האם סולר כבר עולה יותר מבנזין?
מחיר רשמי של בנזין 95 - 6.49, סולר - 9.30 - נכון להבוקר בתחנת דלק ליד העבודה. אחרי הנחה של 25 אגורות על הבנזין ו2 שקלים על הסולר - 6.24 מול 7.30 - סולר עולה שקל יותר מבנזין.
בטיול לדרום, בתדלוק בתחנות ללא הנחות משמעותיות כמו מצפה רמון - אשכרה היילקס ישלם יותר פר קילומטר מאשר הצ'רוקי... ההפרש במחיר מקזז את יתרון הצריכה.
האם זה משקף את המצב הכללי? האם יש מקומות עם הנחות של שלושה שקלים על סולר או שזהו, עברנו סופית את הנקודה בזמן וסולר עולה יותר? עד כמה אתם מודעים למחירים (יש כאלו, כמוני, שמדחיקים...)? עד כמה זה שיקול בבחירת הרכב?
ובכלל, למה הסולר עולה יותר מהבנזין, את זה לא הצלחתי עדיין להבין. למיטב הבנתי עלויות זיקוק דומות.
חוזר: האם סולר כבר עולה יותר מבנזין?
תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה דיברת איתי בזמנו על צריכת בנזין ממוצעת של 1:6 בשירוקי. בהיילקס מדובר על 1:8.5 אז הנסיעה בו עדיין זולה יותר.
לא שזה ממש משנה. המצב באמת מבאס לדיזליסטים. גם משלמים ביוקר וגם לא זזים.
אני משלם 6.16
לליטר סולר בתחנת דלק "בילסול" שבפתח תקווה
צמודה לבילנסון על כביש זבוטינסקי ומקבל גם שטיפה חינם
אני עדיין משלם פחות מ6 ש"ח בכפר קאסם. (מתדלק שם מזה כשנה עד כה ללא תקלות).
עם צריכת דלק של 1:8 עדיין משתלם.
אני חושב שבגדול אפשר לומר שעלות ליטר סולר שווה בערך לעלות ליטר בנזין אחרי שמוצאים תחנה זולה לסולר ומקפידים למלא רק בה ... אם אין סולר מוזל באופן מיוחד, משלמים הרבה יותר.
עכשיו נשאר רק ההבדל בצריכת הדלק, הטיפולים/התיקונים השוטפים (אני מניח שאין הבדל גדול) והאגרות. הדיזל כבר לא הרבה יותר משתלם מהבנזין ... מה גם שאם נסתכל על חתך רכבי השטח המשומשים ה"בנזינים" בד"כ במצב טוב יותר (פחות ק"מ) וזולים יותר. שזה גם שיקול.
הטיול האחרון של פסח, שבוע של שטח, יצא לי זול יותר בסיקס מאשר לדיזלים בקבוצה. נראה לי שזה מסכם את העניין..
צריכת דלק בהיילקס לא בהרבה יותר קטנה מאשר שלי. לא ברור מאיפה הנתונים של 8.5 ק"מ לליטר, אולי בכביש נטו? כל ההילקסים שיצא לי לטייל איתם לקחו פחות דלק מהגרוטאה שלי בהפרש קטן בלבד.
כן
הנחה בין 2.20 ל 3.00 לסולר.
וצריכה של 1:7-1:9 ממוצעת.
וכן
האוטו לא זז
וכן המצב מבאס.
העניין הוא, ששמעתי היום ברדיו שמחיר הדולר יורד ולמרות שמחיר החבית עולה ( 120 ) זה אמור להתקזז לא ? ...
מה שבאמת מבאס .. ( אותי ) זה שהאמריקאים עם החלטה האסטרטגית של לא לגדל אורז, והעליה המפלצתית של מחיר קילו אורז פה מ 8.50 שח ל 23.0 שח ... יגרמו לבלגנים שלידם מחיר טיול לדרום יראה זניח מאוד.
