רשת להגנה בין תא מטען לתא נוסעים בדיפנדר
אצלי התא מטען בדיפנדר עמוס עד לגובה של החלונות , בכל אביזרי המוסך הנייד לעת צרה ...חלק מהם מאוד כבדים כמו אלטרנטור ספייר וכו'
אמרו לי כבר כמה חברים , שבמקרה של עצירת חרום או תאונה , הכל עף עלי ועושה ממני שקשוקה...
למישהו יש רעיון , או מוצר קיים כיצד ליצור רשת שתפריד בין תא נוסעים לתא מטען במקרה של תאונה , אבל עדיין ניתן יהיה במקרה הצורך להוציא דברים דרכה ?
מישהו מכיר ???
תודה מראש!
אמיר.
חוזר: רשת להגנה בין תא מטען לתא נוסעים בדיפנדר
יש בטריפנט רשתות להפרדה בין תא המטען לתא הנוסעים. אני לא יודע מה היעילות שלהן במקרה של תאונה, צריך לברר.
http://www.tripnet.e-shop.co.il/pl_products~3.htm
חן
אמיר, השארתי לך הודעה בפרטי.
לדעתי אם כבר אתה סוגר- שים פוליקרבונט שקוף.
אמנם לא תצליח להוציא דברים - אבל גם תקטין את נפח תא הנוסעים שצריך קירור/חימום = יותר יעיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי landY
לדעתי אם כבר אתה סוגר- שים פוליקרבונט שקוף.
אמנם לא תצליח להוציא דברים - אבל גם תקטין את נפח תא הנוסעים שצריך קירור/חימום = יותר יעיל.
ותגרום לרעש מעצבן בשטח...
כל דבר אפשר לעשות בחוכמה או לא...
איך מקובל לעגן את רשתות ההפרדה האלו לרכב? באתר של טריפנט יש תמונות של המוצרים אבל לא מצאתי איך זה מתחבר בעצם לרכב. מישהו יכול לשפוך אור, ורצוי גם תמונות? (לאו דווקא לנדרובר, כל רכב, במקרה שלי אני מתעניין עבור הצ'רוקי).
סמואל - הבעלים של טריפ נט, משתדל לעגן את הרשתות לנקודות עיגון מקוריות הקיימות ברכב בתלות בדגם הרכב.
אני מכיר בדיסקברי (ומניח שבהתאמה זה עובד גם ברכבים אחרים..) -
האפשרות הפשוטה - בחלק העליון -הרשת מתחברת דרך טבעות לתושבת מיוחדת שמחוברת לרכב על ידי הברגים העליונים של חגורות הבטיחות האחוריות. החיסרון - כמה שלא תמתח את הרשת , עדיין תהיה "בטן" באמצע ורווח לא סביר בין החלק העליון של הרשת ותיקרת הרכב.
בחלק התחתון - באותה שיטה לברגים של תושבות חגורות הבטיחות התחתונות.
האפשרות המסובכת יותר (והטובה יותר) - בחלק העליון מותקן "קרוס בר" מוט מתכת אופקי שגם הוא מחובר דרך ברגי חגורות הבטיחות. הרשת של טריפ נט מתחברת למוט ומתוחה היטב לכל אורכה.
בחלק התחתון אותו דבר.
אישית מאד אוהב את מוצרי טריפ נט מאד איכותיים, חשיבה מקורית וכו' אם כי לטעמי (ויש רבים כמוני) החיסרון של רשתות טריפ נט שהן חוסמות כמעט לחלוטין את שדה הראיה לאחור. יש כאלו שזה לא מפריע להם לי זה כן.
גילוי נאות - אני חבר טוב של סמואל הבעלים של טריפ נט.
שלמה
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
האפשרות המסובכת יותר (והטובה יותר) - בחלק העליון מותקן "קרוס בר" מוט מתכת אופקי שגם הוא מחובר דרך ברגי חגורות הבטיחות. הרשת של טריפ נט מתחברת למוט ומתוחה היטב לכל אורכה.
בחלק התחתון אותו דבר.
