מבקש את דעתכם בוויכוח עם פקח
אהלן חברים,
בשלוש חודשים האחרונים אני פעיל מאוד בפורום הזה (מלאכי השביל) ועוד מספר פורומים שקשורים לשביל ישראל,
אני ממוקם דרומית על המפה, באילת. המון מטיילים שמגיעים לנגב נתקלים בחלק הכי קשה בטיול שלהם באזור תמנע - קניון שחורת ודרומה שאין שום מקור מים זמין באזור חוץ מאליפז, והוא רחוק מאילת יחסית בתור מקום אחרון למילוי מים.
בשלוש חודשים האחרונים יצרו איתי מספר קבוצות מכאן ומעוד פורומים שמבקשים את עזרתי בהטמנת מים, כולם ללא ספק ביקשו בקניון שחורת, שנמצא כ 15 דקות נסיעה ממני.
בתור חייל שתמיד חלם לעשות את השביל ומתכוון להגשים את החלום הזה בהזדמנות המאוד ראשונה, שמחתי לעזור להם וככה כמדי שבועיים כשאני יוצא מהצבא, אני תמיד עובר בשחורת לראות מה מצב המים שם ולהטמין עוד, יש לציין שמספר לא קטן של קבוצות כבר השתמשו במים והודו לי.
ההטמנה הינה למרגלות ההר, לא מפריעה לאף אחד, מכוסה בקרטון וכוללת שלט שמסביר שאלו מים המיועדים למטיילים בשביל ובקשה לא לבזבז אותם סתם. לא היה בהטמנה שום דבר כמו שקיות ניילון או חומרים אחרים שלידעתי עלולים איכשוהו לסכן בעלי חיים.
היום, כהשגעתי לבדוק מה מצב המים ולהוסיף עוד - גיליתי לתדהמתי פקח, שמעמיס את כל הבקבוקים (כ70 ליטר מים בבקבוקים של 1.5 שעמלתי קשה לאסוף) על הטנדר הירוק שלו..באיזה זכות??????
נכון, הוא נחמד כי הוא ניסה לעזור לי כשחשב שנתקעתי - אבל בכל זאת, הוא בחור מבוגר שמקובע על הדעה שלו ואומר שהמים האלה עומדים שם כבר חודש בלי שאף אחד יגע בהם - הסברתי לו שמדובר במים למטיילים בשביל, שכל הזמן מטיילים לוקחים ואני מוסיף אותו וכמובן שמדובר בעונה העיקרית להליכת שביל ישראל אז המקום הומה במטיילים יחסית לשאר עונות השנה.
הוא עמד על שלו וטען שהוא לא מוכן שיהיה זבל בשמורת הטבע שלו למרות שהסברתי לו מספר פעמים שמדובר בבקבוקי מים לשתיה ולא זבל, ושעוד קבוצה של מטיילים צריכה להגיע למקום בעוד כ 5 ימים הוא לא היה מוכן לשמוע ובכל זאת לקח את הכול, ולפני שעזב אפילו הספיק להזהיר אותי שבמקרה ואטמין שם שוב הוא ידאג לאסוף את זה ואפילו לקנוס אותי..?!?!?!?!
מי שמכיר את האזור יודע שמדובר בשמורה ענקית ככה שלא ניתן להטמין את המים במקום שלא מוגדר בתור שמורה בלי לגרום למטיילים ללכת עוד לפחות חצי יום הליכה בסטיה מהשביל, דבר לא הגיוני
מה דעתכם? מי צודק? האם אני סתם נסחף כשאני חושב שלפקח אין שום זכות בעולם לקחת מים שהוטמנו בדרך נורמלית, וזה אפילו לא היה מזיק אם הוא היה עושה את זה בעצמו?
האם לדעתכם יש צורך בלשלוח פקס לרשות שמורות הטבע והגנים ולוועדה לשביל ישראל?
תודה מראש,
אלעד
חוזר: מבקש את דעתכם בוויכוח עם פקח
כן, תשלח מכתב ובנוסף תפקסס להם. זה לא בסדר, בטח אם עשית את זה כמו שצריך.
אני חושב שאתה יכול לשלוח פקס ומכתב גם לנציג תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה.
תפרט את כל הנושא ואם יש לך את השם של הפקח, אז גם את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי WildLove
האם לדעתכם יש צורך בלשלוח פקס לרשות שמורות הטבע והגנים ולוועדה לשביל ישראל?
