כמה כסף הייתם מוכנים לשלם בעבור
התקנת מערכת הזרקה ל cj שלכם
אתם מביאים רק את הרכב ומקבלים אותו לאחר שבוע מוזרק
מכוון ועובד כמו שצריך כולל אחריות ל 3 חודשים .
Printable View
כמה כסף הייתם מוכנים לשלם בעבור
התקנת מערכת הזרקה ל cj שלכם
אתם מביאים רק את הרכב ומקבלים אותו לאחר שבוע מוזרק
מכוון ועובד כמו שצריך כולל אחריות ל 3 חודשים .
אתה מיתכוון ל TBI אני מניח,
אני לא הייתי מוכן לתת את הרכב שלי שיתקינו עליו מערכת הזרקה או משהו אחר ללא שאני מעורב בתהליך, זאת על מנת לדעת לגשת לפיתרון בעיות אם/כשיהיו בעתיד.
לגבי התקנה של TBI, באחד השירשורים בעל מוסך אמר שהוא עושה זאת בעבור 5000 ש"ח אם אני לא טועה.
אני אכן מתכוון ל tbi
אני מתכוון למערכת מושלמת ואין בעיה אפשרי לעשות הדרכה קצרה
בסיום ההתקנה כולל סכימות ופתרון תקלות שאגב כמעט ואין תקלות .
כמובן שיש אופציה של עזרה טלפונית
5000 שקל זה מחיר מצויין לעבודה של מוסך אני מדבר על עבודה של בן אדם פרטי
שעובד גם "קצת" יותר יסודי ממוסך כי יש לו את הזמן לזה
אני מעריך את עלות החלקים בסביבות 1500-2000 ש"ח תלוי על איזה פירוקיה נפלת, ובהנחה ואתה לוקח משאבה טבולה.
מתאם TBI בהגזמה 500 ש"ח, ואולי פחות אם תייצר כמות.
מכאן זה תלוי כמה אתה מתמחר שעת עבודה.
אם אתה מקצוען (3-4 התקנות בחגורה :wink: ) אז יקח לך 2 עד 4 ימי עבודה.
לפי 40 ש"ח לשעה, 1280 ש"ח ל 4 ימי עבודה.
לכן עם קצת קיזוז של עלות המתאם\עבודה\חלקים הייתי מגיע לסביבות ה 3700 ש"ח לא יותר.
אני יודע שתעשה את העבודה טוב יותר ממוסך (מקריאה בפורומים) אבל אתה לא מוסך ולכן יתכנו קונים פוטנציאלם שיתכן ויעדיפו לעשות את העבודה ב"מוסך מקצועי" ולכן התמחור.
ובתור עצה ללקוח הפוטנציאלי, ומתוך הבנה שלא כל אחד בעל יכולת טכנית: הייתי ממליץ לך להיות נוכך בהתקנה ככל שאפשר, ולשאול הרבה שאלות.
משאבה מתאם 500 ש"ח {in your dream}
אף מוסך לא יעשה לך תעבודה הזאת בטח לא במחיר שציינת
ולהיות נוכח לאורך כל ההתקנה נראה לי לא קשור {מה תבין מלהסתכל עליו מסדר תצמה או מריץ חוטים לכאן ולשם}
מה שכן בסיום ההתקנה תצטרך לקבל ממנו הדרכה כללית של מה מחובר ולאן כדי שבשעת תקלה תדע לאן לגשת .
הבחור הנ"ל התקין אצלי את ההזרקה ואני יכול להגיד לך שלדעתי רמת העבודה הגבוהה שבה הוא מתקין תמערכת הזו שווה לא פחות מ2000 ש"ח
השאלה היא לא אם העבודה של ברוך שווה 2000 ש"ח, אני בטוח שהיא שווה את זה והוא יעשה עבודה טובה יותר ממוסך שרוצה כבר להעיף את הרכב ולעשות רווח על הרכב הבא, השאלה היא האם לבעל CJ שווה להשקיע בהזרקה בערך 4000-5000 ש"ח שזה בערך הסכום שפחות ממנו לא בטוח ששווה להיתעסק בזה.
משאבה מתאם 500 ש"ח - לא יודע מה זה?
מתאם בין בית המצערת לסעפת היניקה עולה בסביבות 400 ש"ח, לכמות אולי אפילו פחות
ברוך, על איזה מחיר חשבת אם מותר לשאול?
כוונתי הייתה משאבה/מתאם
כשאני חיפשתי מתאם במשך חודש אני לא זוכר שמצאתי בסכום כזה
גם הבחור מחיפה דרש 650
4000 ש"ח להזרקת tbi היום במבט לאחור שווה כל שקל עולם אחר לגמריי.
מתאם, כולל משלוח מארה"ב, עלה לי 70 דולר. משהו כמו 270 ש"ח בעברית.
חנן אשמח ללינק רציני ועדכני לגבי המתאם שאתה מדבר עליו
כי לא מזמן נעשתה עבודת מחקר ואין חיה כזו באינטרנט יותר.
יש התאמות לTBI אל סעפות אחרות. אל סעפת CJ, נאדה.
אשמח לראות שאני טועה.
כנס לכתבה על ההסבה להזרקה. הכול שם. אם זה עדכני? אין לי מושג.
חלק מהצעדים שננקטו זה שימוש בלינקים ששם.
לא אקטואלי.
