שימו לב למגבלות המידות חייבות להיות חוקיות בהתאם למגבלות האחריות ולא רק ברשיון הרכב
יש שתי אופציות אחת כמו של הסהרה גאנט 18 כמדומני 145 70 על 18
או גאנט מידה 17
כמדומני הסיכוי למצוא צמיגי שטח בגאנט 18 מאוד נמוכים
עצתכם?
Printable View
שימו לב למגבלות המידות חייבות להיות חוקיות בהתאם למגבלות האחריות ולא רק ברשיון הרכב
יש שתי אופציות אחת כמו של הסהרה גאנט 18 כמדומני 145 70 על 18
או גאנט מידה 17
כמדומני הסיכוי למצוא צמיגי שטח בגאנט 18 מאוד נמוכים
עצתכם?
מה עם מידה של רוביקון? זה מכוסה באחריות?
אסף.
מאיר...
כנס פה ושחק עם המודלים השונים
http://www-5.jeep.com/vehsuite/ModelSelector.jsp#
X בא עם 225-75-16
הסהרה בא עם 255-70-18
הרוביקון 255-75-17
זה האנלימיטד
ברנגלרים 2 דלתות יש גם מידות שונות.
בכל זאת מי שינה??
לפני שאתם מגדילים גלגלים, שימו לב שהצעצוע המדליק הזה מגיע עם יחס העברה סופי מצחיק - 3.21:1, שככל הנראה מתאים לצמיג הכי בסיסי בהיצע של היצרן (225/75R16) שזה פחות או יותר 29 אינץ'.
לארץ הרכב מגיע עם צמיג 245/75 שנותן קוטר 31, שברור לחלוטין שהוא גדול על יחס ההעברה הזה. בתצורתו הזו הרכב מציג בעיה מסוימת בסל"ד נמוך ושל פערים לא נורמליים בין ארבעת ההילוכים של הגיר האוטומטי המפגר שלו, אז אתם מדברים על הגדלת גלגל???....
לפני זה תשנו יחסי העברה בדיפ'ים (ותסתכנו באיבוד אחריות... מצד שני גם שינוי במידת הצמיג מבטל לכם את האחריות, זה כבר סיפור אחר.)
אפילו במיפרט היצרן מופיע יחס 3.73 שהוא הגיוני הרבה יותר, כאופציה בתוספת 50$ בלבד... מעניין למה במכשירי תנועה לא מציעים אותו.
דרור ידידי אני מתפלא עליך ,
אתה בהכירך אותי יודע כי איני שואל שאלות אלו לחינם ,
אם היבואן יאשר החלפת גודל צמיג יהיה חייב לאשר יחסי העברה ,
להחליף צמיגים בלי אישור יבואן זו חוכמה קטנה שאלתי וידעתי למה ,
מי החליף צמיגים באישור היבואן?
אפרופו ג'אנטים....
אם מישהו חושב לעבור למידת רוביקון התיקנית ויש לו בעיה להשיג ג'אנטים 17 מתאימים ל JK, אני מוכן להתחלף עם 17". או לחילופין לרכוש סט כזה של 16" JK. ממי ששידרג.
"יהיה חייב"? אף אחד לא חייב לך כלום. היבואן הישראלי מלכתחילה מספק לך את הרכב עם יחס העברה שאינו מתאים לגודל הצמיג!
חוץ מזה, אתה חי במדינת ישראל, אם שכחת. כאן הכל הרי אסור, הוספת מאפרה היא "שינוי מבנה", וכל שוטר עילג יכול לחפור לך בחיים בגלל פנס ערפל.
לא ידעתי שמדיניות היחס לשיפורים במכשירי תנועה כל כך ליברלית. הם יכולים לבוא ולזרוק לך בפרצוף שביצעת שינויים עצמאיים ברכב אז הלכה לך האחריות, ועכשיו תעשה מה שאתה רוצה... אני יותרת מאשר אשמח לדעת אם טעיתי.
עם צמיג 32" ויחס העברה סופי 4.10 גם כן קיימים תהומות בין ההילוכים 2-3 ו3-4.
יניב
יש לי כמה וכמה לקוחות ששמו את המידה 285/75/16 (ונא לא לשאול שאלות אדיוטיות על רישוי), הרכב נוסע סבבה לגמרי ולא ממש מורגש חוסר כוח.
