-
שמן מנוע, להיילקס לפי מוסך טויוטה.
היתי היום בדנאלמוטורס
מוסך מורשה טויוטה בכפר סבא, מוסך הדגל כמו שקוראים לו.
ודיברתי שם עם אחד המוסכניקים.
הוא הראה לי את השמן מנוע שהם מכניסים להיילקסים
וז שמן 5/30 של מוביל חצי סינטטי.
הוא אמר שהם משתמשים בזה לכל ההיילקסים.
שזה לא שם זול, גם לא בחנויות החלפים.
אבל אף פעם לא ראיתי פה המלצה לשמן הזה, במנוע הזה.
אני אשמח לדגובות.
פלג
-
חוזר: שמן מנוע, להיילקס לפי מוסך טויוטה.
הספר של היינס אומר ש ... :
לטמפ שבין 10- ל 38 צלסיוס, מומלצים השמנים הבאים
1. 15-40
2. 20-40
3. 20-50
או
1. 10-30
2. 10-40
3. 10-50
כשטווח הטמפ' עולה בהתאמה.
-----
עמוד 1-1 למטה בגרסה עם הטנדר בצבע חרדל ( האוסטרלי ) על הכריכה.
לגבי 5w-30 מודגש בכוכבית שאינו מומלץ לשימוש ממושך במהירות גבוהה כשהשמן הנ"ל בטבלה מיוחס לטמפ' בין קצת מעל 4 מעל האפס ובכיוון יורד ל מינוס 29 מעלות צלסיוס.
בקיצור, לפי מה שאני מבין מהטבלה שלהם, השמן הזה מיועד לארצות קרות עד קרות מאוד.
קרי, לא ישראל.
ובכל מקרה, לא לנסיעות כביש מהירות ומשיכת הילוכים לסל"ד גבוה.
-
המוסך משתמש בשמן שנועד לכלים שמיוצרים היום - מסילה משותפת, בלה-בלה-בלה... אני מאמין שרוב כלי הרכב המודרניים משתמשים בשמן סינטטי מלא 5W30, כולל טויוטה היילקס. נכון שלגבי הכלים של לפני 10 שנים זה לא היה נדרש, בטח שלא עבור מנוע דיזל מיושן כמו בטויוטה היילקס שלך (מודל 97 אני מניח).
הכותב לא ציין על איזה מודל של היילקס הוא נוסע. אם מדובר על רכב מהשנים האחרונות, המוסך כנראה מטפל לפי הספר. אם מדובר על כלי ישן שלפי הספר לא צריך שמן סינטטי מלא, אז המוסך פשוט נותן לרכב שמן יותר טוב ויותר יקר ממה שנדרש, יוצא לו יותר פשוט לוגיסטית והוא גם מרוויח יותר.
וMobile1 זה אכן פירמה מהאיכותיות והיקרות יותר - בגלל זה אתה לא מוצא המלצות כאן בפורום החסכנים :lol:
-
שימוש בשמן כזה למנועים ישנים אינו מומלץ
איציק
-
שמן מובייל 1 נחשב לשמן איכותי מאד יש לחברה הרבה סוגי צמיגויות לשמנים שלהם.
מה שהמליצו לך מיותר למנוע דיזל מיושן כמו של הילקס יש להם שמנים אחרים שאולי מתאימים רק כך בחשבון כל ליטר שמן באיזור ה80 ש"ח לפני מע"מ. כל החלפה באיזור 500 ש"ח רק שמנים.
טל
-
שמן מעולה.
ממש לא מתאים למנוע של היילקס ישן, שהיצרן הגדיר שצריך שמן עם מספר צמיגות 40 לטמפ' העבודה שלו. סביר שהשמן יישרף, ואם המנוע ישן ושחוק- סביר שיתפרץ מכל חור אפשרי.
אסף.
-
השמן שדיברתי עלייו הוא לא המלצה.
זה מה שהם מכניסים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי פלג_
השמן שדיברתי עלייו הוא לא המלצה.
זה מה שהם מכניסים.
