רווח על חלפים למוסך - לגיטמי בעיניכם ??
כידוע, בארץ קיים נוהג מקובל לפיו בעבודה המבוצעת במוסך המוסך מרוויח על החלפים המשמשים אותו בעת העבודה וכמובן מחייב בנוסף בשעות העבודה. לא רק חלפים אלא יש רווח גם על נוזלים כמו שמן, מי צינון וכו'.
בעיני זה נוהג פסול שגורם תחושה לא נעימה וחשש ל"קומבינות" אצל הצרכן.
מוסכים בודדים ונדירים מסכימים לבצע תיקון או עבודה בלבד כשאתה הצרכן מספק את החלפים.
בכל מקרה אם אתה כצרכן רוכש את החלפים עדיין קיים סיכוי גבוה שתשלם יותר על החלפים אצל יבואן חלקי החילוף מפני שהמוסך מקבל אצלו הנחה מיוחדת.
לדעתי הרבה יותר הוגן והגון לכל הצדדים לחייב את הצרכן במוסך לשלם רק על שעות העבודה מבלי לגזור רווח נוסף ממחיר החלפים.
אני רוצה להבהיר, אין לי שום בעיה אם יגבו במוסך מחיר ריאלי לשעות העבודה שיגלם בתוכו רווח ראוי למוסך על עבודתו אבל שלא יגלגלו על הצרכן גם רווח במחיר החלף.
מה דעתכם על הנוהג הזה ?? האם לגיטימית בעיניכם שיטת תימחור זו של המוסכים ?? כלאמר מחשבים את רווחיהם הן לפי הרווח על החלפים והן לפי הרווח על שעות העבודה ??
אני אפילו אקצין בדוגמא - לדעתי ולהרגשתי האישית אני הייתי משלם בכיף למוסך חשבון של 2,000 ש"ח המורכב מעלות חלפים של 200 ש"ח ועלות עבודה של 1,800 ש"ח. לעומת זאת חשבון של המוסך לפיו עלות החלפים היא 1,500 ש"ח ועלות העבודה היא 500 ש"ח - יעורר את חשדי ויגרום לי לאי נוחות בשל המחשבה על הרווח שגזר עלי המוסך על החלפים. זו כמובן דוגמא קיצונית ובתכלס המספרים שונים והחלוקה שונה.
שלמה
חוזר: רווח על חלפים למוסך - לגיטמי בעיניכם ??
רק כדי להדגיש את הנושא
לצערי יש הרבה עבודות שהמוסך עושה ללא חיוב עבודה ומסתפק רק ברווח על החלק
כי למעשה אין למוסך כל אפשרות אחרת .
איציק
אבל למה להיטפל למוסכים?
כשאתה מזמין חשמלאי זה לא אותו דבר?
כשאתה מזמין אינסטלטור זה לא אותו דבר?
כשאתה מזמין מזגניסט זה לא אותו דבר?
כשאתה מזמין מתקן מקררים זה לא אותו דבר?
וכו'....
כנראה שכך השוק רגיל לעבוד.
עירא
כל זמן שהמחיר אותו אני משלם למוסך נמוך או שווה למחיר אותו אשלם אני (כצרכן פרטי) לספק החלקים, אין לי בעיה עם זה שהמוסך ירוויח.
כלומר, לא ממש אכפת לי בכמה המוסך קונה את החלק כל זמן שלא גובים ממני יותר מהמחיר אותו אשלם בכל מקרה...
היה נחמד אם המחיר אותו הייתי משלם על החלק היה המחיר "האמיתי" שלו.
אבל לא אכנס לכיסו של בעל המוסך.
ועל זה נאמר,
God bless EBAY :razz:
סער.
אם אני לא טועה, לשעת עבודה במוסך יש תעריף קבוע (ואין לי מושג מהו).
