אתם מוזמנים לכתוב כאן כל מה שאתם עושים בכדי לחסוך בצריכת הדלק של האלכוהליסטים שלנו.כל עצה רצינית תתקבל בברכה.שימו לב לייעץ מבלי לפגוע בבטיחות הנהיגה,גם אם זה על חשבון צריכת הדלק.
הבמה שלכם.
Printable View
אתם מוזמנים לכתוב כאן כל מה שאתם עושים בכדי לחסוך בצריכת הדלק של האלכוהליסטים שלנו.כל עצה רצינית תתקבל בברכה.שימו לב לייעץ מבלי לפגוע בבטיחות הנהיגה,גם אם זה על חשבון צריכת הדלק.
הבמה שלכם.
יושבים בספסל אחורי בג'יפ של חבר;-)
עזוב רגע נסיעה במזללות.
אני מורה לנהיגה והוצאות הדלק החודשיות שלי גבוהות מאוד,אבל מאוד.
האוטו מטופל כמו שעון?
רגל סבירה על הדוושה?
דלק באיכות טובה? (לא חולר),ותחנה עם מחיר נורמאלי?
אם יש רעיונות נוספים אשמח לשמוע.
אני משתדל לא לעבור את ה-2500 סל''ד ובמקרים מיוחדים את ה-3000 סל''ד.לגבי הירידות המתונות אני בכלל עובר לניוטראל ומתדרדר בזהירות כשאני לבד על הכביש.במקומות נידחים אני עושה זאת גם בירידות חזקות.
בנסיעה מרומזרת אני משתדל להגיע תמיד בירוק גם אם אני נוסע בצד ימין במהירות של 30 קמ''ש.
בנסיעה מנהלתית לחץ האוויר בצמיגים הינו מקסימלי הסביר עד 35 פי.אס.אי,ורק בכניסה לשטח חולי מוריד עד 12 פי.אס.אי.
לצערי טרם הצלחתי להקל את משקל הרכב בטיולים קצרים עקב חוסר זמן,אך זו בהחלט שגיאה לא לפרק את ציוד הלינה בטיולים ליום אחד.
משקל משקל ועוד פעם משקל ! ! !
להוציא כל מה שמיותר ולא הכרחי לנסיעה, אין צורך ליסוע עם כל המחסן/בית באוטו...
כל ק"ג מיותר משפיע על צריכת הדלק..
גגון לטיולים?..שיורכב בטיולים, גם זה לא חייב להיות קבוע על הרכב יום יום...
להניע וליסוע ! !, אין צורך "לחמם" את המנוע בעמידה (כן עוד ראיתי כאלו שעושים את זה), המנוע מתחמם לטמפ' עבודה יותר מהר בנסיעה מאשר בפמפום הדוושה בחנייה..
זה מעבר כמובן להאצות מתונות ונסיעה במהירות שיוט בסל"ד הכי קרוב לאופטימלי ובהילוך הכי גבוה שאפשר למהירות נתונה..
ליאור
[QUOTE=רכס חיים]אני משתדל לא לעבור את ה-2500 סל''ד ובמקרים מיוחדים את ה-3000 סל''ד.לגבי הירידות המתונות אני בכלל עובר לניוטראל ומתדרדר בזהירות כשאני לבד על הכביש.במקומות נידחים אני עושה זאת גם בירידות חזקות.
QUOTE]
זה דווקא רעיון טיפשי שמגביר את צריכת הדלק - בהנחה שאתה נוהג ברכב מוזרק. ברגע שרכב מוזרק ננהג בירידה ללא לחיצה על הגז ובהילוך האנרגיה הקינטית של הרכב מסובבת את הגלגלים, שבסופו של דבר מסובבים את המנוע. מצב זה מזוהה ע"י מחשב ניהול המנוע אשר מפסיק את הזרקת הדלק כל עוד הרכב נמצא במצב המתואר והסל"ד אינו נופל מכ-1200. ברגע שהסל"ד נופל מסף זה מחודשת ההזרקה. העברה לניוטרל, מלבד הסכנה הבטיחותית שבדבר, מכריחה את המנוע להסתובב בסל"ד סרק. על מנת לשמור על סל"ד זה חייב להגיע דלק למנוע ולכן מחשב ניהול המנוע מחדש את הזרקת הדלק.
בשורה התחתונה, ברכב מודרני, נסיעה בירידה בהילוך חוסכת דלק. לעומת זאת נסיעה בירידה בניוטרל מבזבזת דלק לחינם.