שלום אלעד
כדאי לפנות לרשות ולוועדה בבקשה שידאגו לסידור מתאים בעונה או בתיאום מראש ואני בטוח שאפשר להגיע להבנה ולסידור הולם של מים השטח .
לגבי הפקח , הוא את העבודה שלו מבצע ותאמין לי שיש לו הרבה עבודה גם בלי זה . שלא תבין אותי לא נכון מה שאתה עושה במידבר זו מצווה גדולה , אבל בו לא נישכח שהוא אחראי לשטח שם ודואג שיהיה נקי ושזבל מהפחים לא יתפזור בשטח וכו' , אז אם זה מפריע לו אפשר ורצוי לכבוד את הבקשה .
אני גם הדבר אם אותו פקח בימים הקרובים והברר מה ניתן לעשות בעניין ולמי ניתן לפנות .
אחזור אליך בהודעה פרטית אלא אם זה מעניין עוד טיילים בפורום.
בברכה צרצר.
אהלן צרצר, תודה על התגובה
קודם כל, אשמח אם תיצור עימי קשר טלפוני כדי להבין מי גר באזור שלי, מטייל ואני עוד לא מכיר
אלעד - 0523407094
בקשר לפקח ספציפית -
החניון לפני הכניסה לשחורת מלא בזבל ואת זה הוא אפעם לא טורח לאסוף, אבל בקבוקי מים נקים שקל לאסוף הוא כן. למיטב ידעתי 2 קבוצות מהקבוצות שפנו אלי עד היום ניסו ליצור קשר עם הרשות ולשאול לגבי מים ונענו שאליפז זה המקום האחרון שבו יוכלו לחדש את אספקת המים שלהם,
אני לא אומר לרגע שהפקח הוא לא בחור טוב כי הוא היה ממש נחמד כשניסה לעזור לי כשנתקעתי - אבל בכל זאת לדעתי הרשות צריכה לפרסם איזשהו תקנון על הטמנות ואיך אפשר לעשות אותם בצורה מסודרת כדי שלא יפריעו, וליידע את הפקחים שזה טמטום לאסוף מי שתיה ולהתייחס אליהם בתור זבל כשמטיילים שעוברים בשביל זקוקים למים האלו.
טלפון לרשות עשוי לפתור את הבעיה. שיחה של אדם לאדם בטלפון לתיאום ספציפי של מקום מאושר להטמנות היא דבר פשוט. אני מציע שתדבר עם עודד, ה"רב-פקח" של האזור, ובאופן כללי, מסוג האנשים שטוב שיש ברשות. סכמו על נ.צ, פרסם אותו כאן בפורום לידיעת כולם, וזהו. קשה לי להאמין שהוא יסרב.
אסף.
איך ניתן ליצור קשר עם אותו עודד? ניסיתי לחפש באתר של הרשות אבל לא הגעתי לשום מקום
אלעד אהלן!
אני מניח שהפקח עליו אתה מדבר הוא "ראובן הפנר". איש מבוגר עם זקן גדול ולא מפליא אותי לשמוע מה שאתה מתאר לגביו... הוא שייך ל"דור הישן" של הפקחים והמבין יבין.
על פניו, לדעתי יש צדק בדבריך וכמובן לפי דעתי אין לפקח לגיטימציה מוסרית לאזוף את הבקבוקים באופן שתיארת ללא נסיון למצוא פתרון אלטרנטיבי. הוא לא הפקח הראשון שבתחום השטח שלו מטמינים מיים. (ולדעתי הוא הראשון שלא מטמין בעצמו...)
בכל אופן, דבר אם עודד, שהוא לדעתי סגן מנהל מחוז אילת ברשות (אולי אפילו מנהל ראשי). פעם היה לי את הטלפון שלו אבל נגמר לי המקום במכשיר. דבר איתי אם אתה לא משיג את הטלפון, אני אשיג לך אותו!
ייש כח על ההתמדה!!!
יונתן
תמשיכו את הדיון פה בבקשה, ואל תעברו לפרטיים.
גם אני כבר נסעתי פעמיים או שלוש להטמנות (אומנם לא במקום הספציפי, אבל קצת לפני באזור באר אורה), ואשמח לדעת מה נסגר.