אם כך הבעיה שלך מצטמצמת. כל שעליך לעשות הוא לברר עלות חלקים אצל חנות חלקי החילוף שלך (וכמובן להתמקח על המחיר) ולברר עלות אותם החלקים בדיוק (לא תחליפים או תוצרת שונה) אצל המוסכניק שלך, שאצלו גם תברר את עלות העבודה.
תעשה לעצמך בראש את החשבון עלות מול תועלת.
וזה מחזיר אותי לנקודה שלשמה הוקם האתר- למה לא לעשות את העבודה לבד? ככה תחסוך כסף (ולא מעט), תוודא שהעבודה נעשית הכי טוב (כי מה לעשות- הילד במוסך לא ישקיע בעבודה על הרכב שלך כמו שאתה תשקיע) והרגשת הסיפוק הנהדרת שאתה תיקנת במו ידיך- אין לזה תחליף.
ואלו בדיוק התירוצים (הנכונים, אגב) שאני משמיע באזני אשתי שמתלוננת על השעות הארוכות שאני מבלה מתחת לג'יפ במקום לבלות איתה ועם הילד...
שלמה,
אני חולק על דעתך.
היום התחרות היא גדולה, וחנוית חלקי החילוף מתחרות על כיס המוסכניק.
דרך הישרדות היחידה שלהם היא ע"י הנחות (גם קנה 2 תקבל אחד חינם, זו הנחה)
המוסכניקים "זוכים" בהנחות בד"כ לפי כמות הזמנת החלפים (מחזור קנייה).
כשאתה מבצע עבודה במוסך, והוא מרכיב לך חלק, לאחר X זמן החלק מתקלקל.
בתור לקוח ,תצפה מהמוסך שיקח אחריות על העבוד והחלקים שהוא הרכיב לך.
במקרה כזה ובהנחה שהמוסכניק ישר, יוחלף החלק ללא חיוב (לא על החלק ולא על העבודה).
המוסכניק יחזיר את החלק לסוכן חלקי החילוף שלו ויזוכה, אבל את העבודה הוא אמור לספוג.
לא היית רוצה לקבל תשובה ממכונאי - החלק כשל ,זו לא בעיה שלי, אני אחליף לך את החלק, אתה תשלם מחיר מלא ואחרי שאני אבוא חשבון עם מן דבהו ,תקבל X שקלים חזרה.
קיצר, אחריות המוסך שווה כסף, מוסך שעובד בקנה מידה גדול ,סביר להניח שגם כמות הידע בו היא גדולה יותר.
אני חושב שבלי להכנס לכיס של אף אחד, עייננו לא צריכה להיות צרה, שכן לא מדובר בו בעבירה, אלה בתחרות בשוק קשה מאוד.
"מי טו סנט" :)
השירות שמוסל נותן בהזמנת החלפים והחזקת מלאי (גם אם המלאי הוא חלק קטן יחסית), עולה כסף.
לכן לגיטימי שהמוסך ירוויח על השירות.
אני מכיר מכונאי שאין לו בעיה להרכיב חלקים שהלקוח קונה ולחייב על עבודה בלבד.
האחריות שהוא נותן על טיפול/תיקון כזה היא 10000 ק"מ או עד שמתקלקל, הקודם מביניהם...:mrgreen:
מוטי.
צר לי אבל אתם ממש מקלידים מחשבות ומשאלות לב
המציאות הרבה יותר מורכבת ונשלטת על ידי יצרני הרכב כן כן יצרני הרכב בעולם דרך יבואני הרכב
כן כן יבואני הרכב ובהמשך דרך המוסכים לצרכן הסופי .
כאשר כל אחד גוזר את חלקו בהתאם לכח השוק .
הטריק הפשוט שכולם מכירים .
תנסו למצוא חלק שהיצרן הבית הוא בוש והסוכן המקומי בארץ אמור לאפשר אספקה שלו אפילו בהזמנה מיוחדת .
רוב החלקים אינם מסופקים בשוק מקומי על ידי היבואן של בוש
אבל מסופקים על ידי יבואן הרכב שמקבל אותם מיצרן הרכב .
