הירוקים - הגימלאים של הבחירות הבאות
אחד האייטמים של הבוקר בגלי צה"ל - בעקבות טרנד חיבוק העצים המתגבר, תחזית של 8-11 מנדטים למפלגת הירוקים בבחירות. יענו, אלה ה"גימלאים" של הבחירות הבאות.
אספסוף הפוליטיקאים כבר מתחיל לעבוד במרץ על "סדר יום ירוק" לקראת הבחירות ועל דרכים להתחנף למפלגת לשון המאזניים החדשה, על מנת למשוך אותה לצידו.
כולנו יודעים ששמירה על איכות סביבה זה דבר טוב. אבל רבים ותמימים לא יודעים עד כמה מפלגת ירוקים צווחנית ומיליטנטית זה דבר רע. אני משוכנע שאנחנו הג'יפאים הולכים לחטוף מהם הרבה מאוד, אולי הכי הרבה. אנחנו חשופים ואין לנו איך להתגונן מפניהם.
אז צריך להתכונן.
תראו כמה נזקים עשתה מפלגה קטנה ואיזוטרית כמו "הגימלאים" בכל כך מעט זמן, ותחשבו איזה נזק תעשה מפלגת הירוקים. כידוע לכל מי שעוקב אחרי עלילות הח"כ ארדן הטרדן, בישראל קל מאוד להזות ולחוקק חוקים מטופשים, קשה עד בלתי אפשרי לבטל/לשנות/לתקן אותם אחר כך.
המסקנה של כל זה - אנחנו על זמן שאול. הולכים לחנוק לנו את התחביב. תגידו שאני פרנואיד? אולי. אבל זה עדיין לא אומר שהם לא באמת מכינים לנו את האמבוש של החיים. סוג של פיתרון סופי.
אני מתחייב כאן שכל מפלגה שמתכוונת ללכת איתם/לשתף אותם בקואליציה, לא מקבלת ממני פתק. אם אתם לא רוצים שהמדינה הרעה הזו תכריח אתכם להמיר את הג'יפ שלכם בפריוס מגעילה, תזכרו את זה טוב טוב ביום הבחירות.
חוזר: הירוקים - הגימלאים של הבחירות הבאות
הלקוח תמיד צועק??
זה לא אומר שהוא לא צודק
במקרה הזה אין לנו חילוקי דעות
אני סובל מהירוקים מכיוון אחר
זאת קבוצה שאסור לאפשר להם להרים ראש !
איציק
זה העניין.
שהם הולכים להרים את הראש ובגדול.
אלה האויבים הכי גדולים שלנו - הם מיליטנטים, הם צווחנים, ויש להם דריסת רגל יציבה ומעוגנת היטב בתקשורת והכי גרוע - מספרם הולך וגדל. כל ה"דאגה" המזויפת כביכול שלהם לטבע ולנוף שרובם (שבדרך כלל לא מסתכלים מעבר לקצה האף התל-אביבי שלהם) בכלל לא יודעים איפה הוא נמצא, היא בולשיט אחד גדול - הדרייב שמאחורי המפלגה הזו נובע משינאה נטו לכל מי שלא נראה/מתנהג/חושב כמוהם. אתם לא מדמיינים אפילו מה אנחנו הולכים לחטוף מהם.
כל רעיונות העיוועים שלהם יקבלו גושפנקא רשמית באמצעות חוקים ותקנות דרקוניים שימררו לנו את החיים. אני לא מכיר בינתיים שום דרך חוקית ודמוקרטית למנוע מהם להרים ראש, מלבד לשכנע אנשים לא להצביע עבורם ועבור כל מפלגה, לא משנה שמאל או ימין, שמתכוונת לשתף איתם פעולה או לשתף אותם בממשלה.
אפשר לקשור אותם לעץ ...
תכלס.... המכה הולכת להיות כואבת מאוד !
שימו לב איזה נזקים הם כבר עשו בעולם ...
תקני זיהום יורו 3,4,5 וכו' הם באמת נזקים כבדים לעולם, כמו גם ממירים קטליטיים, מערכות הזרקת אוריאה, EGR ומסנני חלקיקים :???: זה שאוטובוס אחד מודל 2007 מזהם כמו 50-100 אוטובוסים מודל 99 זה באמת קטסטרופה אמיתית.
