סיפורו של טסט. ויש גם מוסר השכל
הפעם נתעסק רק במשהו קטן שקרוב לכולנו.
לפני שבוע וקצת הגיע מועד המבחן השנתי (טסט).
אי אפשר לומר שאין לי נסיון מר עם ג'יפים בטסטים. רק 18 שנה. כולנו יודעים שג'יפ CJ/סופה לא נכנסים למסלול הבדיקה ועוברים, לפחות לא במכוני הבדיקה במרכז הארץ, אפילו אם הם במצב סטנדרטי עד העצם וחדשים מתע"ר.
זה לא חדש, זה לא ניוז, ובאמת אין מה להתעצבן, כי יש גם פתרונות ידועים למצב הזה - יש כאלה שהולכים בבוקר למאכער, נותנים את הרשיונות עם כמה שטרות מקופלים בפנים, ובערב מקבלים את הרשיון מוחתם "כדת וכדין". זה הפתרון הכי קל, ובשורה התחתונה גם הכי זול. אבל זה לא רק מושחת, זה פשוט מסוכן. אלפי גרוטאות במצב שמסכן את כולנו ואת משפחותינו נוסעות ככה במדינת ישראל. זה פשע לשמו ואני נגד.
הפתרון השני קצת יותר יקר, וזה גם מה שאני עושה. לפני הטסט הג'יפ נכנס למוסכניק ותיק שאמין עלי, הוא בודק היטב ומתקן מה שצריך אם צריך, ולוקח את הג'יפ לטסט. הג'יפ נכנס למסלול ונבדק כדת וכדין. מה ההבדל בין אותו מוסכניק לביני/ביניכם? שאותנו יכשילו על כל מיני קשקושים, ואותו - לא. זה בסדר, זה מקובל, וזה גם פחות או יותר חוקי, או נכון יותר - זה לא "לא חוקי".
השנה שום דבר לא היה שונה למראית עין. המוסכניק טיפל בג'יפ - החליף תפוח הגה, בדק ברקסים, חשמל וכו', ונכנס עם הג'יפ לטסט, הכל רשום ברשיון (צמיגים,כננת), מכני/חשמל/בטיחות באמת נמצא תקין פיקס בלי הנחות. הוא כמעט מגיע לסוף המסלול, ואז רץ החוצה איזה מפקח ממשרד התחבורה, ביחד עם הבוחן הראשי של המכון, ובצעקות רמות דורשים להוציא את הג'יפ מהמסלול, ולא לחזור לפני שמתקנים את הרג'קטים הבאים:
הרכב "גבוה".
צמיגים בולטים מהמרכב.
מסגרת פלסטיק לפנס שמאל חסרה.
מגיני עורף במושב אחורי חסרים.
מושבי אורך בתא המטען (סופה ארוכה) חסרים.
מסתבר, שמותקנת שם מערכת טלויזיה במעגל סגור. המפקח יושב בחדר עם כוס תה, ומחכה לקורבנות. מגיע ג'יפ? הוא רץ החוצה. להגיד לכם שהוא ממש מסתכל לעומק? ממש לא. כלוב התהפכות מלא לא עשה לו כלום (שינוי מרענן!), אבל איזה בלגן הוא עשה ממסגרת הפלסטיק של הפנס...
על ה"גובה" סלחו בסוף. בסופו של דבר אין אצלי בודיליפטים, והג'יפ לא באמת כזה גבוה.
השאלת סט צמיגים 31 על ג'נט מקורי צר של סופה פתרה את בעיית הגלגלים הבולטים.
מסגרת פלסטיק חדשה לפנס קדמי - אי אפשר להשיג. אלתרנו אחת מחלקי כמה מסגרות ישנות שבורות ודבק אפוקסי. גם מגיני עורף נתרמו ע"י מישהו.
- אבל על זוג מושבי האורך לא הסכימו לוותר ושלחו אותנו לשינוי מבנה בעמדה מס' 1...