יש מספיק בעלי ענין שדואגים שהחוק \ התקנות \ הסכמי שושו יהיו כאלה שהצרכן הסופי
יאלץ לשלם מחיר גבוה .
נכון האינטרנט וה E BEY עושים צרות לגנבים הגלובלים
אבל יש כבר סימני אור ( ראו מה הולך עם הצמיגים ) כאן חייבת המדינה להתערב ולהקפיד על איכות . לצערי המציאות היא אחרת . והתוצאה היא שהשוק גלש לסחורת זבל במחיר גבוה .
איציק
אני "נטפל" למוסכים כי אנו באתר של רכבי שטח שמה לעשות לעיתים נזקקים לשירותי מוסך.
דרך אגב, הנוהג הפסול הזה הרווח גם אצל בעלי מקצוע אחרים אינו לרוחי.
אם מי שהוא לא הבין את כוונתי - עיני לא צרה ברווחיהם בעלי המוסכים, ההיפך אני חושב שהם זכאים לרווח מלא על עבודתם ומקצועיותם - אבל כמו שאמרתי, הרווח צריך להיות על העבודה ולא על סחר בחלקי חילוף.
שמוליקו - מבחינתי אין בעיה שיגולם בתעריף שעת העבודה במוסך גם רכיב ה"אחריות" כמו יתר הרכיבים של ארנונה, שכירות, בלאי של מיכשור וכלי עבודה וכו' וכו'..
אם איני טועה קיים תעריף של 120 ש"ח + מע"מ לשעת עבודה במוסך המופץ על ידי משרד התחבורה. איני יודע אם זה תעריף מקסימלי או מינימלי ועד כמה מחייב תעריף זה. גם איני יודע אם זהו אכן תימחור הוגן עבור המוסך.
הבעיה נעוצה בעיקר בנו הצרכן הישראלי הממוצע ולא בבעלי המוסך כמו שאיציק רמז בתגובתו.
המנטליות הצרכנית הכל כך ישראלית היא שמר ישראל ישראלי מייד יצעק עושק, גנב ורמאי אם בעל מוסך יעז לגבות ממנו עלות ריאלית ורווחית של שעות העבודה לעומת עלות ריאלית ואמיתית של חלקי חילוף.
אם נניח יוגש חשבון למר ישראל ישראלי לפיו הוא התבקש לשלם 150 ש"ח על החלפת פילטר אויר כשצויין בחשבון שעלות הפילטר אויר היא 50 ש"ח והעבודה 100 ש"ח מה תהיה תגובתו ?? לעומת זאת אם יוגש אותו החשבון למר ישראל ישראלי כשצויין בחשבון שעלות הפילטר היא 150 ש"ח וכי לא חייבו אותו על העבודה ..מה תהייה תגובתו ??
תרשו לי לנחש שבמקרה הראשון מר ישראל ישראלי ירוץ ויספר לחברים שלו שהמוסכניק הזה גנב ורמאי שגובה מחירים מופרזים ואילו במקרה השני מר ישראל ישראלי ירוץ וימליץ בכל פה ךחברים שלו על המוסכניק ההגון והנחמד שלא חייב אותו בכלל על העבודה.
לא כל אחד מוכן ורוצה לעבוד ולטפל ברכבו לבד. גם הזמן שלי יקר ויש גבול לשעות שאני מוכן ויכול להקדיש לתחביב הזה. אני נהנה להקדיש שעות אלו לטיולים, דיונים באינטרנט וקריאה יותר מאשר בפועל לעבוד כמכונאי על הרכב.
שלמה
יסלח לי ידידי המלומד מר שלוימל'ה היקר אבל בדיוק זה ביזבוז הזמן הדרוש ,
שעת עבודה 125 ש"ח??? זה הרי לעג לרש,
אני לא מוסכניק, אבל בטוחני כי איציק יוכל לאשר כי שעתון אמיתי בשיקלול עלויות אחזקת המוסך, שכר עבודה, ביטוחים , בטוח לאומי , פנסיית חובה ומה לא עולים אולי325 ש"ח
אז אתה מצפה שמשרד התחבורה יאשר שעתון זה?? קדחת.