ועוד רוב המגיבים כאן הם אנשים שגרים בגוש דן...
הכול בסדר אתכם? זיהום האוויר הבלתי-אפשרי באיזורכם לא דפק לכם כמה תאים בראש?
לא שאני מתלהב מכל מה שהירוקים עושים וטוענים, אבל צריך לזכור לא לשפוך את התינוק עם המים. חלק מהחוקים שהם כן הצליחו לחוקק מאפשרים לנו בכלל לחיות עדיין, ולשמור על רמה גבוהה של איכות סביבה יחסית למה שהיה עלול להיות כאן לולא הם.
חנן, אני לא חושב שמישהו מלין על היורו 5 ...
הבעיה היא שבישראל אין בד"כ הרבה קשר בין רוח החוק והחוק ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
לא שאני מתלהב מכל מה שהירוקים עושים וטוענים, אבל צריך לזכור לא לשפוך את התינוק עם המים. חלק מהחוקים שהם כן הצליחו לחוקק מאפשרים לנו בכלל לחיות עדיין, ולשמור על רמה גבוהה של איכות סביבה יחסית למה שהיה עלול להיות כאן לולא הם.
טעות שחשוב לתקן - הגוף שנקרא "מפלגת הירוקים הישראלית", ספציפית, אינו נציג איכות הסביבה עלי אדמות ואפילו לא בארץ, הוא לא אחראי על שום חוק במדינה. אל תיתן להם קרדיט שלא מגיע להם!
אני לא מכיר את המפלגה ולגמרי לא מעורב בנושא הצבע הירוק למעט זה שאני נושם את האוויר בכדור הזה. אם השתמע משהו אחר מדבריי אז טעיתי בניסוח.
מישהו כן גרם למדינות, כולל ישראל, לאמץ תקנות זיהום אוויר, שלפחות על חלקן אם לא על כולן, יש לברך. לאותו מישהו הזה מגיע קרדיט.
זה לא מישהו, ובטח לא הירוקים.
ישראל היא חלק מהקהיליה הבינלאומית, ומאמצת את התקנים הבינלאומיים. ובניגוד למה שנהוג לחשוב, המנהיגים שלנו בכל הרמות כן עושים את העבודה שלהם, אולי לא בצורה אידיאלית אבל עושים. לא הכל פה כל כך רע
ציטוט:
בעקבות טרנד חיבוק העצים המתגבר
:lol: אני עם דרור , כל נבואת זעם במדינה הזאת סופה להתרחש.
ציטוט:
זה לא מישהו, ובטח לא הירוקים
אה, אז זה לא מישהו. הכול קרה מעצמו. יום אחד צצו חוקים בספר החוקים.
או שלא. מישהו דאג לחוקים האלו. בשבילך, שתהיה מרוצה, לא נקרא לו "ירוק" כי זה עושה קונוטציות שליליות לג'יפאים.
אני לא מבין לאן אתה חותר, ולמה אתה נדבק לכינוי והמשבצת המדויקת של זה שדאג לחוקים האלה.
חנן , צריך להבדיל בין פעולות של המשרד לאיכות הסביבה לבין פעולות של מפלגת הירוקים.
בל נשכח אנשים כמו גלעד ארדן מהליכוד שגם כן פועלים בענייני איכות הסביבה , אפילו שהוא לא משויך למפלגה האמורה.
מפלגת הירוקים , נכון להיום, כמושיעה מפני זיהום וכדואגת לסביבה אך בעצם היא חכמה על חלשים, או יותר נכון על קבוצות פסיביות שלרוב גם לא מאוגדות ככוח.
היציאה שלהם נגד הג'יפאים היא הבולטת ביותר, אך ורק כי לא קיים גוף שיכול לאגד בתוכו את הג'יפאים ולהוכיח אותם אחרת וכי הקבוצה הזו היא גדולה ומוכרת בחברה הישראלית. שים לב שהנפגעים העיקריים הם הג'יפאים הקלאסים, כאשר בפועל "הירוקים" יוצאים נגד בעלי מפלצות מוצצות סטייל טוארגים,קאיינים ושכמותם, כאלה שנתפסים כבעלי ג'יפ כמותג אופנה ולא ככלי תחביב לטיולים או אף כלי עבודה.