וענו לך שאם יש לך היילקס טרום ויגו אז זה לא מתאים.. לא לפי ההגיון ובטח לא לפי הספר רכב.
הם שמים כי זה כנראה נוח להם-זה מה שמכניסים לרוב הרכבים שלהם וזה מה שיש בצובר.
אם אתה מחליף שמן במוסך (:confused: ) אז תביא איתך שמן מהבית ותבקש שיכניסו אותו.
-
אני היתי בכלל לדרך למחסן חלפים.
אני לא מטפל שם.
תודה לכולם.
-
לפני הכל אני רואה שיש כאן בילבול - מוביל 1 זה מוצר של חברת מוביל ולא שם כולל לשמנים שלהם.
נעשה סדר לפי דירוג שמנים:
20W40 ו- 20W50 : שמנים בסיסיים ישנים ופשוטים שמתאימים למנועים מיושנים ובלואיים שצורכים שמן. בניגוד למה שכתוב פה כיום אין להשתמש בהם באף מנוע חדיש.
כדי לתת את טווח הצמיגיות הרחב מוספים פולימרים רבים לשמנים שיוצרים משקעים במנוע ותורמים לבוצה.
השימוש המיקצועי בצמיגיות אלה קיים כיום במירוצים שם משתמשים בשמנים סינטטיים בצמיגיות אלה כדי לשמור על יכולת סיכוך גבוהה בעבודה ממושכת בטמפ' גבוהות במיוחד.
מנוע של רכב מירוץ מיועד במקרה הטוב ביותר להחזיק עונת מירוצים ולכן חברות המירוצים לא צריכות לקחת בחשבון את יכולת הסיכוך הנחותה של שמנים אלה כשהמנוע קר או בעת התנעה - הרגעיים בהם נוצר הבלאי הגדול ביותר במנועיים של רכבים פרטיים.
מעבר לזה המעבר לשמנים דלילים נעשה גם בגלל תקנות זיהום אויר וחיסכון באנרגיה מכיון שכמה שהשמן דליל יותר יש פחות התנגדות בין החלקים בתוך המנוע וכתוצאה מכך הוא מתאמץ פחות, מזה מקבלים פחות פליטה ופחות אנרגיה שבורחת דרך התחממות כתוצאה מחיכוך.
15W40 : זה בעצם התחליף הנוכחי לצמיגיות הגבוהות יותר, השמן הנפוץ ביותר היום לדיזלים כבדים שמספק סיכוך טוב יותר משמנים בעלי צמיגות גבוהה יותר מבלי להיות דליל מדי למנועי פלדה גדולים שדיוק החלקים שלהם מעט פחות טוב ממנועים חדישים ועתירי טכנולוגיה. השמן לא מכיל פולימרים רבים בגלל טווח צמיגות לא גדול מדי ועלות היצור שלו נמוכה יחסית כך שעדיין מתאים לרכישה בכמויות למנועי ענק. גם לשמן זה יש גירסאות סינטטיות למירוצים והן משמשות למנועים שצריכים לעבוד לאורך תקופה ארוכה יותר ממנועי המירוץ שמשתמשים בצמיגיות גבוהות יותר.
10W40 חצי סינטטי : שמן הביניים הנפוץ ביותר כיום, שמן שמשלב חלק מיתרונות השמן הסינטטי 5W40 הדליל יותר בחבילה זולה יותר המתאימה למגוון רחב יותר של מנועים.
בגלל התכונות של המרכיבים הסינטטיים שבתוכו ( בין 9% בזולים הנורמליים ל- 55% ביקרים האיכותיים) הוא מספק טווח צמיגיות רחב יחסית בלי שימוש בפולימרים רבים וכן מספק הגנה גבוהה יותר משמנים מינרליים ומשמנים צמיגיים יותר מפני התחמצנות השמן ובלאי מנוע כתוצאה מקריעת שיכבת הסיכוך. דלילותו המוגברת ביחס לשמנים הצמיגיים יותר מאפשרת לשמן לרוץ מהר יותר אל מרכיבי המנוע הרחוקים בעת התנעה ובזמן שהמנוע קר ובכך בלאי המנוע המיידי פוחת משמעותית.