מה נאלצים המוסכים לעשות על מנת לשרוד בקושי
נאמר זאת בעדינות
לקמבן
אין פיקוח על שעת עבודה
הפיקוח הוסר כבר לפני כמה שנים
אבל יש מציאות שיוצר אותה המוסך המרכזי של היבואן :roll:
ויש מחיר שעת עבודה לתיקון באחריות :x
ויש מחיר שעת עבודה לחברת ביטוח ( מה אתה אומר מאיר :lol: )
ויש מחיר שעת עבודה לחברת הליסינג ( 80 ש"ח +- )
ובסוף יש שעת עבודה של המוסך כ 200 ש"ח ויש כבר שגובים גם 250 ויותר .
שעת מוסך לפחות ראלית 250 300-ש"ח !
אבל מי יכול לגבות מחיר כזה במציאות הישראלית
כמה זה שעת מוסך בארצות הברית ?
כמה זה שעת מוסך באוסטרליה ?
כמה זה שעת מוסך ביפן ?
אבל חלק גדול משעות המוסך אינם בחיוב רגיל לכן יוצא שהמוסך עובד עלשעת עבודה מאד זולה
ולמעשה מאזן את עצמו מהחלקים .
איציק
מדוע שהמוסך לא ירוויח על השירות אותו הוא מספק לי? הוא מחזיק מלאי? הוא מנהל אותו? הוא גם אחראי על טיב החלק המסופק? - אדרבא.
ואם אני רוצה לרכוש חלקים בלבד מיצרן X ולהתקין אותם בעצמי או להחליף אותם לבד - מדוע שהיבואן - דרך המוסך אותו הסמיך למכור חלקים בשמו - וגם המוסך עצמו כמובן - לא ירויח?!
מוסך איננו רק "ספק של שירותי מכונאות" נטו. מותר לו להרוויח גם על מכלול שירותים שהוא מספק. גם על סחר בחלקי חילוף. מוסך אחד שאני מכיר מחזיק מסעדה בקומה העליונה המכינה אוכל לעובדי המוסך ומשרתת בתשלום גם את הלקוחות הממתינים לתיקון רכבם.... אתה חושב שהם צריכים לאכול שם בחינם?!
pw
אם במוסך יש עסק נוסף כמו חנות לממכר חלפי רכב - אדרבא שירוויח ממכירת חלפי הרכב ממי שרק קונה חלפים. אם יש מסעדה - יופי..אם יש מכון לטיפול הוליסטי גם יופי..שירוויח המוסך משירותי ההסעדה או מהטיפולים.
איציק
אני בהחלט איתך ומסכים שבמציאות הישראלית ובתכתיבים שאינם בשליטת בעלי המוסכים אין ברירה אלא לאזן הרווחים על ידי הרווח מחלקי החילוף או בעברית תקנית ל"קמבן"..אבל תסכים איתי שזה לא אמור להתנהל כך.
סתם מסקרנות אם כבר הזכרת את ארצות הניכר - איך באמת נהוג לחייב שם ?? האם גם שם מקובל שמוסכים ירוויחו על חלקי החילוף ?? בארה"ב ?? בגרמניה ?? באוסטרליה ?? ביפן ??
שלמה
יקירי:
אותי מטרידה תופעה אחרת. יבואן X (נגיד שהוא של מותג יפני מוביל) איננו מוכר חלפים שלא דרך מוסכיו המורשים. לא כל המוסכים מוכנים למכור חלפים ללקוח שאיננו מבצע את העבודה אצלם במוסך - למרות שלכאורה היבואן ח י י ב למכור חלפים 10 שנים מיום מכירת הרכב בארץ. מלכוד 22.
מה עושים?
