הוא עדיין עביר יותר ונוח יותר כרכב טיולים כמעט מכל רכב שטח אחר...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי nirs
ישור קו ב- 15K נראה קצת שאפתני ואינו לוקח בחשבון תקלות שמאותרות תוך כדי (אצלי: סטרטר, משאבת הגה, שיפוץ תיבת גיר וכו'). מספיק שחלק מהקלות שהזכיר אמיר קיימות...
ניר
ניר השתגעת? 15K זה המון כסף, הרבה,הרבה יותר משצריך לעשות ישור קו על דיפנדר במצב סביר.
שלמה.
תתחדש...
אני רואה שאתה בודק אישית את כל הדגמים וכל המידות :-)
ביום מין הימים אני גם אקנה אחד כזה
תהנה !