עמדה מס' 1 במשרד הרישוי בחולון, זה יום הדין לכל ג'יפאי. אתה מגיע כדי להסדיר דבר אחד, ישגעו אותך על 100 דברים אחרים. בזמנו, רק על אישור החלפת בלוק מנוע בג'יפ CJ שיגעו אותי יומיים שלמים, והכניסו לי הוצאות מיותרות מכנפונים דרך קפיצים דרך מושבים דרך וו גרירה. תלך ותבוא. תוציא כספים. למה? כי הם יכולים.
הם עובדים שעות ספורות בכל יום (עד הצהריים) ולכן התור שם ארוך ומתחיל אי-שם לפנות בוקר (אנחנו היינו שם ב-06:00 בבוקר ובסוף התור...) הבוחנים מתנהגים כמו אפנדים, יש להם הפסקה ארוכה באמצע המשמרת (איפשהוא סביב 10:00 בבוקר, מי סופר) הם מטרטרים אותך בתלך-תבוא. כשאתה מגיע לשם עם ג'יפ, אתה אוטומטית חשוד. פושע. בודקים אותך כאילו רצחת מישהו.
כדי למחוק את הרישום 1+7 ולהפוך אותו ל 1+3, הם צריכים קודם כל לשקול את הג'יפ. למה? ככה. ככה כתוב. אז שקלו. 1880 ק"ג. כולל כלוב (שוב, לא אמרו כלום...) והרבה מאוד ציוד. שיהיה.
אחר כך, בדק הבוחן (שמו רשום אצלי) שבמושב האחורי יש חגורות בטיחות. מותקנות ותקינות. סבבה. חשבתם שזהו? מה פתאום.
עכשיו דורש הבוחן אישור רשמי וחתום מתע"ר, על כך שהמושב האחורי שמותקן בג'יפ הוא מקורי. למה? ככה!!! (לתשומת לב כל מתקיני מושבי ספארי/קנגו/ברלינגו/what ever, אל תגיעו איתם לעמדה מס' 1, זה פתח לצרות). אני מודה - כאן נשברתי. המושב אצלי הרי מקורי מתע"ר + חגורות מעוגנות במיקום המקורי + מגיני עורף מקוריים, מה אתה רוצה מחיי?... גם מוניות וטנדרים ופרייבטים למיניהם אתה שולח ליצרן בחו"ל כדי שיאשר שהמושב האחורי מקורי? ראו זה פלא - פתאום הוא התרצה, ריחם עלי וויתר על המכתב הזה. משמע שאולי לא באמת צריך את זה, והם סתם מטרטרים כי הם יכולים?...
אחרי שינוי הרישום התייצב המוסכניק המיואש שוב באותו מכון טסטים והשלים את שארית הטסט השנתי.
אז למי לבוא בטענות?
לאף אחד רבותי! רק לעצמי.
ולא, אתם מכירים אותי היטב. אני ממש לא סובל מתסמונת שטוקהולם!!! כולם אבל כוווולם - כל הבוחנים והפקידונים האלה, עובדים פחות או יותר לפי הספר, ותאמינו לי, עוד עושים לנו הנחות וטובות. לא תמיד בחינם כמובן... אבל עדיין מעגלים פינה פה ופינה שם.
נכון - הספר הזה שלהם עקום לגמרי, הוא נכתב בשנת תרפפ"ו על ידי אנשים שגם אז כנראה לא הבינו הרבה מהחיים שלהם ובטח לא ניסו לעשות אבחנה בין עיקר לטפל.
נכון - איתנו הם מחמירים, כי הם התרגלו שאצלנו תמיד ימצאו משהו, שטותי ככל שיהיה. יהיה מי שיגיד, ולא יטעה הרבה, שהם מנצלים את זה כדי להרוויח קצת "כסף-כיס מהצד". יהיה מי שיגיד וגם הוא לא יטעה הרבה, שהסכום החודשי המצטבר של הכסף-כיס הזה "מהצד" מכפיל ולעתים אפילו משלש את המשכורות של חלקם ולכן השיטה הזו עובדת במלוא העוז.