כמו כן התנגדותו הפנימית בתוך המנוע נמוכה מה שמייעל את פעולת המנוע וחוסח מעט באנרגיה ובזיהום אויר. גם לשמן זה יש גירסאות סינטטיות למרוצים המתאימות לרכבים ספורטביים שדורשים עמידות יתרה בפני חום, לחץ ובלאי אך בשימוש יומיומי יותר מאשר שמני מירוצים צמיגיים יותר.
5W40 ו- 5W30 : בד"כ שמנים סינטטיים מלאים שמתאימים כיום לרוב המנועים החדישים, שמן זה מספק שימון מהיר ביותר בהתנעות ועבודה של מנוע קר וחוזק שכבת הסיכוך שלו חזקה ביותר למרות היותה שיכבה דקה יחסית. השמן נותן עמידות יוצאת דופן כנגד חימצון וקריעת שיכבת הסיכוך, יכולת עבודה בטמפ' נמוכות ושמירה מוגברת מפנאי בלאי בתוך המנוע. התנגדות נמוכה בין המיכלולים תורמת לחיסכון ניכר באנרגיה והפחתת זיהום אויר.
5W30 מיועד לאירופה הקרה בעוד שלארץ מתאים יותר הדירוג 5W40 שמאפשר עמידות גבוהה יותר לאורך זמן בעבודה בטמפ' גבוהות יותר מבלי להפסיד את יכולת השמן בהתנעה ובטמפ' קרות.
0W30 ו- 0W40 : שמן סינטטי עוד יותר דליל מה- 5W30 ו- 5W40 , מיועד למנועים חדישים ומדוייקים ביותר לעבודה באיזורים קרים במיוחד. היתרונות הגדולים שלו הם ביכולת שלו להישאר דליל ולספק שימון טוב בטמפרטורות נמוכות ביותר בהם שמנים אחרים כבר ניראים יותר כמו ג'לי מאשר שמן.
למרות שיש מי שיתווכח איתי על זה (ואין לי שום כוונה להתווכח) השמן הזה אינו ישים לשום מכונית בטמפ' שבארצנו כיום ומתאים יותר לשטיפת מנועים משאריות ליכלוך ושמן (למי שרוצה להימנע מפלאשינג) מאשר לשימון יום יומי.
ניגש להיילקסים:
היילקס דור אחרון ודור לפניו עם מנוע D4D (וכן גם לנדקרוזרים) מיועדים לעבוד עם שמן 5W40 וזה השמן שמומלץ לשים בהם. אם רכב כזה סובל מצריכת שמן גבוהה או רעשים מוזרים בעת שימוש בשמן אז הוא יכול לרדת לשימוש בשמן 10W40 חצי סינטטי.
היילקסים דורות קודמים, מנועי 2L ו- 2L-T למרות היותם מנועי דיזל פלדה (כולל הראשים) מתאימים לעבודה עם שמן 10W40 חצי סינטטי, דגם הטורבו שביניהם (2L-T) אפילו יועד לעבודה עם שמן זה.
אם בשימוש בשמן זה יש צריכה גבוהה של שמן או רעשים מוזרים אפשר לעבור ל- 15W40 אך אם גם זה לא עוזר התרופה היא לא 20W40 ולא 20W50 אלא אוברול או החלפת מנוע (אם כבר אז לדגם טורבו כמובן).
אין להשתמש במנועים אלה בשמן 5W40 סינטטי או משהו דליל ממנו מכיון שבמנועים אלה הוא עלול לגרום לנזילות, רעשים, צריכת שמן מוגברת ושימון לקוי למיסבי הטורבו שיתבטא בבלאי מואץ.
שמן 10W50 אם אינו סינטטי מלא אינו מומלץ לשימוש כלל עקב היותו מתוסף יותר מדי בגורמי משקעים.