וזה ענין של זמן עד שניראה בחדשות איך צילה משדרות מתחננת לקילו אורז בשביל הילדים בעוד ששר חברתי זה או אחר מגיע עם שיירת וולבואים משויריינים שאוכלים 1:3 בנזין ועוד פמליה של פג'רואים ממוגנים עם מנוע בנזין שאוכלים מי יודע כמה 1:1 או משהו דומה ....
העתיד לא וורוד לדעתי.
לדעתי זה עניין של זמן עד שמכוניות יתחילו לחשוב פעמיים לפני שמניעים ולחפש חבר שממילא נוסע בכיוון ...
המנועים שאנחנו משתמשים בהם לא ישרדו לנצח ועד אז החיים יהיו קשים יותר ויותר.
תקופת הבייניים עד שיכנסו לתוקף מנועים אחרים אם זה חשמל ואם זה אויר ואם זה שתן ... התקופה ההיא לא תהיה דבש.
גיא, אני אמנם פסימי מטבעי אבל הפעם אני נוטה לחלוק על דעתך.
לגבי מחירי האוכל - שים את הדברים בפרופורציה נכונה (הדבר הזה שהעיתונות לא כל כך עושה). מחירי האורז עלו, ועכשיו שקית של קילו אורז עולה 10 ש"ח במקום 7.4 או משהו כזה. אסון גדול לצילה משדרות שגומרת שקית של אורז בשבוע? 2.60 פחות בשבוע זה מה שיגרור אותה לפת רעב?
לגבי הדלק - הרבה לפני שאני ואתה נתחיל לחשוב פעמיים לפני ההתנעה יתחילו לחשוב פעמיים אנשים אחרים שמשפיעים יותר. אל תשכח שמי שאחראי לרוב העלייה במחירי הנפט בשנים האחרונות הם הסינים וההודים. בפעם האחרונה שבדקתי התל"ג הממוצע לנפש שם היה נמוך מאוד, מה שאומר שהם הראשונים שלא יוכלו לעמוד במחירי הנפט המאמירים ויגבילו את הצריכה שלהם. הם לא יכולים להרשות לעצמם לשלם את מה ששאר קוראי הפורום הנכבד הזה יכולים לשלם, אין להם מספיק דולרים בחודש.
אל תשכח שברגע שמחיר הדלקים לתחבורה יעלה מעל סף מסויים תחול תגובת שרשרת של התייקרויות במשק שהממשלה והבנק המרכזי של ישראל לא יוכלו להתעלם מהם, שהרי כמעט הכל מבוסס על תוצרי הנפט (אפילו מחיר חבילת האינטרנט שלך, שמושפע בין היתר ממחיר החשמל).
בקיצור, סליחה על הסטייה מהנושא המרכזי של השרשור. קצת ברח לי.
אפשר עדיין למצוא תחנות עם הנחה משמעותית לסולר. יש לא מעט כאלו ועם תכנון נכון וכלכלי של הנסיעה אפשר לחסוך כמה שקלים ולקזז את ההפרש.
מצד שני, באמת לא ברור לי למה הורדת הפיקוח על מחירי הסולר גרמה דווקא לעלייה של המחירים. הרי עכשיו אמורה להיות תחרות בין המשווקים, לא?
אגב, פיתרון (חלקי) ונוסף לבעיית מחירי הסולר, שמיועד בעיקר לאלו שגרים במושבים - צובר של סולר באחורי המשק.
מה דעתכם ליצור רשימה של תחנות דלק אמינות הנותנות הנחה משמעותית יחסית לסולר - שכל אחד מכיר - כך שיותר יהנו מהן?
לא יודע איפה אתה גר, אבל אני הלכתי אתמול לסופר בחיפה.
המחירים של האורז שרשמתי הם אמיתיים.
מאוד.
קילו אורז בלסמי ארוז של סוגת זה 23 ש"ח .
זה עליה ע-נ-ק-ית, כי לפני שבוע וחצי קניתי את אותה שקית בדיוק ב 8.30 ש"ח.
ציטוט:
מה דעתכם ליצור רשימה של תחנות דלק אמינות הנותנות הנחה משמעותית יחסית לסולר - שכל אחד מכיר - כך שיותר יהנו מהן?