בכל מקרה, אפרסם פה שוב את הטלפון שלי, אם מישהו צריך משהו באזור אילת (הטמנות, אספקה, סיוע/חילוץ וכ'): עודד 0506704760
טוב, אז הבוקר לאחר פקס לרשות קיבלתי בחזרה טלפון - לא ברור לי כל כך מי זה היה כי הוא העיר אותי מתוך שינה, אולי העודד המדובר ואולי לא
בכל אופן, בשיחה הוא הבהיר שלא ניתן בשום פנים ואופן להטמין מים בהטמנה מסודרת "לכל הולכי השביל" ושבמידה ומישהו מתאם איתי מראש ניתן להטמין לו כמה ימים לפני, ולא שבועיים לפני (דבר שגורם לי להיות לא רלוונטי). הוא מציין שלא ניתן להטמין יותר מ30 בקבוקים (איפה האבסורד...) ושזו גם אחריותי לדאוג שהבקבוקים נאספו על ידי המטיילים או יאספו על ידי ושאין להשאיר מים בשטח שמבחינתם זה בדיוק כמו זבל, ולא רק מבחינת פקח אחד ספציפית. הוא הדגיש מספר פעמים שיש להטמין רק אחרי תיאום וכמות מדויקת, ולכתוב שלט מפורט על המים מתי יאספו וכו'.
לא יודע מה איתכם,
אישית זה הוריד לי כל טיפת הערכה וכבוד שהיה לי לרשות הזאת, ובתור חובב טבע היה לי המון משתיהם. אם זה גורם לבן אדם להטמין מים מחוץ לשבילים מסומנים או אם זה גורם לבן אדם להפסיק לכבד את החוקים שלהם (וזה גורם) זה חבל, אבל ככה הם מתנהלים, כנראה.
ניסיתי להסביר לבחור ללא הועיל שאין שום מקום לאספקה נוספת עד אילת ושהמטיילים שעוברים על השביל נתקלים באזור הזה, בצדק, בגלל המדבר, בחום קשה מאוד וזוקקים למים רבים - הוא הבין אבל בכל זאת התעקש על זה.
למה? כי פלסטיק פולט חומרים רעילים כשהוא נחשף לחום - כשהסברתי לו שהמים הוטמנו במרגלות ההר במקום עם צל בכל שעות היממה, טען שהוא פולט חומרים רעילים גם כשהוא נחשף לקור, אז מהיום אני לא הולך לקחת איתי מים בבקבוקי פלסטיק או מים בכלל, כי זה פולט חומרים מסוכנים!!!
אז חבל לי על כל מטיילי השביל, וחבל לי שגוף כזה מתנהג כמו בריון,
המדבקה שלהם כבר הוסרה מהרכב שלי.
שיהיה לכולנו שבוע טוב, חוץ מלנבלות שנוסעות בדי-מקסים ירוקים,
אלעד
מה אתה מצפה מחבורת אוכלי חינם מוצצים ומציקים מקצועיים .
הוא מצא אותך כי אתה משתף פעולה איתו .
במקום לשבור לו את .... ולהראות לו מי יותר אחראי ומי באמת עושה עבודת קודש .
במדינה הזאת כנראה שרק בכח ניתן להזיז דברים .
להחזיר את המים למקום ולתת לפקח להבין שכדאי לו לחשוב .
איציק :evil: :evil: :evil:
יונתן שוב זה החברים שלך ממציאים המצאות חדשות :lol:
אפשר ללכת עם הפקחים ראש בראש, וזה לא יוביל לשום מקום.
ואפשר גם להבין אותם ולנסות להגיע לפשרה שתועיל לכולם.
אני דווקא יכול להבין את הפקחשלא רצה בקבוקים באזור שלו.
היום אתה רוצה להטמין מחר זה יהיה משה ואחר כך איציק...
ומהר מאוד בכול האזור יהיו זרוקים בקבוקי פלסטיק ריקים!!!
כי נכון שהחברים שלך לא ישאירו בקבוקים ריקים בשטח, אבל החברים של משה אולי כן.
ראיתי את התהליך הזה קורא שוב ושוב. איזה פינת חמד מתגלה על ידי מטילים. בהתחלה מגיעים רק הטיילים הוותקים שמכירים היטב את כללי ההתנהגות. אחר כך מגעים הטיילים המזדמנים שלא כול כך מכרים. ואז מגיעים כול עם ישראל ומשארים ערמות של צלחת וכוסות חד פעמיים. ואז מפינת החמד נשארת רק ערמת זבל.
מה שאני מציע שתוגדר איזו נקודת הטמנת מים אחת, שתהיה מוכרת על ידי כול מטילי השביל. בנקודה זו יהיה מיכל מים שיתוחזק עיי מתנדבים.
