הרכב החדש של צוות רדיאטור מודיעין-בשן.
לפני כשנה בערך הושבתה הסופה הירוקה במפגש לא נעים עם גשר בטון.( לנהג ולשותפו שלום). לאחר התלבטות ארוכה אם לפרוש סופית או לבנותה מחדש נבחרה ברוב קולות האפשרות השנייה.הסופה פורקה לגורמים,חלקים שנהרסו הוחלפו באחרים טובים וחזקים יותר. על מלאכת בניית השילדה ( נפרט בהמשך), תכנון ובניית המתלים, כלוב התהפכות וההגה נבחרה סדנת פרוייקטים 4X4 איציק ומוש.היום עוד לפני שהרכב נסע מטר אחד אנו יודעים בביטחה שבחרנו נכון.העבודה המקצועית ללא הפשרות , הסבלנות והסובלנות לכל שינוי ורעיון שלנו, חיזקה את ההבנה שיש על מי לסמוך!
שילדת הסופה נחתכה קצת אחר הקשת האמצעית של הכלוב, היא חוזקה בפסי פלדה לאורכה למעלה ולמטה.הזנב נבנה משלדת צינורות כחלק אינטגרלי של הכלוב.הצינורות הם מסוג ST37 קוטר חיצוני 48מ"מ ועובי דופן 3.7 מ"מ.מתלה אחורי 4 זרועות וקדמי 3 זרועות ופנהרד. הזרועות משולבות בוקסות גומי בצד אחד ומיסבי HEIM JOINT בצד האחר. 4 קויילאובר 9100 של בילשטיין 12" כאשר האחוריים מחוברים לזרועות הרדיוס. הסרנים הוחלפו לאחורי דנה 60 צף מלא עם ציריות כרום מולי בהזמנה מיוחדת והקידמי דנה 60 של אביר. טרספר הוחלף ל D300 עם קיט סיבוב ומתאם לגיר של הסופה.המנוע נשאר בעינו ללא שינוי. בימים אלו אנו מרכיבים את הסופה ( או איך שנקרא לה, נשמח לרעיונות) במוסך רדיאטור מודיעין אצל אמנון ורוני. מערכת החשמל נבנית מראשיתה, מתקני ריתום ועגינה למינהם ושאר ירקות אנו ננסה להביא בפניכם את התמונות על פי הסדר הכרונולוגי של הפרוייקט.
נשמח להערות והארות כאן באתר. נשתדל גם לעדכן לאחר נסיעת המבחן הראשונה.
ירון. :D
4 קבצים מצורפים
חוזר: הרכב החדש של צוות רדיאטור מודיעין-בשן.
4 קבצים מצורפים
4 קבצים מצורפים
4 קבצים מצורפים
4 קבצים מצורפים
4 קבצים מצורפים
8 קבצים מצורפים
תתחדשו, נראה מצויין.
הכי חשוב, איזה גודל צמיג הולך לרוץ שם?
תודה, 900/16 מקביל ל - 36" בערך.
900/16 זו מידה של צמיג כביש או של צמיג חקלאי כלשהו?
תבדקו טוב טוב שהתקנון לרכבי אדוונצ'ר תקף עבורכם. נכתב בתקנון של נמרוד כי מותר לחתוך את השלדה המקורית בצורה מסויימת בלבד. קרא בעיון את סעיף 20.3 תחת התקנון הייחודי של ג'יפ אדוונצר. לפי הכתוב אין לחתוך את השלדה אלא אם החלק שנחתך נמצא מעבר לתושבות הקיצוניות של המתלה. יתכן ותצורה כזו "משדרגת" אתכם לאבטיפוס "אקסטרים".
מיכה, 9.00X16 זה למשל צמיג מקורי של נ.נ.
אסף.
2 קבצים מצורפים
דבר נוסף, על פניו נראה שהמוטות אורך שמקשרים בין הקשת הקדמית והמרכזית לא תקניים כי הם לא נמצאים בשיא גובה הקשת.