חבל שלא חזרת אלי לגבי זה אולי הייתי יכול לדבר איתו, לי הוא לקח כמו שאמרתי לך 405 ש"ח כולל מע"מ (350 לא כולל)ציטוט:
נכתב במקור על ידי shimixx
הבחור היה ואינינו עוד, ליפני כחצי שנה פחות או יותר (אני גרוע בזמנים) עשיתי הזרקת דלק ב CJ שלי, לאחר שבועיים של שליחת שתיים או שלש מיילים לבחור מהכתבה (ללא תגובה עד היום) פניתי לעסק לעיבוד שבביציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
גם מאני חשבתי על משהו כמו 4000 שקל (וזה לא רווח כ"כ גדול )
אבל אני יודע שבעלי cj שבד"כ הם תפרנים לא יהיו מוכנים להשקיע סכום שהוא בדרך
כלל רבע מהרכב עצמו על הרכב בשביל השיפור ולכן לא רשמתי כמה אני רוצה ורציתי לראות
את התגובות שלכם .
אשמח לעוד תגובות
ברוך
כמו שאתה יודע וכתבת, לא מבעלי CJ תבוא הברכה.
בסכומים המדוברים (שהגיוניים לחלוטין בכל מובן של התקנה ע"י גוף חיצוני),
90% מבעלי הCJ יבהלו ויתקפלו כחילזון מפוחד אל תוך קונכייתו.
הסיבה היא לאו דווקא התפרנות, אלא התפיסה הקולקטיבית שברכב של 15,000 ש"ח, לא מצדיק להשקיע 4,000 על שיפור כמו מערכת הזרקה.
זו תפיסה שחלה על רבים מבעלי הCJ בארץ, וזו בעיה שלהם בלבד...
דיון מעניין.
אני עשיתי את כל תהליך ההזרקה ביחד עם חבר והעלות הכוללת היתה קצת פחות מ 2500 ש"ח, לא מעט ריצות והרבה שעות עבודה (כמה ימים), אנחנו נסענו לפירוקיה ופירקנו את הכל לבד, אחרי זה סידורים של מה שצריך והרכבה.
ועכשיו חזרה לדיון, רווח של בערך 1500 ש"ח על כל העבודה הזאת הוא רווח נמוך ללא כל ספק, לא חושב שאני הייתי עושה את כל העבודה הזאת בישביל כזה רווח, אבל כפי שאמרו, לא בטוח שבעלי רכבים כאלו ירצו להשקיע כזה סכום ברכב, אני חושב שרובם קונים אותם כרכב שטח זול ומנסים להשקיע כמה שפחות או שרוצים לעשות הכל לבד (כמוני).
לדעתי כדאי לך לרדת מהרעיון.
ולא דווקא מסיבות כלכליות!
דווקא מבחינה כלכלית יתכן מאוד שזה ישתלם. אל תשכח שהיות ואתה קונה כמויות (לצורך הענין כ 20 מערכות) עלות החלקים תרד משמעותית.אם לא מפרוקיות בארץ אז מהדוד סם. בכמה? לא ברור אבל לא אופתע למספר של 50%. ומכאן תוכל להוריד מחירים ל סביבות ה 3000 ועדין לצאת ברווח סביר.
הבעיה היא מבחינה משפטית ובטיחותית. ידוע לך שכול טיפול ברכב דורש רשיון מוסך. מבחינה חוקית אתה תעבור על החוק. וגם אם תעשה את ההרכבה אצל חבר בעל מוסך עדין יש כאן בעיות בטיחותיות וחוקיות. שלא לדבר על האחריות.
לכן לפני שאתה עושה צעד כזה כדאי לך לבדוק שוק, חוקיות, מקום והרשאות.
2500 שקל לכל החלקים זו עלות סבירה
מנסיון זה יוצא קצת יותר יקר אם אתה מחליף את כל צנרת הדלק לחדשה (מגומי )
(וזה נדרש) ומתקין משאבה חיצונית וחזקה
האמת אני נהנה מזה וכיף לי לעשות את זה ולכן רציתי לבדוק אם יש מעונינים
כעיקרון זה לא כל כך משתלם לעשות רכב אחד אבל אם היו למשל 4 חברים(בתור התחלה) שמעונינים זה היה נשמע קצת אחרת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
לפי טענתך אז כמעט (99.999) מהפורום הזה
הם קרימנילים.
שעובדים ללא רשיון.
עמוס
מה לעשות חוקית אסור לך לגעת ברכב .
אבל עמוס מי כמוך יודע שלמוסך אסור להתעסק עם מזגן ( מבלי שיהיה לו רשיון למיזוג )
ולמוסך מזגנים אסור להתעסק עם חשמלאות ( מבלי שיהיה לו רשיון לחשמלאות רכב )
בקיצור כל המדינה עוברת על החוק :lol: :lol: :lol:
איציק
לפי החוק הדרקוני בארץ כן!!! זה בדיוק המצב.
אבל...
אם אתה מתקן או משפר את הרכב האישי שלך אתה לא ממש מסתכן שהעין הכחולה תציץ לכיוון שלך. לעומת זאת ברגע שתתחיל לשפר רכבים באופן סידרתי תמורת תשלום, יש סיכוי של יותר מסביר שמשהו יפתח עין.
ואפילו אם אף אחד לא יפתח פה, מה יקרה אם חס וחלילה משהו ישתבש תהיה שריפה ברכב, או תאונה אחרת? במקרה זה המשטרה תתחיל לבדוק מי התקין, ומהר מאוד הם יגיעו למתקין...