החלפתי את כל צנרת הואקום וגיליתי שכאשר אני לוחץ על הבלם הטורים עולים.
זה תקין?
Printable View
החלפתי את כל צנרת הואקום וגיליתי שכאשר אני לוחץ על הבלם הטורים עולים.
זה תקין?
לא. הבוסטר לא תקין.
האם בסיקסים בכלל אמורה להיות השפעה כלשהי של הבוסטר על הסל"ד בסרק נמוך?
לא בסיקסים ולא בכלל.
בזמן הלחיצה על הבלם נפתח פתח לאוויר בלחץ אטמוספרי להיכנס לתא האחורי בבוסטר, והלחץ הזה שעובד כנגד הוואקום שכבר היה מראש בתא הקדמי עוזר לנהג ללחוץ על הבלם.
כשהנהג עוזב את הדוושה, האוויר מהתא האחורי נשאב לכיוון התא הקדמי ולכיוון המנוע ויכול להעלות בצורה קלה ובלתי מורגשת את הסל"ד, לרגע קט. זו לא התופעה שתוארה כאן.
החלפתי גם את הצינורית הדקה שמחברת את הואקום של הקרבוראטור לממברנה של הצ'וק החשמלי (שאינו פעיל) והתופעה השתנתה.
בלחיצה על הבלם, הטורים יורדים מעט והמנוע עובד מעט מקוטע.
יתכן שעכשיו זו בכלל בעיית חשמל עקב הדלקת נורות הבלם?
יתכן, זו רק השערה, שהממברנה של הצ'וק קרועה גם היא, והחלפת הצינור יצרה דליפה נוספת שגרמה לתערובת ענייה. כשאתה בולם אתה מוסיף לתערובת הענייה גם ככה עוד דליפה של אוויר מהבוסטר, ואז המנוע נחנק מתערובת ענייה.
כאמור, זו רק השערה, אבל אין ספק שאם בלם לחוץ גורם לסל"ד שונה מסל"ד הסרק הרגיל שלך, אתה צריך להחליף/לשפץ את הבוסטר. תתחיל מזה. לפני שאתה יוצא לקניות תנסה גם לשאוב עם הפה אוויר מהממברנה של הצ'וק האוטומטי. אם גם היא דולפת, החלף או בטל אותה.
צביקה, תנועת האוויר המשמעותית יותר מהבוסטר למנוע, מתרחשת בעזיבת הדוושה, ולא בלחיצתה.
בכל מקרה, אולי אני לא מבין נכון את ניסוח השאלה, אבל נראה לי שהשואל מדבר על שינוי קבוע ולא רגעי בסל"ד, בעת שהדוושה לחוצה.
ניטרלתי את הממברנה (בניסיון לקח לה הרבה זמן יחסית להתחיל לעבוד), סתמתי את הפיה של הואקום והעסק עובד יפה.
אמנם יש עליה בטורים (לא בדקתי לאורך זמן) אבל בניגוד לקודם, המנוע עובד יפה ולא מקוטע.
תודה על העזרה
פתרת בעיה אחת, וזה טוב, אבל אתה עדיין עם בוסטר לא תקין.
במידה ולא הבנת מהדיון ביני ובין צביקה מי נגד מי, אני אבהיר ואומר:
אם במצב מתמשך , שבו דוושת הבלם מוחזקת לחוצה סל"ד הסרק גבוה יותר (מעבר לחצי שנייה או מספר שניות) , הבוסטר לא תקין ומחייב החלפה/שיפוץ.
על זה אין ויכוח. אפילו צביקה לא מתווכח על זה.
הויכוח הוא על ההשפעה הרגעית של הלחיצה על הדוושה והשחרור שלה על הסל"ד.
זה מה שהבנתי, בכל מקרה המצב השתפר