בקיצור , אנחנו נאכל חרא בגלל מעשים של אחרים. זה לא חדש פה ואף אחד לא יכול לצאת נגד זה.
כל אחד ואחד, ג'יפאי, אופנוען, אישעלאלפששמאותאוטומטית, נוסע באוטובוס או ברכבת, סוחב איתו ברכב, או בכל התחבורה שהוא נוהג להשתנע עליו, מערכות שמפחיתות זיהום סביבה, וזה תהליך שקרה בגלל אנשים שהיה איכפת להם, וזה לא חשוב איך בא לכם לקרוא להם:
"ירוקים", "מחבקי עצים" , או סתם "אנשים עם ראיה של קצת יותר ממטר קדימה" .
חנן, אני התייחסתי לגוף ספציפי המתקרה "מפלגת הירוקים" בישראל, פתק עם אותיות "רק" , זה השם הרשמי שלו ברשם העמותות. הגוף הזה, תפס לעצמו שם מותג כל כך חזק, שהנה אפילו אתה זוקף לזכותו כל מיני חוקים ותקנות שתוקנו על ידי ממשלת וכנסת ישראל במסגרת עבודתה הרגילה, ולא על ידי "מפלגת הירוקים". לא שהם לא פעילים - הם כן, ובהרבה כיוונים, חלקם חשובים. אבל זו מפלגה קיצונית. לזקוף לזכותה כל התקדמות בחקיקה ירוקה זה כמו למשל, לזקוף את הסכם השלום עם מצריים, הסכם אוסלו, או ההתנתקות לזכותן של מפלגות השמאל הקיצוני, או לזקוף את מפעל ההתנחלויות לזכות מפלגת "כך". הקיצונים סך הכל צועקים הכי חזק, משתמשים בכל כלי דמגוגי זול (כי אין להם יכולת מעשית להזיז דברים) כדי לצבור מצביעים. מפלגת הירוקים, בהתנפלויות התקשורתיות שלה על כל מיני בעיות וציבורים דמיוניים - כמו למשל בעלי הג'יפים - מתנהגת בדיוק כמו מפלגות פוליטיות קטנות וקיצוניות אחרות.
שימו לב למה שהירוקים האלה ניפחו לממשלה את הראש.
שרכבי הדיזל -קרי גם הגיפים דיזל הם המזהמים הגדולים ביותר.
אז אני שואל: האם 70 מליון אירופאים טועים? שבעים אחוז מהמכוניות באירופה מונעות בסולר שהוא חסכוני יותר בתצרוכת ופחות מזהם את האויר.
אם כך הגזירות שהפריץ עומד להטיל על נתיניו האומללים( העלאת האגרה הרצחנית גם היום לאגרה עוד יותר רצחנית ) הם פשוט מסווה לגזול את כספינו. לא ירוקים ולא בטיח
אסור לשתוק בשום אופן. לצאת להפגין בשיירה גדולה עד אשר תבוטל הגזירה האוילית.
ארץ אוכלת יושביה
אם אתם רוצים להכיר גוף שבאמת פועל למען הסביבה, בשקט ולעניין תנסו את "אדם טבע ודין". הם לא מיליטנטים ולא קיצוניים ומנסים להילחם במזהמים ובחורגים למיניהם בכלים שלהם, חוקים ותקנות. אמצעי אחר של כל הגופים הסביבתיים בעולם הוא חינוך, וכבר מגיל צעיר, כדי שהילדים של היום יגדלו עם מודעות סביבתית מושרשת. ודוקא היום המגמה היא להוציא כמה שיותר אנשים לטבע כדי לקרב אותם לסביבה ולהעלות את המודעות לנושא. אני רוצה לראות את מפלגת הירוקים מצליחה לגרום למפעל אחד ויחיד להפסיק לזהם את מפרץ חיפה או את הנגב. כמובן שהכי קל ליפול עלינו, כמו ששר התחבורה רוצה להטיל קנסות על כלי רכב מזהם בכניסה לת"א במקום להילחם באגד ודן. אני דווקא שמח שהנושא הסביבתי נהיה אופנתי כי רק בדרך הזו תגבר המודעות ויגבר הלחץ על הממשלה לפעול בצורה רצינית נגד הזיהום למיניו, פיתוח היתר, חיסול השטחים הפתוחים ושאר מרעין בישין. אני חייב להודות שאני נקרע בין אהבתי לטבע ומחויבותי לשמירת הסביבה לבין אהבתי למנוע בנזין 4 ליטר וצמיגי קוביות. לפחות אני מתנחם בעובדה שבמשך 20 שנה ויותר רכבתי על אופנוע ויש לי יתרת זכות במאזן פליטת גזי החממה האישי. אני אינני שוגה באשליות, ימי הג'יפאות שלנו הולכים ומתקצרים, בין הכבישים הנסללים, עיר הבהדי"ם, הבדואים, "הפרחת השממה" ושאר מגלומניות, שלא לדבר על מחירי הדלק.
