למה יותר קשה להניע מנוע V8 חם מקר כאשר המצבר חלש?
נניח שהמצבר ברכב קצת חלש אך בנסיון ההנעה הראשון במתן הסטרטר כאשר עדיין המנוע קר יש סיכוי להניע אך כאשר המנוע כבר חם ואני מנסה להניע אותו שוב אני ממש לא מצליח, יש סיבה לכך?
אגב לדעתכם מצבר 55 אמפר/שעה סטנדרטי שמורכב בד"כ ברכבים משפחתיים 1600 יכול להצליח להניע מנוע V8 של GM אמריקאית בעזרת כבלים "רגילים" שמוכרים בהום סנטר/אוטו דיפו?
חוזר: למה יותר קשה להניע מנוע V8 חם מקר כאשר המצבר חלש?
א.לא ציינת באיזה רכב מדובר-קרבורטור או הזרקה?
ב.כבלים מאוטו דיפו\אייס וכו' בדרך כלל זה דרעק,ניתן לשפר אותם במעט על ידי הלחמה של קצוות הכבלים לתנינים.
איתי.
מדובר על רכב אמריקאי מתחילת שנות ה90 בעל מנוע V8 305 סטנדרטי ללא שיפורים מיוחדים בעל הזרקה חד נקודתית TBI , ניסיתי להניע אותו בעזרת רכב "תורם" בעל מצבר 55 אמפר/שעה כמעט חדש וכבליי התנעה מאוטו דיפו אך ללא הצלחה, כל פעם שניסיתי לתת סטרטר השעון בלוח מחוונים מראה שהמתח ממש יורד מ14 בערך כמעט עד לאדום והמנוע כמעט ולא מסתובב בכלל, לדעתי הבעיה נובעת פשוט ממצבר" חלש" יחסית שלא מסוגל לסובב מנוע גדול כזה אלה בנוי להניע רכבים 1600 משפחתיים סטנדרטיים, מה דעתכם הכיוון שלי נכון/הגיוני או שיכול להיות בעיה אחרת?
מה שמעניין הוא הנתון של הזרם המקסימאלי שהמצבר מסוגל לספק לצורך התנעה.
55A/H זו הקיבולת של המצבר (דהיינו מסוגל לספק זרם של 55 אמפר למשך כשעה עד לריקון)
ישנו נתון נוסף על המצבר - נניח 250A שזה הזרם להתנעה, סביר להניח שגם אם מדובר במצבר תקין הערך הזה יהיה גבולי להתנעת מנוע כזה. המצבר המקורי ברכב שלי (5.2 ליטר V-8 )מספק 520A להתנעה, המצבר שאני משתמש בו הוא מצבר שנפ 72A/H שמספק 430A וזה מספיק, לעומת זאת קניתי את הרכב עם מצבר 55A של שנפ שבקושי היה מסוגל להתניע אותו למרות שהיה בן שנה בלבד.
אתה צריך להשתמש בכבלים עבים או בשני סטים של כבלים בררה ואז לא תהיה לך בעיה להתניע גם ממשפחתית קטנה.
לשאלתך בכותרת , אני רק יכול לחשוב על דבר אחד...
לחץ דחיסה , שעולה כשהמנוע בטמפ' עבודה , במנוע קטן אולי זה שולי , אבל מדובר פה על 8 צילינדר.
חבר את הכבלים וחכה כמה דקות
תעלה קצת סל"ד ברכב התורם ואחרי כמה דקות תנסה להינע
ברוך,עשיתי בדיוק כפי שאמרת ואפילו ניסיתי להניע תוך כדיי העלאת הסל"ד ברכב ה"תורם" אך ממש אין סיכוי המנוע בקושי מסתובב והשעון מתח מצבר בלוח מחוונים ממש יורד כמעט עד לקו האדום התחתון מה שאומר שממש אין למצבר "התורם" מספיק מתח התנעה כדיי להניע מנוע V8 ,כנראה שבאמת אין מנוס מלהשיג מצבר "חזק" וכבלים עבים ע"מ להניע מנוע שכזה
אמרת שהוא מסתובב טוב יותר כשהוא קר מאשר כשחם
תנסה לתת איחור להצתה ותניע בפול גז
אם אני אקח 2 זוגות כבליי התנעה פשוטים כמו אלה שמוכרים באוטודיפו/אייס ויוציא אותם מהבידוד פלסטיק שלהם ואת החוט ברזל עצמו שבתוכם יילפף אחד בשני ע"מ לקבל כבל עבה יותר ולאחר מכן ישחיל אותו שוב לבידוד אני ייקבל כבלים עבים מספיק ע"מ להניע מנועים גדולים ללא בעיה?