גם בכזה סינטטי איני רואה צורך לשימוש באף אפליקציה יומית שמתאימה לארצנו.
שימוש בשמנים איכותיים של החברות המובילות יספק יכולת סיכוך טובה יותר, יעילות מנוע גבוהה יותר, עישון מופח, צריכת שמן מופחתת ובלאי נמוך יותר לאורך זמן מאשר שימוש בשמן זול בעל סיווג צמיגות זהה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
היילקסים דורות קודמים, מנועי 2L ו- 2L-T למרות היותם מנועי דיזל פלדה (כולל הראשים) מתאימים לעבודה עם שמן 10W40 חצי סינטטי, דגם הטורבו שביניהם (2L-T) אפילו יועד לעבודה עם שמן זה..
צר לי לאכזב אותך מוגי אבל לפי הספר רכב המקורי אתה טועה .
אם יש שמן אחד שכלל לא מוזכר בספרים זה שמן בצמיגות 10W40..
יתרה מכך,
טווח השמנים המוזכר בספר למנועי 2L ומנועי 2LT הוא:
20W50, 15W40, 10W30, כאשר אני מכה על חטא (הסתמכתי על הזיכרון ועל גיא) ובטבלה מצויין גם שמן 5W30 כמו זה שהם ממלאים במוסך אך ישנה הערה כי השמנים הקלים יותר מיועדים למדינות קרות במיוחד-לא לטווח טמפרטורה המקומי כאן.
עוד דבר שמצויין הוא כי נדרש תקן מתאים למנועי טורבו למנועי 2LT לשמנים בצמיגויות הנ"ל.
זה לא פוסל את עניין הזמנת הצרות למי שמכניס שמן כזה למנוע ישן שעבר אי אלו ק"מ.
-
דורון, אתה לא מאכזב אותי כלל.
לא צוטטי שום דבר משום ספר של היילקס.
כמו כן גם לא סתרת את דברי.
בכל מקרה, 10W30 בספר = ל- 10W40 בארצנו החמה, תיקרא טיפה יותר לאט את מה שכתבתי.
ציינתי מה הכי מתאים לשימוש במנועים האלה כיום לאחר שהשמנים התקדמו כברת דרך כשהמטרה העיקרית שלי היא הארכת חיי המנוע ואף אולי מעט לשפר את ביצועיו.
הרי מנועי ה- 2L יצאו והיו נפוצים הרבה לפני ששמנים 10W40 חצי סינטטים היו נחלת הכלל, אבל מנועים אלה כשהם במצב טוב בהחלט מתאימים לשימוש עם שמן כזה שמשפר את אורך החיים שלהם ואף במעט את פעולתם.
מוסכי טויוטה החלו להשתמש באופן קבוע בשמנים 10W40 חצי סינטטים עוד לפני דור ה- 2LT וגילו שביצועי השמן טובים יותר. באותו זמן שמן זה התאים לכלל המכוניות של החברה.
מנוע ה- 2LT כבר הגיע כמנוע המתאים בהגדרה גם לשמן זה (אך לא רק) ובגלל ראש מעט שונה ומגדש הטורבו בהחלט יש עדיפות ממשית לשימוש ב- 10W40 חצי סינטטי.
כבר כתבתי בעבר, כשאני כותב על שמנים זה מניסיוני (הרב יחסית בנושא) וממחקרים שקראתי לאורך השנים על ביצועי שמנים, התנהגותם והחומרים שמרכיבים אותם - כך שההמלצות שכתבתי עומדות יציב כדעה מקצועית. דברים מתקדמים ומשתנים עם השנים - ספרי רכב מיושנים נישארים מיושנים.
על השימוש בשמנים סינטיים דלילים כגון 5W30 כתבתי בדיוק מה שהגבת רק קצת יותר בהרחבה.
