הוראות נהיגה ב 4x4 בכללי למתחילים
מתי לשלב, כמה מהר אפשר עם קדמי משולב, איך מוציאים משילוב?, האם לשלב בעמידה, בזחילה, ברוורס ? להסתובב ? משולב בכביש אפשר ? וכן הלאה...
אולי אתם הותיקים תבנו איזה קישור שיהיה ממש מדריך=תנך לגיפאי מתחיל. עשה ואל תעשה.
שמידי פעם תיתוסף לו עוד עצה ועוד כלל.
תודה
איתן
Re: הוראות נהיגה ב 4x4 בכללי למתחילים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eitantoon
מתי לשלב, כמה מהר אפשר עם קדמי משולב, איך מוציאים משילוב?, האם לשלב בעמידה, בזחילה, ברוורס ? להסתובב ? משולב בכביש אפשר ? וכן הלאה...
אולי אתם הותיקים תבנו איזה קישור שיהיה ממש מדריך=תנך לגיפאי מתחיל. עשה ואל תעשה.
שמידי פעם תיתוסף לו עוד עצה ועוד כלל.
תודה
איתן
ברוך הבא איתן.
בסה"כ אפשר להגדיר מספר כללי אצבע. הכללים יהיו תלויים בסוג ההנעה של הרכב. למשל בג'יפ CJ, סופה, סמוראי ועוד רכבים בעלי תיבת העברה PART TIME 4X4 (אתה יכול לקרוא על סוגי תיבות העברה כאן) אסור לסוע משולב בכביש כי אין דיפרנציאל מרכזי ולכן הטרנספר עלול להשבר. לעומת הרכבים הנ"ל יש רכבים בעלי FULL TIME 4X4 (לנד רובר לסוגיו, מיצובישי פג'רו קינג ועוד) ששם אתה מן הסתם קבוע משולב 4X4 אבל יש צורך לשים לב לא ליסוע בכביש כשהנעילה המרכזית פועלת.
אין מהירות מירבית ל-4X4. להיפך, נסיעה בהנעה כפולה מוסיפה ל"הדבקת" הרכב למסלול בהאצות, האטות וסיבובים. זאת הסיבה שרכבי התחרויות החזקים ביותר של מירוצי המידבר הם 4X4 (והם נוסעים באמת מהר).
ציטוט:
איך מוציאים משילוב?, האם לשלב בעמידה, בזחילה, ברוורס ? להסתובב ? משולב בכביש אפשר ? וכן הלאה...
עקרונית העברה בין מצבי הטרנספר נעשית במצב עמידה או בזחילה איטית ללא עומס על המכלולים (קלאץ' לחוץ או ניוטראל). הזחילה יכולה להיות קדימה או אחורה - אצל כל אחד זה שונה ותלוי לרוב בשחיקה של הטרנספר (אצלי למשל, יש קצת קושי בהוצאה מ-4X4LOW אז אני זוחל קצת קדימה והידית משתחרת). בקיצור, בטרנספרים שחוקים יש הרבה עניין של רגש.
בעיניין הקישור שהצעת. יש את המילון שעוזר בתור התחלה להבין על מה מדברים ולהכנס לעניינים. אתה מוזמן להוסיף לשם שאלות אם משהו לא ברור.
לילה טוב.
אורי טל.
תודה לכל המגיבים. לקחתי הכל בחשבון. איתן
בהתחלה אני אנסה קצת לבד, בזהירות.עם הזמן אלך ללמוד בצורה יותר מקצועית. גם ספרים זה רעיון טוב. תודה
איתן
תודה לכל המגיבים. לקחתי הכל בחשבון. איתן
בהתחלה אני אנסה קצת לבד, בזהירות.עם הזמן אלך ללמוד בצורה יותר מקצועית. גם ספרים זה רעיון טוב. תודה
אגב, יש לי שאלה נוספת: אם זה כל כך טוב לנסוע ב 4x4 . למה בכלל להוציא משילוב, כלומר האם יש יתרונות וחסרונות לנסיעה ב 4x4 בכביש, בנסיעה רגילה. (נניח בלי נעילת דיפרנציאל, לי יש מגנום עם ברירת נעילה)
איתן