ואותו פקח יכול ליצור את הנקודה הזאת עכשיו בלי כל בעיה .
במקום לתפוס את השור בקרניים ולשמור על המקום .
הוא יוצר מערכת של שושו יתחילו להסתיר את המים מהפקח
וכל מי שיש לו פיוז קצר ובקבוק מים מיותר יזרוק את הבקבוק שיהיה לפקח מה לאסוף . :cry: :cry:
אני אמנם לא מטייל גדול אבל את תעלולי הפקח הזה שמעתי כבר גם בנושאים אחרים .
מענין מה אומר אותו פקח על הכוונה לבנות מלונות ממש במקום שהוא כל כך שומר עליו :?:
אנשים ימשיכו לטייל
ויש צורך במים !
והפקח יכול לדאוג למטיילים ולטבע \ או לטבע ולמטיילים כי זה תפקידו !
או שהוא ינהל מלחמות .
איציק
שבוע טוב לכולם .
זו לא הדרך לפטור דברים . מי שחושב שעם הרשות ניתן לעבוד בכח אז הוא לא מכיר את הנפשות הפעלות וחבל כי יש להם הרבה יותר כח להחזיר . איו מנוס מלסכם את זה עם ראובן (הפקח) ורק על ידי קח ניתן לפטור את המחלוקת , ותאמין לי שאם מדברים מראש עם ראובן זה יכול לפטור הרבה בעיות מניסיון , הדבר הכי לא נכון זה לא לסכם איתם ובמיוחד עם ראובן .
אלעד סע היום או לפני יום חמישי בערב שבא כל העמחא ואז תגיד עם נקי שם או לא ,אבל בטוח שעכשיו אתה וכולם מבינים עד כמה אנחנו זבלנים לא קטנים .
אז בואו ונשמור על טבע נקי באמת ועם אין פחים נקח את הזבל שלנו לפח בבית כמו באוסטרליה ולא נשאיר לחיות הבר מערום של זבל שיפזרו אותו ולא ניסע על הדיונות (למרות שזה כיף) ונשאיר קוליסים וחיות קבורות באדמה כי גי'פ דרס את ביתם וניסע רק בדרכים מסומנות ואז אפשר להגיד שאנו משתדלים לשמור על טבע נקי באמת .
תן לי עוד כמה ימים לדבר עם ראובן פנים על פנים ואם צריך אדבר עם העודד הזה (שהוא סגן מנהל מחוז) ואחזור עם תשובה בעניין . נקוה שהדבר ייפטר שם עם האנשים בשטח , כי מנהל מחוז דרום זה גיא והמבין יבין .
בברכה צרצר.
הפגיעה של מצבור בקבוקי מים מלאים בטבע היא אסטטית - ערמה של בקבוקים מכוסים בקרטון היא אכן לא מחזה יפה, ועלולה לגדול - אני בהחלט יכול לדמיין מטייל ישראלי אופייני משאיר את שקיות הזבל שלו בנקודה כי היא נראית כמו נקודת זבל ומהשקית הראשונה כבר יהיה קשה לעצור... אני מניח שזה מה שמפחיד את הפקחים.
אז הפתרון טמון במושג "הטמנה". הבקבוקים צריכים להיות חבויים. בנקודה מוצלת כמו שציינת, מרוחקת מרחק מה משביל הג'יפים, לא בולטת מצד אחד אך ניתנת לאיתור ולתיאור מדויק עבור מי שצריך את המים. לא פשוט, וצריך להיות מתואם עם הפקח.
לגבי פליטת חומרים כימיים - בולשיט. בוודאי שלא לפחות עד תאריך התפוגה המקורי של המים - שנה מיום הייצור, ואני חושב שזה ברור מאליו. אתם צריכים ליצור הסדר של אמון עם הפקח שיבין שיש מישהו (או כמה אנשים קבועים מאילת) שדואגים לרענן את המים כל כמה שבועות/חודשים, מה שאתם במילא עושים.
אלעד - אתה עושה עבודת קודש. באמת ובתמים. אל תתיאש, אני משוכנע במליון אחוז שיש כאן בעייה של תקשורת ושל אמון שניתנת לפתרון.
לדעתי עם כל הרצון הטוב, לא אנחנו אלה שצריכים להתמודד עם הפקחים.
ישנה וועדה, שתפקידה הוא לטפל בענייני השביל וברווחת ההלכים. יש לי איפשהו טלפונים של מספר אנשים שם (אורי גספר, אוהד כוכבי, ועוד) ומחר אני אנסה לטלפן ולראות מה קורה.