שלמה
נמרוד,
הרבה לפני טריפנט אני מכיר את השיטה הזו, רשת ניילון תפורה מרצועות עבות מושחלת בחלק העליון והתחתון על מוטות לרוחב הרכב.
המוטות מקובעים עם ברגים ומפזרי לחץ לקשת התהפכות פנימית.
מנסיון קרוב (לא הייתי ברכב) של התהפכות רכב כזה עם הרבה ציוד כבד בתפזורת שום דבר לא עבר לחלק הקדמי לסביבת הנהג והנוסע.
בדיפנדר זה קל יחסית כי עוד בורג ומוט מתכת עדיין משתלב בנוף הכללי של הרכב והאסטטיקה שלו.
אוקי, מה שתיארתי לעצמי, אין פתרונות קסם. צריך להסיר את הריפוד, לחשוף את קורות C של הרכב ולראות איך מעגנים מוט עליון ומוט תחתון כמו שצריך. האמת פרויקט קטן ומעניין, וחשוב יותר בטיחותית מכל השטויות שאנחנו מתעסקים איתם בדרך כלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אוקי, מה שתיארתי לעצמי, אין פתרונות קסם. צריך להסיר את הריפוד, לחשוף את קורות C של הרכב ולראות איך מעגנים מוט עליון ומוט תחתון כמו שצריך. האמת פרויקט קטן ומעניין, וחשוב יותר בטיחותית מכל השטויות שאנחנו מתעסקים איתם בדרך כלל.
נמרוד לא ברור לי מה רע בברגי חגורות בטיחות עליונים לגשר עליון בצורת "ח" שנצמד לגג ועיגון לברגי חגורות תחתונים או תושבות כיסה אחורי לגשר תחתון (ואולי אפילו ללא גשר תחתון - רק עיגון של הרשת לנקודות הללו).
בהחלט אפשרות ערן, אם כי בצ'רוקי כנראה שהגשר הזה יצטרך ללכת קדימה ולא למעלה. חגורות הבטיחות האחוריות מתחברות בגובה הגג ומאחורי המושב האחורי בכמה ס"מ טובים, אפשר אולי לראות בתמונה:
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...ck_jeep_XJ.JPG
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eran4x4
נמרוד לא ברור לי מה רע בברגי חגורות בטיחות עליונים לגשר עליון בצורת "ח" שנצמד לגג ועיגון לברגי חגורות תחתונים או תושבות כיסה אחורי לגשר תחתון (ואולי אפילו ללא גשר תחתון - רק עיגון של הרשת לנקודות הללו).
זו הדרך הנכונה והפשוטה. למה להסתבך יותר מזה? אפילו יותר פשוט- למה להצמיד ח לגג? לא צריך אטימה הרמטית, אפשר להשאיר רווח.
אסף.
אחרי בחינה של החגורות בצ'רוקי זה בהחלט הפתרון הנכון. הנקודות נמצאות בגובה הגג, ונמצאות שליש מאורך תא המטען לאחור, אז הרשת תצא אלכסונית ולא מקבילה לקורת C - לא משנה לכלום. זה הפרויקטון הבא שלי.
נראה לי שמעט הסתבכם עם בעיה שאם קיימת היא בכלל שולית.גב המושבים האחוריים מהווה בעצמו הגנה על רוב הבעיה ועוד לא דיברנו על גב המושבים הקדמיים .מה עוד שעדיין צריך להסביר לי כיצד המטען ינוע קדימה מהר יותר מהרכב עצמו זולתי בעת בלימה ממש פתאומית עקב התנגשות בעצם מסיבי מאוד.ואז הבעיה האחרונה היא מה קורה עם המטען,שחלקו הגדול יפגע במושבים האחוריים.
בכל מקרה,רשת דייגים מסיבית עם עיניים גדולות - אפילו 100/100 בחצי העליון של החלל, מספיקה בכדי לפתור את הבעיה בגרוש וחצי ומבלי להסתיר את השמשה האחורית מהנהג.
