סיור ביישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה
שלום לכולם,
כפי שפירסמתי, במהלך שירות המילואים האחרון לקחתי את אנשי הפלוגה שלי לסיור ביישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה.
לצורך הסיור ביקשתי מנועם ארנון, דובר הישוב היהודי בחברון להוביל אותו, והיה מרתק.
דבר אחר צד את עיני. משום מה, הייתי בטוח שכניסה לאיזור הישוב היהודי בחברון דורשת ממוגנת, שכפ"ץ קרמי, רתק מימין ומאגיסט משמאל.
להפתעתי, המציאות שם אחרת. המון מטיילים, קבוצות מאורגנות, מהארץ ומחו"ל, בקיצור - נדרש תיאום, אך מקום מקסים לטיולי משפחות.
אני חוכך בדעתי לארגן סיור נוסף למקום. הכוונה להגיע עם הרכבים הפרטיים למערת המכפלה, לסייר ביישוב היהודי, המוזיאון בבית הדסה, בית הכנסת העתיק של חברון, חפירות תל רומידה וכמובן, מערת המכפלה.
ריבוי הקבוצות והאזרחים המגיעים לשם על טפם ומשפחותיהם מלמד כי מבחינה בטחונית - אין בעיה. (עזבו את הדעות הקדומות, הייתי שם ולמדתי שטעיתי).
הרעיון הוא לקיים סיור מודרך ביום שישי לפני הצהריים.
מי רוצה להצטרף ולהראות למשפחתו את סלע קיומנו? אנא עדכנו אותי, ואם תהיה דרישה, אני לוקח על עצמי לארגן את זה.
הרעיון הוא טיול משפחות.
אני מבקש מראש, מי שרוצה שירשום. בלי דעות פוליטיות, בלי התלהמות ומאמרי מערכת "בטחוניים" לא מבוססים. הרעיון הוא טיול מתואם.
בברכה,
יוני5
תגובה להודעה: סיור ביישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה
יוזמה ברוכה. אני בעד וכמובן מעוניין.
אבל עם כל הכבוד, אתה לא יכול להתעלם מהסוגייה הבטחונית - כשאני לבד אני נוסע בשטחים בלי חשבון ובלי לשאול שאלות. אבל כשאני מביא את אמא שלי או ילדים קטנים, זה סיפור אחר.
חברון איננה בדיוק מעבר לפינה. יש מקום לשאול האם הסיור הנ"ל מתואם ומאובטח גם מבחינת ההגעה למקום וממנו?
סתם בשביל לדעת.
יויוני שלום,
ביום חמישי האחרון התקיים במרכז האקדמי באריאל הכנס ה-18 בנושא מחקרי יהודה ושומרון, מכיוון שאחת התגליות שנחשפה לראשונה בכנס היתה של החתום מטה.. זומנתי להשתתף. היה ארוע מרתק !
http://www.agenda.co.il/56/forum/8902
אחד המוזמנים לשאת דברים היה נועם ארנון - הנ"ל סקר במשך 30 דקות את תולדות מערת המכפלה בהבט הארכאולוגי היסטורי שלה בלבד! - התרשמתי מאד מהדברים שהביא, הרהיטות, היכולת להפריד בן פוליטיקה לממצאים ארכ' וכו'.
אשמח מאד להשתתף
יישר כוח!
בברכה
יואב אלון
דרור,
כפי שכתבתי, גם אני הייתי בטוח שהגעה למקום מצריכה אישור, תיאום, ליווי...
הופתעתי לגלות שלא כך הוא הדבר.
הדרך עד קרית ארבע בטוחה ועוברת בכבישים עוקפים חדשים עם תנועה ערה. כל מי שזוכר את המעבר בצומת הזכוכית וכיו"ב - נגמר. היום נוסעים על כביש 35 (קרית גת חברון) ומגיעים לקרית ארבע מזרח. הכניסה הראשית הישנה משמשת רק לצורך התנועה לתוך היישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה. עד כאן, אין בעיה.