כולם מרויחים על חלקים בכל מקום בכל עסק
מה זה משנה איך קוראים לזה עמידה ביעדים \ עמלת תיווך \ הנחת ספק :smile:
אתה באמת חושב שקופת חולים לא מרוויחה על הספקת התרופות
או בית חולים לא מרוויח על זה שהוא מעדיף ספק אחד על פני השני
משרד עו"ד לא נותן העדפה ללקוח X על פני לקוח Y ועוד הנחה במחיר שעת עו"ד
מה זה לא רווח על חלקים ?
לדעתי הבעיה מאד מורכבת ובסיסית הלקוח לא מוכן לקבל שהספק מרוויח על החלק .
מצד שני כוחות השוק יוצרים ניגוד איטרסים שמביאים את מערך המסחר ....:mrgreen: .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
pw
סתם מסקרנות אם כבר הזכרת את ארצות הניכר - איך באמת נהוג לחייב שם ?? האם גם שם מקובל שמוסכים ירוויחו על חלקי החילוף ?? בארה"ב ?? בגרמניה ?? באוסטרליה ?? ביפן ??
שלמה
לענות לך על השאלה, זה תלוי ברמה ומיקום גאוגרפי
במרצדס בברלי הילס לוקחים "קצת יותר " ממוסך מקסיקני בפניקס אריזונה
בד"כ זה בין $50-$150 לשעה,
אבל גם זה לא בדיוק רלונטי
מוסכים אכותיים עובדים לפי שעת ספר ולא שעת עבודה
מה זאת אומרת?
הבאת העגלה להחליף משאבת מים, מסתכלים בספר, שם כתוב זה עבודה של 2.3 שעות
זה מה שאתה משלם, בלי קשר לזמן האמיתי של העבודה(בד"כ מכונאי טוב וזריז יגמור את העבודה בפחות זמן)
בעניין החלקים,
כמו בכול מקום אחר בעולם יש רווח, ולגיטימי לחלוטים מסיבות שכבר דיברו עליהם.
שלמה..
מוסך הוא עסק לכל דבר, כמו מסעדה שמוכרת גם מוצרים מהמדף, כמו חנות מחשבים שגם מתקנת וגם מוכרת.
מטבע הדברים יש במוסך חנות חלפים ומלאי שניתן למכירה גם ללקוח מזדמן וגם ללקוח בטיפול/תיקון.
מה רצית? לסבסד??? מה זה בנק דיסקונט?
מדוע שהמוסך ימכור חלפים במחיר יותר זול מחנות חלפים רגילה?
מה שכן פסול בעיני, שמוסך מפקיע מחירים.
לדוגמא: אם ימכרו לי גלון שמן מאיכות מקומית או מזרחית מפוקפקת במחיר כפול מגלון מחברה איכותית ידועה ועוד יוסיפו לי את המע"מ לקינוח, זה יעצבן אותי.
tzagi
אם אני מבין נכון את תשובתך אז בארצות הברית זה אכן נוהג מקובל ולגיטימי שמוסך ירוויח על חלקי הרכב בהם הוא עושה שימוש בעבודתו ??
כשאתה כותב שזה מקובל בכל מקום בעולם אתה אומר זאת מידיע אישית או משער זאת ??
זה שמוסך XX גובה 50 לשעה ומוסך YY גובה 100 לשעה לגטימי בהחלט בעיני על פי רמת המומחיות והידע בהחלט ראוי לשלם יותר.
רמי
זה בככל לא מובן מאליו וטבעי שמוסך יעסוק כחלק מובנה מהעסק שלו גם במכירת חלקי חילוף כמו שזה לא מובן מאליו שמסעדה תמכור ירקות או קמח !!!
לא אני ממש לא מצפה ומבקש שהמוסך יסבסד אותי ההיפך שירוויח על עבודתו ואם חלק מהעבודה של המוסך היא להחזיק באופן שוטף מלאי חלפים אז שיגלם את עלויות אחזקת המלאי בתימחור שעת העבודה שלו ---- אבל שלא יחייב אותי על החלפים כשלעצמם תוך הוספת מרכיב רווח על מחיר החלק.
אם מוסך יחייב אותך נניח במחיר של גלון שמן כפי שאתה היית משלם אם היית רוכש בעצמך נניח בתחנת דלק האם זה בסדר מבחינתך ?? או שאולי אם המוסך יחייב אותך במחיר גלון שמן כפי שהיה עולה לך אצל חנות המספקת שמן כמו החנות ברח' יצחק שדה אז זה יהיה בסדר ?? מהו מבחינתך קו הגבול בין חיוב במחיר מופקע או לא ??
שלמה
שלמה אני חושב שיש להדגיש כאן נקודה שכנראה אינה ברורה .
גלון שמן לצורך הענין של פז 15-40 GTX יש לו מחיר מקסימום כפי שפז חישב ופירסם במחירון !!!
מכאן יוצא שכל אחד יכול לקחת כל מחיר אבל לא יותר מהמקסימום שכתוב במחירון .
או משאבת מים מקורית של לנד רובר יש מחיר כפי שהיבואן פירסם .
אותה משאבת מים במפורש אותה משאבת מים יכולה להימכר אצל יבואן אחר במחיר אחר אפילו יותר גבוה .
בתנאי שהוא יבואן של המשאבה ממקור אחר . ושוב המקסימום כפי שיבואן המוצר פירסם
מכאן המחיר יכול רק לרדת .
זה שיש כאלה שמעלים מעל מחיר המקסימום ועוד מספקים מוצר חליפי \ קיקיוני \ מזויף :twisted: :twisted:
זה תחום שאתה צריך לטפל :lol: .
יש יבואנים / יצרנים שנותנים עשרות אחוזי הנחה והשוק מתנהג בהתאם . ( מצברים / צמיגים )
כיש יבואן שלא נותן ם מרווח מספיק הסחורה לא נמכרת.
כשאין בררה כפי שיש ספקים שיש להם בלעדיות עושים מחזיקים את השוק ..... עד שמי שהוא מביא יבוא מקביל :lol:
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
tzagi
לא אני ממש לא מצפה ומבקש שהמוסך יסבסד אותי ההיפך שירוויח על עבודתו ואם חלק מהעבודה של המוסך היא להחזיק באופן שוטף מלאי חלפים אז שיגלם את עלויות אחזקת המלאי בתימחור שעת העבודה שלו ---- אבל שלא יחייב אותי על החלפים כשלעצמם תוך הוספת מרכיב רווח על מחיר החלק.
שלמה, אבל כבר כתבת שאתה לא רוצה את זה ככה. אז עכשיו אתה מתחרט?
הרי זו אותה הגברת בשינוי אדרת... מה זה משנה תחת איזה סעיף בחשבונית הוא דוחף לך 100ש"ח? תחת עבודה או חלקים?
בסוף אתה תצא עם אותו הסכום.
וכפי שכבר הבנת- אני בעד עבודה עברית- אז להפשיל שרוולים ולזחול מתחת לרכב- זה בדיוק מה שמונע ממני מלהתעצבן על נותני השירות.
ואני כותב שורות אלה לאחר ניסיון רע ומר עם מוסך של רשת "רצינית"- UMI. שם אכלתי, אבל באמת אכלתי את הכובע, את הקש, את התחתונים ומה לא?!? :twisted:
כשהבנתי שבת'כלס הם לא ממש מבינים ברכב יותר ממני (שפחדתי להתקרב למנוע כי הוא נראה מורכב כמפלצת)- מהר מאד עזבתי אותם והתחלתי לטפל בעצמי.
את ההבדל הרגשתי גם ברכב (נוסע הרבה יותר טוב עם הטיפולים שלי שהם מקיפים ויסודיים יותר) וכמובן, בכיס- בפחות משליש ההוצאות אני מטפל בלפחות פי 2 אביזרים מאשר במוסך.