לנדרובר דיסקברי עלות אחזקה
אני בודק אפשרות לרכוש דיסקברי שישמש אותי בסופי שבוע בשטח
ואת אבא שלי במהלך השבוע הוא יעשה בערך 30 ק"מ ליום בעיקר מחוץ לעיר
לשאלות :
מה הצריכת דלק של שני הדגמים (דיזל בנזין)
והאם יש העדפה לאחד מהם (מסיבה כלשהי לא רק צריכת הדלק)?
ובאופן כללי מה עלות האחזקה (ביטוח טסט) של רכב כזה מהשנים 94-97 ?
תודה
חוזר: לנדרובר דיסקברי עלות אחזקה
ביטוח אני שילמתי 4500 בשנה
טסט היה 2800 אבל זה לא רלונטי כי מאז ירד המון ...
שלי היה 94. דיזל.
תחזוקה ... בעיקר בשביל שימשיך לנסוע בכוחות עצמו ... כמה עשרות אלפי שקלים בשנה טובה ....
דלק זה הדבר הכי זול שם.... אפשר לומר בעצם, בטל בשישים בחישוב הכללי.
ולא ... אני לא צוחק, אני רציני כמו חתונה קתולית.
תנסה לבצע חיפוש בפורומים.
אכן, ל 94 ביטוח באיזור ה 3500
טסט באיזור ה 1900
ועד כאן ההוצאות הקטנות.
בנזין לוגם ליטר אחד כל 4 - 5 קילומטר בנהיגה רגועה.
בשטח? תלוי בשטח בין 3 ל 4.
דיזל קצת פחות זללן אבל היום מחירי הדיזל הרבה יותר מהבנזין, אז.....
אמינות ? בנזין קצת יותר אמין ועם יותר כח.
תקלות? כיד הדמיון החופשית.
אני הוצאתי בשנתיים קרוב ל 40000 שקל על תיקונים (לא, לא שיפורים. ת י ק ו נ י ם).
עדיין אי אפשר לומר שלא נהנתי מכל שניה של נהיגה ,גם בכביש וגם בשטח.
רכב מפנק נוח ומאוד נעים לנסיעה.
קיצר ,סוג של תחביב מהול במזוכיזים.
אתם "קצת" השחרתם" את פני הדברים.
גיא - כבר ממזמן אמרו לך שאתה נפלת על "לימון" אמיתי, היתי מציע שתהיה קצת יותר אוביקטיבי ולא קיצוני כול כך...
דיזל עושה 1:9 בממוצע.
אשר לאמינות. נכון רכב לא הכי אמין בעולם, חפש קצת בפורומים ותראה.
אבל לעניות דעתי לא בהרבה פחות אמין מכול רכב יפני אחר ברמה שלו.
הבעיה הכי גדולה של הרכב היא שהוא סובל ממחלת ה"גורויים"
משום מה השתרשה בקרב קהילת בעלי הלנד רובר שהדיסקו הוא נסיכה שרק גורו מוסכניק יודע הכול יכול לטפל להם ברכב. תוצאה יש כ 5 גורויים בארץ שאלהם כולם הולכים והם דורשים מחירי "בית מרקחת".
כשלי היה דיסקו טיפלתי בו לבד. וכתוצאה מכך עלות האחזקה היתה סבירה ביותר.
עיקר הבעיה בדיסקו היא דווקא במערכות המשנה. בחשמלידה תמיד משהו קטן מתקלקל במיוחד ברכב ישן. והיות שיש הרבה חשמליאדה זה הופך למטרד.
סיכום - אם אתה מתכוון ללכת לגורו שיטפל לך ברכב - צפה פגיעה!!!
אם אתה מתכוון לטפל לבד ו\או אצל מוסכניק שאתה סומך עליו, אתה בהחלט יכול לצאת מזה בשלום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
כשלי היה דיסקו טיפלתי בו לבד. וכתוצאה מכך עלות האחזקה היתה סבירה ביותר.
אל תשכח לציין, כמה זמן הקדשת לטיפולים.
אביגדור
זה אביגדור בגלל שהתעקשתי שהכול יעבוד כול הזמן...
כמו שאמרתי תמיד כול הדברים הקטנים התקלקלו. פעם הנעילה המרכזית, פעם אחד מחלונות החשמל פעם אחד מהאורות וכו...
תקלה שהשביתה את הרכב היתה נדירה ביותר.