רצית קיבלת - אתר שעושה בדיוק את זה ונקרא fulltank
כל טוב,
שלומי
שלום לכולם,
אני ממליץ לכל מי שיכול להעמיד מיכל סולר בחצר.
ההנחות משמעותית יותר גדולות מאשר בתחנה.
אני מתדלק את המיכל ב1500 ליטר פעם בחודשיים.
פעם אחרונה לפני חודשיים קיבלתי הנחה של 3 ש"ח.
מוטי.
ברוב העולם, הסולר יקר מהבנזין בכ 20%.
ההבדל במחיר נתקזז בד"כ עם ההבדל בצריכה (נצילות, נפח מנוע וכדומה).
לא מומלץ, לדעתי, לחשב פר טיול. כל אחד צריך לחשב את הצריכה השנתית של הרכב שלו, ואז להחליט מה עדיף. לכתוב שטיול לדרום זול יותר בבנזין, אינו נכון בעליל כי ישנם גורמים נוספים שיש לקחת בחשבון כמו: אני מביא את הסולר מהצפון, נסיעות כביש במשך השנה וכדומה.
אביגדור
אביגדור אתה צודק שצריך לחשב לפי צריכת הדלק האמיתית הכוללת שלך. עבור רבנו, דווקא הטיולים הם החלק הזניח יחסית. לערן אגב יוצא יותר זול כי הוא מתחיל ומסיים את הטיול בלהבים :mrgreen: את זה הוא שכח לציין.
במקרה שלי - עברתי מהיילקס לצ'רוקי לפני שנתיים. לא מסיבות כלכליות. ההילקס צרכה בממוצע כללי 8.5 קילומטר לליטר, הצ'רוקי בממוצע כללי 6.3 קילומטר לליטר. בנזין עולה בערך 6.3-6.4 שקל לליטר (אחרי הנחות מקובלות) וסולר 6.5 עד 7.5 שקל לליטר אחרי הנחות. זה בדיוק שקל לקילומטר לצ'רוקי, ו75-90 אגורות לקילומטר בטויוטה. עדיין חסכוני בטנדר הדיזל, אבל ההפרש הוא עלוב לעומת מה שהיה כשהחלפתי, אז זה היה בערך פי שתיים! ומה שבאמת עצוב, שלפני שנתיים כשהחלפתי חזרה לבנזין, שילמתי פחות לקילומטר מאשר היום משלם מי שנוסע בדיזל.
והמחירים רק הולכים לעלות...
גיא - אנחנו כבר היום עושים חושבים הרבה יותר לפני שמניעים ונוסעים. אנשים מתאמצים יותר להשתמש בתחבורה ציבורית, בנסיעה משותפת, וזה לא דבר רע בכלל.
מי שבאמת מחפש יכול למצוא תחנות דלק זולות שבהם עדין הסולר זול ב 20 אגורות מדיזל.
אבל אלו הם תחנות בודדות בכול הארץ.
בצפון יש די הרבה, צומת יבור יש סולר טוב וזול מבנזין.
ומסביב לסביבה הזו יש עוד כמה תחנות זולות בהתאם.
במרכז יש את כפר קאסם, אבל גם באזור ראשון יש כמה (לא מכיר כתובות מדויקות)
בדרום יש באזור באר שבע, אבל אני לא מכיר אותם אישית.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על תחנה זולה וטובה.
מאזור באר שבע ועד אילת אין אפילו תחנה זולה לרפואה. הגדילו לעשות התחנות באזור הערבה שלוקחות מחיר מלא!!! (כ 8.5 שקל לליטר)
באילת יש מספר תחנות זולות וטובות.
ההתנהלות שלי לטיולים היא כזו:
היות והמיכל שלי קטו יחסית (54 ליטר) אני בד"ח לוקח לפחות גריקן אחד נוסף.
לדרום הקרוב (מדבר יהודה) אני לוקח גריקן אחד ומיכל מלא ואיתם נוסע ללא בעיות את כול הטיול.
