נעילת זיקה לדיפ הקדמי (שהפך לדיון איכותי על פעולת נעילה אוטומטית)
האם לאחר הלחמת הדיפ הקדמי לצורך נעילה קבועה אני יכול לשחחר את הנעילה ע"י פתיחת הלוקרים
הידניים ביציה מהשטח? הג'יפ לא 4X4 קבוע.
ברי
חוזר: נעילת זיקה לדיפ הקדמי
התשובה חיובית.
רק כדאי לזכור שגם בשטח עם לוקרים נעולים הג'יפ לא ירצה להסתובב. בקרקע שהיא לא לגמרי חסרת אחיזה ההגה יהיה מאוד קשה והג'יפ יפנה ברדיוסים ענקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
התשובה חיובית.
רק כדאי לזכור שגם בשטח עם לוקרים נעולים הג'יפ לא ירצה להסתובב. בקרקע שהיא לא לגמרי חסרת אחיזה ההגה יהיה מאוד קשה והג'יפ יפנה ברדיוסים ענקיים.
הג'יפ בעל הגה כח,אתה חושב שזה יוכל ליגרום נזק למשבת הגה?
ברי
היא תעבוד קשה יותר זה בטוח. אני לא יודע לומר בכמה זה יקצר לה את החיים. אצלי הג'יפ נסע עוד 8 שנים לאחר שניסיתי נעילה כזו במשך חודשיים ולא נרשמו תקלות במשאבה או בתיבה.
אי-שחרור הלוקרים על מצע בעל אחיזה טובה (למשל סלע יבש) עלול לגרום לגזירת ציריה, ובכל מקרה לא מוסיף בריאות רבה למכללי רכבת ההנעה.
גיתאי
עם נעילה אוטומטית, בזמן שהרכב משולב 4X4 רוב הזמן הנעילות בכלל לא משתחררות, וכמובן שבכל סיבוב הן נעולות לחלוטין. כך אם צירייה נגזרת כלכך בקלות, היא היתה נגזרת לכל הנעולים כפול עם נעילה אוטומטית מקדימה.
בקיצור, נעים זה לא יהיה בשטח בנסיעה מהירה, אבל מבחינת עומסים זה יהיה כנראה בסדר.
אם היית נוסע, ערן, עם ספול קדמי ועם נעילה אוט' קדמית ב4X4 בשטח, היית רואה שהבדלי הרדיוסים וההבדל בקושי סיבוב ההגה בין שני המקרים הם עצומים, ובהכרח היית מגיע למסקנה שהנעילה הקדמית לא נעולה בסיבוב, אחרת גם ההתנהגות היתה זהה.
ההבדל בין ספול לבין אוטומטית הוא בכך, שאם אתה נוסע ב2X4 בשטח אז אתה לא מרגיש בכלל את הנעילה הקדמית, כי כאשר אין עומס היא משוחררת.
אבל ברגע שמשלבים 4X4 עקב הפרשי מהירויות/מסלולים בין הסרנים הנעילה ננעלת וההרגשה היא ממש לא נעימה. אני כבר לא משתמש כמעט לעולם באופציה של 4X4 HIGH בשטח עם אחיזה טובה, וגם בLOW אני משתדל לנסוע רק איפה שצריך למרחקים קצרים מאוד.
אני לא יודע איך החלטת שהנעילה הקדמית ננעלת, אבל אני אומר לך, שוב, שכמה שיש לך הרגשה לא נעימה עכשיו, היא היתה הרבה הרבה יותר לא נעימה אם הנעילה היתה באמת נעולה, כמו ספול.
אני מכן לעשות נסיון בטיול הבא, וגם אתה יכול:
אני אסמן בגיר את החלק העליון של שני הצמיגים הקדמיים, אעשה סיבוב ב4X4, ואראה לאחר הסיבוב אם הסימונים נשארו באותו מקום, אחד ביחס לשני. אני מהמר שלא.