קחו זאת לתשומת לבכם.
* כל האמור לעיל אינו רלוונטי למנועים המוזנים בקרבורטור.
משהו בהסבר של חימושניק לא ברור לי.
ירידה ללא גז אך בהילוך משולב מעלה את הטורים של המנוע לאזור ה-1500 - 1700. אך העברה לניוטרל מורידה את הטורים לאזור ה-1100 ,בעוד שבמצב עמידה רגיל הטורים על 900.
זה אומר שמחשב ניהול המנוע מזהה מצב המורה לו להרים מעט את הטורים במצב ניוטראל אך הרבה פחות מבמצב משולב.אלה עובדות. טורים נמוכים יותר חוסכים בגדול דלק - או שלא הבנתי משהו.
במצב של ירידה עם הילוך משולב, זה לא המחשב שמרים למנוע את הסל"ד אלא הגלגלים שמסובבים את המנוע במהירות גבוהה. המחשב מזהה את המצב הזה ומפסיק את פקודות הפתיחה למרססים. במצב כזה צריכת הדלק היא אפס. לא אפסית, אלא ממש אפס.
אבל במצב הזה יש לך בלימת מנוע
אומנם אין הזרקת דלק אבל המרחק שניתן לגלוש הוא קצר יחסית למרחק שניתן לגלוש במצב ( N )
שיטת נהיגה זאת לא מקובלת בארץ ( מזל ) :lol:
במזרח אירופה בפרט בכפרים כך נוהגים ירידה ב ( N ) ומנוע כבוי
מאפשרים למכונית לגלוש עד כמעט למהירות 0 מניעים ב הילוך עד לפיסגה \ לגבעה ושוב כיבוי
המנוע וגלישה .
לפעמים לפעמים ניתן לראות בארץ חברה ממזרח אירופה עדין נוהגים כך
מנסיון אישי זה חוסך המון המון דלק
אבל אני לא בטוח שיהיה סבלנות לסגנון נהיגה כזה .
לפעמים אתה רואה כמה מתדרדרים בשולי הדרך ומאפשרים לממהרים לעבור אותם .
עולם הולך ונעלם
או שאנחנו בדרך לעולם של פעם .
איציק
מה הסיבה שלא ניתן לגלוש בבלימת מנוע למרחק?ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
בצורה הזו הצלחנו באפריקה למשוך עם לנדקרוזר 80 בנזין כמעט שעתיים לאחר שנורת הדלק נדלקה כדי להגיע עד לתחנת דלק הבאה (חבית עם משאבה), אמנם לא במנוע כבוי אבל במצב N.ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
במילוי נכנסה כמות דלק של מיכל מלא פחות ליטר~, עם צריכה של 1:5 בכביש הררי זה אומר שנשאר מעט מאד אם לא היינו נוסעים כך.
בנימה פחות שטותית,
זוגתי מחלצת עוד ק"מ שלם לליטר ביחס אלי פשוט כי היא נוסעת 10 קמ"ש~ פחות בממוצע ומאיצה לאט יותר (עד כמה שאפשר להגדיר "להאיץ לאט יותר" בהיילקס אטמוספרי).
תגידו לי, אתם בסדר?
כמה אתם כבר חוסכים מלנסוע עד 2500 סל"ד ולהעביר לניוטרל בירידות (חיים, ידעתי שאתה משוגע. אבל עד כדי כך?)? קחו את הכמה שקלים האלה למיכל,תבדקו כמה זה יוצא לשנה.
בתמורה אתם מאבדים חלק גדול מההנאה שבנהיגה, אתם מבלים את כל זמן הנהיגה בכמה מיליליטר נשאבו ב"פתיחה" הזו מהרמזור, ובשביל מה בעצם להחזיק רכב? חיים, קנה לך פריוס. לפחות לא תסכן אותך ואותנו. בשביל מה אתה מחזיק רכב כזה (עזוב בדיחות לנדרובר)? בשביל שההנאה שלך ממנו תהיה כשתצליח לגרד עוד 100 מטר לליטר? זו לא צריכה להיות הסיבה שלך לחייך. אתה צריך לשמוח ביציאה מרמזור. לא מזה שנכנסת אליו בירוק.
ובגיר אוטומט ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
כנראה שאתה לא משלם עדיין את הוצאות הדלק מכיסך...ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
לדוגמא - הדיפנדר שלי צורך בנסיעה רגועה ליטר לכל 10 ק"מ, בהרגלי הנהיגה הרעים שלי, אני מגיע ל 8 ק"מ לליטר.