אגב גם הרכב שלי לא היה הכי שמור בעולם. מבחינה מכנית הוא היה בסדר אבל כול בעלים שהיה לו הוסיף לו משהו חשמלי משלו. אם זה איתורן או אזעקה אן סט רמקולים וכו.. והכול עם ההתקנות הישראליות הידועות )-:
בממוצע היתי צריך להשקיע כשעה+ בשבוע כדי להשאיר אותו תקין לחלוטין.
אף פעם לא היה לי את הכוח לעשות ישור קו מאסיבי כדי לפתור אחד ולתמיד את כול הבעיות. יישור כזה היה לוקח המון זמן כי צריך לפתוח הרבה דברים כדי לסלק את כול הזבל שהיה שם. לכן עשיתי בכול פעם קצת (-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
גיא - כבר ממזמן אמרו לך שאתה נפלת על "לימון" אמיתי, היתי מציע שתהיה קצת יותר אוביקטיבי ולא קיצוני כול כך...
סיכום - אם אתה מתכוון ללכת לגורו שיטפל לך ברכב - צפה פגיעה!!!
אם אתה מתכוון לטפל לבד ו\או אצל מוסכניק שאתה סומך עליו, אתה בהחלט יכול לצאת מזה בשלום
מצטרף לדברים
ברמות של 30 ק"מ ביום חד משמעי שווה דיסקו בנזין.
קניתי דיסקו בנזין 94 לפני כמעט 5 שנים ממשפחה צפונבונית שלא ראה שטח וטופל בחום.
עד היום לא עברתי את 20K תיקונים בחמש שנים (אני מתקרב) מתוכם 5K לפתירת בעית רעידות שרצתי בין כל מיני גורויים גאונים שהתעקשו להחליף ולתקן חלקים ברכב ...ובסוף הסתבר שהצמיגים החדשים היו דפוקים!
הרכב אצלי משמש לנסיעות יומיות של כ 40 ק"מ ביום (ת"א נתניה הלוך ושוב)
מטפל בהכל במוסך קטן ואמין ומתרחק מגורויים.
ב 5 השנים הרכב ראה 3 פעמים גרר. פעם ראשונה באשמתי כאשר הלך אלטרנטור בבוקר והתעקשתי שאשתי תמשיך לעבודה במקום לתזז אותה למוסך.
פעם שניה כשהלך סטרטר, ופעם שלישית אחרי שבועיים בחו"ל שהרכב לא נסע והמצבר התרוקן לחלוטין והיה צורך לגרור למוסך על מנת לאפס מחשב (משהו כזה....).
בכל מצב נתון ישנם תקלות קטנות ומעצבנות כפתורי דלתות,צירצורים קירקושים וחופשים כלשהם בגיר/טרנספר. הרכב לא מתאים לפרפקציוניסטים!!!!!!!!! אבל איזה רכב בן 15 שנה כן???
בהצלחה
יאללה מאיר קדימה הסתער....
ציטוט:
----
מוני יקירי, תבצע חיפוש, כבר היה הויכוח הזה / דיון הזה ... אני לא משחיר כלום, יש משהו שניקרא סטטיסטיקה .. אם 90% מהרכבים הם לימון .... מה זה אומר ?
לא אומר כלום. אכלתי לימון בגודל אבטיח.
חפש הודעות, פה בפורום, של בחור בשם לירוי1.
תבין לבד.
שאלה: האם בדיסקברי בנזין יש אנשים שאכלו לימונים קשים?
כיוון שאני חושב שהבחור יותר מכוון לבנזין עם 30 ק"מ ביום....
אישית אני מכיר לפחות 5-6 אנשים שהיו מאוד מאוד מרוצים בדיסקו בנזין גם מבחינת אמינות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי fuksi
שאלה: האם בדיסקברי בנזין יש אנשים שאכלו לימונים קשים?
כיוון שאני חושב שהבחור יותר מכוון לבנזין עם 30 ק"מ ביום....
אישית אני מכיר לפחות 5-6 אנשים שהיו מאוד מאוד מרוצים בדיסקו בנזין גם מבחינת אמינות.
40000 בשנה וחצי ,זה לימון או לא?
היו לי שני דיסקברי בנזין -
הראשון ממש מזמן שנת ייצור 94 שכמעט ולא ראה שטח לא אצלי ולא אצל הבעלים הראשון שלו - במשך 3 שנים - לא היו שום תקלות..לא להאמין אבל 0 תקלות.