נכון - יש גם עניין של מזל רע. אם לא היה אותו מפקח באותו יום באותו מכון, הג'יפ היה עובר בלי בעיות מיוחדות, עמדה מס' 1 היתה נשארת הסככה המכוערת ההיא שרואים רק מרחוק, ואני לא הייתי מזיין לכם ת'שכל.
אבל אני מכריז היום במלוא הכנות - אחרי כל כך הרבה שנים של נסיון עם המערכת הרעה הזאת, אני הייתי אמור לדעת ולהתכונן מראש למקרה הכי גרוע - לדאוג להשאיל מראש סט ג'נטים-סופה מקוריים צרים, לדאוג למסגרת לפנס (אפילו מדיקט, העיקר שיהיה משהו), לזוג מגיני עורף סמליים מאחור, לשמור במחסן על מושבי האורך המצחיקים של תע"ר ולא להשליך אותם כבר לפני 8 שנים...
אז זה מה יש. מסגרת פלסטיק לפנס ושינוי רישום ברשיון של שני מושבים לא באמת מסכנים אף אחד, אבל אלה החוקים. הם מטרטרים כי הם יכולים - כי החוק מאפשר להם. הם עושים מה שעושים כי הם יודעים שאין לנו ברירה אחרת וכי הם יודעים שנעשה כל מה שיגידו כדי שהרכב יעבור - או שנשלם משהו מתחת לשולחן. אנחנו חורקים שיניים כי המצב הזה הוא הרע במיעוטו - תאמינו לי. אנחנו לא באמת רוצים שמכוני הרישוי יעבדו "ראסמי" לפי החוק. כי אם באמת יעבדו לפי הספר וכל רכב יהיה מוכרח להיות במצבו כפי שיצא מהמפעל - אין לנו תחביב יותר. וזה באחריות.
אם תרצו, זה מתנהל ממש כמו בצבא. כאשר המ"כ מטרטר את החיילים ועובר בדרך על כמה וכמה חוקים ופקודות די מפורשים, אבל אף אחד לא יעז להתלונן ש"זה בניגוד לפקודות מטכ"ל"... כי אם הוא רוצה שיתנהגו איתו רק לפי ספר הפקודות, הוא יודע טוב מאוד שגם ב"פקודות מטכ"ל" יש הרבה מאוד מקלות, לא רק גזרים. אז הוא חורק שיניים ומבליג.
בקיצור ולסיום, כולכם יודעים טוב מאוד על מה יחפשו אתכם. אם העניין ייבדק לעומק על ידי מישהו מהצד, העובדות יצביעו חד משמעית שהצדק לא איתנו אלא איתם. אז תתכוננו - חוץ מבטיחות, תדאגו לסדר גם את "הדברים הקטנים" שלכאורה בכלל לא חשובים, כדי למנוע מעצמכם סבל גדול, אבדן ימי עבודה והרבה מאוד עוגמת נפש.
חומר למחשבה.
חוזר: סיפורו של טסט. ויש גם מוסר השכל
דרור ידידי,
מי שהעביר לך את הטסט, אמור להיות כפי שאתה מבין, 50% מוסכניק ו 50% מאכער (זו הפשרה שלך - זכותך). כנראה שהוא היה יותר מדי מוסכניק ופחות מדי מאכער.
להבא, לך על 30% / 70%, בסדר הזה, ויהיה בסדר.
יוני5
יוני, אני לא מחשב אחוזים. גם אתה יודע שכל מוסכניק שמעביר טסטים הוא קצת/הרבה מאכער. למרו תכל זה, נפלנו בשטויות, והסיבות לכך מפורטות בסיפור. כן מזל, לא מזל, יכולתי להתכונן טוב יותר.