בשביל להשיג רשת כזו אפילו לא צריך לשלם. כל רשת דייגים קרועה שתמצאו בחופי הדיג תספק את הצריכה של עשרה ג'יפים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
נראה לי שמעט הסתבכם עם בעיה שאם קיימת היא בכלל שולית.גב המושבים האחוריים מהווה בעצמו הגנה על רוב הבעיה ועוד לא דיברנו על גב המושבים הקדמיים ..
חיים,
יש ברשת סרטון מאד ממצה לעניין שצולם ברכב משטרתי עם מצלמה במראה המרכזית,לנו הראו אותו בהשתלמות פגיעות בתאונות דרכים ביחד עם עוד סרטים שצולמו בתאונות.
הסרט מראה איך הנהג מנקר ואז נרדם, הרכב יורד לשוליים וכאן הוא מתעורר בפניקה ומנסה לשלוט ברכב שנכנס במשהו חזק.
בשלב הזה השוטר שאינו חגור (ושוטר שמן למדי אני חייב לציין) עף אל החלון הקדמי, הרכב מסתחרר ופוגע במשהו אחר והבחור עף למושב האחורי ושוב בחזרה לקדמי והחוצה מהחלון (חצי גוף) כשהרכב נעצר סופית וכל זה ברווח הקטן הזה שיש מעל הכיסאות.
בסרטון מראים אדם שלם מתעופף ברכב,לא בקבוק ליטר וחצי מלא במים או ג'ק או מפתח צינורות או הקניות מהסופר או כל עצם כבד ביחס לנפח שלו.
ציטוט:
מה עוד שעדיין צריך להסביר לי כיצד המטען ינוע קדימה מהר יותר מהרכב עצמו זולתי בעת בלימה ממש פתאומית עקב התנגשות בעצם מסיבי מאוד.ואז הבעיה האחרונה היא מה קורה עם המטען,שחלקו הגדול יפגע במושבים האחוריים.
אנחנו נוסעים עם כלב ברכב לא מעט פעמים, הכלב לצורך העניין שוקל 35ק"ג,ברקס קטן-לא עצירת חרום ומצאנו את הכלב עובר קדימה ומעביר תחנות ברדיו עם האף שלו..
ציטוט:
בכל מקרה,רשת דייגים מסיבית עם עיניים גדולות - אפילו 100/100 בחצי העליון של החלל, מספיקה בכדי לפתור את הבעיה בגרוש וחצי ומבלי להסתיר את השמשה האחורית מהנהג.
לא נאמר שצריך משהו שמסתיר את הראות אחורה-רשת מניילון רחב (רצועות ברוחב 20מ"מ) בצפיפות של 10X10 כמו שהצאת יכולות לעשות את העבודה בלי להיות מכוערות כמו רשת דייגים זרוקה בחוף.
חיים זה שיש לך ידי זהב כולנו מבינים אך זה שלא כול יכולים לשלם את הסכומים שאתה דורש עבור מוצריך ובצדק שעלותם צודקת ותודה שאתה נותן הנחות לחברי האתר .אבל יש כאלה המעדיפים דברים פריקים באוטו וקלי משקל היכולים לתת מענה להחזקת ציוד טיול באוטו .לעניין השרשור עצמו רשת טריפנט או רשת עכביש (רשת הנמתחת ויש לה ווי תפיסה)לדעתי הדבר החכם יותר בשבילך ואם אתה מטלבט בגלל שדה הראיה אז יש לך בעיה לנהוג ברכב כמו שלנו(לי יש סופה לך דיפנדר) כי עדיין יש מראות צד שאפשר וחובה להשתמש בהם.
ההצעה שלי לרשת דיג להפרדה בין המטען לנוסעים,נועדה לפתור נכון ובזול את הבעיה שאמיר הציג.הרשת שהצעתי לא נועדה למטרות איחסון או למי שהתקין כבר רשת כזו למטרה זו.אני כלל לא חושב להתקין הפרדה כזו או דומה לה ,פשוט כי איני מאמין כלל בנחיצותה,מה עוד שכל החלקים המתעופפים שאצלי בשימוש נמצאים במגירות סגורות.
אני לא רואה את הקשר בין הצעתי לבין מוצרי,ובוודאי בהתיחסות למחירהם - בהקשר לרשת המוצעת.