יחס ההעברה בJK האוטומטי (כולם) הוא 1:4.1, ולא 3.21, כך לפחות בדגמי 2007 (זה בא "לכפר" על יחס העברה של התיבה האוטומטית). תבדקו, זה קל: מזיזים את הרכב וסופרים את מספר סיבובי הדרייבשפט (=4) על סיבוב אחד של הגלגלים.
מידות הצמיג ברוביקון 255.75.17 = "32.
מידות הצמיג בספורט הנמכר בארץ 245.75.16 ="30.5
בארה"ב נמכרים דגמי ה X (מקבילים לספורט הנמכר בארץ) גם במידות צמיגים של הרוביקון (כאופציה), ללא שינוי יחס העברה, כך שאין בעיה להגדיל גלגל למידות הרוביקון (32"), וניתן לקבל אישו יבואן לכך, המידה מופיעה בסטנדרט. הבעיה - אין כאלו צמיגים וגנטים בארץ, צריך לייבא.
נכון, יחס העברה הסופי ברכב עם תיבה אוטומטית לא דומה לזה שבידנית (1:2.84 מול 1:4.46), ובארה"ב הרוב ידני, כך שהגדלת גלגל גם ללא שינוי יחס דיפרנציאל, משאירה עדיין מהירות זחילה טובה.
מאיר אני לא בטוח שאתה צודק.
4.10 מגיע רק עם הגיר שיש ברוביקון. מה שמוכרים בארץ זה מן הכלאה בין רוביקון לבין ה X. יש לנו סרן אחורי של רוביקון (44 נעול מלא) וסרן קדמי של X.
הגיר - הוא של ה X ולא של הרוביקון.
בדקת ידנית את סיבובי הדרייבשפט?
מני.
במקרה הסתכלתי ברשימת הדגמים של הרנגלר, ושם כתוב שעם כל גיר אוטומטי הולך יחסי העברה 3.73. זה מה שיש אצלכם?
אסף.
שלום .
חיברתי במוסך סקנר, במחשב של הררכב קיימת רשימה של 3 מידות בלבד , אפשרי לכוון מד מהירות דרך מחשב למדות :
245X75X16 - "30.5
255X70X18 -"32.1
255X75X17 -"32.1
דיברתי עם מהנדס של החברה , אין אפשרות לקבל בכתב אישור למידות אחרות .
צמגים לג'אט 17 לא זמינים בישראל - בהזמנה אפשר לקבל במשך 7-10 ימים .
מחר אבדוק יחסי עברה בדיפ ......מאוד מעניין .........
בקשר לזריזות של הרכב על הכביש . לדעתי , המצב לא כל כך שחור .
השלי קצר , במישור יש לו כח במידה מספקת , בעליות קיימת בעיה , לדעתי קשורה למעררכת
OVER DRIVE , ברגע שלוחצים על מתג ומבטלים , גם בעליות הרכב מתחיל להגיב יפה ולהעביר הילוכים בזמן . צריך להתרגל ללחוץ על מתג ( גם בנסיות מהירות בשטח )
אז ככה:
יחסי העברה בגיר - 3.23
יחסי העברה בסרנים - 3.73
הרוביקון מגיע עם 4.10 אך כידוע אין אותו ביבוא סדיר לארץ.
על שלי שמתי 285/75/16 וההבדל מורגש מאוד. למרות שהאוטו באמת "מתאמץ" יותר להאיץ בכביש, היתרונות בשטח כל כך הרבה יותר משמעותיים שזה בכלל לא בר השוואה.
בתכנון העלאת יחסי העברה 4.56 (כהכנה לצמיגי 35/37).
אגב - בארצות הברית החברה נוסעים בשקט על צמיגי 35 עם דנה 30 - 3.73 ולא מחזקים אפילו ציריות ושורדים... אז אני כבר לא יודע מה לומר...
לאלה מכם שמתכננים החלפה למידה הזו (או יותר) שימו לב שצריך לקנות ספייסרים על מנת להוציא *קצת* את הגלגל החוצה. בסיבוב מלא של ההגה בתנאי שטח קיצוניים יש מצב שהגלגל ילטף את המוט המייצב.
אני בכוונה אומר ילטף כי המגע הוא ממש לא משמעותי, אבל מי שמכיר אותי יודע שאני פרפקציוניסט ואוהב לעשות דברים כמו שצריך.
בנוסף, אני לא יודע אם אין למגע הזה אחר כך משמעויות לגבי מנוע הניתוק החשמלי של המוט המייצב ולכן אני אומר שלא שווה לקחת צ'אנס.