לאיזור מצפה (קרי מרכז הנגב) אני לוקח שני גרקנים לטיול ארוך ואחד לקצר. בדרך חזרה אני מתדלק בכמה ליטרים באיזור בית קמה (אני חיפאי)
לאיזור הדרום הרחוק (נחלים גדולים הרי אילת וכו) אני לוקח גריקן אחד ומתדלק באילת.
סך הכול קצת בילבול מוח, אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה.
אשמח אם משהו יתן כתובת של תחנה טובה וזולה באיזור באר שבע (יחסוך לי גריקן שני)
למי שיש מיכל גדול (90 ליטר) עם גריקן נוסף אחד יכול לנסוע לכול מקום ללא בעיות.
הדיפנדר הקצר שלי עושה בעקשנות רבה 1:10 ולא משנה כמה שטח וכמה כביש אני עושה. בטיולים זה אפילו יותר טוב, אבל אני מניח שזה בגלל שאני עושה הרבה כביש בדרך אל ומהטיול.
הטויוטה שלי עשתה (ועושה לפי הדיווחים של החבר שלי בעל ההיליקס) 1:9 ויותר. לא ברור לי מהיכן כול הדיווחים של ה 1:8 בהיליקס.
אבל כמו שנאמר טיולים הם זנחים והיום יום הוא שאוכל אותך. בנתים אני לא נוסע מספיק כדי שישתלם לי להחזיק שני רכבים (25K בשנה כולל טיולים) אבל הולך ומתקרב היום שזה יהיה כלכלי.
מדהים כמה מדברים,
זה כמו לדבר על מזג האוויר ,זה יעזור לכם??
כלל עולמי זה היה בדיוק להייפך מהארץ
עכשיו יישרו קוו אז כולם בוכים??
זה היה מעוות וכל הדיזלים שילמו חצי מהמחיר האמיתי אז לא בכינו בעלי הבנזין
דרך אגב 1:5 בלי לבכות
ועל בנזין יש לי 35 א"ג הנחה בסונול
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
בדרום יש באזור באר שבע, אבל אני לא מכיר אותם אישית.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על תחנה זולה וטובה. -על רחוב דרך חברון יש מס' תחנות שנותנות הנחה של 2.6 לדיזל בתן ובדלק אני מתדלק והכל תקין
מאזור באר שבע ועד אילת אין אפילו תחנה זולה לרפואה. הגדילו לעשות התחנות באזור הערבה שלוקחות מחיר מלא!!! (כ 8.5 שקל לליטר) יש לי כרטיס תדלוק של דלק שנותן לי הנחה קבועה (2.6) בכ7 תחנות מבאר שבע עד אילת, אני מאמין שאפשר למצוא התקן תדלוק (פזומט למשל)שייתן הנחה טובה בכל הארץ
שורה תחתונה, מי מכיר מישהו שיכול לספק לי שמן בישול משומש (כ800 ליטר בחודש) באיזור הדרום?
.
עידן
זה יכול מאוד לעזור !!!
זוהי מטרתו של כול הפורום, החלפת מידע בין אנשים
אם לאחד יש שיטה לחסוך בהוצאות טיול, מדוע שלא ישטף עם כולם?!
אם אתה יכול לעמוד ב 1500 שח ויותר לטיול השירשור הזה מן הסתם לא בשבילך...
אבל ישם אחרים שהטיפים האלו יכולים להיות ההבדל בין מצב שיטילו למצב שלא יטילו.
אישית אני לא "מתבכין" או מתלונן אלא רק משתף אחרים בידע שיש לי.
אני מעדיף לחסוך ולנסוע 6 פעמים בשנה לנגב מאשר לא לחסוך ולנסוע פעמים בשנה.
אבל זה אני, אחרים שמעדפים לנסוע מעט אבל להנות ממנוע חזק, שיבוסם להם.
זו מדינה חופשית וכול אחד יעשה כרצונו.
אבל העברת מידע (גם בנושא זה) לעניות דעתי חשובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
מי שבאמת מחפש יכול למצוא תחנות דלק זולות שבהם עדין הסולר זול ב 20 אגורות מדיזל.
סולר מול דיזל?
התכוונת בנזין...
אביגדור