לאחרונה מכרתי שוב דיסקברי בנזין שנת 96 - היה אצלי שנתיים וחצי - מייד עם הרכישה בוצע יישור קו מיכאני מסיבי ובמשך שנתיים וחצי שהוא היה אצלי כולל טיולים בממוצע של פעם בשלושה שבועות היו רק שתי תקלות - האחת משאבת מיים והשנייה פאן קלאצ'
כמו כן בטסט האחרון הוחלפו תפוחים קדמיים.
עלות כוללת של תיקונים (ללא טיפול שוטף כמו שמנים פילטרים וכו') כ- 1,700 ש"ח. במשך שנתיים וחצי !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
היו לי שני דיסקברי בנזין -
- מייד עם הרכישה בוצע יישור קו מיכאני מסיבי
מה כלל ישור הקו?
לא היה לי דיסקברי,
בשלב מסויים חשבתי לקנות אחד (לפני ה XJ)
אבל אז שמתי לב שיש מספיק לימונים לפרדס שלם בין אנשי הלנדרובר.
זה נכון שבין אנשי הבנזין יש פחות "לימונים", אבל גם שם יש צרות.
תבדוק כמה מהמוכרים שיפצו/החליפו ראש מנוע /גיר/טרנספר וכד'
קח בחשבון את דבריו של מוני על "שעה שבועית" עם האוטו ע"מ שהכל יהיה תקין.
אלו דברים ששמעתי מיותר מבעל לנדרובר אחד בזמן שאני חיפשתי.
סער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Saar
לא היה לי דיסקברי,
בשלב מסויים חשבתי לקנות אחד (לפני ה XJ)
אבל אז שמתי לב שיש מספיק לימונים לפרדס שלם בין אנשי הלנדרובר.
זה נכון שבין אנשי הבנזין יש פחות "לימונים", אבל גם שם יש צרות.
תבדוק כמה מהמוכרים שיפצו/החליפו ראש מנוע /גיר/טרנספר וכד'
קח בחשבון את דבריו של מוני על "שעה שבועית" עם האוטו ע"מ שהכל יהיה תקין.
אלו דברים ששמעתי מיותר מבעל לנדרובר אחד בזמן שאני חיפשתי.
סער.
לשמוליק-40K בשנה וחצי זה לימון(בוסר) חמוץ המיוחד לדעתי. למרות ששמעתי על בעל מיצובישי האנטר שנשרפו לו צמה חשמלית ומחשב באוטו חדש יחסית ושילשל 50K.......
סער אתה מוזמן לבדוק את הרכב שלי,מנוע גיר וטרנספר עדיין לא שופצו.
אני משקיע 5 דקות בשבוע לבדוק שמן מיים וזהו כל השאר במוסך.
לאחרונה למדתי איך לפרק מסנן אויר ולנקות אותו....זו הפעולה המכונאית הכי מורכבת שאני יודע......
כשקניתי את הדיסקו בלט באופן מידי שהוא מאוד מאוד שמור ולכן הצלחתי להוריד מהמחיר "רק" 2-4K ממחיר המחירון.(לא זוכר בדיוק) לכן לא הייתי צריך יישור קו....
אנשים מורידים 10-15K ממחיר מחירון ואחר כך מתפלאים קונים דיסקו ב20-25K ואח"כ בוכים שהם קנו עץ לימון שלם....
פוקסי,
אני שמח בשבילך.
אני אוהב את הדיסקו, כמו שאמרתי, חשבתי לרכוש כזה בעצמי.
אבל, כל רכב שבדקתי (נכון היו רק 4 עד שמצאתי את הצ'ירוקי), עבר שיפוץ מנוע/ראש (ואני מדבר על הבנזין!)
מספר בעלי דיסקו שאני מכיר (וחלקם חברים מכובדים באתר זה או ב"צהוב השכן") סיפרו של עלויות "מפחידות" לשנה/תקלות רבות.
יש גם ברי מזל שרכבם משרת אותם נאמנה, אני שמח שאתה אחד מהם.
סער.
עזוב אותך מלימונים, תפוזים, ותאנים ממולאות. לכל אחד יש חבר ששמע מדוד שלו שהדיסקו הוא נבלה/נהדר...