אני נוסע כ50000 ק"מ בשנה... בחישוב מהיר ואחרי הנחה מקסימלי של מחיר הסולר, הייתי חוסך כ8000 ש"ח בשנה אם רק הייתי מאיץ יותר לאט ברמזורים או פשוט נוסע 90 קמ"ש במקום 110...
משמעותי מספיק?
משלם 70% מהדלק בערך. לפני הגיוס שילמתי יותר. נוסע על ספורטאז, שעושה 1:6 בלי מזגן וכשאמא נוהגת (עירוני בלבד). בקיץ באילת כשאני על האוטו - כבר ראינו 1:4. אני אומנם לא מגיע לכ"כ הרבה קילומטרים בשנה, אבל אני סופג את ההפרש הכספי בשביל להינות מהרכב והנהיגה, ולא להתבאס ביציאה מרמזור (או כיכר), או לבלות כל ליטוף של הדוושה בחישובים ויסורי מצפון.
בחייאת, אתה יכול לגמור את הסיפור מחר. אז מה שווה לך החיסכון? חיים רק פעם אחת. תהנו ממנה.
ועל זה נאמר:ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
מי שיש לו כמה ס"מ ספייר לא מבין על מה העניין,
מיש חסר לו סנטימטר לא מפסיק לחשוב איך היה אחרת..
בשיא הרצינות: השיטה לחסוך בדלק, היא לסוע פחות. כמה פשוט. כולנו נתחיל לעשות את זה לאט לאט. ביום-יום, זה אומר לאחד נסיעות, לוותר על "קפיצות" לפה ולשם, להשתמש בתחבורה ציבורית איפה שרלוונטי. ולגבי הטיולים - למי שמטייל המון, זה אומר כנראה לקצץ פה ושם.
חנן, מערכת ההזרקה עובדת בצורה זהה גם ברכב אוטומטי, רק שבמקרה זה ירידת הסל"ד תוך כדי נסיעה בירידה מהירה יותר, עקב המצאותו של ממיר המומנט כחלק ממערכת ההינע.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן גולומבק
ניתן ואף רצוי להוריד הילוך בתיבה האוטומטית בנסיעה בירידה ובכך לקבל יותר בלימת מנוע ולחסוך דלק באותו הזמן.
קצת מפליא אותי, חיים.
עצם הבחירה ברכב הספציפי הזה - גדול, כבד, בעל מנוע V8 בנזין בנפח 3.9 ליטר, אוטומטי, על צמיגי 32' לא מקוריים, ואחר כך זיוודו הקבוע במאות ק"ג של ציוד - ואתה מוטרד מצריכת דלק? מוזר. מאוד מוזר.
בנושא צריכת הדלק אין קסמים. רוצה לחסוך? תוריד מהאוטו משקל, תחזור לגלגלים המקוריים, יחסוך לך לפחות 10-15 אחוזים. רק גיר ידני יכול לחסוך לך יותר מ-20 אחוז.
לא שאני ממליץ לך ללכת עכשיו לפרק את הרכב ולהשקיע בהסבה לגיר ידני, אבל זה חומר למחשבה לכל מי שמתלבט עכשיו ברכישה של רכב או איך לבנות אותו. וזה פשוט מאוד - כי המציאות סביבנו משתנה. הדלק מתייקר מעבר לכל פרופורציה, אז נוסעים פחות. מטיילים פחות. בעסה.
אז שורה תחתונה, יש חסכון בדלק בנסיעה ב N בירידה או לא?
אביגדור
ברכב מוזרק לא למעט העדר בלימת המנוע שאולי מאפשר להגיע קצת יותר \ רחוק \ יותר מהר.....ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
בתקווה שזה לא יהיה יותר מידי מהר\רחוק....
הדיון גולש לעיתים מהתגובה העינינית לאתר הצהוב. את הבעיה האישית שלי אני פותר טוב למדי ,במיוחד שהרכב הזה משמש אותי רק לטיולים בשבתות,כך שהבעיה שלי ממש קטנה. הרעיון היה לקבל עצות שימושיות לטובת כל האלכוהוליסטים ובמיוחד אלה שזה רכבם היחיד.
לגופו של עינין - האם כדאי להחליף מצתים בתדירות גבוהה יותר ולא להמתין לסיום חייהם המקובל?? מהי בכלל השפעתם של המצתים השונים על צריכת הדלק??