ארז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
לפחות אני מתנחם בעובדה שבמשך 20 שנה ויותר רכבתי על אופנוע ויש לי יתרת זכות במאזן פליטת גזי החממה האישי.
ארז
יש אתר שמחשב את מאזן הזיהום האישי שלך לפי סוג הרכב,מס' הק"מ בשנה והמעורבות שלך בתחבורה ציבורית בנוסף.
אני יכול להגיד שלפי האתר למרות הדיזל המיושן שלי (זה שלא זז כמעט באמצע השבוע)אני במצב טוב..
בנוסף,
מסתבר מתוצאת בידקת זיהום האויר האחרונה כי דיזל מיושן (שנת 97) מזהם מעט מאד מעל דיזל חדשני ממוחשב שנת 2007 אם הוא מטופל בקפדנות.
ציטוט:
מסתבר מתוצאת בידקת זיהום האויר האחרונה כי דיזל מיושן (שנת 97) מזהם מעט מאד מעל דיזל חדשני ממוחשב שנת 2007 אם הוא מטופל בקפדנות.
נעליים. אתה מסתמך במשפט הזה על נתון מבדיקה שבוחנת אך ורק מזהם אחד, SOOT , מני רבים, וגם התייחסת, מן הסתם, לרכב שלא מצויד במערכת לטיפול בגזי הפליטה, עם כל הכבוד להיותו מנוהל מחשב.
תקן יורו5 מחמיר פי 50-100 ביחס לתקנים רלוונטיים מסוף שנות ה90, עבור חלק מהמזהמים.
הבעייה היא לא "מפלגת ירוקים" אלא אלו שהיום מרכיבים את המותג הזה.
חשיבה ירוקה,ומפלגה עם כח פולטי בעלת אג'נדה כזו היא חשובה לאין ערוך,לחיים במדינה הזו-כח אמיתי ואקטיבי שיפעל נגד המזהמים והמנצלים הגדולים-בעלי ההון,ראשי ערים כושלים,הצבא,המפעלים הגדולים-והאזרחים המזהמים.
הבעיה היא,שאת הארגונים האלו שקיימים היום בארץ,מאיישים אנשים דוחים שמסתובבים עם תחושה של מקל של מטאטא תקוע להם בתחת-בעיקר פולטיקאים קטנים ועלובים בסגנון של זהבה גלאון וגלעד ארדן. פאר וייסנר וחבורתו אנשי הירוקים-הם מהסוג שיילחמו נגד האזרח המעשן ולא נגד המפעל המזהם,הם ילחנו נגד הג'פאי שבשטח ולא נגד חברות ההובלה המזהמות,הם ילחמו נגד כלי הרכבים הישנים ולא נגד בעלי ההון ורכבהם החדישם.סוג של ירוקים עלובים דוחים,צקצקנים,תל אביבים
וצדקנים,שה למישהו אחר טוב הם מיד בודקים למה.
הסיכום שלי הוא-חשוב מאד לקדם מפלגה ירוקה-צריך רק לשים לב ,מי מאייש אותה.ומי שהיה מספיק אדיוט להצביע למפלגה גאריאטרית כמו הגימלאים בגלל צו אופנתי שיואכל את הכובע-כל החברים שלי שהצביעו למפלגה הזאת,חשודים בעיניי בטמטום רגעי הנובע מצפייה ממושכת בפרסומות.
דרור הראל