בכל מקרה בוודאי שחשוב לשים לב שהשמן מתאין לעבודה עם מגדשי טורבו, אם לא הזכרתי את זה כאן אחרי שהזכרתי את זה כל כך הרבה פעמים בעבר אז תודה שתיקנת אותי, אבל היום כל שמני המנוע האיכותיים בדרגות הגבוהות מתאימים לעבודה עם טורבו מלבד שמנים בודדים שמכילים כמות גבוהה של מוליבידן די סולפיד שעלול להגבש במיסבי הטורבו ולגרום להם לבלאי מואץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
דורון, אתה לא מאכזב אותי כלל.
לא צוטטי שום דבר משום ספר של היילקס.
כמו כן גם לא סתרת את דברי.
בכל מקרה, 10W30 בספר = ל- 10W40 בארצנו החמה, תיקרא טיפה יותר לאט את מה שכתבתי.
ציינתי מה הכי מתאים לשימוש במנועים האלה כיום לאחר שהשמנים התקדמו כברת דרך כשהמטרה העיקרית שלי היא הארכת חיי המנוע ואף אולי מעט לשפר את ביצועיו.
הרי מנועי ה- 2L יצאו והיו נפוצים הרבה לפני ששמנים 10W40 חצי סינטטים היו נחלת הכלל, אבל מנועים אלה כשהם במצב טוב בהחלט מתאימים לשימוש עם שמן כזה שמשפר את אורך החיים שלהם ואף במעט את פעולתם.
מוסכי טויוטה החלו להשתמש באופן קבוע בשמנים 10W40 חצי סינטטים עוד לפני דור ה- 2LT וגילו שביצועי השמן טובים יותר. באותו זמן שמן זה התאים לכלל המכוניות של החברה.
מנוע ה- 2LT כבר הגיע כמנוע המתאים בהגדרה גם לשמן זה (אך לא רק) ובגלל ראש מעט שונה ומגדש הטורבו בהחלט יש עדיפות ממשית לשימוש ב- 10W40 חצי סינטטי.
כבר כתבתי בעבר, כשאני כותב על שמנים זה מניסיוני (הרב יחסית בנושא) וממחקרים שקראתי לאורך השנים על ביצועי שמנים, התנהגותם והחומרים שמרכיבים אותם - כך שההמלצות שכתבתי עומדות יציב כדעה מקצועית. דברים מתקדמים ומשתנים עם השנים - ספרי רכב מיושנים נישארים מיושנים.
על השימוש בשמנים סינטיים דלילים כגון 5W30 כתבתי בדיוק מה שהגבת רק קצת יותר בהרחבה.
בכל מקרה בוודאי שחשוב לשים לב שהשמן מתאין לעבודה עם מגדשי טורבו, אם לא הזכרתי את זה כאן אחרי שהזכרתי את זה כל כך הרבה פעמים בעבר אז תודה שתיקנת אותי, אבל היום כל שמני המנוע האיכותיים בדרגות הגבוהות מתאימים לעבודה עם טורבו מלבד שמנים בודדים שמכילים כמות גבוהה של מוליבידן די סולפיד שעלול להגבש במיסבי הטורבו ולגרום להם לבלאי מואץ.
כשאני אמרתי את זה לפני שנה שנתיים - צחקתם על הרעיון שבכלל מישהו ישתמש בשמני
5W40 ו 10W40...
מוגי
הדגשתי משפט שאני מתקשה להסכים איתו - הרי היום בכל השמנים בדירוג SL ו SM יש הרבה MOS2.
והם עובדים נהדר עם רכבים עם מגדש טורבו , שים לב למשל להמלצות של VW לרכבים המוגדשים שלהם , במיוחד לשמן המתוסף בכמות גדולה במיוחד של MOS2 מתוצרת חברת LM.
שהוא השמן המומלץ לכל מנועי הטורבו של היצרן!
( וכך תמצא אצל כל היצרנים , זאת רק דוגמא קטנה )
אז נכון ששימוש ארוך טווח בהרבה MOS2 הוא לא טוב , ותמצא שממליצים לעשות הפוגות מידי כמה עשרות אלפי ק"מ ולמלא שמן עם כמות קטנה יותר מהתוסף.
אבל זה לא אומר שהוא לא מומלץ , או לא טוב.