דרור לפי התגובות שלך בשירשור של רדיאטור מודיעין כבר חשבתי שאתה צריך לפרק את כול הסופה.
למה אני לא מוכן להחזיר את הסיקס שלי לכביש? כי אני לא מוכן להיות מטורטר ככה ע"י פקידונים ועוד יותר לא מוכן לשלם לכל המעכרים האלה. בזמנו שלמתי, היום לא עוד.
למה אתה חושב שאני מתעצבן כשאני קורא על כל התקנות והבדיקות המטופשות של החוק ספורט מוטורי? כי זה מנגנון מעכרים בהתהוות. גם זה שהמציא את מנגנון הטסטים בזמנו לא חשב על מעכרים, אני מקווה אבל מה לעשות והתופעה קיימת וכבר "חצי חוקית".
אין מה לעשות, זה חלק מהתשלום שנדרש מחובבי התחום הזה. כל מיני אנשים קטנים ומעצבנים שלפעמים עושים את העבודה שלהם אבל לרוב סתם מעצבנים אותך כי כנראה שהם יכולים.
אגב, תתנחם בעובדה שתוך 20 שנה זה כנראה כבר לא כל כך יהיה. כבר לא ישארו הרבה ג'יפים שיהיה אפשר לשפר כמו שאפשר היום.
צר לי בשבילך .... באמת.
לי יש טסט במאי .. אני כבר לא ישן בלילות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
למה אתה חושב שאני מתעצבן כשאני קורא על כל התקנות והבדיקות המטופשות של החוק ספורט מוטורי? כי זה מנגנון מעכרים בהתהוות.
אכן כן. בסופו של דבר עודף חוקים יוצר תעשיית כסף.
אני עוד יצאתי יחסית בזול, גם בעמדה מס' 1.
כששלחו אותי לשם כבר חשבתי שבאמת אצטרך לפרק ו"להקטין" את הג'יפ בחזרה למידות המקוריות...
יכול מאד להיות שמוסר ההשכל הוא בדיוק הפוך - בכל מקרה יטרטרו אותך, אז אולי עדיף להיות עבריין עד הסוף? לשלוח את הניירת ל"טסט" ולא את הרכב? עצוב, אבל אולי זו הדרך במדינה הזו?...
ציטוט:
- אבל על זוג מושבי האורך לא הסכימו לוותר ושלחו אותנו לשינוי מבנה בעמדה מס' 1...
באמ'שלי דרור, אתה דפוק. שים שני דיקטים עם ספוג וסקיי, וסגור עניין.
ללכת עם סופה לעמדה מס' 1? בהתנדבות?
ציטוט:
אז למי לבוא בטענות?
לאף אחד רבותי! רק לעצמי.
מדויק.
אני בניתי רסיברים לכננת נשלפת רק בשביל לא ליפול לידיים שלהם, וזה עוד עם היילקס סטנדרטי.
לא הבנתי, רצו ממך שני מושבי אורך, כאשר מותקן מושב רוחבי?
או שאולי מושבי האורך הם רק בחלק האחורי מאחורי המושב הרוחבי?
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
בכל מקרה יטרטרו אותך, אז אולי עדיף להיות עבריין עד הסוף? לשלוח את הניירת ל"טסט" ולא את הרכב? עצוב, אבל אולי זו הדרך במדינה הזו?...
היום כשהרכב כבר סופית לא על הכביש אני יכול לומר לך שבפעם הראשונה שהעברתי אותו טסט שלמתי בקירוב 6K כדי שהוא יעלה חזרה על הכביש. זה כולל את כל החלקים שהוחלפו+תשלומים למעכרים וכדומה. את הטסט השני "עברתי" בזה ששלמתי למעכר שיעביר רק את הרשיונות. עלה לי בזמנו 800 שקל. מה אתה חושב שעדיף? בשני המקרים הרכב היה מסודר כמו שצריך וכל הליקויים תוקנו.