מה האורך המומלץ לכבליי התנעה ע"מ שיעבירו זרם גבוה/חזק ?
באוטו דיפו יש 2 איכויות של כבלי הצתה. נסה את הכבלים עם האמפראז' הגבוה יותר. הם סבירים.
אם אתה רוצה ליצר כבלים לבד תקנה כבל ריתוך ותיצר ממנו אין לך מה להתעסק עם פירוק כבלי צעצוע מ ACE
חפש כאן שרשור של זיקה על כבלים איכותיים או שאפשר להזמין מהם או שיש לך שם את כל הנתונים איך לבנות
מבמידה ויש לך שני זוגות כבלי צעצוע חבר אותם במקביל - ככה כל זוג סוחב חצי מהעומס.
מה הקוטר של הכבל המוליך של כבל ריתוך( הכוונה לבפנים ללא הבידוד פלסטיק)?
בעיקרון ככל שהכבל קצר יותר ההולכת חשמל גבוהה ויעילה יותר נכון?
לדעתי הבעיה בכבלים
הנעתי יותר מפעם אחת אקספלורר V8 באמצעות פוקוס או מאזדה 3.
כל פעם שחיברתי את הכבלים של אייס לא היה מספיק זרם והרכב לא הניע, אבל, ברגע שחיברנו שני סטים של כבלים הצלחנו להניע.
מדובר על רכב קר לאחר פריקה מוחלטת של המצבר (כמה חודשים ללא הנעה) שאפילו השעון או מנורות הביקורת לא נדלקות.
עדיין לא נתנו לך תשובה על השאלה.
כאשר המנוע חם,המיכלולים האחרים כמו אלטרנטור,סטרטר וכו' חמים גם הם.
בסטרטר עייף תגדל ההתנגדות החשמלית של הסלילים כאשר הם יהיו חמים.עם מצבר חלש יהיה קשה יותר להתניע במצב כזה.
כל השאר שנאמר לגבי כבלי התנעה נכון.
ממצבר כמעט חדש שמספק מתח הנעה 200-250A בלבד שמחובר בעזרת כבליי התנעה ממש עבים בסביבות 10 מ"מ קוטר הכבל המוליך עצמו (ללא הבידוד פלסטיק) לדעתכם לא תהיה לי בעיה להניע רכב בעל מנוע V8 סמול בלוק ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
ממצבר כמעט חדש שמספק מתח הנעה 200-250A בלבד שמחובר בעזרת כבליי התנעה ממש עבים בסביבות 10 מ"מ קוטר הכבל המוליך עצמו (ללא הבידוד פלסטיק) לדעתכם לא תהיה לי בעיה להניע רכב בעל מנוע V8 סמול בלוק ?
כאשר כותבים על הכבלים שרוכשים מאוטודיפו 500A או 600A למה בדיוק הם מתכוונים וכיצד מחשבים את זה ומגיעים לנתון הזה?
זה כנראה יהיה אחד השרשורים המוזרים שיש בפורום
איציק , זה אפילו לא נכנס לTOP10...
ידידי היקר,
ניתן לחלק את שאלתך לשני חלקים.
1. במנועים מודרנים מפוקחי מחשב ניהול מנוע יש אסטרטגייה מסויימת במחשב המנוע שתפקידה "לסייע" בהנעת בוקר קרה, מבלי להכנס לפרמטרים שמשנה המחשב לצורך העניין, ולכן הנעת מנוע קר מעט קלה יותר ממנוע חם.
2. באחת מהתגובות הקודמות אמר הבחור כי זרם ההתנעה של המצבר התורם חשוב, ואם הוא לא מספק אזי שיהיו קשיים בהנעה.
יחד עם זאת, אם זרם ההתנעה של המצבר התורם מספיק חזק אבל העברת הזרם לרכב התקול לוקה בחסר (לדוגמא, כבלים חלשים שאינם יכולים להעביר את הזרם הנדרש להנעה), אזי שזו סיבה מספיק טובה לאי יכולת ההנעה, ולכן כשמוסיפים זוג כבלים נוסף \ או משתמשים בסט כבלים איכותי המצב משתפר כי יכולת העברת הזרם גדלה.
יש לי סט כבלים איכותי (מותאמים להנעת משאיות) שעלה בזמנו לא מעט אך הם הולכים איתי כבר למעלה מ-10 שנים ושווים כל שקל, (האבסורד הוא שאף פעם לא נזקקתי להם באופן אישי רק למתן סיוע לאחרים, וזה כבר סיפוק אחר).
כשמישהו צריך עזרה יש המון מצברים בשטח, אך "הצנרת" היא זו שעושה את ההבדל ברוב הפעמים, בטח אם מדובר במנועי דיזל או במנועי בנזין גדולים.
בהצלחה