מקרית ארבע לחברון זוהי נסיעה של 4-5 דקות שעוברת בתוך חברון, אולם מאובטחת ודרכה נוסעים המתיישבים היהודים וכל האוטובוסים ורכבי המבקרים במקום.
כפי שציינתי, המקום הומה ושוקק, הן במטיילים ישראלים והן בקבוצות מאורגנות מהארץ ומחו"ל שמגיעות לשם בהמוניהן.
לכן, אני מסיק שאין בעיה מיוחדת להגיע לשם, אלא אם כן הכל היה הצגה מתואמת של החמאס, אירגוני ההתנגדות ומתחלי חברון... שרצו לעבוד עלי.
הבעיה היחידה: העליה לתל רומידה מתישה, ואין שם מקום ליותר מדי מכוניות.
יוני5
אם תצליח לארגן זאת בקרוב,זאת אומרת לפני שאנחנו נוסעים ואם נהיה מדויקים תארגן זאת ליום שישי ה4 ליולי,אנחנו נצטרף ואם לא,בחופשת מולדת הבאה.
אני זוכר את הימים שטיול שנתי בבית הספר כלל את מערת המכפלה וקבר רחל. בלי לערב פוליטקה-העובדה שכיום רובנו לא מבקרים או לא יכולים לבקר במקומות ההיסטוריים הללו שמהווים סלע יצוק לקיומנו הנוכחי פה,היא אסון לזהות ולהבנתנו את זכותנו על הארץ הזו.(לצורך העניין,מערת המכפלה חשובה עשרות מונים מהצהרת בלפור).
יוני יישר כח,אנחנו עוד זוכרים לך את הטיול בהרדיון ובמערת חריטון-ואם יואב אלון יצטרף לטיול הרווחתם בענק.
דרור הראל
אני אצטט את התגובה של אישתי:
"יאאלה קדימה"
אם זה יוצא לפועל אנחנו בפנים.
מרב ושלומי
יכול להיות מעניין - וחינוכי.
כולל ילדים ?
נשמע מעניין.
תוסיף 2 אנשים לרשימה ועוד 2 בפוטנציה (צריך לברר עם ההורים אם מעניין אותם)
אגב, מבחינת נוחות, יש אפשרות (מבחינה בטחונית כמובן) להגיע מכיוון דרום (מיתר).
איתי
יוני שלום
כאחד שעשה הרבה מילואים באזור, וכאחד שהיה מספר פעמים במערכת המכפלה וביישוב היהודי, וכאחד שגם ירו על רכבו הפרטי בכביש ממחסום תרקומיא לצומת הכבשים, אני מברך על היוזמה ואפילו מעוניין להצטרף+אישתי ואולי אפילו עוד 2. אני כן חושב כי שווה לתאם את הביקור עם חטמ"ר חברון ועם הגדוד שיושב ביישוב היהודי, או עם מג"ב מכפלה (שיושב ליד המערה). ואולי אפילו שיצרפו, ואני יודע שעושים זאת, ליווי צבאי רק לצורכי הרגשת הביטחון של המטיילים.
מעבר לכך, אם אנחנו כבר באזור שווה להוסיף ביקור באתר הארכיאולוגי סוסיא, גם המקום מדהים וגם הדרך אליו (מצומת הכבשים) מדהימה.
בברכה
רפי
שלום לכולם,
כל ההערות נכונות ואני אקח אותם לתשומת ליבי. לגבי לווי צבאי, כרגע, הלוויים היחידים הסדירים הם מאיזור נגוהות לאיזור אדוריים בית חגי, משם אני לא מתכוון לנסוע. לגבי ליווי מקרית ארבע למערת המכפלה אני בספק אם ניתן וצריך לעשות את זה, אבל אבדוק. למיטב הידוע לי לא עושים את זה, אפילו לטיולים צבאיים.
לגבי סוסיא, לא חשבתי על כך, ואולי יש מקום להכניס את זה, אם כי מטעמי זמן אנו מדברים על יום שישי בבוקר, מה שיביא אותנו לאזור הצהריים והאוכלוסיה באיזור שומרת שבת. בכל מקרה אני אתייעץ לגבי כך.