באיזה מכון היית? לך לראשון ליד צמיגי גפני שם ממש סבבה קומפיוטסט מערב רח' שפירא 11
אני מתמודד איתם כבר שנים בממוצע לפחות פעם ביום
מה שאותי מענין זה שיפרסמו כאן בגדול את שם מכון הטסטים שהתחיל את כל הסיפור .
בגוש דן יש כמה מקומות שאפשר להעביר את הרכב מבחן שנתי
חלקם בסדר אולי אפילו בסדר גמור
וחלקם אלוהים ישמור לפעמים עמדה מס 1 זה חבורת צדיקים לאומת מה שמכון טסט יכול לגרום לך .
איציק
בבקשה, המנעו מלציין "מכון X הוא אחלה" וכו'.
אתם מזמינים את הביקורת הבאה ל X ובפעם הבאה הוא כבר לא יהיה כל כך אחלה...
סער.
עם הדיסקו (שנת 94) פעם ראשונה האכילו אותי חצץ במכון בבני ברק.
חבר הפורום המליץ על מכון מסויים מאז העברתי את הדיסקו 3 פעמים בקלות.
דחפו לי שטויות כמו מדבקות ומגבים שבאמת לא היו תקינים.
המכון הזה נותן הרגשה שלא מחפשים סתם להתעלל ולהתעלק,מבינים עניין ועושים בדיקה
קצרה ותכליתית.
אפילו עם הסיאט איביזה שהייתה לי בעבר שלא הייתה ממש ישנה בילבלו לי את הביצים.
אולי לדיסקו למרות שהוא ישן לא מקשים את החיים כמו לסופות ולג'יפים כיוון שהוא נראה SUV....
בכל אופן מי שמעוניין פרטים בה"פ
דרור... מהדברים שלך אפילו אתה צריך להבין את עצמך...
תן למאעכר להעביר לך את הטסט, זה יעלה לך זול יותר מהימי עבודה והכאב ראש שתפסיד...
אל תווותר על תקינות ובטיחות, אחרי שהוא עבר טסט קח אותו למוסך שיעשו לו בדיקה מקיפה וככה אתה תהיה בראש שקט !!
בהצלחה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
וחלקם אלוהים ישמור לפעמים עמדה מס 1 זה חבורת צדיקים לאומת מה שמכון טסט יכול לגרום לך .
איציק
זה בדיוק הסיפור. בעמדה מס' 1 היחס היה כמו ל-VIP בהשוואה לחרא ולצעקות שאכלנו במכון. מדובר במכון מאוד גדול ומוכר בת"א ואותו מוסכניק העביר שם עד היום במשך שנים, לי ולאחרים, כל ג'יפ בלי שום בעיה. אולי בפעם הבאה באמת נתרחק מהמרכז לכיוון הפריפריה. למאכערים אחרים, שעובדים מול המכונים הקטנים.
חנן בחייך - אתה לא חדש בעניינים האלה. ממש לא הלכתי בהתנדבות... נשלחתי לשם מאוד במפורש. המפקחים האלה כבר מכירים את כל הטריקים. הוא רצה מושבים ומשענות מקוריים (שתי המשענות הארוכות שמורכבות על דופן הקבינה) וגם חגורות בטיחות (!) לשני המושבים העלובים האלה...
בנוסף: עצם העובדה שרבים מאיתנו נוסעים ככה, כשברשיון כתוב 1+7 ובתכלס המושבים האלה לא קיימים - זו כבר עילה להורדה מהכביש.
בסופו של דבר יצאתי מעמדה 1 די בזול - אגרת שקילה + כפל רשיון וזהו. לבנות מושבים חדשים בעצמי, אפילו מאוד עלובים ובסיסיים - היה עולה לי יותר. שלא לדבר על להשיג זוג חגורות בטיחות והתקנתן. לא יודע אם כל זה היה לוקח פחות זמן... כל הקיטורים והעצבים זה על התורים והטרטור והזמן האבוד, ובעיקר היחס שעובדי הציבור האלה נותנים לאזרח שבמקרה הוא גם בעל ג'יפ. ג'יפ ללא חריגות מיוחדות, אם בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי idan_c
דרור... מהדברים שלך אפילו אתה צריך להבין את עצמך...