לכתבה בעברית על שמן מנוע ומערכת השמן של מנועי אגן משותף
-
ערן,
הכל טוב ויפה אבל אתה כתבת את זה,ואני מדגיש את החלק הבעייתי:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
היילקסים דורות קודמים, מנועי 2L ו- 2L-T למרות היותם מנועי דיזל פלדה (כולל הראשים) מתאימים לעבודה עם שמן 10W40 חצי סינטטי, דגם הטורבו שביניהם (2L-T) אפילו יועד לעבודה עם שמן זה.
אם בשימוש בשמן זה יש צריכה גבוהה של שמן או רעשים מוזרים אפשר לעבור ל- 15W40 .
זה דבר אחד להגיד שאפשר לשים שמן אחר כי אתה חושב/יודע שהשמן החדש יותר איכותי אבל זה דבר אחר להמציא שהמנוע יועד לשימוש בשמן הזה,אלא אם יש לך מידע פנימי של טויוטה שלא פורסם מעולם.
KD2,
שים אתה שמן בצמיגות כזו נמוכה במנוע שעבר מאות אלפי ק"מ ונראה מי יבכה אח"כ..
-
שוב חוזר הניגון ......
בלה בלה בלה ...
מנוע של אוטו שניקנה מיד שניה / שלישית / רביעית / סמן את המיותר ... שהיה בעברו קורבן לתחזוקה צבאית / משטרתית / ליסינגית / .... הוא בבחינת הפתעה.
אתה לא יודע מה יש בפנים עד שאתה לא מקלף את העטיפה הורודה ...
להכניס שם שמן מיוחד / יקר / נדיר / ... זה או אחר אחרי שהמנוע ניטחן 300000 ק"מ על שמן סוייה משומש מפלפליה ... מעבר לזה שזה מצחיק אותי אישית, זה אפילו מגוחך.
הוכח מדעית שהשמנים המטפסים והתוספים האלו לא משלימים ברזל לאיפה שנישחק / נישרט / נישבר / ... אז זה לא נותן כלום.
אף אחד לא מחזיק רכב כזה לנצח עד לשלושה מליון וחצי ק"מ .. בישראל ( ! ) .. אז שמן מנוע 20-50 מינרלי שקונים ב 80 ש"ח לא יעשה למנוע יותר נזק ממה שכבר עשו הבעלים הקודמים.
אז בשביל מה ?!
והכי מצחיק .. זה מאנשים שבונים שנורקל מצינור נירוסטה / פלסטיק שקיבלו מהשאריות של השכנים במסגריה ... וחוסכים על מיכל מים משומש מפרוק 20 ש"ח ...
------
זאת דעתי האישית ואין לראות בה המלצה לפעול או לא לפעול בצורה כזאת או אחרת !
-
גיא אף אחד לא אמר שאתה לא צודק...
זה לא דיון שמתאים לסוג הרכב הזה , זה לא צריך בכלל לעניין את בעלי ההילקסים מהדור הזה.
דורון , ברכב הפרטי שלי שעשה 250 אלף ק"מ אני ממלא 5W40...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
דורון , ברכב הפרטי שלי שעשה 250 אלף ק"מ אני ממלא 5W40...
לא על הרכב הפרטי שלך הדיון.
-
אז או שאני אידיוט או שגם ההערה שלך מיותרת?
*** נא לעצור את התדרדרות הדיון כאן. תודה - המערכת ***
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
אז או שאני אידיוט או שגם ההערה שלך מיותרת?
לא מיותרת בכלל,
למעט אם יש לך בפרייבט מנוע דיזל טיפש וישן בדומה למנוע של ההילקס ההשוואה לא במקומה.
הדיון התחיל בנושא של שמן דליל למנוע היילקס,
המשיך בדיון לשמנים להיילקס ואז נתת דוגמא לא מתאימה.
זהו,
לא צריך לפתח על זה דיון של רגשות או כינויים שלא נאמרו.