תודה על ההערות.
יוני5
היי יוני
לגבי ליווי צבא, אני יודע כי הדבר אפשרי (עשיתי - מצד הליווי) מספר פעמים. אינני מתכוון לנסיעה על הכבישים וכמובן שאינני מתכוון לסוע מנגוהות לאדוריים (אגב הכביש סגור - אזור C). כוונתי לליווי של מספר חיילים בתוך חברון.
במידה ולא אפשרי יש להגדיל את מספר נושאי האקדחים בתוך המטיילים, אך גם ליידע את האנשים כי בכניסה למערת המכפלה יש צורך בהפקדת נשקים אישיים.
כמו כן בניגוד לכתוב קודם אנו כ-6 אנשים מעוניינים להצטרף.
אני נושא נשק פרטי.
לדעתי יש לראות כי יש לפחות נשק אחד עבור כל 10 אנשים.
אשמח לעזור.
טל 054-2275735.
בברכה
רפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
אני נושא נשק פרטי.
+1
איתי
לגבי ליווי צבאי ברובע היהודי - אין.
אולי היה פעם, כרגע אין, ולטעמי גם לא צריך.
הדרך מנגוהות לאדוריים אינה סגורה (תאמין לי, הייתי שם בשבוע שעבר במסגרת מילואים), היא רק דורשת ליווי. למותר לציין שחלק גדול מתושבי בית חגי ואדוריים נוסעים שם ללא ליווי, ויוצאים דרך נגוהות - שקף.
לגבי נשק פרטי ההערה נכונה - לא ניתן להיכנס למערת המכפלה עם נשק ולכן יש להפקיד אותו בכניסה למערה בנקודת המשטרה בכניסה למערה (נוהל מסודר: עמדת פריקה, הפקדת נשק...).
רק חשוב לציין שלא מותרת כניסת אזרחים לאולם יצחק, האולם בו ברוך גולדשטיין רצח 39 מתפללים ערבים, וחבל, כי שם נקודת הכניסה (החסומה) למערה עצמה.
בברכה,
יוני5
היי יוני
אתה מחדש לי על הדרך נגוהות-אדוריים. אני זוכר כי במסגרת מילואים העלנו 9-D כדי שיגלח חלק מהכביש לצורך סגירתו, כנראה שדברים הישתנו.
אולם יצחק - הזדמן לי פעם אחת להכנס עם מפקד מג"ב מכפלה לאולם במסגרת סיור פרטי שהוא העביר לנו בגדוד. האולם בהחלט משרה אווירה שונה מאשר הסיבוב בשאר המבנה, הן בגלל העובדה שאינו ניתן לכניסה חופשית והן בגלל "עברו".
בהחלט חבל שלא ניתן להכנס אליו.
במידה ויקבע תאריך, אולי ואני מדגיש אולי, אוכל להפעיל מספר קשרים כדי להכנס אליו. תלוי בתאריך, בשעות וברמת הכוננות באותו יום.
בברכה
רפי
שלום ליוני, רפי, דרור וכולם,
נא לא להביא אותי בחשבון.
אה, ועוד דבר - עשו טובה ואת הילדים הקטנים שלכם, שעוד לא עמדו על דעתם ולבטח עוד לא הספיקו לעשות רע לאיש, תשאירו בבית. הטמטום שלכם הוא לא סיבה מספקת לסכן אותם.
בחיית ברוך,
רד מזה.
עד כה זה לא הפך לדיון פוליטי. חבל להתחיל עכשיו..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
בחיית ברוך,
רד מזה.
עד כה זה לא הפך לדיון פוליטי. חבל להתחיל עכשיו..
איזה פוליטי בראש שלך?!?!?
אם זה היה תלוי בי הייתי מעיף את כל ה... לאלף .... בלי נקיפונת מצפון קטנה ובלי לחשוש
מ"מה יאמרו אומות העולם".
ענין בטחוני גרידא.