תן למאעכר להעביר לך את הטסט, זה יעלה לך זול יותר מהימי עבודה והכאב ראש שתפסיד...
אל תווותר על תקינות ובטיחות, אחרי שהוא עבר טסט קח אותו למוסך שיעשו לו בדיקה מקיפה וככה אתה תהיה בראש שקט !!
בהצלחה :)
אני משתדל לתחזק את הג'יפ בעצמי עד כמה שניתן. אני ממש לא צריך שמוסך יבדוק לי אותו כדי לדעת שהוא תקין. אני מכיר כל כך טוב את הרכב הזה, ואני יודע כשמשהו לא בסדר.
כשאני צריך שמוסכניק-מאכער ילך עם הג'יפ שלי לטסט, אני מקפיד להשאיר לו לעשות משהו. תפוח הגה לדוגמה, גומיות במוט מייצב, שיבדוק את מצב הבלמים. תמיד משהו קטן, שלא יעלה הרבה יותר ביוקר מאשר להחליף לבד. כדי לקבל ממנו את השירות הזה לא יזיק לך אם תשאיר לו גם קצת פרנסה.
הבעיה שיש לי עם שיטת "לשלוח את הניירות לטסט" היא עקרונית.
תגיד לי בעצמך מה ההבדל בין זה לבין הסיפור על ההוא בתעשיה אווירית שאישר וחתם חלקים למטוסים בלי שבדק אותם בכלל ובלי שום ידע בנושא (התפרסם לפני שבועיים בידיעות אחרונות)? מה ההבדל בין זה לבין פשע מאורגן לסוגיו? אני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו לתוך מציאות כזאת. גם אתה לא.
מי שעושה דברים כאלה, שלא יתלונן אחר כך שהממשלה שלו מושחתת ושהמדינה שלו רקובה.
ציטוט:
מסתבר, שמותקנת שם מערכת טלויזיה במעגל סגור. המפקח יושב בחדר עם כוס תה, ומחכה לקורבנות. מגיע ג'יפ? הוא רץ החוצה. להגיד לכם שהוא ממש מסתכל לעומק? ממש לא. כלוב התהפכות מלא לא עשה לו כלום (שינוי מרענן!), אבל איזה בלגן הוא עשה ממסגרת הפלסטיק של הפנס...
אני אקח ניחוש "פרוע" ואומר שאתה מדבר על אדון סמי, ממכון דרום יפו.
לפני 5 חודשים גם הג'יפ שלי ניגש לטסט במכון דרום, כמובן שעם עזרת חבר (מותר במשחק הזה...), כשאני עומד מחוץ למכון ומביט.
ברגע שצמיגי הג'יפ הקדמיים נגעו במסלול, קפץ לו ממשרדו אותו חלאת אדם על בגדיו המחוייטים והנקיים, עצר הכל כולל את תור הרכבים שמאחורי הג'יפ שלי, והחל הוא בעצמו לבדוק את הג'יפ בורג בורג יחד עם (שים לב) 5 בוחנים נוספים שציוות אליו.
הרעל שהוא היה שרוי בו היה כ"כ חזק, עד לרמה שהוא עצמו על בגדיו הנקיים, ירד לבור כדי לבדוק את כל הג'יפ גם מתחת בעיניו.
כמובן שהבנתי מהר מאוד מה קורה שם וידעתי שעם טסט הג'יפ לא יוצא משם, אבל מה שיותר חרה לי זה היחס והנהלים שמשתנים ב180 מעלות ברגע שג'יפ נכנס למכון הזה- אוטמטית אשם ברצח ללא אפשרות חנינה, לפחות.