-
KD2, כתבתי "כמות גבוהה של מוליבידן די סולפיד שעלול להגבש במיסבי הטורבו ולגרום להם לבלאי מואץ."
אני מדגיש שוב, הבעיה היא עם כמויות גבוהות של מוליבידן דיסולפיד! לא עם תיסוף רגיל שלו בשמני SJ ו- SL.
אתה בעצמך כתבת את כוונתי היטב: "אז נכון ששימוש ארוך טווח בהרבה MOS2 הוא לא טוב , ותמצא שממליצים לעשות הפוגות מידי כמה עשרות אלפי ק"מ ולמלא שמן עם כמות קטנה יותר מהתוסף.
אבל זה לא אומר שהוא לא מומלץ , או לא טוב."
בקיצור, אין לנו מחלוקת על זה.
מעבר לזה קראתי את המאמר שלך, הוא נחמד מאוד ובהחלט יעשה סדר להרבה אנשים, אך בדיוק בגלל מה שאתה כותב בעצמך שם תבין שבהיילקס דיזל עם מנועי L ו- LT (בנפחיהם השונים) שלפני מנועי ה- D4D אין מקום לשים 5W40 בארצנו גם כשהם חדשים.
בנוגע לתוספים לשמן אני מסכים איתך בכללי מלבד על שני תוספים;
הראשון: פולידיין שאומנם לא ראיתי יתרונות גדולים של מניעת בלאי ביחס לשמן איכותי אך בהחלט ראיתי יכולת לפתור בעיות של הקצפת שמן באיכות ממוצאת במנועים ויותר מזה במערכות הגה כוח וגיר אוטומט.
השני: XADO...
מסיבה פשוטה של ניסיון טוב לאורך זמן איתו. החומר אינו מתיימר להיות מפותח עם נאסא או לשפר ביצועי שמן או כל מיני שטויות בסיגנון ועם מישהו שיווק אותו ככה אז חבל, החומר אינו מפריע או משפיע על השמן והסימנים היחידים שמצאתי לו בחלקים שפירקתי זה שיכבה חלקה ביותר שלו באיזורי שטח מגע של צילינדרים ומיסבי מנוע - נקודות שהוא פשוט מילא חריצי בלאי ויצר שיכבה אחידה חלקה ועמידה לאורך זמן.
גם לא מצאתי בעיות של "גרדים" של החומר שאני זוכר שפעם חששת שירוצו במנוע.
נכון, במנוע חדש עם שמן איכותי הוא לא משנה כלום, אלא אם זה דגם מנוע מסויים של סיטרואן שמשום מה יוצר בלאי פנימי עצמי מואץ (מנוע 1.8 מדור מסויים של C-5 שכמובן ייצורו הופסק).
החומר בהחלט שיפר בכמה מנועים קצת ישנים עם מעט בלאי את ביצועי המנוע, צריכת השמן, טמפ' עבודה ונתוני בדיקת עשן מה גם שהשקיט ממסרות שורקות והאריך משמעותית את אורך החיים שלהן.
על כל פנים זאת לא המלצה להוסיף אותו סתם ככה למנועים חדשים.
אבל יותר מזה יש משהו שאני מאוד מרוצה ממנו של חברת קסאדו ואלה השמנים המצויינים שהם מייצרים. איכות השמן שלהם מעולה וזה מתבטא בפעולת המנוע ובצריכת השמן הנמוכה ולא רק בנתונים מרשימים שהשמן מציע על הנייר.
דורון, אתה חוזר על אותו דבר מבלי להבין, אמרת בעצמך שכתוב בספר של ההיילקס 10W30 והסברתי כבר שזה נתון אירופאי שנפוץ באירופה ובמזרח הרחוק (יפן זה שם) יותר מאשר 10W40, בארץ בגלל שהיא חמה יותר יש להתייחס ל- 10W30 שבספר כל- 10W40, שהוא כמעט אותו שמן רק שהוא עמיד יותר מפני עבודה בטמפ' גבוהות יותר לאורך זמן (מה שיש לנו כאן יותר מאשר ביפן או באירופה).