תגובה להודעה: YES - שאלות באוויר
מצטער, מעלה דיון ישן אבל סיקרן אותי
האם הממיר עצמו יכול להנעל או רק הכרטיס החכם?
ז"א, אם הבאתי ממיר שמצאתי ברחוב (אבל הוא עובד) ושמתי בו את הכרטיס החכם שלי, אני אמור לראות שידורים?
למיטב זכרוני - הכרטיס מקודד מול ממיר ספציפי.
במידה ויש לך שני ממירים פעילים - תקינים בבית - הנסה להחליף ביניהם את הכרטיס - למיטב זכרוני - לא יעבוד.
לגבי ממיר וכרטיס:
שיטת ההצפנה שYES משתמשים בהם ניקראת NDS , בשיטה זו הממיר מכיל קוד - BOXKEY שצרוב עליו שאמור להיות משודך - "מחותן" עם הכרטיס החכם .
כלומר הממיר יפתח ערוצים רק אם אותו קוד מוצפן על הכרטיס ועל הממיר .
יותר מזה , אם מנסים להשתמש בכרטיס אחר , לא רק שהוא לא יעבוד , אלא שהממיר יתן פקודה לכרטיס החכם להפסיק לעבוד , בגלל שהיה ניסיון של רמייה של המערכת.
בנוסף לזה , המערכת כל הזמן משודרגת ללא ידיעת המשתמשים - ניתן לשדרג את התוכנה של הממיר ושל הכרטיס החכם ישירות מהשידור הניקלט מהצלחת לווין , בלי חיבור מודם טלפוני , ולכן ניסיון לחבר ממיר שלא עבד הרבה זמן ולא עודכן , לפעמים יכול לא להצליח.
כדי לדעת האם הצלחת מכוונת , במידה ואין ממיר, יש מד עוצמה פשוט שניתן לרכוש ב10$ באיבי , שמספיק לכיוון אעמוס - הוא הלווין החזק ביותר שניקלט באיזור , ועליו משודרים שידורי YES.
לYES יש שליטה על הממיר מרחוק בצורה חד כיוונית , כלומר הם יכולים להוריד הוראות לממיר משידור הלווין , וגרום לממיר מסויים להפסיק לעבוד , בגלל הזיהוי היחודי שלו , למשל במקרה שהמנוי לא שילם , אבל כל עוד קוו הטלפון לא מחובר , אין להם דרך לדעת מה קורה עם הממיר. , מידע לא חוזר חזרה אליהם.
אני מכיר אדם שהיה ברילוקיישן ביוון והיה מחובר לYES בצורה חוקית בארץ , לקח איתו ממיר ליוון וקלט שם את השידורים בלי בעיה כמה שנים.
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר בא
שיטת ההצפנה שYES משתמשים בהם ניקראת NDS , בשיטה זו הממיר מכיל קוד - BOXKEY שצרוב עליו שאמור להיות משודך - "מחותן" עם הכרטיס החכם .
אמיר, תיקון קל: NDS זו חברה שבין היתר מפתחת מערכות הצפנה לממירים. השיטה בה הם עובדים מבוססת פרוטוקול שנקרא Simulcrypt ואחד נוסף פרטי שלהם למערכות סגורות. עד כמה שידוע לי ב YES משתמשים בהצפנה מהשיטה הראשונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
R-IK
אמיר, תיקון קל: NDS זו חברה שבין היתר מפתחת מערכות הצפנה לממירים. השיטה בה הם עובדים מבוססת פרוטוקול שנקרא Simulcrypt ואחד נוסף פרטי שלהם למערכות סגורות. עד כמה שידוע לי ב YES משתמשים בהצפנה מהשיטה הראשונה.
כעובד NDS אין לי אלא לחייך :-)
כמה תיקונים:
1. כרטיס וקופסא אכן מצומדים בינהם - ולכן לא ניתן להחליף.
2. SIMULCRYPT זאת מערכת שמאפשר הפעלת שתי מערכות הצפנה/כרטיסים של שני ספקים אצל אותו מפעיל. מאחר ו-NDS היא ספקית יחידה של YES - לא מופעלת שם מערכת SIMULCRYPT
3. השאלות של השואל המקורי לא תמימות - חבל שהוא מעלה אותם בפורום ציבורי. ודי לחכימא ברמיזא.
4. NDS לא נפרצה כבר 6 שנים עם כ-100,000,000 כרטיסים ברחבי העולם. תאמין לי שדיון שכזה בפורום ג'יפאים (בלי להעליב כמובן) לא יוביל אותך לתשובה איך לחלוק בשרות YES (מה שנקרא CARD SHARING)
משה
השואל המקורי לא תמים... ;) אבל הוא גם לא מבריק במיוחד, ואינו מהווה איום אסטרטגי על מקום העבודה שלך או על YES. בלשון המעטה :D
אז אולי אפשר לקבל הסבר מה זה
CARD SHARING
אתה מזלזל בגיפאים
איציק :rolleyes:
איציק,
לא מגיב לגבי CARD SHARING :p כמו שלא הגבתי למידע שסיפקת ;)
שאר הדבר שנאמרו בשרשור ואליהם התייחסתי - הם לא ממש נכונים
מעבר לזה שמי שהולך לשדוד בנק לא שואל איפה ממוקמת הכספת בפורום 8)
משה
עצם ציון המושג CARD SHARING
כבר נותן חצי פתרון .
:roll: :roll: :roll:
והמבין יבין
המושג עצמו CARD SHARING - אין בו שום דבר לא חוקי ...
כמו שלדבר על איך פרצו לכספת של בנק זה לא פשע :)
לממש אותו עם כרטיסים - זה כבר יותר בעייתי מבחינת החוק - אבל לא ניראה לי שפותח הדיון בכלל בכיוון.
מה גם שזה לא משהו שפועל עם הטכנולוגיה של YES , אלא רק בשידורים אירופאיים.
היו הרבה דיונים בנושא בפורומים המובילים המתעסקים בענייני לווינים בארץ ...
איציק - אם יש לך שאלה בנושא - אתה מוזמן לשלוח ה"פ...
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
השואל המקורי לא תמים... ;) אבל הוא גם לא מבריק במיוחד, ואינו מהווה איום אסטרטגי על מקום העבודה שלך או על YES. בלשון המעטה :D
השואל המקורי לא מבריק במיוחד... אין וויכוח בנידון. אני מכיר אותו באופן אישי ;).
הוא לא מהווה איום על אף אחד כאן באתר. גם כאן מהיכרות אישית ;).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mbuhboot
מעבר לזה שמי שהולך לשדוד בנק לא שואל איפה ממוקמת הכספת בפורום 8)
משה
ובאופן מפתיע הוא מתעסק למחייתו בכספות של בנקים - מה שיותר מטריד מאשר מאיים :?.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yscheiner
ובאופן מפתיע הוא מתעסק למחייתו בכספות של בנקים - מה שיותר מטריד מאשר מאיים :?.
Life is like a box of candies :rolleyes:
(Forest Gump)
הרבה זמן לא ראית את הסרט אה?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mbuhboot
כעובד NDS אין לי אלא לחייך :-)
כמה תיקונים:
2. SIMULCRYPT זאת מערכת שמאפשר הפעלת שתי מערכות הצפנה/כרטיסים של שני ספקים אצל אותו מפעיל.
מציע לך לקרוא את הפרוטוקול שוב פעם, אבל להמשיך לחייך. זה טוב לבריאות.