כבעל דיסקו 95 בנזין שגם אותו ניסו להפחיד לפני הרכישה בכל מיני מעשיות ושמועות ושאר ירקות - עצתי לך היא כדלקמן: מצא לך אחד שנראה סביר, שגם הבעלים שלו נראה אחד שטיפל ברכב באהבה, טלפן למכונאי המטפל ושאל אותו על הרכב ובסוף תחליט מתאים או לא.
מאז שרכשתי את שלי הוצאתי עליו פחות ממה שמוציאים על טויוטה קורולה בת שנה... ובשביל לסדר את האוזן - אני מדבר על עד 2000 ש"ח בשנה כולל טיפולים. נשבע.
מאידך - כמות ההנאה שתפיק מהרכב הזה בשטח שווה כל מחיר. לא?
שמוליקו
יישור הקו כלל:
החלפת כל צנרת המים בחדשה, רדיאטור חדש, סטרטר חדש, אלטרנטור חדש (כלאמר משופץ), ניקיון יסודי של מערכת החשמל וביטול כל העלוקות, אימובלייזרים, אזעקות ושאר מרעין בישין.
החלפת פלאגים וחיווט לפלאגים.
החלפת כל נוזלי הרכב - שמן מנוע, שמן גיר, שמנים בדיפרנציאלים, שמן הגה, שמן ברקס, נוזל צינון
החלפת כל הפילטרים, אויר ושמן
גירוז כל מה שצריך.
תוספות ושיפצורים:
מדרגות הסף המקוריות (שהיו ישרות פלס כאות וסימן לכך שהרכב לא ראה שטח) הוסרו, מגן החזירים הוסר, חצאית הפלסטיק בפגוש הקדמי נוסרה והוסרה.
הותקנו מגן מיכל דלק, מדרגות סף מותאמות להיי ליפט ומגן דיפ' קדמי, הוחלפו הקפיצים הבולמים בסט קפיצים בולמים אוסטרלי במיובאים ע"י ג'קי מאוטומיני אם אני לא טועה מתוצרת בריטפרטס (הגביה את הרכב בכ- 2 אינצ'), הטחלפו הצמיגים לקומהו שטח מלא
הערה - המיגונים נרכשו משומשים כיד שנייה.
הרכב נרכש ב- 28,500 ש"ח כשבאותה העת המחירון היה 51,000 ש"ח. סה"כ השקעתי על הרכב כ- 14,000 ש"ח ביישור הקו ובתוספות.
הרכב נמכר לאחרונה בכ- 38,000 ש"ח.
לדעתי הקונה עשה עיסקה טובה.
שלמה
עכשיו אפתיע אתכם
לא אומר כלום
לא לימונים
לא גוראים
לא חשבון בנק
לא פרדסים
לא צינורות
כלום ,
כל מי שמכר את הדיסקו שהיה לו כבר אמר הכלללללל
ציטוט
תבין לבד.
ציטוט
תבין לבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי oferl
כבעל דיסקו 95 בנזין שגם אותו ניסו להפחיד לפני הרכישה בכל מיני מעשיות ושמועות ושאר ירקות - עצתי לך היא כדלקמן: מצא לך אחד שנראה סביר, שגם הבעלים שלו נראה אחד שטיפל ברכב באהבה, טלפן למכונאי המטפל ושאל אותו על הרכב ובסוף תחליט מתאים או לא.
אתה צודק לגמרי. הבעייה היא למצוא אחד כזה.
סער כתב כאן - הוא בדק ארבעה, וארבעתם לא ענו על הקריטריונים. יוני בזמנו חשב להחליף את ההילקס, בדק שישה - וגם כולם לא עמדו בקריטריונים. שניהם ירדו מקניית דיסקברי, כי לא מצאו את הרכב הטוב.
זה לא שאין דיסקברי שמור וטוב - נראה שהאחוז שלהם בתוך ההיצע בשוק המשומשות נמוך יותר מאשר במכוניות אחרות, וזה בדיוק המשמעות של רכב בעל אמינות בעייתית.
מנורת האזהרה האדומה שצריכה להידלק היא לטירונים בתחום, אילו ששואלים שאלות בפורום הזה - ג'יפאים וותיקים (כמו סער, יוני שלא מצאו, וכמוך שכן) יודעים לא ליפול - חדשים לא יודעים. ובשוק הדיסקברי, אחוז הלימונים, או הבורות, פשוט גבוה יותר משמעותית מאשר עם רכבי שטח פופלריים אחרים. ואני חושב שעם משפט הסיכום הזה גם סנגורי הדיסקברי יתקשו לא להסכים.