הפקחים צריכים לרכך טיפה את החוקים בשביל דברים כאלה. לפני פחות מחודש כמעט חטפתי דוח על 700 מטר (!!!) בתוך שמורת טבע בלילה, כשנסעתי "לפתוח שולחן" לחבורת מטיילים באחד החניונים בסביבה (חוויה מדהימה. מבטי האושר, הכרת התודה. כיף להרגיש את זה מהצד השני).
לכל המצדדים ברשות ובפועלה ...
חשבתם פעם על זה שמי שמכיר את הדרך הנכונה להתנהג בשטח, קרי לאסוף את כל מה שהבאת איתך ולקחת אותו חזרה איתך ... אין לרשות הזאת שום משמעות בכלל. הם רק מציקים לו.
לעומת זאת, מי שזקוק לחוקים האלו ומלכלך .. ממילא לא שם פס על הרשות וחוקיה ...
פועל יוצא, הרשות מיותרת לחלוטין.
לזרוק אותם לכלא - ושקטה הארץ 40 שנה.
שמע אלעד, אני מבועס!
קודם כל, תנסה לשחזר בבקשה עם מי דיברת... זה חשוב.
דבר שני, לא יודע מה פשר התגובה המוזרה הזאת שקיבלת. אני יכול להבין את הצד שעליו נמרוד דיבר, אבל ממה שאתה מתאר עולה תמונה שונה!
איציק- החברים שלי מטמינים מים ואף דואגים לתחזק נקודות הטמנה ידועות. ראובן לא חבר שלי...
אני רוצה להאמין שניתן לפתור את זה בשיחה טובה תוך נסיון להבין מה באמת מפריע ולהציע פתרון. אלעד- כמו שנמרוד אמר, אתה עושה עבודת קודש ודיר בלאק תתייאש!!!
הלוואי והיו יותר ג'יפאים עם רצון שלך לתרום ככה למטיילים נוספים.
אני אנסה ליצור קשר עם גורמים שאני מכיר, אד אז- אנא נסה להבין בדיוק עם מי דיברת ומה בדיוק הייתה הבעייה.
אם, (ורק אם), לא נצליח להגיע להבנה, ננסה למצוא איזשהו פתרון מחוץ לשמורה במרחק קצר מהחניון. זה לא באמת נורא, ורק ייקצר לך את הנסיעה. כמו-כן, נעדכן על כך בפורום שביל ישראל.
בינתיים שיהיה כל טוב, ויישר כח!
יונתן
אלעד שלום.
פניתי בנושא הזה למנהל אכיפה ארצי, הוא יצור קשר עם הפקח בערב תהיה לי תשובה מה עושים.
נמרוד.
לא מזמן באחד הטיולים עברתי ליד נקודת הטמנה אני לא בדיוק זוכר איפה אבל נדמה לי שזה היה באזור הנקרות.ממבט ראשון ומאחר ולא הכרתי את נושא הטמנת המים למטיילים ברגל, זה היה נראה כמו ערמת זבל נוראית ואם לא הייתי רואה שלט שעמד מספר מטרים משם שמציין שמדובר בנקודת מים,הייתי פוצח בצרור חרפות וגידופים ומעמיס מה שאפשר.
בהמשך למה שנמרוד אמר,לכל מטבע יש שני צדדים-אחד חשוב מאד שיהיו נקודות הטמנה ושהפקחים ישתפו פעולה,אבל לא פחות חשוב שנקודות ההטמנה יבוצעו בתאום ובצורה נאותה ובטח לא כמו שאני ראיתי,ערמות של עשרות בקבוקים המפוזרים במערום מאד לא מסודר מתחת לעץ.אם עושים נקודת הטמנה,יש לדאוג לארגז סגור ומסודר.חוץ מזה אם תשאירו ככה את הבקבוקים בר בשטח האלפרונים יגיעו לאסוף אותם למחזור.
דרור הראל
דרור, אתה מדבר על ההטמנה (הקבועה, שמתוחזקת ע"י איציק מעוז הנפלא מחצבה) בגב חולית אולי?
לדעתי תפקידה של הרשות, יחד עם הוועדה לשבילי ישראל, לדאוג לפתרון להטמנות האלה (אם זה ארגז סגור או משהו דומה). השאלה היא איך עושים את זה שלא יפגע ע"י אנשים שלא מעניין אותם מי שותה מהמים האלה...