עשיתי בדיקה עכשיו ו.. הסימונים על הגלגלים לא נשארו מקבילים בכלל. :shock:
כנראה שבאמת זיקה זה סיוט אם כך, כי נעילה קדמית זה כבר לא תענוג גדול.
ערן, איזו נעילה יש לך בסרן הקידמי?
תודה. למישהו יש נסיון עם נו-סליפ בסרן קידמי?
בוזי, אם אתה מחפש הבדלים בתפקוד נו-סליפ קדמי ביחס ללוקרייט, אתה לא תמצא אותם, לעניות דעתי, בהקשרים של היגוי, אחיזה וכו' אלא אך ורק ברעשים שהנעילה מפיקה. זה לפחות ע"פ הצהרת היצרן. אין הבדל בין הנעילות בקטע של מתי כל צד ננעל, משתחרר וכו'.
לדעתי גם בעניין של הרעשים אין מה להשקיע בנו-סליפ קדמי, כי קשה עד בלתי אפשרי להבחין מסיפון הרכב בקליקים של לוקרייט קדמי.
הנו-סליפ הוא פיתוח של הלוקרייט ע"י אותו יצרן; חזק ושקט יותר, אבל עיקרון הפעולה זהה לגמרי, ולכן גם התופעות המורגשות אמורות להיות זהות.
בנעילה אוטומטית שני הגלגלים נעולים כברירת מחדל, כאשר בסיבוב על משטח בעל אחיזה טובה הגלגל החיצוני מפעיל לחץ על הנעילה (בשל מהירות סיבוב מאולצת גדולה יותר מאשר הפנימי) ומתנתק ממנה זמנית, כך שרק הגלגל הפנימי מקבל כח.
אין תועלת בנו-סליפ בסרן קדמי מאחר והתנהגותו זהה ללוקרייט מלפנים הן בהנעה אחורית והן בהנעה משולבת.
גיתאי
חנן וגיתאי,
אני חולק על דעתכם בנוגע לעיקרון הפעולה וההתנהגות של הנו סליפ.
מנסיוני עם נו סליפ (התקנתי אחת בסרן האחורי של הקורנדו בזמנו), היא מתנהגת באופן שונה מלוקרייט.
לוקרייט מתחילה "לרצ'ט" כאשר אחד הגלגלים מאולץ להסתובב מהר יותר מהקורונה, ומכאן ההתנהגות הלא נעימה והלא צפויה.
בשונה ממנה, הנו סליפ מנתקת לגמרי את הגלגל המהיר יותר, עד שקורה אחד משניים:
א. מהירות הקורונה והגלגל המהיר חוזרים להיות שווים;
ב. מומנט גדול המגיע מהפיניון דוחף את הקרוס שאפט, הדוחפת בתורה את החלקים הזחיחים (הניתנים להזחה, ככה אומרים?) בנעילה, ואז היא שוב ננעלת.
אם למישהו יש ניסיון עם נו סליפ קידמי, אשמח לשמוע.
אם לא, תשמעו ממני מתישהו ;)
בעז
בוזי
שים לב למה שכתבתי - אני לא אומר שאין הבדל בין הנעילות, ודאי שיש. אבל אני התייחסתי ספציפית לסרן קדמי. בכל מצבי ההנעה בסרן קדמי אין שום הבדל ביניהן לעניין "חוויית הנהיגה".
גיתאי
אתה לא חולק על דעתנו.
הלוקרייט אכן מרצ'טת ולאחר כל כניסה של הגג"ש הפנימי מהשיניים של הגג"ש החיצוני ברגע שמגיע שקע מול שן הם חוזרים להיצמד, ואז הם נפתחים שוב וחוזר חלילה, ומכאן קולות הריצ'וט, אבל הגלגל החיצוני משוחרר להסתובב מהר יותר מהקייס. לא זה מה שגורם להתנהגות הלא נוחה, אלא העובדה שרק הגלגל הפנימי מניע את הרכב.