לא ברור, למרות שאין איסור הנראה לעיין בתקנות, אם הכיפוף באותן מוטות אורך תקני או לא.
תבדקו שהמוט הצידי אכן נמצא 10 ס"מ לפחות מתחתית המושב. כנראה שכן אבל תהיו בטוחים.
לפחות על פי התרשימים בתקנון, הX חיזוק שלכם של הקשת המרכזית לא נמצא במקום. הזרועות העליונות של הX לא צריכות להיות מרותכות לשיא הכיפוף אלא לחלק המאוזן בקשת.
אני מצרף כמה תמונות של הכלוב אצלי. עד כמה שידוע לי הכלוב בנוי על פי תקנוני FIA אבל יתכן וגם אצלי הV לא מחובר במקום הנכון. לתצומת ליבכם.
(תתעלמו מהמכוער שנראה בתמונות, הוא שם רק כדי לעשות קפה :-D, שוב תודה ע-נ-ק-י-ת לברוך טולידאנו האחד והיחיד)
אסף, המידה לא מוכרת לי. חשבתי שהיא של צמיג חקלאי כלשהו שלפעמים נהוג להתקין על ג'יפים.
900X16 על סיקס מאוד מיוחד של חבר:
http://pic.hevre.co.il/Files/3056C05...5378F25EB1.JPG
http://pic.hevre.co.il/Files/3056C05...E264F55FD9.JPG
הדבר הזה נוסע בבוץ עמוק כאילו שהוא נוסע בכביש סלול.
אגב, הצמיג הזה בעל דופן של 10 פליי...
עכשיו יש סיבה לבוא לרדיאטור מודיעין לשתות קפה...
תתחשו!!!
ד"א
ברדיאטור מודיעין יש מדבקות של ג'יפולוג...
מזל טוב , יש תוצאה לעבודה קשה עם תרצה לבחור מידה הולמת לצמיגים תפנה אלי ואני יסביר לך איזה צמיג צריך "ברגשי כבוד ", ....ברוך המסגר
תודה לכל המברכים והמפרגנים אבל לצערי התודה היא לא לכולם!!
ליזארד איש התקנונים!! עושה רושם שאתה מבין בכל, אבל אני איני מבין האם דאגתך היא אמיתית או שסתם בא לך להציק לאנשים שמשתפים אחרים כאן באתר.על פניו מסתמן שכל עניינך הוא בלמצוא מה לא בסדר אצל אחרים ולתת דוגמא כמה זה נכון ובסדר ביצירת המופת שלך. לגופו של עניין, אני חייב לאכזב אותך,אנחנו נשתתף באדוונצ'ר, חיתוך השלדה נעשה לאחר המתלים כלומר רק את החלק העודף.
הכלוב תיקני לחלוטין ואין איתו כל בעיה. ( מדהים שהגעת לכל כך הרבה מסקנות מכמה תמונות ).
אני בטוח שעכשיו תישן טוב בלילה.
4 קבצים מצורפים
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yaron
תודה לכל המברכים והמפרגנים אבל לצערי התודה היא לא לכולם!!
ליזארד איש התקנונים!! עושה רושם שאתה מבין בכל, אבל אני איני מבין האם דאגתך היא אמיתית או שסתם בא לך להציק לאנשים שמשתפים אחרים כאן באתר.על פניו מסתמן שכל עניינך הוא בלמצוא מה לא בסדר אצל אחרים ולתת דוגמא כמה זה נכון ובסדר ביצירת המופת שלך. לגופו של עניין, אני חייב לאכזב אותך,אנחנו נשתתף באדוונצ'ר, חיתוך השלדה נעשה לאחר המתלים כלומר רק את החלק העודף.
הכלוב תיקני לחלוטין ואין איתו כל בעיה. ( מדהים שהגעת לכל כך הרבה מסקנות מכמה תמונות ).
אני בטוח שעכשיו תישן טוב בלילה.
אהבתי ;)
מברוק אחי
עכשיו רק צריך תחרויות :twisted: