חוזר: רכב מדברי= רכב ציבורי?
לצערי אתה לא זכאי כי רכב מידברי הוא רכב המורשה להסיע נוסעים בתשלום שמטרתו לנסיעה באיזור שרכב ציבורי (מונית אוטובוס)אינו יכול להסיע.כלומר הרכב שלך נחשב לציבורי רק בדרך לשטח ומימנו כלומר אם אתה נוסע מתל אביב לנגב הרכב אינו ציבורי אם נסעתה מבאר שבע לערד ציבורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי rozen
אם אתה נוסע מתל אביב לנגב הרכב אינו ציבורי אם נסעתה מבאר שבע לערד ציבורי.
תגיד, זה בדוק??
זה נשמע הדבר הכי הזוי שיכול ליהיות. מי מחליט לאיזה שטח אני נוסע. אם אני נוסע מת"א למעיינות הירקון אז זה בסדר?
ואם אספתי נוסעים בשדה התעופה אילת ולקחתי אותם למצפה רמון (ללא שטח) אז אני ציבורי או מדברי.
לדעתי מה שמשנה זה ההגדרה של הרכב ברשיון וההיתרים שלו לפי החוק. לע הגיוני הכביש שבו אני נוסע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי rozen
לצערי אתה לא זכאי כי רכב מידברי הוא רכב המורשה להסיע נוסעים בתשלום שמטרתו לנסיעה באיזור שרכב ציבורי (מונית אוטובוס)אינו יכול להסיע.כלומר הרכב שלך נחשב לציבורי רק בדרך לשטח ומימנו כלומר אם אתה נוסע מתל אביב לנגב הרכב אינו ציבורי אם נסעתה מבאר שבע לערד ציבורי.
תקרא רגע את מה שאמרת, נראה לי שיש לך טעות...אגב, יש מוניות וגם אוטובוסים שנוסעים מבאר-שבע לערד :-D
את הנוסעים, אספתי מתל-אביב לצורך טיול שטח בנגב.
אבל יש הבדל גדול בין רכב מדברי לציבורי, ציבורי כל אחד יכול לעלות עליו מתי שמתחשק לו
מדברי זה כמו הרכבים האלה של אשכול, כמו להשכיר רכב עם מדריך..
אין לו את ההתרים של רכב ציבורי..
ההגדרה המדויקת של רכב מדברי מופיעה כאן, בפרק ג'.
אני לא עורך דין, אבל במקומך הייתי נזהר מלגשת למשפט עם דו"ח כזה כי אתה עלול לצאת עם נזק גדול הרבה יותר.
בתקנות האלו לא מופיע שום דבר לגבי נסיעה בדרכים המותרות לרכב ציבורי.
סביר להניח שלא אגש למשפט...ורק בגלל שאין לי כח.