בנו-סליפ יש טבעת סינכרון שמונעת את חזרת הגג"ש הפנימי ללא צורך, ואז נמנעים קולות הריצ'וט אבל תנאי החזרה לעבודה של הציריה הוא זהה: כאשר מהירות הקייס מתכנסת למהירות של הגלגל. גם כאן רק הגלגל הפנימי מניע את הרכב, וההתנהגות הלא נוחה היא זהה, למעט הרעש.
אגב בסעיף ב' שלך מה שקורה זה שהתנאי לא' מתמלא. אין צורך בשני הסעיפים בנפרד.
גיתאי,
ציטוט:
התנהגותו זהה ללוקרייט מלפנים הן בהנעה אחורית והן בהנעה משולבת.
זה מנסיון? כי בסרן אחורי לוקרייט ונו סליפ ממש לא מתנהגות בפניות באופן זהה, באופן משמעותי. זה לא רק עניין התיקתוקים והבומים, אלא התנהגות צפוייה ונעימה הרבה יותר.
בכל שאר המצבים - כן, וזה טוב.
הערה: אני לא מתנגח חלילה, אני מנחש על סמך נסיוני עם נו סליפ מאחור, שהיא תהיה נעימה יותר מלוקרייט גם ובעיקר בסרן קידמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אתה לא חולק על דעתנו.
הלוקרייט אכן מרצ'טת ולאחר כל כניסה של הגג"ש הפנימי מהשיניים של הגג"ש החיצוני ברגע שמגיע שקע מול שן הם חוזרים להיצמד, ואז הם נפתחים שוב וחוזר חלילה, ומכאן קולות הריצ'וט, אבל הגלגל החיצוני משוחרר להסתובב מהר יותר מהקייס. לא זה מה שגורם להתנהגות הלא נוחה, אלא העובדה שרק הגלגל הפנימי מניע את הרכב.
בנו-סליפ יש טבעת סינכרון שמונעת את חזרת הגג"ש הפנימי ללא צורך, ואז נמנעים קולות הריצ'וט אבל תנאי החזרה לעבודה של הציריה הוא זהה: כאשר מהירות הקייס מתכנסת למהירות של הגלגל. גם כאן רק הגלגל הפנימי מניע את הרכב, וההתנהגות הלא נוחה היא זהה, למעט הרעש.
אגב בסעיף ב' שלך מה שקורה זה שהתנאי לא' מתמלא. אין צורך בשני הסעיפים בנפרד.
אנחנו מתארים אותה התנהגות במילים שונות.
אני עדיין חולק, אבל זה בדקויות.
בעוד שהלוקרייט, בזמן פנייה, ננעלת לשבריר שניה ומשתחררת שוב, וע"י כך מזעזעת את כל הרכב, בנו סליפ זה לא קורה. זה הבדל קטן, ושאלתי היא, האם מנסיון של מישהו, הוא משמעותי.
את העובדה שהרכב מונע ע"י הגלגל הפנימי (קדמי ואחורי) אי אפשר לשנות, וזה בהגדרה יגרום לרדיוס סיבוב גדול יותר.
כנ"ל רגע ההתחברות וההתנתקות של הנעילה, שקורה בזמן לא ידוע ולא צפוי.
השיפור בנוסליפ לעומת לוקרייט, הוא בזמן שהיא כבר משוחררת, התנהגותה חלקה ואחידה.
ואגב:
סעיף ב' הוא לא תוצאה של א'. סעיף ב' עושה OVERRIDE לא', כלומר, יכול בהחלט להתקיים תו"כ פנייה.
אם בזמן פנייה, כשהנעילה משוחררת, אתה נותן הרבה גז - הפיניון מצמיד את הגג"שים הפנימיים לחיצוניים, ואז הנעילה ננעלת.
ובדוגמאות: סעיף א' זה מה שקורה כשסיימת פנייה. סעיף ב' זה מה שקורה שנתת גז חזק תו"כ פנייה.