כדי לקצר עניינים:
ניגשתי עם רכב תקין לחלוטין לטסט.
קיבלתי טופס שבגדול לא הייתי מנגב איתו אפילו את הת#*...
בטופס סומן כל ליקוי אפשרי שניתן לסמן, פרט ל (כמה שולי, זה הרי לא מה שקובע בטסט...) - הגה מדוייק, ברקסים תקינים וחזקים (נבדקו 3 פעמים על הגלגלת בנסיון להכשיל- מה שלא הצליח לו), ו-0 חופשים בפרונט.
לסיכום-
כל המשחקים האלו של מכוני טסטים עם ג'יפים- לא חדשים לי, מזמן הפסקתי להתרגש מזה, הספקתי לעבור כבר 11 טסטים כאלו.
אבל הפעם הזו, היתה שונה מכל הפעמים, ראיתי בעיני את עליית המדרגה המאסיבית. הפעם, הג'יפ קיבל יחס של רוצח- לא פחות, וללא שום בדיקה אובייקטיבית ועניינית בנושא בטיחות וכשירות תנועה, כי בכל אלו, הוא הכשיל אותם, ולא ההיפך כמו שהם קיוו.
מאותו יום ואילך-
ציטוט:
אז אולי עדיף להיות עבריין עד הסוף? לשלוח את הניירת ל"טסט" ולא את הרכב?
רק שאתה עוד במצב טוב. אתה צריך לעצום עניים פעם אחת בשנה.
תפסיק להיות בנאדם, זה לא יעזור לך להוריד את הגרוטאות מהכבישים, וזה לא ילך בדרך אחרת כשאתה על ג'יפ בישרHELL. העצבים והתסכול שלך שווים יותר מזה.
בלי להכחיש או לאשר את שם המכון ואת שמם של הבוחנים, אתה מתאר אחד לאחד את מה שקרה אצלי. אפס ליקויי בטיחות, אינסוף "ליקויים" על שטויות. גם טופס הבדיקה אצלי נראה כמו קישקוש של ילד בגן מרוב רג'קטים... ברור שכל פרייבט עם אותם "ליקויים" יעבור בלי בעיה. אבל ברגע שהם רואים ג'יפ, הם יוצאים מגידרם כדי להכשיל. מה שאני אומר זה פשוט לא לתת להם את התחמושת.
לדאוג להגה תקין וברקסים תקינים זה אלף-בית, אנחנו עושים את זה בשבילנו, לא בשבילם. אבל כשחסרה לי מסגרת לפנס קדמי, ולך חסר סך שמש (ואלה דוגמאות מייצגות למה שהולך שם) אנחנו פשוט נותנים להם תחמושת. אלה שטויות שאנחנו יכולים לטפל בהן לפני הטסט. ברור שבכל מקרה ג'יפ לא יעבור במכה ראשונה, אבל לפחות נחסוך מעצמנו חלק מהעצבים.
אני למדתי שתמיד כדאי להגיע לטסט עם כמה ליקויים, שיהיה על מה להכשיל. אני מעדיף לבוא עם מגבים דפוקים, או לפני החלפת הצמיגים, כי אני בטוח שיכשילו אותי בפעם הראשונה. ואם אני אספק להם על מה - הם לא יתאמצו ויחפשו לי מתחת לאדמה כל מיני שטויות.
במכונים במרכז גם אם תרצה או לא תרצה קודם כל אתה נכשל על מגבים + פסים זוהרים + לוחיות זיהוי ואולי תרויח גם הכשלה על מנורות כאלו או אחרות.
זו "אגרת כניסה" נוספת לסכום שאתה משלם לפקידה, קבוע.
רק אחרי שסומנו אלה, מתחיל הטסט הרגיל.
למנוע מהם לחפור לך באוטו ולמלא כמה שיותר את הטופס זה לא ימנע.